FAQ: Medicinsk Journalteknikeruddannelse

FAQ: Medicinsk Journalteknikeruddannelse

En journaltekniker udfører en vigtig funktion for sundhedsfaciliteter ved at dokumentere og arrangere patientoplysninger. Uanset om du allerede er medicinsk tekniker eller prøver at blive det, er der mange træningsmuligheder, der kan hjælpe dig med at lære om rollen og opnå branchecertificeringer. Du kan overveje at gennemføre en uddannelse for at få værdifuld viden, færdigheder og erfaring, der kan gøre dig i stand til at komme videre i din karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en journaltekniker laver og besvarer nogle ofte stillede spørgsmål om journalteknikeruddannelse.

Hvad laver en journaltekniker?

En medicinsk journaltekniker, også kendt som en sundhedsinformationstekniker, opretter, organiserer og vedligeholder journaler for en sundhedsfacilitet. Disse er normalt digitale og kan omfatte undersøgelsesnotater, patienthistorier, diagnoser, skemaer og behandlingsplaner. De i denne stilling har typisk praktisk viden om medicinsk terminologi, anatomi, fysiologi og sygdomme, så de kan læse og forstå medicinske dokumenter.

Medicinske journalteknikere bruger medicinsk kodning, som er et system, der omdanner kompleks medicinsk information til alfanumeriske koder. Kodning giver forskellige interessenter mulighed for at forstå en patients medicinske status og hvilke medicinske produkter og tjenester, de har modtaget. Når de udfører kodning, overholder medicinske journalteknikere alle sundhedskodernes standarder for at sikre, at journalerne er korrekte og forståelige.

Her er nogle andre jobopgaver for medicinske journalteknikere:

 • Overfør lægenotater til en patients digitale journal
 • Dokumenter patienternes aktuelle medicinske tilstande, sundhedshistorier, medicin, behandlingsplaner og modtaget behandling
 • Brug og opdater administrative computerapplikationer og medicinske journalapplikationer
 • Brug software til at overføre data til databaser i andre sundhedsfaciliteter
 • Opret abstracts af patientjournaler baseret på medicinske, demografiske, sociale og administrative data
 • Kontroller regelmæssigt globale kodningsstandarder for at sikre, at kodningsteknikker er korrekte
 • Kommuniker med læger, sygeplejersker og andet sundhedspersonale for at få og afklare patientoplysninger
 • Sørg for, at patientfiler er fortrolige og sikre

Læs mere: Sådan bliver du en medicinsk journalkodningstekniker

Hvad omfatter uddannelsen til medicinsk journaltekniker?

Medicinsk journalteknikeruddannelse omfatter normalt vejledning om medicinsk kodning og fakturering, patientjournaldatabaser, computersystemer, medicinsk terminologi og medicinske forsikringspolicer. Elever lærer færdigheder i at udvikle, redigere, vedligeholde og fortolke komplekse lægejournaler, og de udvikler analytiske og tekniske færdigheder. Afhængigt af programmet kan de også få viden om forretning og ledelsespraksis.

Her er nogle kodningsstandarder, som et uddannelsesprogram for medicinske journalteknikere kan omfatte:

 • Den internationale klassifikation af sygdomme** :** Medicinske journalteknikere kan bruge ICD til at klassificere, kode og overvåge årsager til skader og dødsfald for at studere dødeligheds- og sygelighedsmønstre.
 • Current Procedural Terminology (CPT)** :** CPT, skabt af American Medical Association, er et ensartet sprog, der tillader sundhedspersonale at kode medicinske tjenester og procedurer.
 • Healthcare Common Procedure Coding System** :** Denne samling af koder repræsenterer produkter og tjenester, der leveres til Medicare-begunstigede og enkeltpersoner, der er tilmeldt private sygeforsikringsprogrammer.

Hvilken slags medicinske journalteknikercertificeringer kan jeg optjene?

