Fordelene Ved Mikrofinansiering: Med Eksempler

Fordelene Ved Mikrofinansiering: Med Eksempler

Finansiering af en lille virksomhed eller selvstændig virksomhed involverer ofte at tage lån eller kredit for at dække de udgifter, de skal bruge for at komme i gang. Dette kan nogle gange udgøre en udfordring for låntagere uden aktiver at stille som sikkerhed. Mikrofinansiering – produkter som kredit, lån og forsikring beregnet til at betjene enkeltpersoner og grupper med få aktiver – er en måde at skaffe finansiering til enkeltpersoner og virksomheder i disse situationer. I denne artikel forklarer vi mikrofinansiering og dens fordele med eksempler for at hjælpe med at understøtte din forståelse af denne specifikke kategori af finansielle produkter.

Hvad er mikrofinansiering?

Mikrofinansiering er en finansieringsmulighed, som banker nogle gange tilbyder til kunder som små virksomheder, iværksættere og enkeltpersoner. Disse ressourcer kan omfatte små kreditlinjer, kendt som mikrokredit, små lån kendt som mikrolån eller endda relativt små forsikringsprodukter kaldet mikroforsikring. Mikrofinansiering kan hjælpe med at støtte dem, der ellers ville finde det udfordrende at få adgang til kredit eller kapital til deres forretningsmæssige eller personlige aktiviteter. Disse lån, kreditlinjer og specifikke konti er former, der traditionelt kan kræve aktiver eller anden sikkerhed. I en mikrofinansieringsaftale kræves der dog sjældent sikkerhedsstillelse. Renterne på mikrofinansieringsprodukter kan variere afhængigt af udlånsforholdene og den relative risiko ved at tilbyde et finansielt produkt sikkerhedsfrit.

Relateret: 14 Grundlæggende bogføring for ejere af små virksomheder

Fordele ved mikrofinansiering

For mikrofinansieringsmodtagere er fordelene ofte direkte og umiddelbare - tilgængelige kapitalressourcer kan f.eks. bruges til at oprette eller støtte en virksomhed med det samme. Andre fordele, såsom den mulige indvirkning på en økonomi, har tendens til at være mere indirekte. Værdien af ​​mikrofinansiering for enkeltpersoner og lokalsamfund kan også variere afhængigt af faktorer såsom en udbyders struktur som en for-profit eller nonprofit organisation. For yderligere at udforske mikrofinansierings rolle i erhvervslivet og økonomien er her nogle af dens fordele:

Tilgængelighed

Virksomhedsejere og iværksættere på steder eller i forhold, der måske ikke har adgang til traditionelle finansielle produkter, kan drage fordel af den øgede tilgængelighed af mikrofinansiering. Disse produkter leveres nogle gange også online eller via smartphone, hvilket kan være nyttigt for folk uden adgang til en fysisk bankplacering.

Mangfoldighed

Mikrofinansiering kan understøtte diversitet i en regions eller branches iværksætterbase. For eksempel udgør kvinder og enkeltpersoner i landdistrikterne en bemærkelsesværdig andel af mikrofinansieringsbrugere på nogle steder sammenlignet med demografien for personer, der bruger andre former for finansielle tjenester. Dette kan være forbundet med øget stabilitet, hvis en bestemt person ellers kan have større sandsynlighed for at opleve fattigdom.

Relateret: 20 fordele ved en mangfoldig arbejdsstyrke

Økonomisk vækst

Mikrofinansieringsmuligheder kan være relateret til økonomisk vækst i visse situationer. En virksomhed, der oprindeligt blev finansieret via mikrokredit, kan for eksempel skabe lokale arbejdspladser, øge handelen og hjælpe med at understøtte en sund økonomi. Disse fordele kan til gengæld også give andre fællesskabsmedlemmer mulighed for at engagere sig i iværksætteraktivitet.

Uddannelse

Nogle mikrofinansieringsprogrammer inkluderer et krav om finansiel uddannelsesprogrammering i deres lånevilkår. Dette kan være gavnligt for produktbrugere, som muligvis kan forbedre deres evne til at udvikle sig økonomisk ved hjælp af de angivne oplysninger. Mikrofinansiering kan også potentielt hjælpe med at booste elevernes skoleoplevelse i situationer, hvor de ellers skulle tage tid væk fra deres studier for at støtte deres families økonomiske velbefindende. For eksempel kan en familie, der kan købe mere effektivt landbrugsudstyr, være i stand til at sende deres børn i skole oftere, hvis de ikke længere er nødvendige for at hjælpe med familiens landbrugsdrift.

