Fordele Og Ulemper Ved At Blive Sygeplejerske: Med Tips

Fordele Og Ulemper Ved At Blive Sygeplejerske: Med Tips

Personalesygeplejersker arbejder primært på hospitaler eller klinikker for at hjælpe med at yde pleje og assistance til patienter. Der er mange potentielle positive og negative sider ved at blive sygeplejerske, såsom at arbejde lange vagter for at have tre eller fire dage fri om ugen. Det er vigtigt at forstå disse fordele og ulemper, så du kan beslutte, om personalepleje er en karriere, du gerne vil forfølge. I denne artikel definerer vi rollen som sygeplejerske, diskuterer fordele og ulemper ved at arbejde i denne rolle og lister nogle tips, der kan hjælpe dig med at blive sygeplejerske.

Hvad er en personalesygeplejerske?

En personalesygeplejerske er en læge, der hjælper læger og tager sig af patienter. Personalesygeplejersker er registrerede sygeplejersker, der kan arbejde på mange forskellige hospitalsenheder, og de har en række forskellige opgaver, såsom at overvåge patienter, administrere medicin og dokumentere patienters sygehistorie. De kan også rådgive og uddanne patienter om deres helbredstilstande og forberede patienter før, under og efter tests og operationer. Personalesygeplejersker hjælper ofte patienterne også på andre måder, såsom at opretholde deres hygiejne og fodre dem.

Læs mere: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

Fordele ved at blive sygeplejerske

Der er mange fordele ved at blive sygeplejerske, såsom:

Korte arbejdsuger

Selvom en sygeplejerskes tidsplan kan variere afhængigt af, hvor de arbejder, har mange af dem fortættede tidsplaner. Det betyder, at de arbejder 12 timers vagter tre dage om ugen, eller nogle gange arbejder de 10 timers vagter fire dage om ugen. Kortere arbejdsuger kan give dig ekstra tid til at slappe af, deltage i dine foretrukne hobbyer og besøge venner eller familie. Det giver dig også mulighed for at rejse mere, da du har tre til fire dage fri hver uge.

Påskønnelse

Personalesygepleje er et job, der modtager meget påskønnelse, hvilket kan være meget givende. Læger, andre medarbejdere, patienternes familier og patienterne selv er typisk meget taknemmelige for sygeplejersker for den pleje, de yder. De kan udtrykke deres taknemmelighed for en sygeplejerskes vilje til at forsørge patienten ved at takke dem eller give dem en lille gave. Mange går ind i sygeplejen, fordi det gavner andre ved at redde patienters liv og forbedre deres helbred, hvilket er glædeligt.

Løn

Sygeplejersker tjener normalt høje lønninger, hvilket kan være en motiverende fordel at overveje, når man bliver det. Den nationale gennemsnitlige løn for registrerede sygeplejersker, som inkluderer ansatte sygeplejersker, er $78.392 om året. Der er forskellige faktorer, der kan påvirke denne løn, såsom størrelsen af ​​organisationen, placeringen af ​​jobbet og den erfaring, den ansatte sygeplejerske har. Som sygeplejerske har du muligvis mulighed for at gennemføre overarbejde, hvilket kan give dig mulighed for at tjene ekstra indtægt, når det er nødvendigt.

Jobudsigt

Mange hospitaler og klinikker søger typisk efter yderligere sygeplejeteammedlemmer på regelmæssig basis, hvilket kan øge dine chancer for at sikre dig et stabilt, langsigtet job. US Bureau of Labor Statistics (BLS) anslår, at jobudsigterne for registrerede sygeplejersker, herunder ansatte sygeplejersker, kan stige med 7 % mellem 2019 og 2029. Stigningen kan skyldes væksten i den ældre befolkning, som har behov for hospitalsbehandling. En anden årsag til denne stigning er behovet for hjælp til at hjælpe patienter med kroniske sygdomme.

Relateret: Sygeplejerske vs. RN: Hvad er forskellen?

Forskellige arbejdsdage

Da ansatte sygeplejersker har mange opgaver og pligter, er deres arbejdsdage som regel mangfoldige og interessante. De kan støde på mange forskellige mennesker med forskellige forhold, hvilket betyder, at deres ansvar kan variere hver dag. At have variation i hver arbejdsdag kan hjælpe dig med at føle dig tilfreds og reducere kedsomhed. For eksempel kan du den ene dag administrere væske til patienter og den næste dag kan du administrere undersøgelser.

Specialiteter og fleksibilitet

Personalesygepleje er et mangfoldigt erhverv, fordi der er mange typer sygeplejersker og steder, som en sygeplejerske kunne arbejde. En sygeplejerske kan selv vælge deres speciale, som kunne være noget, de interesserer sig for eller kan lide at lave. For eksempel kan du arbejde inden for ældre-, pædiatrisk, neonatal- eller hjertepleje. Du kan endda være operations- eller skadestuesygeplejerske. Personalesygeplejersker har også stor fleksibilitet i, hvor de arbejder. Som sygeplejerske kan du arbejde på klinik, hospital, plejehjem eller genoptræningscenter.

Læs mere: 62 typer sygeplejersker: De mest efterspurgte og højest betalende sygeplejespecialiteter

Avancement muligheder

En anden fordel ved at blive sygeplejerske er antallet af avancementsmuligheder, der er. Efter at have arbejdet på en enhed i nogle år, kan en stabssygeplejerske med tiden rykke op i en lederstilling. Ledelsen har typisk mere ansvar, men det betyder også, at de har flere fordele, såsom højere lønninger. Der er mange lederstillinger inden for sygeplejen, som fx vagtleder, sygeplejedirektør og ledende sygeplejerske. Du kan endda vælge at videreuddanne dig for at fremme din karriere. For eksempel kan du opnå en højere grad, tage ekstra klasser eller deltage i seminarer.