At blive certificeret kan hjælpe medicinske journalteknikere med at opbygge viden og færdigheder og komme videre i deres karriere. Mange træningsprogrammer tilbyder eleverne forberedelse til specifikke industricertificeringer, såsom følgende:

 • Registreret sundhedsinformationstekniker** :** Denne certificering, der tilbydes gennem American Health Information Management Association (AHIMA), anerkender ekspertise inden for medicinsk kodning, informationsteknologi, dataanalyse, kvalitetssikring, juridiske forhold og indtægtscyklusser. Eksamenen indeholder 130 til 160 spørgsmål og varer tre en halv time, og deltagere skal have en score på 300 ud af 400 for at bestå.
 • Registreret Health Information Administration** :** Denne certificering, som også tilbydes af AHIMA, hjælper fagfolk med at få succes i lederstillinger inden for sundhedsinformationsområdet. Eksamenen indeholder 170-200 spørgsmål og varer fire timer, og deltagere skal have en score på 300 ud af 400 for at bestå.
 • Certificeret tumorregistrator** :** Denne certificering, der tilbydes af National Cancer Registrars Association, forbereder fagfolk til at indsamle, administrere og analysere cancerdata. Eksamenen indeholder 180 multiple choice-spørgsmål og varer fire timer.

Relateret: 10 certificeringer for at hjælpe dig med at komme videre i sundhedsfaget

Hvor kan jeg få uddannelsen til medicinsk journaltekniker?

Mange mennesker modtager deres medicinske journalteknikeruddannelse online, enten ved at opnå en grad eller tilmelde sig et program. En almindelig vej til at forfølge et job som medicinsk journaltekniker er at tjene en to- eller fireårig grad i sundhedsinformation eller en relateret hovedfag. Mens et højere uddannelsesniveau kan gøre det muligt for dig at tjene en højere indkomst i dit job, kræver arbejdsgiverne det ikke altid til stillinger som læger på begynderniveau. Det er en god idé at udføre forskning for at hjælpe med at afgøre, hvilke typer uddannelser og uddannelser der passer til dine professionelle mål.

Læs mere: 35 medicinske job, du kan få med en Associate Degree

Har du brug for erfaring for at søge journalteknikeruddannelse?

Selvom du måske har brug for en bestemt mængde og type erfaring for at opnå branchecertificeringer, behøver du typisk ikke tidligere erfaring for at deltage i medicinsk journalteknikeruddannelse. Dette afhænger dog af træningsprogram og organisation. Der er forskellige træningsprogrammer til rådighed for begyndere og mere avancerede professionelle, og programmer for etablerede fagfolk kan indeholde forudsætninger.

Hvor lange er uddannelsesprogrammer for medicinske journalteknikere?

Længden af ​​medicinske journalteknikeruddannelsesprogrammer kan variere fra måneder til år baseret på, om du forfølger en grad eller deltager i et program uden for college. Afhængigt af de emner, du gerne vil lære, og hvor meget du gerne vil lære, kan du vælge træningsprogrammer, der varer længere, fordi de dækker mere information.

Relateret: Hvor længe er medicinsk assistentuddannelse? Guide til at være lægeassistent

Hvor længe varer medicinske journalteknikercertificeringer?

Professionelle skal typisk gencertificeres hvert andet til tredje år for at holde deres medicinske journaltekniker gyldige, men tidspunktet afhænger af certificeringen og den organisation, der tilbyder det. Medicinske journalteknikere kan normalt vedligeholde deres certificeringer ved at deltage i faglig udvikling og efteruddannelsesmoduler, hvor de lærer om den seneste udvikling og nye teknologier på området. Det er vigtigt, at de i denne rolle holder sig opdateret med industriprotokoller og standarder, så de kan overholde bedste praksis i deres job.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de produkter eller organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Asger Boesen
Asger Boesen En journaltekniker udfører en vigtig funktion for sundhedsfaciliteter ved at dokumentere og arrangere patientoplysninger. Uanset om du allerede er medicinsk tekniker eller prøver at blive det, er der mange træningsmuligheder, der kan hjælpe dig med at lære om rollen og opnå branchecertificeringer. Du kan overveje at gennemføre en uddannelse for at få værdifuld viden, færdigheder og erfaring, der kan gøre dig i stand til at komme videre i din karriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en journaltekniker laver og besvarer nogle ofte stillede spørgsmål om journalteknikeruddannelse.