FAQ: Hvordan Fungerer Mystery Shopping?

Mystery shopping kan være et godt job for dem, der elsker at shoppe og har fremragende observationsevner. Mystery shopping hjælper virksomheder med at opdage mere om de tjenester, der tilbydes på deres lokationer. Uanset om du arbejder som mystery shopper for ekstra penge eller som et fuldtidsjob, er der nogle tips, du kan bruge til at finde lovlige job og få succes med dine opgaver. I denne artikel udforsker vi, hvad mystery shopping er, forklarer, hvordan det fungerer, og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til mystery shopping.

Hvordan fungerer mystery shopping?

Mystery shopping er en teknik, som marketingundersøgelsesvirksomheder bruger til at observere kvaliteten af ​​kundeservice og den samlede oplevelse på en organisations lokationer. Tredjepartsvirksomheder hyrer en person til at udgive sig for at være en kunde for at indsamle specifikke oplysninger, såsom renligheden af ​​en facilitet, eller hvordan dens ansatte behandler kunder. Virksomheder bruger observationer foretaget af mystery shoppere til at bestemme områder, hvor de muligvis kan forbedre sig.

Hvad laver en mystery shopper?

En mystery shopper observerer en butik eller et servicecenter for at udarbejde en rapport om, hvad de oplevede. De udfører opgaver på et tildelt sted, såsom returnering af en vare eller køb af et produkt.

Andre arbejdsopgaver kan omfatte:

 • Besøg i detailbutikker for at observere kundeservice
 • Foretagelse af indkøb og opgørelse af kvitteringer
 • Følger specifikke indkøbsinstruktioner givet af en arbejdsgiver
 • Overholdelse af detaljer om virksomheden, såsom navne på medarbejdere og renlighed
 • At udfylde et spørgeskema og gennemgå deres kundeoplevelse
 • Indgivelse af rapporter til tredjepartsvirksomheder

Relateret: 23 underlige, men seje job (med gennemsnitlig løn og jobopgaver)

Fem tips til at finde legitime mystery shopper-positioner

Når du søger Mystery Shopper-job, er det nyttigt at vide, hvordan og hvor man finder legitime stillinger. Nedenfor er nogle tips til at hjælpe dig med at finde et lovligt mystery shopper-job:

1. Tjek anmeldelser og kommentarer online

For at afgøre, om en virksomhed er troværdig, kan du overveje at læse anmeldelser online fra andre kunder for at vurdere deres oplevelse. Hvis anmeldelser generelt er positive, er det normalt en god indikator for, at holdningen er legitim.

2. Lad være med at overføre penge eller sende en check til en arbejdsgiver

At sende penge til en arbejdsgiver eller købe gavekort til en opgave kan være tegn på en illegitim rolle. Sørg for, at en virksomhed giver dig alle nødvendige oplysninger, inden du tager af sted til din opgave, og at du ikke er ansvarlig for at sende penge til en arbejdsgiver, før du starter din mystery shopping-position.

3. Vær på vagt over for virksomheder med opstartsgebyrer

De fleste legitime virksomheder betaler enkeltpersoner og opkræver dem ikke, før de starter deres opgaver. Sørg for, at det firma, du vil gå på mystik for, ikke opkræver deres kunder for gebyrer, især hvis du endnu ikke har fuldført en opgave for dem.

4. Se efter Mystery Shopping Providers Association-godkendte virksomheder

Mystery Shopping Providers Association (MSPA) lister lovlige virksomheder, der tilbyder mystery shopping-positioner og betaler deres shoppere for opgaver. Overvej at tjekke MSPA's websted for at afgøre, om en virksomhed tilbyder lovlige tjenester.

5. Undgå virksomheder med betalinger for jobannoncer

Nogle illegitime virksomheder kan bede dig om at betale dem for at se deres stillingsopslag. Langt de fleste lovlige virksomheder, der tilbyder mystery shopping-tjenester, har ikke dette krav, så vær forsigtig med dem, der gør.

Relateret: Sådan ved du, om et job er en fidus

Ofte stillede spørgsmål om Mystery Shopper

Her er nogle svar på ofte stillede spørgsmål om mystery shopping:

Hvordan bliver jeg en mystery shopper?

