Flyselskabets Kabinepersonale Færdigheder Til Karrieresucces

Når passagerer på et flyselskab føler sig godt tilpas og trygge, skyldes det i høj grad kabinepersonalet og de færdigheder, de tilfører deres job hver dag. Det kan se ud til, at de blot viser passagererne til deres pladser og sørger for forfriskninger, men der er mere at være en del af kabinepersonalet end kundeservice. Der er også en række specialiserede færdigheder, du skal bruge for at få succes i denne karriere. I denne artikel undersøger vi, hvad disse færdigheder er, hvordan du kan udvikle dem, og hvordan du kan fremhæve dem i dit CV og interview.

Relateret: Lær om at være stewardesse

Hvad er flyselskabets kabinebesætningsfærdigheder?

Flyselskabets kabinebesætningsevner er de evner eller færdigheder, du muligvis har brug for for en succesfuld karriere som medlem af et flyselskabs kabinepersonale. Du kan tilegne dig disse færdigheder gennem træning, erfaring eller en kombination af begge. Hvis du er interesseret i en karriere som kabinebesætningsmedlem i et flyselskab, skal du muligvis inkludere disse færdigheder på dit CV, da arbejdsgivere kan kræve dem. Jo flere af disse færdigheder du har eller kan udvikle, jo mere øger du dine chancer for at blive tilbudt arbejde som en del af et flyselskabs kabinepersonale.

Relateret: Sådan bliver du kabinebesætningsmedlem i 7 trin

Eksempler på færdigheder i flyselskabets kabinebesætning

Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere som medlem af et flyselskabs kabinepersonale, er disse nogle af de færdigheder, du muligvis har brug for:

Venlighed

At sørge for, at flypassagerer er komfortable og afslappede på en flyvning er et af flyselskabets kabinepersonales vigtigste ansvarsområder. Din evne til at præsentere en venlig, elskværdig personlighed kan hjælpe med at berolige passagererne. Det kan også hjælpe dig til at fremstå imødekommende, sådan at passagerer er mere villige til at stille dig spørgsmål eller fortælle dig om behov, de måtte have.

Selvhævdelse

Selvsikkerhed er tilliden til at tage kontrol over en situation, når det er nødvendigt. Du kan bruge din selvsikkerhed til at håndtere udfordrende situationer ved at sikre dig, at alle passagerer overholder flyselskabets adfærdsstandarder. Passende brug af selvsikkerhed kan også hjælpe andre passagerer til at føle sig trygge ved at vise lederskab og omsorg for alles velbefindende.

Meddelelse

Hvis du skal arbejde effektivt med de andre medlemmer af dit kabinepersonale, skal du have gode kommunikationsevner. Dette inkluderer at kunne levere rettidig og præcis information til dine kollegaer samt præsentere klare, faktuelle oplysninger til passagererne, når det er nødvendigt. At have gode kommunikationsevner gør dig også i stand til at give gode, forståelige svar på passagerernes spørgsmål og bekymringer.

Kunde service

Kundeservice involverer at hilse på kunder, forsøge at opfylde deres behov og gøre, hvad du kan for at gøre deres oplevelse behagelig. Når du yder kundeservice som medlem af et flyselskabs kabinepersonale, kan dette omfatte besvarelse af passagerers spørgsmål, levering af sikkerhedsinstruktioner til passagerer og servering af forfriskninger. Din evne til at gøre dette godt er ikke kun med til at skabe en god oplevelse for passagererne, men præsenterer også et positivt billede af flyselskabet for passagererne.

Fleksibilitet

Når du arbejder som en del af et flyselskabs kabinepersonale, kan der opstå uventede situationer før eller under en flyvning. Skiftende vejrforhold kan betyde en ændring af planer, fra at forsinke forfriskningen til at ændre flyvevejen. Du arbejder måske med et andet kabinepersonale hver flyvning, eller du arbejder måske i sidste øjeblik for at dække et sygt besætningsmedlem. At være fleksibel og arbejde med hver enkelt situation, som den opstår, kan hjælpe med at holde tingene kørende for både kabinepersonalet og passagererne.

