Fordele Og Ulemper Ved At Arbejde På Et Hospital: Med Løsninger

At arbejde på et hospital kan være tilfredsstillende, men det kommer også med unikke udfordringer. Hospitaler er typisk store arbejdspladser, der indgår i et meget bredere netværk af faciliteter, der giver fagfolk variation i deres daglige oplevelser. At lære om fordele og ulemper ved at arbejde på et hospital kan bedre forberede dig på denne karrierevej. I denne artikel diskuterer vi fordele og ulemper ved at arbejde på et hospital sammen med nogle måder at løse disse udfordringer på.

Fordele ved at arbejde på et hospital

At arbejde på et hospital giver mange fordele for læger, herunder:

Forbedring af deres patienters helbred

En fordel ved at arbejde på et hospital er at kunne hjælpe patienter med at overvinde deres sundhedsmæssige udfordringer. Denne form for arbejde og ansvar kan påvirke en persons beslutning om at arbejde inden for dette felt. En patients helbred er en prioritet, og behandling af dem kan være en givende oplevelse for en læge.

Oplever variation i deres daglige arbejde

Når de arbejder på et hospital, kan læger ofte støde på nye oplevelser. Hospitalspersonalet støder på en række forskellige patienter og medicinske tilstande, så de skal altid være forberedte på det uventede og arbejde ihærdigt for at løse deres opgaver i et arbejdsmiljø med højt tempo. Tilpasningsevne kan også hjælpe klinisk personale til at udføre deres opgaver mere effektivt.

Arbejder i et teamorienteret felt

Hospitalsjob og -karrierer involverer ofte samarbejde og er afhængige af teams for at opnå et fælles formål. Fordi hospitaler er højintensive arbejdspladser, skal teammedlemmer ofte arbejde sammen for at yde medicinsk behandling til patienter. Succesfuldt teamwork gavner alle, fordi det gør de kliniske tjenester mere effektive.

Udvide jobmuligheder

Ifølge Bureau of Labor Statistics kan sundhedsprofessionelle erhverv se op mod 15 % jobvækst i det næste årti, hvilket viser hurtigere jobvækst end gennemsnittet af andre erhverv i denne tidsperiode. Dette svarer til omkring 2,4 millioner nye jobmuligheder, der udvikler sig inden år 2029.

Nyder jobstabilitet

Hospitaler vil sandsynligvis forblive en efterspurgt og nødvendig industri, fordi de leverer nødvendige tjenester. På grund af dette behov nyder læge- og hospitalspersonale ofte fordelene ved et mere stabilt karriereområde.

At tjene lukrative lønninger

Mange sundhedsjob tilbyder høje lønninger og konkurrencedygtige priser. Ifølge Bureau of Labor Statistics er den nationale gennemsnitlige løn for læger i sundhedssektoren $69.870 om året.

Adgang til interne wellness-programmer

For at hospitalerne kan fungere ordentligt og yde et passende serviceniveau til patienterne, skal hospitalspersonalet også forblive sunde. For at fremme dette initiativ tilbyder nogle hospitaler deres ansatte wellness-programmer på arbejdspladsen for at fremme en sundere livsstil. Wellness-programmer kan involvere aktiviteter som sundhedsscreeninger og vægttabskonkurrencer.

Læs mere: 10 fordele ved wellness-programmer på arbejdspladsen

Udvider deres karriere

Der er mange store hospitaler, der fungerer som en del af et større system af hospitaler, der ekspanderer på tværs af mange lokationer og beskæftiger forskellige typer medicinsk personale. Denne type system kan tilbyde medarbejderne mange muligheder for at vokse deres karriere, såsom lægeassistenter og sygeplejersker, der måske ønsker at avancere eller påtage sig flere opgaver.

Udførelse af en række forskellige jobroller

Nogle gange ønsker medicinsk personale at forfølge et nyt job, og ideen om at ændre deres karriere, mens de bliver inden for hospitalet og medicinske plejesystem, synes levedygtig. Dette fleksibilitetsniveau er ofte muligt på hospitaler og giver klinisk personale mulighed for at forfølge forskellige karrierer, der måske bedre passer til deres arbejdsstile og mål. Selvom hver enkelt rolle på et hospital har sine egne ansvarsområder og krav, kan det hjælpe dig med at få nye færdigheder og legitimationsoplysninger at forfølge en alternativ rolle.

Læs mere: 41 Hospitalsjob

At have muligheder for at lære

På et hospital har du mulighed for at vurdere en situation kritisk og løse den så hurtigt som muligt. Denne type miljø giver nybegyndere teammedlemmer som medicinstuderende og praktikanter mulighed for at observere deres seniorkolleger, mens de håndterer medicinske situationer og nødsituationer. Disse nyere medarbejdere kan derefter tage deres nyfundne viden og anvende den til deres eget arbejde. Hospitaler ser nye tilfælde hver dag, og hver enkelt fungerer som en læringsmulighed for alle involverede.

At finde et tilfredsstillende arbejde

At arbejde i dette felt kan være tilfredsstillende for nogle læger, fordi folk, der forfølger hospitalskarrierer, ofte har et naturligt ønske om at hjælpe andre. At nå mål på arbejdspladsen og have en positiv indflydelse på andres liv kan tjene som motivation til at fortsætte med at forbedre deres arbejdsmoral.

Ulemper ved at arbejde på et hospital

Her er en liste over ulemper med tips, der kan hjælpe med at løse nogle af de udfordringer, læger står over for, når de arbejder på et hospital:

Arbejder inkonsistente tidsplaner

På grund af hospitalernes hurtige og uforudsigelige karakter overholder mange medicinske fagfolk utraditionelle og til tider inkonsekvente arbejdsplaner. For eksempel kan sygehuspersonalets arbejdstid starte tidligt om morgenen og slutte sent om aftenen. Det er heller ikke ualmindeligt, at lægepersonalet arbejder på ferier. For at løse denne udfordring kan det at få mere hvile på fridage og spise nærende mad hjælpe med at forsyne personalet med den energi, de har brug for til at fungere i usædvanlige arbejdstider.