For at blive en mystery shopper, søg først efter virksomheder, der tilbyder mystery shopping-tjenester online. Efter gennemgang for at afgøre, om en virksomhed er legitim, indsend en ansøgning. Virksomheder kan kræve, at du udfylder et baggrundstjek og underskriver en kontrakt, der accepterer ikke at afsløre deres virksomheds mystery shopping-tjenester, før de forfølger opgaver. Når en virksomhed godkender din ansøgning, vælger du ofte en opgave på deres hjemmeside for at udfylde og følge instruktionerne.

Overvej at tjene en certificering gennem MSPA for at være en mere salgbar kandidat for arbejdsgivere. MSPA tilbyder to certifikater: et sølv, som du kan gennemføre online, og et guld, som du kan gennemføre ved at deltage i en en-dags workshop.

Relateret: Sådan tjener du ekstra penge hjemmefra

Hvor mange penge kan jeg tjene som mystery shopper?

Mystery shoppere tjener en national gennemsnitsløn på $35.473 om året. Virksomheder betaler ofte shoppere efter opgave i stedet for på timebasis, og lønnen afhænger ofte af opgavens sværhedsgrad. Andre gange betaler virksomheder ikke kunder, men refunderer dem deres udgifter eller giver dem lov til at beholde den vare, de har købt. Tilbagebetalinger tager ofte mellem 30 og 90 dage at modtage, så sørg for at have penge før en opgave til at købe den nødvendige vare.

Hvilke færdigheder har jeg brug for for at være en effektiv mystery shopper?

Nogle færdigheder, der kan hjælpe dig med at blive en succesfuld mystery shopper, omfatter:

 • Skriftlig kommunikation: En del af en mystery shoppers job er at skrive rapporter om, hvad de observerer under deres besøg. Skriftlige kommunikationsevner kan hjælpe en mystery shopper med at skrive klare og effektive rapporter.
 • Opmærksomhed på detaljer: Mystery shoppere observerer detaljer og husker mindre fakta, såsom antallet af ansatte, der arbejder i en butik, for at skrive nøjagtige rapporter.
 • Verbal kommunikation: Når en mystery shopper interagerer med sælgere, kommunikerer og stiller spørgsmål for at hjælpe med at indsamle data.
 • Selvmotiveret: Da en mystery shoppers indkomst varierer afhængigt af antallet af opgaver, de accepterer, og hvordan de administrerer deres tid, hjælper selvmotivation dem med at tjene en pålidelig indkomst.
 • Nysgerrighed: Mens mystery shoppere typisk følger opgaver givet til dem, kan det være en fordel for dem at stille forskellige spørgsmål for at lære mere om en virksomhed.
 • Kundeserviceoplevelse: At forstå, hvad der klassificeres som fremragende kundeservice, kan hjælpe mystery shoppere, når de skriver anmeldelser.

Relateret: 11 trin til at forblive selvmotiveret

Hvilken slags virksomheder bruger mystery shoppere?

Mystery shoppere udfører ofte deres opgaver i detailbutikker og andre servicevirksomheder. Virksomheder, der ansætter mystery shoppere, kan også omfatte:

 • Restauranter
 • Skønhedssaloner
 • Renseri
 • Bilvedligeholdelsesbutikker
 • Banker
 • Lejlighedskomplekser
 • Biografer
 • Makeup tællere

Kan mystery shoppere beholde det, de køber?

Normalt modtager en shopper refusion for deres køb og kan beholde det produkt eller den service, de har købt. De, der anmelder restauranter, modtager muligvis et gratis måltid, men modtager muligvis heller ikke betaling for deres opgave.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Lau Fuglsang
Lau Fuglsang Mystery shopping kan være et godt job for dem, der elsker at shoppe og har fremragende observationsevner. Mystery shopping hjælper virksomheder med at opdage mere om de tjenester, der tilbydes på deres lokationer. Uanset om du arbejder som mystery shopper for ekstra penge eller som et fuldtidsjob, er der nogle tips, du kan bruge til at finde lovlige job og få succes med dine opgaver. I denne artikel udforsker vi, hvad mystery shopping er, forklarer, hvordan det fungerer, og besvarer ofte stillede spørgsmål relateret til mystery shopping.