Fordele Og Ulemper Ved At Arbejde For En Startup

Fordele Og Ulemper Ved At Arbejde For En Startup

At arbejde for en startup bliver et mere og mere almindeligt mål blandt unge professionelle, og tiltrækningen ved dette karrierevalg er bestemt let at se. Fra fleksible tidsplaner til muligheden for at lære ins og outs i en virksomhed i vækst, ansættelse hos en startup byder på flere fordele. Det er dog også vigtigt at kende de potentielle ulemper ved dette karrierevalg. I denne artikel undersøger vi, hvad en startup er og fordele og ulemper ved at arbejde for en startup.

Hvad er en startup?

En startup er en nyere virksomhed, der er grundlagt af en eller flere iværksættere. Målet med en nystartet virksomhed er at tilbyde en unik service eller et produkt til markedet og dermed løse et bestemt problem, som forbrugerne står over for. Startups er typisk snævre operationer eller operationer, der kun har en lille sum penge til finansiering. Af denne grund kommer indledende finansiering ofte fra stifterne selv eller familier og venner. Når først opstarten er mere etableret, ydes finansiering ofte gennem investorer og långivere.

Læs mere: Hvad er en startup? Alt du behøver at vide om startups

Fordele ved at arbejde for en startup

Der er flere fordele ved at arbejde for en startup, især for dem, der er nye i den professionelle verden, såsom nyuddannede eller unge professionelle. At vælge at arbejde hos en startup kan give flere fordele, herunder:

 • Flere muligheder for at lære
 • Fleksible timer
 • En unik oplevelse
 • Masser af fordele på arbejdspladsen
 • Øget arbejdsglæde
 • Minimalt tilsyn
 • Muligheder for innovation

Flere muligheder for at lære

Mange startups vil give deres medarbejdere meget mere ansvar end mere etablerede virksomheder. Det skyldes, at startups ofte ikke har råd til at ansætte flere medarbejdere, som hver især har et forskelligt ansvar inden for en afdeling. Startups ansætter ofte deres medarbejdere baseret på et bestemt kvalifikationssæt, hver medarbejder besidder, men ender ofte med at give hver enkelt medarbejder en større rolle i organisationen for at kompensere for manglen på medarbejdere som helhed.

Dette kan være en stor fordel, især for nye professionelle, fordi det giver rig mulighed for at lære ting, som du sandsynligvis ikke ville blive udsat for i en virksomhed eller mere etableret organisation. Fordi grundlæggerne og medarbejderne af startups ofte arbejder sammen, vil du desuden have direkte adgang til folkene bag opstarten og vil være i stand til at lære af dem hvert trin på vejen.

Relateret: Hvordan fungerer startups?

Fleksible timer

Mange startups giver medarbejderne mulighed for at arbejde fleksible timer, og nogle startups giver endda medarbejdere mulighed for at arbejde hjemmefra, hvis de vælger det. Dette er en stor fordel for fagfolk med et aktivt hjemmeliv eller med regelmæssige ansvar uden for arbejdet.

En unik oplevelse

At arbejde for en startup er ofte i modsætning til at arbejde for nogen anden type virksomhed. På grund af dette får ansatte i startups ofte nyde en unik oplevelse, som ikke er tilgængelig andre steder. For eksempel tilbyder nogle startups nap pods eller et nap room, hvor medarbejderne kan tage en hurtig lur på arbejdet, mens andre startups kan levere daglige frokoster til medarbejderne.

Masser af fordele på arbejdspladsen

Startups giver ofte deres medarbejdere flere fordele for at holde deres medarbejdere tilfredse og sikre, at arbejdsglæden er i top. Fælles fordele, der tilbydes af startups inkluderer:

 • Gratis drikkevarer og mad på arbejdet
 • Gratis medlemskab af fitnesscenter
 • Rabatter på tjenester eller varer, der tilbydes af opstarten
 • Et afslappet miljø at arbejde i
 • Fleksible timer og muligheder for at arbejde hjemmefra
 • Ubegrænset betalt afspadsering (PTO)
 • Kæledyrsvenlige arbejdspladser
 • Kortere arbejdsuger

Øget arbejdsglæde

Medarbejdere, der arbejder i startups, oplever ofte mere arbejdsglæde, fordi de typisk er mere involveret i virksomhedens vækst og udvikling. At vide, at du aktivt bidrager til en virksomheds succes, er en fantastisk følelse og kan i høj grad påvirke en persons generelle tilfredshed med deres arbejde. Fordi startups ofte har betydeligt færre ansatte end andre virksomheder, har grundlæggerne og lederne af opstarten også en tendens til at lægge flere kræfter i at sikre, at medarbejderne trives på arbejdet.

Relateret: Hvordan man forbedrer medarbejdermoralen og jobtilfredsheden

Minimalt tilsyn

En anden stor fordel ved at arbejde i en startup er den ofte minimale supervision, som medarbejderne arbejder under. Fordi der ofte er få medarbejdere, der arbejder ved opstarten, er supervision sværere at sprede ud over hver afdeling. Det betyder, at medarbejderne ofte får lov til at træffe deres egne beslutninger inden for deres faglige roller og har mulighed for at bidrage til opstartens fremgang.