Risiko for eksponering for bakterier

Hospitalspersonale kan have mere eksponering for bakterier på grund af deres jobansvar. Sværhedsgraden af ​​eksponeringen afhænger af patienten og hvor syg de er faldet. For at bekæmpe dette følger hospitalspersonalet strenge sikkerhedsretningslinjer og protokoller for at sikre, at personale og patienter forbliver sikre. Disse forholdsregler kan omfatte at forsyne folk med beskyttelsesudstyr, dekontaminering af områder og isolering af smitsomme patienter for at minimere spredningen af ​​sygdom.

Udførelse af fysisk krævende opgaver

Selvom dette kan variere afhængigt af den særlige rolle, udfører mange kliniske hospitalspersonale roller, der er fysisk krævende, såsom at arbejde på deres fødder i størstedelen af ​​deres vagt. Nogle af disse opgaver kan omfatte at rotere gennem værelser for at kontrollere patienter, flytte patienter til nye værelser og yde akut behandling for deres skader og sygdomme. At tage periodiske pauser i løbet af dagen kan hjælpe kroppen med at komme sig efter anstrengelse og kan hjælpe med at lindre spændinger.

Arbejde med usamarbejdsvillige patienter

Hospitalssituationer kan være stressende for patienter, hvilket kan få nogle til at blive utålmodige eller usamarbejdsvillige. For at lette denne form for adfærd kan hospitalspersonale forsikre patienterne om genopretningsprocessen og holde dem orienteret om fremskridt på hvert trin. At tale med tillid og empati kan give patienterne den tryghed, de har brug for for at bevare roen.

Læs mere: 5 effektive konfliktløsningsstrategier

At have uforudsigelige arbejdsforhold

Et uforudsigeligt arbejdsmiljø er normalt for de fleste hospitaler på grund af de mange forskellige patienter, der ankommer. Nogle tilfælde er mindre, mens andre er mere alvorlige. Disse ændringer i sværhedsgraden kan være stressende for hospitalspersonalet, da de fokuserer deres opmærksomhed fra den ene patient til den næste. For at overvinde denne udfordring kan medicinsk personale skabe handlingsrettede mål at arbejde hen imod og kan arbejde sammen med deres team om at uddelegere ansvar, så hver person bidrager passende til hver patients pleje.

Behandling af syge patienter

Når man arbejder på et hospital, vil der opstå situationer, hvor en læge skal tage sig af syge patienter med tilstande, der er svære at behandle med succes. Disse situationer kan forårsage følelsesmæssig nød hos personalet. Disse omstændigheder hjælper dog læger med at identificere, hvordan de bedst behandler og plejer deres patienter med denne slags tilstande.

Arbejder lange timer

Medicinsk personale på hospitaler skal nogle gange arbejde meget længere end den normale 40-timers uge på grund af nødsituationer og uforudsete omstændigheder. De fleste hospitaler holder åbent 24 timer i døgnet. Det betyder, at klinisk personale og især dem, der arbejder tæt sammen med patienter, nogle gange skal arbejde op mod 12 timer på et skift. Selvom det ikke altid er muligt at undgå lange arbejdstider, kan det hjælpe at holde pauser og ringe til sine kære i nedeperioder.

Håndtering af følelsesmæssig stress

Følelsesmæssig stress er en fælles bekymring for hospitalspersonalet, fordi de arbejder med patienter, der kan opleve livsændrende tilstande, og de er ofte vidne til andre mennesker i smerte. For at imødegå dette har mange hospitaler rådgivere og psykologer på stedet til at hjælpe medicinsk personale med at håndtere de følelsesmæssige stressfaktorer i deres arbejdsmiljø. Denne ressource kan hjælpe klinisk personale med at håndtere deres følelser positivt, så de kan bruge deres indsats til at finde handlingsrettede og nyttige løsninger til deres patienter.

Læs mere: Sådan øger du lav moral på arbejdspladsen

Føler sig træt

Træthed er en følelsesmæssig og fysisk tilstand, der beskriver en person, der er træt og mangler energi. Når nogen føler sig træt, kan det sænke deres produktivitet og øge deres agitation. Mange faktorer kan forårsage træthed, såsom mangel på søvn, stress på arbejdspladsen og ikke at indtage nok nærende mad. Hvis trætheden bliver kronisk, så kan det være bedst for den pågældende medarbejder at tage lidt fri fra arbejdet i nogle dage for at tillade sig selv at komme sig.

Læs mere: Udbrændthed: Hvad det er, og hvordan man kan klare det

Føler sig undervurderet

Når du arbejder flittigt og ikke modtager nogen anerkendelse fra dine kolleger eller tak fra dine patienter, kan du føle dig undervurderet. At forstå din egen værdi kan hjælpe dig med at håndtere disse følelser. Aktivt anerkendelse af dit eget arbejde og tro fast på den positive effekt dit arbejde har, kan hjælpe dig med at finde opmuntring indefra.

Kent Juhl
Kent Juhl At arbejde på et hospital kan være tilfredsstillende, men det kommer også med unikke udfordringer. Hospitaler er typisk store arbejdspladser, der indgår i et meget bredere netværk af faciliteter, der giver fagfolk variation i deres daglige oplevelser. At lære om fordele og ulemper ved at arbejde på et hospital kan bedre forberede dig på denne karrierevej. I denne artikel diskuterer vi fordele og ulemper ved at arbejde på et hospital sammen med nogle måder at løse disse udfordringer på.