Numerisk evne

Dit job kan kræve, at du udfører noget grundlæggende matematik. Dette kan omfatte kontrol af antallet af passagerer på flyvningen eller styring af finansielle transaktioner, hvis passagerer foretager køb under flyvningen. Du skal muligvis også have en forståelse af, hvordan du bruger valutakurser til at beregne valutaomregninger.

Fysisk kondition

At være en del af et flyselskabs kabinepersonale kan være fysisk krævende. Du er på dine fødder det meste af dagen, passer på passagerernes behov og udfører andre opgaver. Du skal muligvis hjælpe passagerer med at opbevare deres bagage i kabiner ovenover eller hjælpe med at bære bagage. Det er derfor vigtigt, at du er i god fysisk form.

Problemløsning

Du kan støde på nye situationer, som du ikke er forberedt på, som kræver, at du tænker hurtigt og kommer med en løsning. Gode ​​problemløsningsevner kan hjælpe dig med at bestemme den bedste tilgang til at håndtere hver enkelt situation på en måde, der fungerer godt for alle.

Relationsevne

Gode ​​menneskelige færdigheder er meget vigtige for flyselskabets kabinebesætningsmedlemmer. Du er omkring mennesker hele dagen, uanset om det er passagerer eller andre besætningsmedlemmer. På hver flyvning kan der være en række personligheder, som du skal kommunikere med og sørge for, at de er komfortable og deres behov bliver opfyldt. Det er også vigtigt, at du forholder dig godt til de øvrige kabinebesætningsmedlemmer.

Salg

Flyselskaber tilbyder ofte passagerer under flyvningen produkter i form af mad og drikke eller toldfrie varer. Det er normalt kabinepersonalets ansvar at informere passagererne om disse tilbud og hjælpe dem med deres indkøb.

Stresshåndteringsevner

Som flyselskabs kabinebesætningsmedlem har du flere ansvarsområder, som ofte kræver din opmærksomhed inden for en kort periode. Du skal også være opmærksom på passagererne, som nogle gange kan være usamarbejdsvillige eller krævende. Hvis en nødsituation skulle opstå, kan dette øge den stress, du allerede føler. Din evne til at forblive rolig og forblive betænksom og rationel, når du er under stress, kan ikke kun hjælpe dig med at udføre dit arbejde godt, men også hjælpe dig med at bevare et godt mentalt helbred.

Takt og diplomati

Der kan være tidspunkter, hvor du skal håndtere vanskelige eller følsomme situationer med passagerer. For at opretholde ro og orden under flyvningen skal du muligvis bruge takt og diplomati til at forhandle disse situationer og bringe de involverede parter til en tilfredsstillende løsning.

Samarbejde

Et flyselskabs kabinepersonale skal arbejde sammen som et team for at opnå alt det, der skal gøres i løbet af en flyvning. Du skal være villig til at udføre dit arbejde så godt som du kan, kommunikere effektivt og tilbyde assistance til dine kolleger, når det er nødvendigt. Dette kan hjælpe med at holde alt kørende og maksimere passagerernes glæde af flyrejsen.

Tidsadministration

Som et flyselskabs kabinebesætningsmedlem er det vigtigt, at du kommer på arbejde til tiden, så du kan deltage i briefinger før flyvningen og være sikker på, at flyet kan afgå i henhold til tidsplanen. Der er også andre tidsfølsomme aspekter af dit arbejde, der afhænger af din evne til at styre din tidsplan, såsom levering af måltider og klargøring af flyet til landing.

Relateret: Din guide til at arbejde som stewardesse

Hvordan man forbedrer flyselskabets kabinebesætningsfærdigheder

Her er nogle måder, hvorpå du kan forbedre dine færdigheder i flyselskabets kabinepersonale:

1. Få erfaring med kundeservice

En god måde at lære eller forbedre dine kundeservicefærdigheder er at bruge tid på at arbejde på et job, der kræver, at du interagerer med og betjener mennesker. Eksempler på job som dette omfatter de fleste detailstillinger, madservice eller i en reception, måske på et hotel.

2. Tag undervisning i relevante færdighedsområder

Selvom du måske ikke har brug for en universitetsgrad for at blive et flyselskabs kabinebesætningsmedlem, er der klasser, du kan tage, som kan lære dig de færdigheder, du har brug for, og forbedre de færdigheder, du har. Dit lokale community college eller universitet kan for eksempel tilbyde undervisning i kommunikation, ledelse, diplomati, tidsstyring eller et fremmedsprog.