Muligheder for innovation

Medarbejdere, der arbejder i startups, får ofte rig mulighed for at vise deres viden og kompetencer frem på en måde, der bidrager til udviklingen og succesen af ​​startup’et. Mens mere etablerede og virksomhedsorganisationer har en tendens til at have en kommandokæde, hvor ideer skal flyde igennem, kan medarbejderne tage deres ideer direkte til toppen ved en startup. Dette er især gavnligt for mere kreative individer, som regelmæssigt kommer med spændende innovationer, de ønsker at dele med deres team.

Ulemper ved at arbejde for en startup

Selvom der er flere fordele ved at arbejde for en startup, er der også potentielle ulemper, du bør være opmærksom på, når du skal afgøre, om denne karrierevej er den rigtige for dig. Potentielle ulemper ved at arbejde for en startup inkluderer:

 • Usikker jobsikkerhed
 • En stor arbejdsbyrde
 • Lange timer
 • Mindre løn
 • Mangel på struktur
 • Konstant forandring
 • Begrænsede ressourcer
 • For meget frihed

Usikker jobsikkerhed

Ifølge data fra Bureau of Labor Statistics klarer kun 50 % af nystartede virksomheder med ansatte de første fem år af virksomheden. Tekniske startups er særligt modtagelige for dette, da truslen om teknologiske fremskridt og nye og forbedrede innovationer kan sætte dem ud af drift.

Af disse grunde garanterer arbejdet ved en startup ofte ikke jobstabilitet eller sikkerhed. For eksempel arbejder nogle medarbejdere med en startup, der kun er i drift i tre år, og efter den periode skal de finde andet arbejde på grund af, at opstarten lukker ned.

En stor arbejdsbyrde

At arbejde for en startup kommer normalt med mere ansvar end i en mere etableret virksomhed. For nogle er dette en fordel. For andre kan dette forårsage arbejdsrelateret stress på grund af den store arbejdsbyrde og det ansvar, der pålægges dem. Udbrændthed og stress er mere almindelige i startups, der giver deres medarbejdere betydeligt ansvar og ansvar, der rækker ud over deres kompetencer.

Lange timer

Mange nystartede medarbejdere er forpligtet til at arbejde lange timer med begrænsede ferier og ferier. Dette gælder især i de tidlige dage af opstarten, da disse nye virksomheder hurtigt skal udnytte trends for at opleve tidlig vækst. Selvom arbejdsplanen ofte er fleksibel, vil opstartsmedarbejdere stadig ofte være forpligtet til at arbejde længere end hvad der kræves ved en typisk 9-17-stilling.

Mindre løn

Mange startups er ikke i stand til at betale deres medarbejdere, hvad de faktisk er værd, før startup'et begynder at se betydelig vækst og en stigning i omsætningen. Som følge heraf betyder det at arbejde for en startup ofte mindre løn end hvad du ville tjene i en mere etableret virksomhed.

Mangel på struktur

Startups mangler ofte struktur, da ledere og stiftere har en tendens til at falde sammen med medarbejderne. I stedet for at have et klart hierarki af magt og indflydelse som med mere etablerede og virksomhedsorganisationer, er det let at blive forvirret over, hvem der overvåger hvad i en nystartet virksomhed. Dette kan nogle gange få medarbejderne til at føle sig usikre på, hvem de skal henvende sig til angående et bestemt problem, og det kan resultere i forvirring og usikkerhed på arbejdspladsen.

Relateret: Din guide til funktionel struktur for erhvervslivet: fordele og ulemper

Konstant forandring

Forandring er ofte konstant i startups. Fra at gå i en helt anden retning på et projekt til at skifte medarbejders roller med kort varsel, skifter titler, ansvar og roller for nystartede medarbejdere jævnligt. Dette kan være en ulempe for fagfolk, der foretrækker et mere stabilt og forudsigeligt arbejdsliv.

Begrænsede ressourcer

Ressourcer til faglig udvikling er ofte begrænsede blandt nyere startups og begynder muligvis ikke at være tilgængelige, før opstarten er mere etableret og giver rigelig omsætning.

For meget frihed

Mens rigelig frihed er fantastisk og endda foretrækkes af nogle fagfolk, kan for meget frihed være en ulempe for andre. Startups giver ofte betydelig frihed til deres medarbejdere og forventer, at de trives under disse forhold. Men hvis du foretrækker kun at fokusere på én færdighed eller opgave, er mængden af ​​frihed, som en startup tilbyder, muligvis ikke den rigtige for dig.

Morten Rask
Morten Rask At arbejde for en startup bliver et mere og mere almindeligt mål blandt unge professionelle, og tiltrækningen ved dette karrierevalg er bestemt let at se. Fra fleksible tidsplaner til muligheden for at lære ins og outs i en virksomhed i vækst, ansættelse hos en startup byder på flere fordele. Det er dog også vigtigt at kende de potentielle ulemper ved dette karrierevalg. I denne artikel undersøger vi, hvad en startup er og fordele og ulemper ved at arbejde for en startup.