Eksempler på mikrofinansieringstyper

Her er nogle eksempler på almindelige mikrofinansieringstyper:

Mikrokredit

Mikrokredit er et begreb, der ofte bruges til at omfatte både små kreditlinjer og små lån. Mikrokredit bruges nogle gange i forbindelse med kredit- og lånemuligheder for personer og virksomheder, der har få aktiver til at bruge som sikkerhed, hvilket normalt ville være en kvalificerende faktor for et erhvervslån eller et personligt lån. De kan også tilbydes til lavere rentesatser, afhængigt af udbyder og kontekst.

Denne type mikrofinansiering fremhæves nogle gange i landdistrikter eller økonomisk voksende områder, der kunne drage fordel af økonomisk udvikling. Nogle programmer giver for eksempel mikrokreditter i størrelsesordenen et par hundrede dollars til at starte en ny landbrugsdrift i håb om, at de så vil skabe job, udvide deres forretning og sætte gang i den lokale økonomi.

Relateret: Hvad er ÅOP? Forståelse af lån, kreditkort og renter

Mikrolån

Mikrolån er udlånsprodukter, der ofte ydes i mindre beløb end traditionelle lånetilbud. De anses nogle gange for at sammenlignes med lån til små virksomheder og adskiller sig ofte med det angivne beløb. Deres rente kan være anderledes end et traditionelt lån, afhængigt af udbyder og kontekst. For eksempel kan en lokal bageriejer optage et mikrolån for et par tusinde dollars for at købe en ny kommerciel ovn, der vil øge deres indtjeningspotentiale.

Relateret: Sådan finder du stipendier til små virksomheder til kvinder (og 7 stipendier at ansøge om)

Mikroforsikring

Mikroforsikring er en form for mikrofinansiering, der giver dækning til enkeltpersoner og virksomheder med få aktiver. De dækker ofte situationer som sygdom og tilskadekomst samt tab af ejendom, der normalt ikke er dækket af en traditionel forsikring, såsom lavere omkostninger. Nogle mikroforsikringsudbydere kan endda dække forretningsrisici, såsom tab af afgrøder til en landbrugsdrift. Nogle programmer arbejder for at give mikroforsikring i områder med lavere indkomst og lande for at hjælpe med at understøtte den økonomiske vækst i området.

Mikrobesparelser

Mikroopsparing refererer til opsparingskonti, der er specielt designet til små indskud. De tilbydes ofte på områder, der også er gode kandidater til andre mikrofinansieringsprodukter, såsom områder i økonomisk udvikling, og de programmer, der tilbyder dem, ønsker ofte også at være med til at opmuntre og understøtte sparevaner. Mikrosparekonti kræver normalt ingen minimumsindbetaling, opkræver ingen gebyrer og giver mulighed for fleksible hævninger. Disse opsparingskonti kan nogle gange også give mennesker og virksomheder et middel til at etablere et forhold til en finansiel institution, som senere kan understøtte berettigelse til et andet mikrofinansieringsprodukt, såsom et mikrolån.

Pengeoverførsler

Programmer og institutioner, der leverer mikrofinansieringsprodukter, tilbyder nogle gange også overkommelige pengeoverførselstjenester. Dette kan være værdifuldt for dem, der bruger mikrofinansieringsprodukter såsom mikrolån og mikroopsparinger i landdistrikter, eller som måske skal sende penge til andre såsom familiemedlemmer i forskellige lande. Tilgængeligheden af ​​og satserne for mikrofinans pengeoverførsler vil sandsynligvis variere afhængigt af udbyderen og konteksten.

Jasmin Hansen
Jasmin Hansen Finansiering af en lille virksomhed eller selvstændig virksomhed involverer ofte at tage lån eller kredit for at dække de udgifter, de skal bruge for at komme i gang. Dette kan nogle gange udgøre en udfordring for låntagere uden aktiver at stille som sikkerhed. Mikrofinansiering – produkter som kredit, lån og forsikring beregnet til at betjene enkeltpersoner og grupper med få aktiver – er en måde at skaffe finansiering til enkeltpersoner og virksomheder i disse situationer. I denne artikel forklarer vi mikrofinansiering og dens fordele med eksempler for at hjælpe med at understøtte din forståelse af denne specifikke kategori af finansielle produkter.