FNP-BC Vs. FNP-C: Definitioner Og Forskelle At Overveje

FNP-BC Vs. FNP-C: Definitioner Og Forskelle At Overveje

Familiesygeplejersker yder klinisk pleje til patienter i alle aldre og kan blive certificeret som enten en FNP-BC eller en FNP-C. Det er vigtigt at forstå forskellene mellem de to certificeringer, når du begynder at navigere i dine karriereplaner. Mens begge certificeringer har lignende uddannelseskrav, har de forskellige tests. I denne artikel diskuterer vi de største forskelle mellem en FNP-BC og en FNP-C, så du kan vælge den rigtige certificering til dine karrieremål.

Hvad er en FNP-BC?

En FNP-BC er en familiesygeplejerske, som er bestyrelsescertificeret af American Nurses Credentialing Center (ANCC). FNP-BC-certificeringen dækker traditionel sygeplejepraksis, herunder vurdering og diagnostik, men den dækker også emner inden for forskning og teori. Denne certificering er et godt valg for sygeplejersker, der måske ønsker at forfølge en karriere inden for akademikere, enten som forsker eller professor. En praktiserende sygeplejerske med en FNP-BC kan også vælge at arbejde i et klinisk miljø, såsom i primærpleje, folkesundhed, en akut klinik eller et hospital.

Relateret: De 11 højest betalte typer sygeplejersker

Hvad er en FNP-C?

En FNP-C er en familiesygeplejerske certificeret af American Academy of Nurse Practitioners (AANP). FNP-C-certificeringen dækker klinisk pleje og er et almindeligt valg for praktiserende læger, der ønsker at arbejde i et klinisk miljø. FNP-C eksamen består af fire dele, som er vurdering, diagnose, planlægning og evaluering. FNP-C-testen kan også omfatte spørgsmål relateret til specifik demografisk pleje, såsom prænatal, pædiatrisk, voksen- og ældrepleje. De fleste sygeplejersker, der vælger at tjene en FNP-BC, arbejder direkte med patienter.

Relateret: Sygeplejecertificeringer: Hvad du behøver at vide

Sammenligning af FNP-BC vs. FNP-C

Familiesygeplejersker modtager træning i at tage sig af patienter i alle aldre. Der er dog to almindelige certificeringsveje, FNP-BC og FNP-C. Den største forskel mellem en FNP-BC og en FNP-C er certificeringstesten og den organisation, der udsteder certificeringen. Det kan være nyttigt at kende forskellene, når du skal vælge, hvilke certificeringsoplysninger der passer til dig. Her er en sammenligning af de største ligheder og forskelle mellem de to certificeringer:

Krav for at gennemføre en certificering

Både FNP-BC- og FNP-C-kandidater kan gennemføre et sygeplejeprogram, før de bliver berettiget til at tage enten certificeringsprøver. Dette kræver færdiggørelsen af ​​en Master of Science in Nursing (MSN) grad som familiesygeplejerske (FNP). Dette inkluderer normalt påkrævede klasser som avanceret sundhedsvurdering, avanceret farmakologi, kemi og anatomi. De fleste MSN-programmer kræver også, at studerende gennemfører et praktikophold og ophold i deres interesseområde.

Uanset hvilken certificering du forfølger efter endt uddannelse, opfylder de studerende mange af de samme uddannelses- og opholdskrav, før de beslutter sig. Når eleverne har gennemført alle uddannelseskrav og minimum 500 timers klinisk træning, kan de tage certificeringstesten.

Relateret: Hvad er en klinisk sygeplejerske?

Løn

Fordi både en FNP-BC og FNP-C tillader autoriserede sygeplejersker at arbejde i lignende stillinger, er lønforventningerne også de samme. I stedet påvirker den type ansættelse, du forfølger, lønforventningerne. Ifølge Bonjoures Salaries tjener en familiesygeplejerske en gennemsnitlig årsløn på $119.309. Nogle sygeplejersker kan også få mulighed for at tjene en gennemsnitlig overtidsbetaling på $18.750 om året. Familiesygeplejersker kan også modtage andre fordele, som kan føje til kompensationspakken. Dette kan omfatte lægehjælp, flyttehjælp, licensrefusion og pensionsbidrag.

