Fordele Og Ulemper Ved En Karriere I Svejseindustrien

Fordele Og Ulemper Ved En Karriere I Svejseindustrien

Svejseindustrien kan give dig muligheder inden for en række forskellige områder, såsom rumfart, bilindustrien, luftfart, byggeri og fremstilling. Hvis du leder efter en ny karriere med en fleksibel tidsplan inden for en forskelligartet industri, kan du overveje at blive svejser. At forstå fordelene og udfordringerne ved at være svejser kan give dig mulighed for at træffe et mere informeret karrierevalg. I denne artikel definerer vi, hvad en svejser er og er nogle fordele og ulemper ved en karriere inden for svejsning for at hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige for dig.

Relateret: Sådan bliver du svejser i 6 trin

Hvad er en svejser?

En svejser er en professionel med speciale i at smelte materialer som metaller eller termoplast sammen ved hjælp af intens varme. Svejsning omfatter også undersøgelse af tekniske tegninger, beregning af materialedimensioner, identifikation af de optimale svejsemetoder og inspektion af alle materialer og produkter. Svejsere kan specialisere sig i bestemte metoder, maskiner eller materialer og har et stærkt kendskab til metalegenskaber. Afhængigt af stillingen kan en svejser dedikere deres tid til at skabe nye produkter, reparere eksisterende eller inspicere udstyrskvalitet.

Nogle af de almindelige metoder, der bruges af svejsere inkluderer:

  • Gasmetalbuesvejsning (GMAW): GMAW bruger en svejsepistol med en trådelektrode, der producerer en bue mellem elektroden og svejsematerialet for at smelte dem sammen. Svejsemaskinen og brugen af ​​en svejsepistol i GMAW gør det til en af ​​de nemmere metoder for begyndere svejsere.
  • Gaswolframbuesvejsning (GTAW): GTAW bruger en wolframstang, der smelter og smelter sammen med andre svejsematerialer. Sammen med standardmaterialer som metaller og termoplast fungerer wolframsvejsning godt til svejsning af tynde materialer som aluminium eller rustfrit stål.
  • Beskyttet metalbuesvejsning (SMAW): SMAW bruger en fluxbelagt svejsestang, der leder en elektrodestrøm, der producerer en lysbue, når stangen rører metaller eller termoplast. Denne type svejsning er nyttig i varierende vejr, såsom fugtige eller våde forhold.

Relateret: 8 typer svejsning: definitioner og karriereudsigter

Fordele ved at være svejser

Nogle af fordelene ved at være svejser kan omfatte:

Nem adgang

Du kan komme ind i svejsebranchen og blive certificeret svejser, selvom du ikke har formel uddannelse eller erfaring. Der er forskellige måder at blive certificeret på og forskellige certificeringer, du kan få for at fremme din karriere, inklusive dem, der giver dig mulighed for at håndtere brandfarlige eller eksplosive gasser, sammen med grundlæggende svejsercertificeringer, som kan tage seks til 18 måneder at få. Fordi du vil arbejde med brændbare materialer eller gasser i svejsning, kan en arbejdsgiver kræve, at du har certificeringer, der bekræfter din viden om håndtering af brændbare materialer.

Med mange svejsestillinger på begynderniveau kan en svejsermester uddanne dig på jobbet, eller du kan begynde med en læretid, der varer et til tre år, før du bliver certificeret. Du kan også få din certificering inden dit første svejsejob gennem gymnasiets erhvervsuddannelser eller på en teknisk skole. Afhængigt af den specifikke svejsning, du gerne vil udføre, skal du muligvis modtage certificering inden for rumfart, foodservice, rør eller struktursvejsninger.

Jobsikkerhed

Der er en efterspørgsel efter svejsere inden for en række forskellige områder, såsom arkitektur, energi, teknik, konstruktion, mekanik, minedrift og militæret. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at ansættelsen af ​​svejsere vil vokse med 3 procent fra 2019-2029, hvilket kun er lidt under gennemsnittet på 4 % af alle job i det tidsrum. Agenturet nævner den aldrende infrastruktur i landet som en faktor, der vil give job til folk i denne industri over den tid, hvilket kan være med til at skabe jobsikkerhed for dygtige svejsere. Det bemærker også, at jobmuligheder vil variere baseret på en persons erfaring eller vilje til at flytte.

