FAQ: Hvordan Bliver Du Finansprofessionel? : Plus Færdigheder

FAQ: Hvordan Bliver Du Finansprofessionel? : Plus Færdigheder

Der er mange karrierer i finansbranchen. Som følge heraf er der mange veje at vælge imellem, når du starter en karriere inden for dette felt. Hvis du kan lide at arbejde med penge og ønsker at hjælpe andre med at opbygge velstand, kan du nyde en karriere som finansiel professionel. I denne artikel besvarer vi nogle almindelige spørgsmål relateret til rollen sammen med de trin, du kan tage for at blive finansprofessionel.

Hvad er en finansprofessionel?

Udtrykket finansprofessionel refererer typisk til alle, der arbejder med penge. Der er mange karrieremuligheder inden for økonomi, og du kan kalde mange af dem finansprofessionelle. I mange tilfælde hjælper den finansielle professionelle deres kunder, enten enkeltpersoner eller organisationer, med at administrere deres penge og aktiver.

Hvad er fordelene ved at blive finansiel professionel?

De fordele, der er tilgængelige for finansielle fagfolk, varierer afhængigt af den specifikke rolle. For eksempel kan en revisor have andre fordele end en børsmægler. Generelt kan finansielle fagfolk nyde følgende fordele:

  • Højt indtjeningspotentiale
  • Forskellige karrieremuligheder
  • Jobsikkerhed
  • Plads til vækst
  • Almindelig arbejdstid
  • Stærke fordelspakker

Hvad er de forskellige typer finansprofessionelle?

Der er flere typer finansielle fagfolk, herunder:

Revisorer

En revisor er en person, der hjælper enkeltpersoner og organisationer med at administrere deres økonomiske optegnelser. Normalt involverer dette at hjælpe dem med at udfylde deres selvangivelser korrekt, hjælpe dem med at sænke deres skattebyrder, holde styr på indtægter og udgifter og hjælpe dem med at udarbejde regnskaber eller rapporter. Nogle revisorer arbejder for en enkelt stor kunde, mens andre tager flere kunder som en del af deres egen praksis.

Relateret: Lær om at være revisor

Økonomiske planlæggere

En finansiel planlægger hjælper individuelle kunder med specifikke økonomiske mål. For eksempel kan de hjælpe deres kunder med at lave en plan for at betale gæld, spare op til pension eller starte en college-fond for deres børn. Finansielle planlæggere analyserer deres klients aktuelle økonomiske situation og giver dem enten forslag eller laver en detaljeret plan, som de kan følge. Hvis kunden ønsker det, kan den finansielle planlægger give dem løbende rådgivning og økonomiske analyser for at hjælpe dem med at nå deres mål hurtigere.

Relateret: Lær om at være finansiel rådgiver

Investeringsrådgiver

En investeringsrådgiver er en, der hjælper deres kunder med at foretage smarte investeringer. Mens nogle finansielle planlæggere kan give råd om, hvordan du bedst investerer eller sparer til din fremtid, fokuserer investeringsrådgivere på mere specifikke investeringsmuligheder. Investeringsmuligheder omfatter ting som pensionsfonde, aktier, obligationer og fast ejendom. Investeringsrådgiveren kan enten analysere en mulighed, som kunden har en interesse i, eller foreslå andre muligheder for deres kunder. De arbejder typisk for velhavende kunder, der har råd til at bruge en procentdel af deres aktiver på rådgiverhonorarer.

Relateret: Sådan bliver du en registreret investeringsrådgiver i 4 trin

Børsmægler

En børsmægler er en professionel, der udfører transaktioner på aktiemarkedet på vegne af deres kunder. Mens nogle børsmæglere kan give rådgivning til deres kunder, er deres primære formål at udføre transaktionerne. Mange børsmæglere arbejder for mæglerfirmaer, hvor de kan håndtere transaktioner for flere enkeltpersoner eller organisationer. På grund af deres ligheder bliver mange børsmæglere også investeringsrådgivere og kan udføre begge roller.

