Fordelene Ved At Være En Kontingentarbejder I Sundhedsvæsenet

Fordelene Ved At Være En Kontingentarbejder I Sundhedsvæsenet

Hvad er beredskabsarbejdere?

Efterhånden som den nationale læge- og sygeplejemangel fortsætter, henvender mange sundhedsorganisationer sig til beredskabsarbejdere for at mindske kløften og betjene patienterne. I denne artikel vil vi diskutere typerne af kontingentarbejdere i sundhedssektoren, hvorfor sundhedsorganisationer har brug for kontingentarbejdere, og fordelene ved at være en kontingentarbejder.

En betinget medarbejder er en medarbejder, der accepterer opgaver for at arbejde og ikke vil modtage de traditionelle goder, som de andre medarbejdere modtager. Disse fordele omfatter:

 • Sundheds-, tand-, syns- eller livsforsikring
 • Betalt fri
 • Sygeorlov
 • Feriepenge

Andre navne for kontingentarbejdere omfatter midlertidig kontrakt, dagpenge eller locum tenens - et latinsk udtryk, der betyder at holde pladsen for eller at erstatte. Kontingentmedarbejdere ansættes af en sundhedsorganisation på korttids-, dagpenge- eller konsulentbasis. Kontingentarbejdere udfylder huller i bemandingen uden at skulle yde ydelser eller betale beskæftigelsesskat.

Relateret: Hvad er en kontingentarbejder?

Typer af beredskabsarbejdere i sundhedssektoren

I sundhedssektoren er der tre almindelige typer af betingede medarbejdere. Disse omfatter:

 • Midlertidige entreprenører
 • Konsulenter
 • Uafhængige entreprenører eller freelancere

Midlertidige entreprenører

Vikarer er ansat af et vikarbureau og kontrakt til anlægget. Deres opgaver kan vare alt fra få dage til flere måneder, ofte med mulighed for at forlænge kontrakten. Midlertidige entreprenører udfylder huller i bemanding og kompetencer.

Konsulenter

Konsulenter, der betragtes som eksperter på deres område, rådgiver organisationer inden for deres ekspertiseområde. Mens nogle organisationer har interne konsulenter, hyrer mange konsulenter uden for deres organisation. Nogle typer sundhedskonsulenter omfatter:

 • Infektionskontrol
 • Kvalitetssikring
 • Indtægtscyklus
 • IT og teknologi
 • Sygeplejerske konsulenter
 • Diversitet og inklusion
 • Personaleudvikling
 • Regulatorisk
 • Juridiske konsulenter

Konsulenter tilbyder typisk tjenester til højt specialiserede og komplekse områder. Ligesom midlertidige entreprenører og freelancere er konsulenter typisk ikke-ansatte. I modsætning til midlertidige kontraktansatte arbejder konsulenter dog typisk med en høj grad af uafhængighed. De kan tilbyde vejledning om strategi, politik og procedure og områder i organisationen, men de udfører normalt ikke det arbejde, der kræves for at udføre det. Konsulenter hyres gennem konsulentfirmaer eller som selvstændige entreprenører.

Uafhængige entreprenører eller freelancere

Freelancere og konsulenter, der ikke er ansat af et vikarbureau eller konsulentfirma, betragtes som uafhængige. Disse personer er selvstændige og tilbyder deres tjenester. De er ansvarlige for alle beskæftigelsesrelaterede skatter og er ikke berettiget til fordele fra virksomheden.

En virksomhed kan ansætte freelancere eller uafhængige entreprenører, når den har brug for specialiserede tjenester eller ekspertise i en kort periode eller regelmæssigt, men ikke på fuldtidsniveau. Virksomheden definerer leverancerne, men den kan ikke kontrollere, hvornår eller hvordan en uafhængig entreprenør får arbejdet udført.

Læs mere: Freelancer vs. uafhængig entreprenør: Hvad er forskellen?

Hvorfor ansætter sundhedsvirksomheder beredskabsarbejdere?

For sundhedsvirksomheder er der mange fordele ved at ansætte korttidsarbejdere. Nogle af de mest almindelige årsager omfatter:

Personaledækning

På grund af manglen på læger og sygeplejersker har mange sundhedsorganisationer henvendt sig til betinget sundhedspersonale for at udfylde deres organisations kvalifikationsgab. Brug af kontingentarbejdere og koncertøkonomien er en fantastisk måde for disse organisationer at supplere deres personalemangel. Ansættelse af disse arbejdere sikrer, at der er ledige arbejdere med de nødvendige færdigheder.

Omkostningsbesparelser

Sundhedsvirksomheder, der bruger betingede medarbejdere, har potentielle fordele i omkostningsbesparelser. Fordi kontingentarbejdere ikke betales som ansatte, sparer arbejdsgivere på timeløn, lønskat og fordele.

Planlægning af kontinentarbejdere giver arbejdsgivere de ekstra fordele ved:

 • Planlægningsfleksibilitet
 • Hurtigere og mere omkostningseffektiv ansættelse
 • Hurtigere onboarding
 • Sparer penge og tid ved onboarding
 • Mindre overtidsbetaling
 • Hjælper med at lindre overbelastning og udbrændthed på fuld tid og fast personale

Fordele ved at være kontingentarbejder

Ansættelse af beredskabsarbejdere er fordelagtigt for medarbejderen, men det kommer med fordele for medarbejderen.

 • Fleksibilitet. Mange kontingentarbejdere har fuldtids- eller deltidsjob eller virksomheder, så at arbejde på kontingentbasis giver dem fleksibilitet. De søger jobmuligheder, der passer til deres tidsplaner.

 • Konkurrencedygtig kompensation. Fordi organisationer ikke giver fordele til betingede arbejdere, tilbydes de ofte konkurrencedygtig kompensation.

 • Professionel udvikling. Beredskabsmedarbejdere arbejder i forskellige miljøer og har mulighed for at arbejde med forskellige typer arbejdsgivere. Som kontingentmedarbejder får du brugt dine færdigheder og bygge videre på dem på hver arbejdsopgave. Du vil blive eksponeret for forskellige brancher og specialer og lære nye færdigheder og viden og få en række erfaringer, som du kan tilføje til dit CV eller CV for at gøre dig selv mere omsættelig.

Relateret: 7 medarbejderklassifikationstyper og hvordan de sammenlignes

“Prøv før du køber”

Ved at tage kontingentvejen får du vist dine færdigheder hos en række forskellige organisationer inden for sundhedssektoren. At arbejde for forskellige virksomheder og arbejde under forskellige ledere og supervisorer vil give dig mulighed for at identificere, hvilken type virksomhed der fungerer bedst for dig. Hvis du kan lide en bestemt organisation og bevist, at du er et aktiv, kan der være mulighed for, at du kan ansætte som fast- eller fuldtidsansat. At eksperimentere med forskellige arbejdsmiljøer er en fantastisk måde at finde ud af, hvad der passer dig bedst.

Find betingede sundhedsjob på Bonjoures i dag.

Ulrikke Povlsen
Ulrikke Povlsen Hvad er beredskabsarbejdere? Efterhånden som den nationale læge- og sygeplejemangel fortsætter, henvender mange sundhedsorganisationer sig til beredskabsarbejdere for at mindske kløften og betjene patienterne. I denne artikel vil vi diskutere typerne af kontingentarbejdere i sundhedssektoren, hvorfor sundhedsorganisationer har brug for kontingentarbejdere, og fordelene ved at være en kontingentarbejder.