Fordele Og Ulemper Ved At Være Brandmand

Brandmænd er førstehjælpere, der ankommer til stedet for en brand, ulykke eller en anden nødsituation. De går ofte ind i brændende bygninger og andre farlige situationer, udfører redningsaktioner og stræber efter at beskytte deres lokalsamfund mod skade. At være brandmand kræver en forpligtelse til jobbet og et ønske om at hjælpe med at beskytte deres lokalsamfund. I denne artikel ser vi på fordele og ulemper ved brandslukning, og hvorfor en karriere som brandmand kan være et godt valg for dig.

Er det et godt job at være brandmand?

Brandmænd tjener deres samfund, når der opstår medicinske og brandmæssige nødsituationer, hvilket kan gøre det til et godt job for en person, der ønsker at hjælpe andre. Brandmænd tilbyder offentlige uddannelseskurser eller workshops, normalt præsenteret i skoler eller afdelinger, for at hjælpe familier, skoler, virksomheder og andre med at planlægge nødsituationer og praktisere brandsikkerhed.

Læs mere: Lær om at være brandmand

Fordelene ved at være brandmand

Som mange andre karrierer kommer det med fordele og ulemper ved at være brandmand. Her er seks fordele ved at være brandmand:

1. Oprethold den fysiske form

Brandmænd arbejder et fysisk arbejde, der kræver, at de bærer tungt udstyr, bruger forskellige værktøjer og udfører redningsaktioner. Fysisk kondition er et must for brandmænd, i betragtning af de skiftende forhold, de møder næsten hver dag. Nogle brandhuse har motionsrum på stedet, så brandmænd kan holde op med deres almindelige træningsrutiner.

2. Hjælp mennesker og redde liv

Brandmænd bruger deres vagter på at forhindre skader eller dødsfald, mens de redder hjem og andre strukturer fra ødelæggelse. De spiller en væsentlig rolle i at redde liv og tjener medlemmerne af deres lokalsamfund. Brandmænd giver også undervisning i brandsikkerhed og andre foranstaltninger, der kan hjælpe lokalsamfund med at forhindre brande og ulykker eller undgå skader.

3. Drag fordel af fællesskab og disciplin

Brandmænd kan danne bånd med kolleger, når de arbejder sammen for at beskytte deres lokalsamfund og hinanden. De skal være i konstant kommunikation og passe på hinandens velbefindende, mens de reagerer på nødsituationer. Brandslukning kræver struktur, protokol og procedure, og brandmændene skal arbejde som et hold for at slukke en brand eller udføre en redning. Brandmænd er afhængige af hinanden for at udføre individuelle funktioner, der gavner eller beskytter hele holdet.

4. Betjen kraftfuldt udstyr

Brandfolk varetager pleje og håndtering af stort, kraftfuldt udstyr. De kører ofte med store brandbiler og betjener pumper og andet brandslukningsudstyr. Når de ikke er tilkalde, overvåger brandmænd udstyret for integritet og udfører regelmæssig vedligeholdelse.

5. Nyd jobsikkerhed

Selvom byggekoder er ændret for at implementere brandsikkerhedsfunktioner og forholdsregler, vil brandmænd altid være nødt til at reagere på nødsituationer. Brandmænd slukker ikke kun brande, men reagerer også på køretøjsulykker, kemiske ulykker, skader og andre situationer, der kræver uddannede nødhjælpspersonale.

6. Opbyg overførbare færdigheder

At arbejde som brandmand opbygger overførbare færdigheder, der kan gælde for de fleste andre karrierer. Udover evner til at redde liv og forebygge skader, finpudser brandmænd bløde færdigheder som teamwork. Andre bløde færdigheder brandmænd kan udvikle omfatter:

 • Meddelelse
 • Kritisk tænkning
 • Tidsadministration
 • Empati

Relateret: Sådan skriver du et brandmands-CV

Ulemperne ved at være brandmand

Brandslukning indebærer risici for den personlige sikkerhed. Mens brandslukning er et dynamisk, vigtigt erhverv, kan der være ulemper. Her er fem ulemper, der kan ledsage en brandmands job:

1. Konstant træning

Brandmænd gennemgår omfattende og konstant uddannelse gennem hele deres karriere. De lærer avanceret førstehjælp, brandslukningsteknikker og hvordan man vedligeholder og administrerer det udstyr, de betjener. Træning finder sted, når nye standarder eller regler implementeres, så brandmænd kan arbejde med de nyeste tilgængelige protokoller.

2. Lange vagter

De fleste brandmænd arbejder lange skift med fri imellem, selvom overarbejde er almindeligt, fordi nødsituationer sker på alle tidspunkter af dagen og natten. Brandmænd må arbejde i 24 timer med 48-72 timers fri. Nogle arbejder måske i 10 timer med 14 timers fri. Brandmænd, der bekæmper naturbrande, arbejder ofte i længere perioder, nogle gange dage eller uger. De bliver ofte på stedet og arbejder på skift med andre brandmænd.

3. Farligt arbejde

Brandslukning kan være farligt med risici i forbindelse med håndtering af strukturer, der kan kollapse, betjening af stort, tungt udstyr, klatring på høje stiger eller mens de er ophængt på usikre steder under en redning. Nogle brandmænd kan også træne i at reagere på kemikaliespild eller ulykker og risikere at blive udsat for skadelige eller ætsende stoffer. Brandmænd arbejder i al slags vejr, og de skal muligvis også arbejde i mørke og lukkede rum.