3. Deltag i træning af kabinepersonale

Du kan muligvis finde uddannelse eller lærepladser, der er specifikt rettet mod folk, der ønsker at arbejde som en del af et flyselskabs kabinepersonale. For eksempel tilbyder International Air Transport Association en sådan uddannelse, der lærer dig om erhvervet og om de forskellige flytyper, du kan arbejde i. Du kan også lære, hvordan du håndterer forskellige situationer med passagerer sammen med sikkerheds- og nødprocedurer. Individuelle flyselskaber kan tilbyde lignende programmer.

Flyselskabets kabinepersonale færdigheder på arbejdspladsen

Følgende er nogle tips til at bruge dit flyselskabs kabinebesætningsevner på arbejdspladsen:

  • Vær en holdspiller. Se efter muligheder for at hjælpe dine kolleger, når du har fuldført dine tildelte opgaver. Dit samarbejde kan hjælpe dine kolleger med at udføre deres arbejde hurtigere og mere effektivt og skabe en mere behagelig og behagelig arbejdsatmosfære for jer alle.

  • Vær fornuftens stemme. Dit arbejdsmiljø kan blive stressende, især hvis der sker ting, der er uventede. Hvis du kan bevare roen og forsøge at hjælpe alle med at komme igennem situationen, kan du måske forhindre noget, der blot er irriterende eller ubelejligt, i at eskalere til en krise.

  • Være til tiden. At holde en tidsplan kan være en meget nyttig færdighed, især når andre er afhængige af dig. Det betyder, at du ankommer til din vagt på det angivne tidspunkt, går til møder, du forventes at deltage i, og at du udfører dine tildelte opgaver rettidigt.

  • Vær venlig. Du kan bidrage til et sundt og behageligt arbejdsmiljø ved at bevare en positiv indstilling og være behagelig for både dine kolleger og dine kunder. Ofte kan et venligt smil og en varm tilgang tilskynde til en lignende reaktion fra andre.

Sådan fremhæver du færdigheder i flyselskabets kabinebesætning

Her er nogle måder, hvorpå du kan fremhæve dine færdigheder i flyselskabets kabinebesætning:

Flyselskabets kabinepersonale færdigheder til følgebrev og CV

Når du skriver dit følgebrev og CV til en stilling i et flyselskabs kabinebesætning, skal du overveje den arbejdserfaring, du måtte have, som fremhæver din evne til at kommunikere, arbejde godt med andre og betjene kunder. Du kan bruge dit følgebrev og CV til at give din potentielle arbejdsgiver indtryk af, at du er pæn og organiseret ved den måde, du præsenterer og arrangerer dine oplysninger på. Et velskrevet følgebrev kan også demonstrere din evne til at kommunikere.

Relateret: CV for flyselskaber: Sådan skriver du et CV for kabinebesætningsmedlemmer

Flyselskabets kabinepersonale færdigheder til jobsamtalen

Som med enhver jobsamtale bør du gøre dig meget ud af at få en god nats søvn dagen før og ankomme til samtalen 10 til 15 minutter før tid. Dette viser god tidsstyring og respekt for tidsplaner. Under interviewet, smil og få øjenkontakt med intervieweren, svar på spørgsmål, som du kunne, hvis du henvendte dig til en passager, og demonstrer dine kundeservicefærdigheder. Hvis du er nervøs eller overrasket over et spørgsmål, så prøv ikke at vise det, men bevar en rolig og kontrolleret opførsel. Ved afslutningen af ​​interviewet skal du takke intervieweren og, hvis det er relevant, give hånden fast.

Ebbe Mørk
Ebbe Mørk Når passagerer på et flyselskab føler sig godt tilpas og trygge, skyldes det i høj grad kabinepersonalet og de færdigheder, de tilfører deres job hver dag. Det kan se ud til, at de blot viser passagererne til deres pladser og sørger for forfriskninger, men der er mere at være en del af kabinepersonalet end kundeservice. Der er også en række specialiserede færdigheder, du skal bruge for at få succes i denne karriere. I denne artikel undersøger vi, hvad disse færdigheder er, hvordan du kan udvikle dem, og hvordan du kan fremhæve dem i dit CV og interview.