Fordrevne Eller Fordrevne Arbejdere: Definition, årsager, Brancher Og Hvordan Man Forklarer

Der er mange grunde til, at nogen forlader et job. Disse grunde til at skilles fra en arbejdsgiver kan påvirke en medarbejders berettigelse til arbejdsløshedsunderstøttelse og kan påvirke en potentiel arbejdsgivers mening om en ansøger. En medarbejders adgang til andre lokale, statslige og føderale bistandsprogrammer kan også afhænge af årsagen til adskillelsen. I denne artikel definerer vi forskydning af arbejdere - også kendt som "arbejdstagerforskydning" - og præsenterer årsager og årsager til forskydning, brancher med de højeste forskydningsrater, og hvordan man forklarer forskydning i et jobansøgningsbrev.

Hvad er en fordrevet eller fordrevet arbejdstager?

Udtrykket "fordrevne eller fordrevne arbejdere" gælder for mennesker, der ufrivilligt har mistet job af årsager uden for deres kontrol. Disse kan omfatte afskedigelser, kraftreduktioner, positionselimineringer eller andre særlige omstændigheder. Medarbejdere, der er opsagt af årsag, separering under gensidigt aftalte betingelser eller fuldførelse af en kontrakt med en slutdato, betragtes ikke som fordrevne arbejdere.

Årsager til, at en medarbejder kan blive forskudt eller fordrevet

Årsagerne til, at en medarbejders arbejdsadskillelse kan klassificeres som forskudt eller fordrevet omfatter:

 • En arbejdsgiver afskediger medarbejderen eller udsender varsel om forestående afskedigelse.
 • En selvstændig medarbejder er ikke længere arbejdsdygtig.
 • En medarbejder er ægtefælle til en aktiv tjenestemand, der er blevet permanent omplaceret, hvilket adskiller medarbejderen fra deres arbejde.
 • Personen tog sig af familien som hjemmegående uden løn og er ikke længere forsørget af den økonomiske overhoved for husstandens ægtefælle.

Hvad kan føre til arbejdstagerforskydning eller forskydning?

Forskellige situationer kan føre til, at en virksomhed flytter eller forskyder medarbejdere, herunder:

Pandemi eller naturkatastrofer

En pandemi eller en naturkatastrofe som en orkan, naturbrand, tornado, oversvømmelse, jordskælv, hedebølge eller tørke kan forstyrre driften og forårsage økonomisk skade på virksomheder, der ikke har reserver til at se dem gennem en afbrydelse i forretningen. Virksomheder, der er ramt af pandemier eller naturkatastrofer, kan beslutte at fortrænge medarbejdere som en del af deres strategier for at forblive operationelle.

Økonomiens tilstand

En generel afmatning i økonomien kan føre til forskydning af arbejdstagere, da virksomheder oplever en reduceret efterspørgsel efter deres produkter eller tjenester og må vælge måder at balancere deres bundlinjer på. For eksempel kan virksomheder i en økonomisk recession eller depression eller en periode med ekstreme aktiemarkedsudsving ty til at afskedige medarbejdere uden planer om at genansætte dem.

Forretningsmodel ændres

Ændringer inden for specifikke virksomheder kan bidrage til forskydning af arbejdstagere. Hvis en virksomhed beslutter sig for at skifte fra en forretningsmodel ved at bruge folk til at løse kundeserviceproblemer via telefon til en automatiseret e-mail-platform, kan virksomheden for eksempel beslutte, at det vil fortrænge disse kundeservicemedarbejdere.

Brancheændringer

Hvis en industri står over for radikale ændringer på grund af teknologi eller ændringer i kundeadfærd, kan det fortrænge arbejdere for at tilpasse sig disse teknologiske fremskridt eller adfærd. For eksempel påvirkede stigningen i online nyhedsmedier den trykte avisindustri alvorligt, hvilket førte til masseforskydning af medarbejdere som journalister, redaktører, trykkeriarbejdere og kontorpersonale.

Virksomhedsfusion eller opkøb

Når en virksomhed køber en anden i et opkøb eller to eller flere virksomheder kombineres i en fusion, omstrukturerer virksomhedsledere ofte deres aktiviteter. De kan gøre dette for at eliminere dobbeltarbejde eller strømline driften. Disse driftsændringer kan føre til forskydning af medarbejdere.

