Forretningsleder: Definition Og Typer

Hvis du har stærke lederevner og gerne vil arbejde tæt sammen med mennesker hver dag, bør du overveje en rolle som virksomhedsleder. Disse fagfolk overvåger medarbejdernes produktivitet og udvikler innovative strategier og mål for at forbedre virksomhedens overordnede præstation. Der er visse færdigheder og evner virksomhedsledere bør have for at udmærke sig i rollen. I denne artikel gennemgår vi, hvad en virksomhedsleder er, de forskellige ledertyper i erhvervslivet, hvilke kompetencer virksomhedsledere bør have og det miljø, de typisk arbejder i.

Relateret: Hvor meget tjener en Business Manager?

Hvad er en virksomhedsleder?

En virksomhedsleder er en supervisor, der leder og overvåger en organisation eller en afdelings medarbejdere og drift. De arbejder for at sikre, at virksomheden til enhver tid forbliver produktiv, effektiv og organiseret ved at implementere operationelle strategier, udføre præstationsgennemgange og overvåge alle daglige aktiviteter. Forretningsledere tager sig tid til at identificere nye muligheder for at hjælpe virksomheden med at vokse og avancere på deres marked og etablere mål og mål for at hjælpe med at nå disse resultater.

De arbejder tæt sammen med medarbejderne hver dag for at overvåge alle de projekter, de gennemfører, og bestemme eventuelle forbedringsområder. De fleste af de ledelsesmæssige opgaver, de udfører, omfatter rekruttering, træning og frigivelse af medarbejdere, afholdelse af regelmæssige en-til-en sessioner med medarbejdere for at tilbyde råd og vejledning om, hvordan de kan forbedre deres roller og sikre, at teammedlemmer har de nødvendige ressourcer til at udføre effektivt i deres roller.

Relateret: Hvad er forretningsledelse? Og 12 job, du kan få med en Business Management Degree

Typer af virksomhedsledere

Forretningsledere står typisk for den daglige drift af enten flere afdelinger eller en individuel. Den afdeling eller virksomhed, de leder, kan påvirke de daglige opgaver, de udfører. De forskellige typer virksomhedsledere omfatter:

Salgschefer

En salgschef overvåger salgsafdelingens fremskridt og ydeevne ved at tilbyde træning, vejledning og rådgivning til teamet. De kan nøje undersøge salgsteamets præstationer og udvikle salgskvoter og individuelle mål, der presser disse medarbejdere til at få succes og øge afdelingens overskud. De fleste salgschefer er også ansvarlige for at bringe nok kundeemner ind, så deres team kan forfølge, så de kan samarbejde tæt med marketingafdelingen for at generere disse kundeemner.

Mange ledere er afhængige af salgschefer til at håndtere det organisatoriske salg af afdelingen ved at oprette en forretningsplan, der dækker indtægter, udgiftskontrol og salg, afdelingen bringer ind hver måned, kvartal eller år. Salgsledere arbejder tæt sammen med deres team for at tilbyde præstationsevalueringer, levere træningssessioner og tildele salgsområder i henhold til hver enkelt medarbejders færdigheder og interesser.

Kontorchefer

Kontorchefer varetager afslutningen, effektiviteten og produktiviteten af ​​alle daglige administrationsopgaver. De kan også oprette produktionsplaner for en organisation for at sikre, at medarbejderne implementerer alle projekter til tiden og inden for deres respektive budgetter. Disse fagfolk bruger deres avancerede organisationsfærdigheder til at overvåge produktionsprocesserne for forskellige projekter for at sikre, at medarbejderne køber alle de nødvendige materialer for at holde virksomheden i drift.

Marketing forretningsledere

Marketingchefer overvåger marketingmedarbejdere med at promovere en organisations brand, produkt eller service ved at udvikle marketing- og prisstrategier, finde og generere kundeemner til salgsafdelingen, analysere markedstendenser og administrere marketingbudgettet. De er typisk ansvarlige for hele marketingteamet og bruger deres omfattende marketingviden og erfaring til at skabe strategier og mål, som teamet kan følge nøje.