Nogle familiesygeplejersker, der forfølger en FNP-BC, kan vælge at arbejde i uddannelse som professor. Ifølge Bonjoures Salaries tjener en professor en gennemsnitlig årsløn på $65.419, men specifikationer kan øge dette beløb. Collegeprofessorer kan normalt tjene mange af de samme fordele som familiesygeplejersker, med tilføjelsen af ​​gratis undervisning på nogle gymnasier. Nogle FNP-BC lønmodtagere kan vælge at arbejde i både et klinisk miljø og uddannelse.

Relateret: Hvad er sygepleje (med jobeksempler og lønninger)

Karriereudsigt

Familiesygeplejersker har et godt karriereudsigt. Ifølge Bureau of Labor Statistics vil markedet for familiesygeplejerskejob vokse med 45 % mellem 2019 og 2029. Dette er meget hurtigere end gennemsnittet sammenlignet med andre erhverv. Denne stigning i stillinger skyldes, at arbejdsgivere og sundhedsorganisationer har sat større fokus på forebyggende sundhedsvæsen. En stigning i antallet af familiesygeplejersker er også nødvendigt for at imødekomme de aldrende befolkningers sundhedsbehov. Med denne stigende efterspørgsel vil både fagfolk med både FNP-BC og FNP-C kvalifikationer være vigtige.

Arbejdsmiljø

Begge certificeringer gør det muligt for sygeplejersker at yde klinisk pleje til patienter. Imidlertid vælger sygeplejersker, der gennemfører FNP-BC, ofte karrierer inden for akademikere. De kan arbejde i forskning eller som professor underviser sygeplejestuderende. De, der vælger at gennemføre FNP-C, arbejder normalt i klinisk praksis. De kan arbejde på en klinik, vurdere og behandle patienter. Nogle kan forfølge arbejde som sundhedsudbyder på et hospital.

Selvom du senere skifter karriereforløb, kan du stadig søge beskæftigelse inden for forskellige områder af sygeplejen, uanset hvilken certificering du har. Du kan også vælge at tage den anden test, når det er tid til at forny din certificering, hvis dine karrieremål ændrer sig. Familiesygeplejersker med begge certificeringer kan også vælge at specialisere sig i forskellige områder, såsom psykiatrisk pleje, voksensundhed, ældrepleje eller kvinders sundhed.

Testkrav

At opnå en FNP-BC og FNP-C kræver begge en vellykket gennemførelse af en certificeringstest. Inden de tager en af ​​testene, skal kandidaterne først udfylde alle krav til en gyldig sygeplejelicens, som omfatter eksamen fra et akkrediteret college og fuldførelse af et sygeplejeprogram akkrediteret af Commission on Collegiate Nursing Education (CCNE) eller Accreditation Commission for Education in Nursing (ACEN).

Her er et par detaljer at vide om FNP-BC-testen:

 • Den har 175 multiple-choice-spørgsmål relateret til sygeplejepraksis.
 • Det fokuserer på klinisk pleje samt sygeplejepolitik og forskning.
 • Prisen er $395 for ikke-medlemmer og $259 for medlemmer af ANCC.
 • Kandidater med en sygeplejerskeuddannelse og licens fra USA er berettiget til denne test.
 • Kandidater med minimum 500 timers uddannelse er berettiget til at tage denne test.

Her er et par detaljer at vide om FNP-C testen:

 • Den har 150 multiple-choice spørgsmål relateret til sygeplejepraksis.
 • Den fokuserer på sygeplejefaglig vurdering, diagnostik og behandlinger.
 • Prisen er $315 for ikke-medlemmer og $248 for medlemmer af AANP.
 • Kandidater, der gennemfører visse klasser, såsom avanceret fysisk vurdering, avanceret farmakologi og avanceret patofysiologi, er berettiget til at tage testen.
 • Kandidater med minimum 500 timers træning kan tage denne test.
 • Det er også tilgængeligt for familiesygeplejersker med en licens fra Canada.

Begge typer certificeringer er aktive i fem år. Certificerede familiesygeplejersker kan gennemføre efteruddannelseskrav for at opretholde deres certificeringer.

Noah Frandsen
Noah Frandsen Familiesygeplejersker yder klinisk pleje til patienter i alle aldre og kan blive certificeret som enten en FNP-BC eller en FNP-C. Det er vigtigt at forstå forskellene mellem de to certificeringer, når du begynder at navigere i dine karriereplaner. Mens begge certificeringer har lignende uddannelseskrav, har de forskellige tests. I denne artikel diskuterer vi de største forskelle mellem en FNP-BC og en FNP-C, så du kan vælge den rigtige certificering til dine karrieremål.