Læs mere: Fusioner og opkøb: Definition, typer og hvordan de fungerer

Lukning

Arbejdstagere kan blive fordrevet på grund af virksomhedslukning. Dette omfatter, når en virksomhed lukker et bestemt forretningssted uden planer om at flytte sine ansatte, samt når en virksomhed går helt ud af drift.

Industrier med det højeste antal fordrevne eller fordrevne arbejdere

Forskydning eller forskydning kan forekomme i enhver branche. Følgende industrier har høje forskydningsrater ifølge Bureau of Labor Statistics:

 • Landbrug
 • Forlystelsesparker og kasinoer
 • Barer og pubber
 • Konstruktion
 • Hoteller og overnatningssteder
 • Fremstilling
 • Medier og underholdning
 • Film- og lydoptagelse
 • Nonprofitorganisationer
 • Offentlige sektor
 • Restauranter
 • Detailsport og scenekunst
 • Rejser og naturskøn transport

Sådan forklarer du arbejdsløshed eller forskydning i et følgebrev

Hvis du er en fordrevet arbejdstager, der søger arbejde, er det vigtigt at lade dine potentielle nye arbejdsgivere vide årsagen til din jobsøgning. Sørg for at præsentere årsagen til din seneste jobadskillelse i dit følgebrev, så det er klart, at du er ufrivilligt arbejdsløs og ikke arbejdsløs på grund af præstations- eller disciplinære årsager. Her er nogle eksempler på sætninger, du kan overveje at bruge i dit følgebrev:

 • Jeg søger en ny rolle til at erstatte den stilling, der blev elimineret på grund af COVID-19.
 • Som du måske ved, blev [ firmanavn ] tvunget til at fyre en procentdel af sine ansatte for nylig. Som en af ​​disse fordrevne arbejdere...
 • Da [ firmanavn ] besluttede at lukke sit [ lokation ] anlæg, fandt jeg mig selv i at komme ind på det lokale arbejdsmarked igen.
 • På trods af den fortsatte succes for vores [ afdeling ] -team, blev mange af os fordrevet, da [ virksomhedens navn ] omstrukturerede som reaktion på konkurrencen fra vores udenlandske markedsrivaler.
 • I [ måned år ] blev min stilling opsagt, da [ firmanavn ] blev fusioneret med sit nye moderselskab, [ erhvervende firmanavn ] .
 • Da jeg første gang erfarede, at fra [ dato for annonceret kommende fyring ] vil mit team blive afskediget, besøgte jeg straks din hjemmeside for at se, hvilke stillinger du har ledige.
 • *På grund af den seneste økonomiske afmatning besluttede jeg at lukke den personlige servicevirksomhed, jeg drev som ejer-operatør det seneste år, og søge job hos en etableret virksomhed.
 • Da vores tre lokale skoledistrikter blev konsolideret i slutningen af ​​sidste år, besluttede jeg at søge arbejde som underviser og forlade det offentlige skolesystem.*
 • Selvom min rolle i salgsafdelingen hos [ firmanavn ] er blevet elimineret for nylig på grund af en omstrukturering af virksomheden, er jeg spændt på at bringe min passion for salg til din virksomhed til overvejelse.
 • Da [ firmanavn ] lukkede dørene efter X år i erhvervslivet, så jeg det som en mulighed for at...
 • I den nylige fusion af [ virksomhed ét navn ] og [ virksomhed to navn ] blev Human Resources operationer flyttet ud af staten.
 • Jeg kom om bord, da [ firmanavn ] var en nystartet virksomhed. Nu hvor vi med succes har solgt vores kommunikationsplatform, er jeg klar til mit næste karriereeventyr.

Esben Jacobsen
Esben Jacobsen Der er mange grunde til, at nogen forlader et job. Disse grunde til at skilles fra en arbejdsgiver kan påvirke en medarbejders berettigelse til arbejdsløshedsunderstøttelse og kan påvirke en potentiel arbejdsgivers mening om en ansøger. En medarbejders adgang til andre lokale, statslige og føderale bistandsprogrammer kan også afhænge af årsagen til adskillelsen. I denne artikel definerer vi forskydning af arbejdere - også kendt som "arbejdstagerforskydning" - og præsenterer årsager og årsager til forskydning, brancher med de højeste forskydningsrater, og hvordan man forklarer forskydning i et jobansøgningsbrev.