Arbejdstøj

Der er specifikke uniformskrav for at være personalesygeplejerske, hvilket typisk er scrubs og behagelige sko. Nogle medarbejdere kan godt lide at bruge meget lidt tid på at gøre sig klar om morgenen, hvilket er muligt som sygeplejerske. Ansatte sygeplejerske dresscode giver sygeplejersker mulighed for at bære noget behageligt uden at skulle beslutte, hvad de skal have på hver dag. Dette er også en fordel, hvis du ikke kan lide at bære forretningstøj på arbejde.

Ulemper ved at blive sygeplejerske

Selvom der er mange fordele ved at blive sygeplejerske, er der også nogle potentielle ulemper. Nogle af disse kan omfatte:

Lange vagter og ferier

Selvom korte arbejdsuger er en stor fordel for plejepersonalet, kan det være fysisk og mentalt belastende at arbejde på 10-12 timers skift. Hvis du arbejder over, hvilket kan ske noget ofte, så skal du måske arbejde over 12 timer om dagen. Mange sygeplejersker arbejder også i weekender eller endda på helligdage, da patienterne har brug for pleje, selv når de fleste andre medarbejdere har disse fridage. At have lange weekender til hvile opvejer typisk lange skift.

Læs mere: Sygeplejerskeplaner: Fordele, ulemper og tips

Stress

Personalets sygepleje kan være et stressende job, da det ofte kræver, at sygeplejersker arbejder lange timer med minimale pauser. Sygeplejersker skal typisk løse mange opgaver inden for deres vagter, hvilket også kan være stressende. I nogle situationer kan sygeplejersker træffe hurtige og seriøse beslutninger, der kan påvirke en patients helbred. At træffe vigtige beslutninger, der potentielt kan redde et liv, kan være stressfremkaldende. At være ansat sygeplejerske kommer også med følelsesmæssig stress, især når en patient mister livet. Du har dog typisk meget støtte fra andre sygeplejersker og læger, hvilket kan hjælpe med at lindre stress.

Fysiske krav

At være sygeplejerske har mange fysiske krav. Personalesygeplejersker er typisk på benene og bevæger sig hele dagen. Derudover kan de blive nødt til at flytte eller løfte patienter, der er for svage til at gøre det selv. For at udføre disse opgaver har sygeplejersker normalt brug for meget fysisk udholdenhed. Da du går hele dagen, bør du overveje at købe behagelige vandresko til at støtte dine fødder. Du kan også prøve at blive fysisk rask ved at træne for at hjælpe dig med at opfylde de fysiske krav til sygepleje.

Kim eksponering

Da personalesygeplejersker tager sig af mennesker, der er syge, kan patienter udsætte dem for bakterier gennem kropsvæsker. Dette kan risikere sygeplejerskers sikkerhed og trivsel, da de også kan blive syge. For at minimere dette bærer sygeplejersker beskyttelse, såsom handsker og ansigtsmasker. Hospitaler og klinikker holdes også rene og desinficerede for at reducere risikoen for kimeksponering. Der er normalt også andre sikkerhedsforanstaltninger involveret, såsom obligatorisk håndvask, for at holde dig og andre sygeplejersker sikre.

Ikke taknemmelige patienter

Selvom mange patienter er meget taknemmelige for deres sygeplejersker, kan nogle være mere tøvende med at vise den samme grad af påskønnelse. Personale sygeplejersker kan være nødt til at hjælpe folk, der ikke er taknemmelige, selvom de er uvenlige. Heldigvis kan mængden af ​​venlige og anerkendende patienter normalt opveje antallet af ikke-anerkendende patienter. Selvom patienten ikke er taknemmelig, er sygepleje stadig et givende job, fordi du forbedrer deres helbred eller gør dem behagelige, uanset hvordan de behandler dig.

Tips til at blive sygeplejerske

Her er nogle tips til at blive sygeplejerske:

  • Find en mentor: En mentor kan hjælpe dig med at vejlede dig eller besvare spørgsmål, når det er nødvendigt, hvilket kan hjælpe dig, når du går på sygeplejerskeskolen eller finder et job. Søg efter en mentor, mens du gennemfører et praktikophold eller ophold.

  • Vælg speciale: Du kan vælge speciale eller koncentration, før du bliver personalesygeplejerske. Hvis du ved, hvad dit speciale er, mens du er i skolen, kan du tage klasser, der er specifikke for det område.

  • Forskningsstatskrav: Forskellige stater eller lokationer har forskellige krav for at blive en sygeplejerske, hvorfor det er vigtigt at undersøge det på forhånd. At forstå kravene kan hjælpe dig med at vide, hvilke kurser du skal tage, eller om du har brug for en specifik certificering.

  • Vær sund: Da sygepleje kan være et fysisk krævende job, kan det være meget gavnligt at bevare dit helbred. Prøv at spise nærende måltider og få en ordentlig mængde søvn hver nat.

Torkild Westergaard
Torkild Westergaard Personalesygeplejersker arbejder primært på hospitaler eller klinikker for at hjælpe med at yde pleje og assistance til patienter. Der er mange potentielle positive og negative sider ved at blive sygeplejerske, såsom at arbejde lange vagter for at have tre eller fire dage fri om ugen. Det er vigtigt at forstå disse fordele og ulemper, så du kan beslutte, om personalepleje er en karriere, du gerne vil forfølge. I denne artikel definerer vi rollen som sygeplejerske, diskuterer fordele og ulemper ved at arbejde i denne rolle og lister nogle tips, der kan hjælpe dig med at blive sygeplejerske.