4. Mentalt krævende

Brandmænd er ofte vidner til ødelæggende situationer, hvoraf nogle kan forårsage tab af liv, og det kan være mentalt krævende for dem. De kan være de første til at levere uvelkomne nyheder eller komme ind i situationer, hvor de ikke kan redde en bygning eller en person.

5. Fysisk krævende

Brandslukning er et hårdt og fysisk krævende job. De kan blive nødt til at bryde gennem vægge eller snavs, slå døre ned eller redde folk i farlige situationer.

Relateret: Sådan bliver du en Wildland Brandmand

Løn

Brandmænd tjener en gennemsnitlig national løn på $44.441 om året . Deres løn kan afhænge af deres erfaring, om de har EMT-certificering, og hvilken stat eller by de arbejder i.

Jobudsigt

Mens forbedrede byggeregler og materialer har resulteret i færre brande, har lokalsamfund stadig brug for beredskabshold, inklusive brandmænd. Ifølge Bureau of Labor and Statistics kan brandslukning forvente at se 6% vækst frem til 2029, hurtigere end gennemsnittet for alle brancher.

Relateret: 22 tips til et brandmandsinterview

Ofte stillede spørgsmål om at blive brandmand

Her er svar på et par ofte stillede spørgsmål om at være brandmand:

Hvordan bliver jeg brandmand?

For at blive brandmand skal du opfylde visse krav vedrørende alder, statsborgerskab, kriminel historie og fysisk helbred. Disse kan variere afhængigt af din stat eller by. Det er bedst at tjekke med dit lokale brandvæsen for at finde ud af dets anvendelseskrav.

Du kan få erfaring som brandmand ved at være frivillig i din lokalafdeling. Mens en frivillig stilling kommer med den samme uddannelse, vil du udvide din viden og ekspertise i en fuldtidslønnet stilling. For en fuldtidslønnet stilling skal du opfylde de fysiske krav og bestå eksamenerne. Nogle afdelinger kan dække omkostningerne ved at opnå en EMT- eller CPR-certificering, mens de arbejder frivilligt, hvilket kan føre til en fuldtidsstilling.

Hvad skal begynderbrandmænd vide?

Træning og uddannelse kan forberede brandmændene på meget af det, de kan stå over for, men jobbet omfatter skiftende miljøer og risikable forhold. Brandmænd kan tilpasse sig deres nye job ved at følge et par tips:

 • Opret en vision, der afspejler, hvorfor du gik ind i dette felt, og hvad du håber at opnå.
 • Forpligt dig til ekspertise og gør dit bedste under alle omstændigheder.
 • Forbliv coachable og lærevillige, og forbliv åben for at lære nye teknikker eller ideer og velkommen muligheder for at træne.
 • Forbered dig på tilbageslag, og når de sker, hold en positiv sindsstemning, vend dig til dine kolleger for at få støtte og henvis til din vision.

Hvad kan adskille mig fra konkurrenterne?

Potentielle brandmænd går ind i et konkurrencepræget felt, hvor antallet af jobs er væsentligt færre end antallet af ansøgere. At skærpe dit fokus til brandmandsspecifikke krav kan hjælpe med at adskille dig fra konkurrenterne. Når du ansøger om en brandmandsstilling, skal du overveje disse fire trin:

 1. Tilmeld dig et Emergency Medical Technician (EMT) kursus: Da meget af en brandmands arbejdsdag kan betyde at reagere på medicinske nødsituationer, kan en EMT-certificering øge dine chancer for et job, selvom ikke alle brandvæsener kræver, at brandmænd skal være EMT'er.
 2. Forbered dig til test: Sæt mål for at udmærke sig i forskellige dele af prøver, herunder de skriftlige, fitness- og mundtlige dele af eksamener. Hvis du kender en brandmand, så spørg, om du kan låne studiematerialer, eller om de vil hjælpe dig med at studere.
 3. Udvid din arbejdssøgning: Hvis du kan, så test efter job uden for dit nærområde. Udover at udvide jobmulighederne kan hyppige tests hjælpe dig med at blive fortrolig med testmiljøet og forbedre dine resultater.
 4. Begynd at ansøge: Så snart du er i stand, ansøg stillinger. Processen kan tage noget tid, og den konkurrencemæssige karakter kan forlænge processen. I stedet for at vente på ideelle forhold, så start din søgning, så snart du er klar.

Er der muligheder for avancement?

Brandmænd kan fremme deres position, selvom krav til avancement, såsom erfaring eller uddannelse, kan variere afhængigt af afdelingen eller byen. Typisk kan brandmænd avancere til at blive:

 • Ingeniør
 • Løjtnant
 • Kaptajn
 • Bataljonschef

Nogle afdelinger kan kræve en bachelorgrad i brandvidenskab, offentlig administration eller et beslægtet felt for følgende stillinger:

 • Assisterende chef
 • souschef
 • chef

Theis Kjær
Theis Kjær Brandmænd er førstehjælpere, der ankommer til stedet for en brand, ulykke eller en anden nødsituation. De går ofte ind i brændende bygninger og andre farlige situationer, udfører redningsaktioner og stræber efter at beskytte deres lokalsamfund mod skade. At være brandmand kræver en forpligtelse til jobbet og et ønske om at hjælpe med at beskytte deres lokalsamfund. I denne artikel ser vi på fordele og ulemper ved brandslukning, og hvorfor en karriere som brandmand kan være et godt valg for dig.