Relateret: Lær om at være børsmægler

Gældsrådgiver

En gældsrådgiver hjælper deres kunder med at håndtere deres gæld. Deres kunder kan have gæld såsom lægeregninger, studielån eller kreditkort og kan have brug for hjælp til at oprette en tilbagebetalingsplan. Gældsrådgiveren hjælper deres kunder med at skabe et fornuftigt budget og kan diskutere muligheder for dem, såsom gældssanering. Nogle gange kan en gældsrådgiver forhandle en gældsforvaltningsplan på vegne af deres klienter med deres kreditorer, hvor klienten betaler et vist beløb til gældsrådgiveren hver måned, og rådgiveren distribuerer det til kreditorerne.

Jurist

Afhængigt af deres praksisområde er nogle advokater også økonomiske fagfolk. En advokat med økonomisk baggrund kan hjælpe klienter i situationer som at købe bolig, skrive testamente, oprette en boplan eller forhandle en skilsmisseforlig. Da hver af disse situationer involverer personlig økonomi, kan det være til gavn for klienten at have en advokat med en økonomisk baggrund.

Hvordan bliver du en finansiel professionel?

Vejen til at blive finansiel professionel afhænger af den specifikke rolle, du ønsker. For eksempel følger en, der ønsker at blive advokat, en anden vej end en, der bliver gældsrådgiver. Men de fleste finansielle fagfolk kan begynde med at tjene en relateret bachelorgrad. De forfølger typisk denne grad inden for et felt som finans, forretning eller regnskab.

Efter at have modtaget en bachelorgrad, kan nogle roller bede om yderligere uddannelse eller certificeringer. For eksempel gennemfører revisorer, der ønsker at blive certificerede revisorer (CPA), yderligere kurser og består en statslicenseksamen. Andre stillinger kan kræve en kandidatgrad i finans.

Hvilke færdigheder har en finansiel professionel brug for?

Nedenfor er nogle almindelige færdigheder, der bruges af finansielle fagfolk:

Matematik

Alle finansielle professionelle bruger matematik regelmæssigt. De udfører opgaver som at lave budgetter, analysere værdien af ​​ejendomme og udarbejde skattedokumenter. Finansielle fagfolk ved, hvilke matematiske operationer der skal bruges, og hvordan man nøjagtigt udfører forskellige beregninger. Selvom der er nogle situationer, hvor finansielle fagfolk kan udføre beregninger i deres hoveder, kan de også bruge værktøjer, såsom lommeregnere og regneark.

Detaljeorienteret

Finansielle fagfolk har stor opmærksomhed på detaljer, da de skal sikre nøjagtigheden af ​​deres rapporter og rådgivning. De tjekker deres arbejde for at finde fejl, før de indsender det til tilsynsmyndigheder eller deres kunder. Derudover kan deres kunder ofte stole på deres økonomiske rådgivning, hvilket gør det vigtigt, at den finansielle professionelle giver nøjagtige og fuldstændige oplysninger.

Meddelelse

Mange finansielle fagfolk interagerer regelmæssigt med deres kunder. Når du gør det, kan det være en vigtig færdighed at have evnen til at forklare vanskelige økonomiske emner eller forstå deres kunders mål. Det er vigtigt at tydeligt forklare beslutninger, både mundtligt og skriftligt. Ved at bruge deres kommunikationsevner hjælper finansprofessionelle med at sikre, at kunden forstår, hvad den finansielle professionelle laver til enhver tid, og at de ved, hvad kunden ønsker.

Jørgen Bonde
Jørgen Bonde Der er mange karrierer i finansbranchen. Som følge heraf er der mange veje at vælge imellem, når du starter en karriere inden for dette felt. Hvis du kan lide at arbejde med penge og ønsker at hjælpe andre med at opbygge velstand, kan du nyde en karriere som finansiel professionel. I denne artikel besvarer vi nogle almindelige spørgsmål relateret til rollen sammen med de trin, du kan tage for at blive finansprofessionel.