De arbejder tæt sammen med marketingteamet for at tilbyde vejledning, råd og klarhed om bestemte projekter. Marketingchefen gennemgår også ethvert marketingmateriale, som medarbejderne laver, for at sikre, at de følger de rigtige brandretningslinjer, undgår stave- eller grammatiske fejl og opfylder de strategiske mål, de har sat for kampagnen. Efter lanceringen af ​​hver kampagne indsender marketingchefer kvartalsvise, månedlige og årlige rapporter og statusopdateringer til gennemgang og feedback fra ledere.

Driftsforretningsleder

Driftsledere varetager HR-ansvar på højt niveau, såsom at lokalisere nye kandidater, etablere uddannelsesstandarder og retningslinjer og forbedre det overordnede arbejdsmiljø for medarbejderne. De arbejder typisk for at finde forskellige måder at forbedre virksomhedens organisatoriske processer for at skabe stærkere effektivitet, kvalitet og produktivitetsniveauer for medarbejdere i hele organisationen.

Driftsforretningsledere tilbyder inspirerende og motiverende ledelse og støtte til medarbejderne og arbejder tæt sammen med dem for at sikre, at de er tilfredse med miljøet og deres opgaver på arbejdspladsen. Hvis de bemærker problemer med virksomhedens procedurer, kan de opdatere dem i overensstemmelse hermed eller oprette nye politikker for at fremme en positiv virksomhedskultur og sikre, at virksomheden fungerer mere smidigt.

Relateret: Sådan bliver du Business Manager i 10 trin

Skolens virksomhedsleder

Disse ledere er typisk senior teammedlemmer af de administrative eller ikke-undervisende medarbejdere. De tilbyder deres brede vifte af finansiel, administrativ og forretningsmæssig ekspertise og baggrund for at sikre yderligere finansiering til skolen og dens aktiviteter. Skolens virksomhedsledere fører også tilsyn med medarbejdere, elever og alle skoleaktiviteter for at sikre, at alle forbliver sikre og følger de etablerede sikkerhedsprotokoller.

Kompetencer til en virksomhedsleder

Der er en bred vifte af kompetencer virksomhedsledere bør have afhængigt af den afdeling, branche og felt, de arbejder i. Virksomhedsledere bør have avanceret forretningskendskab og bruge det til at skabe strategier, der styrker enten deres individuelle afdeling eller virksomheden som helhed. Fælles færdigheder, som er vigtige for de fleste virksomhedsledere at have, omfatter:

  • Økonomistyring
  • Kundeservice færdigheder
  • Lederevner
  • Forhandlingsevner
  • Mundtlig og skriftlig kommunikation
  • Interpersonelle og lyttende evner
  • Detaljeorienteret
  • Samarbejde og teambuilding færdigheder
  • Tidsstyring og organisatoriske evner
  • Problemløsning og kritisk tænkning

Relateret: Business Management Skills: Definition og eksempler

Arbejdsmiljø for en virksomhedsleder

De fleste virksomhedsledere arbejder primært i et kontormiljø og sidder bag et skrivebord, mens de udfører administrative opgaver. De kan også gå rundt på kontoret og besøge andre afdelinger for at diskutere strategier, budgetter eller præstationer. Nogle af dem deltager også regelmæssigt i møder for at brainstorme nye strategier eller for at tilbyde rapporter og opdateringer om deres afdelings præstationer og fremskridtsniveauer.

Forretningsledere kan besøge offsite-kontorer forskellige steder til møder, eller de kan tjekke ind på kunder på deres respektive kontorer. Andre rejser måske også til forskellige konferencer, seminarer eller konventioner for at tale på eller netværke med potentielle kunder eller andre forretningsfolk.

Henrikke Frandsen
Henrikke Frandsen Hvis du har stærke lederevner og gerne vil arbejde tæt sammen med mennesker hver dag, bør du overveje en rolle som virksomhedsleder. Disse fagfolk overvåger medarbejdernes produktivitet og udvikler innovative strategier og mål for at forbedre virksomhedens overordnede præstation. Der er visse færdigheder og evner virksomhedsledere bør have for at udmærke sig i rollen. I denne artikel gennemgår vi, hvad en virksomhedsleder er, de forskellige ledertyper i erhvervslivet, hvilke kompetencer virksomhedsledere bør have og det miljø, de typisk arbejder i.