Løn

Den gennemsnitlige løn for en svejser er $38.822 om året. Dette kan variere baseret på erfaring, certificeringer, placering og virksomhed. Med tanke på overarbejdstimer og yderligere projekter, som du kan lave, kan din løn stige. Gennem uddannelse og certificeringer på højere niveau kan du avancere yderligere i branchen og øge din oplevelse for en højere løn.

Relateret: Svejsejob: Gennemsnitsløn og højest betalte stillinger

Fleksibilitet

Du kan muligvis udføre yderligere opgaver eller reducere, hvor meget arbejde du udfører, fordi de fleste svejseopgaver har uregelmæssige tidsplaner. På grund af fleksibiliteten og avancementmulighederne i branchen, kan du også starte din egen virksomhed, som du kan udføre som en fuld- eller deltidstjeneste sammen med almindelige svejsejobs. Du kan også anvende noget af det tekniske arbejde inden for svejsning til andre industrier såsom bil- eller husreparationer.

Forskellig branche

Svejsning er en vigtig funktion i forskellige industrier, der kan give dig mulighed for at arbejde i mange miljøer og steder. Du kan finde svejseopgaver, der udføres under vandet, på krydstogtskibe eller i andre lande. Med mange af disse job, der kræver rejser, kan du modtage boligydelser eller sundhedspakker sammen med yderligere træning på jobbet. At lære nye metoder og strategier, mens du udfører job i andre regioner og med forskellige arbejdskulturer og -miljøer, kan også hjælpe dig med at udvikle dine færdigheder.

Ulemper ved at være svejser

Nogle ulemper ved at være svejser og måder at overvinde dem på inkluderer:

Arbejdsmiljø

På grund af brugen af ​​høj varme og maskiner, er det vigtigt for en facilitet at have stærke sikkerhedsprotokoller. Med passende trænings- og sikkerhedsprotokoller kan arbejdsgivere og medarbejdere minimere disse risici. Svejsere kan også arbejde udendørs under udfordrende vejrforhold. De fleste virksomheder stopper dog projekter i hårde vejrbegivenheder eller indstiller arbejdet i bestemte sæsoner for at forhindre farlige arbejdsforhold.

Lange timer

Svejseprojekter kræver ofte lange arbejdsdage eller overarbejde. Rejser kan også være en del af din arbejdstid, hvis du rapporterer til forskellige bygge- eller projektsteder. Disse ekstra timer kan dog også betyde ekstra løn. Nogle projekter kan få dig til at flytte til andre områder i længere perioder, men dette kan være en god måde at opleve nye steder i udlandet, mens du videreudvikler dine svejsefærdigheder og metoder gennem indlæring af teknikker fra forskellige svejsere.

Relateret: FAQ: Hvor lang er svejseskolen?

Fysiske udfordringer

Svejseprojekter kan tage lang tid, hvor du fokuserer og bevarer præcisionen med dine materialer for at sikre, at du har sikret dine svejsninger ordentligt. Svejsning i snævre eller indsnævrede områder i perioder kan være fysisk udfordrende. Når du har fået mere erfaring, kan du udvikle nye metoder til at optimere din svejsning, så du kan reducere den tid, din svejsning tager, eller planlægge dine projekter på en måde, der hjælper dig med at undgå ubehagelige arbejdsområder. Jo mere du arbejder med udstyret og bliver mere fortrolig med det, kan det også blive nemmere og mere behageligt at bruge.

Viktor Due
Viktor Due Svejseindustrien kan give dig muligheder inden for en række forskellige områder, såsom rumfart, bilindustrien, luftfart, byggeri og fremstilling. Hvis du leder efter en ny karriere med en fleksibel tidsplan inden for en forskelligartet industri, kan du overveje at blive svejser. At forstå fordelene og udfordringerne ved at være svejser kan give dig mulighed for at træffe et mere informeret karrierevalg. I denne artikel definerer vi, hvad en svejser er og er nogle fordele og ulemper ved en karriere inden for svejsning for at hjælpe dig med at beslutte, om det er det rigtige for dig.