FAQ: Hvor Mange år På College Tager Det At Være Socialrådgiver?

FAQ: Hvor Mange år På College Tager Det At Være Socialrådgiver?

En socialrådgiver hjælper mennesker i nød, hvilket kan betyde at yde service direkte til enkeltpersoner, der står over for udfordringer. Uanset om du ønsker at arbejde med ældre på plejehjem, børn i offentlige skoler eller i forskellige sundhedsmiljøer, kan det sociale arbejde give dig tilfredsstillende beskæftigelsesmuligheder. I denne artikel vil vi besvare nogle ofte stillede spørgsmål om at blive socialrådgiver.

Hvor mange år på college tager det at være socialrådgiver?

At tjene en socialfaglig grad kræver normalt at man tjener 120 studiepoeng med fire års fuldtidsstudium på et kollegium eller universitet. Hvis du studerer på fuld tid, kan du forvente at bruge to år mere på at tjene din kandidatgrad og forberede dig til at bestå en licenseksamen. Andre faktorer, der kan forlænge din tid i skolen, omfatter programstruktur, tilmeldingsstatus, feltarbejde eller krav til praktik.

Relateret: Når en professionel grad vil hjælpe dig med at komme videre i din karriere

Hvorfor skal du blive socialrådgiver?

Her er et par grunde til, at socialt arbejde kan være en karriere for dig:

Ansættelsesrollerne varierer

En uddannelse i socialt arbejde kan give dig mulighed for at påtage dig en række forskellige professionelle roller. Disse roller kan omfatte arbejde med ældre mennesker, børnebeskyttelse, i plejesektoren eller på hospitaler.

Lær overførbare færdigheder

Arbejdsgivere kan værdsætte de færdigheder, du har udviklet gennem din uddannelse, herunder evnen til at kommunikere med en klient, problemløsning, tidsstyring og teamwork. Disse færdigheder kan overføres til en række forskellige roller inden for det sociale arbejde og andre erhverv.

Relateret: Overførbare færdigheder: Definitioner og eksempler

Gør en positiv indflydelse

Socialt arbejde handler om at forstå mennesker og hjælpe dem med at forbedre deres liv. Socialrådgivere lytter til menneskers behov, fra små børn til personer, der kæmper med afhængighed, og hjælper dem med at klare udfordringer. At blive socialrådgiver kan hjælpe dig med at lære, hvordan du gør en forskel i samfundet og kan gøre dig bevidst om, hvor hurtigt dine forhold i livet kan ændre sig.

Lær om dig selv

De situationer, socialt arbejde kan sætte dig i, kan være unikke og ekstreme, hvilket kan hjælpe dig til at forstå, hvordan du kan klare dig i svære situationer. Du lærer måske, at du er god til at håndtere aggressiv adfærd, eller du lærer måske, hvordan du håndterer dine egne følelser i slutningen af ​​en hård dag. Du lærer måske dine forskellige svagheder og styrker og opdager, at dette felt lærer dig ting om dig selv.

Hvad laver socialrådgivere?

En socialrådgivers opgaver og ansvar varierer afhængigt af deres specialisering. Her er de fælles specialiseringer sammen med deres pligter og ansvar:

Rus- og misbrugssocialrådgiver

En stof- og misbrugssocialrådgiver arbejder ofte på hospitaler og rehabiliteringsfaciliteter for at hjælpe personer, der kæmper med psykiske problemer, stofmisbrug og afhængighed. De hjælper med at levere lang- og kortsigtede løsninger, tilbyder ressourcer og evaluerer alt fra udskrivningsplaner til medicinske muligheder. Ved at yde støtte og stabilitet hjælper en stof- og misbrugssocialrådgiver folk med at udforske måder at håndtere deres afhængighed eller overvinde et akut psykisk problem og i sidste ende leve et sundt liv.

Socialrådgiver i lokalsamfundet

En socialrådgiver kan hjælpe med at planlægge, organisere og koordinere indsatser relateret til specifikke lokale befolkninger. De arbejder typisk med non-profit organisationer for at hjælpe med at rådgive folk i kvarterer og familier i kølvandet på naturkatastrofer og tragedier. De arbejder også med at løse problemer ved at tale med politikere, gennemføre samfundsopsøgende og søge tilskud.

Familie-, børne- og skolesocialrådgiver

En familie-, børne- og skolesocialrådgiver kan håndtere en række forskellige situationer, der involverer unge. De kan hjælpe børn, der har oplevet misbrug eller traumer, eller hjælpe forældre med at skaffe ressourcer til et barn, der lider af en psykisk tilstand.

Socialrådgivere, der arbejder i en skole, hjælper med at bestemme og overvinde problemer, der forstyrrer elevernes læring. Uanset om det er at rådgive børn gennem tabet af en ven, at tjene som forbindelsespunkt mellem hjem og skoleliv eller at løse adfærdsproblemer, støtter en familie-, børne- og skolesocialrådgiver børn med at hjælpe dem med at leve et lykkeligt liv.

Sundhedsplejerske socialrådgiver

En socialrådgiver i sundhedssektoren hjælper patienter med at navigere i de økonomiske, fysiske og følelsesmæssige vanskeligheder forbundet med alvorlige medicinske tilstande. De hjælper patienter og deres familier med at forstå bredden af ​​behandlingsmuligheder og behandlingsmuligheder ved end-of-life. De kan give tryghed, stabilitet og retning til patienter, som måske ikke ved, hvor de skal henvende sig for at få hjælp.

Psykiatrisk socialrådgiver

En psykiatrisk socialrådgiver yder terapi og vurderer deres patienters psykiatriske helbred. De arbejder ofte med en patients familie for at skaffe ressourcer, foretage henvisninger og forstå lovligheder og muligheder for langvarig pleje.

Hospice og palliativ socialrådgiver

En hospice og palliativ plejemedarbejder hjælper en person, der er uhelbredeligt eller alvorligt syg, hjælper med at træffe svære beslutninger, yder smertelindring og forbedrer deres patienters livskvalitet. De kan også arbejde sammen med familien til en uhelbredeligt syg patient for at lette livets afslutning for alle involverede.

Militær og veteraner socialrådgiver

Militære og veteraners socialarbejdere vurderer tjenestemedlemmernes velbefindende, identificerer psykiske problemer, såsom posttraumatisk stresslidelse, og anbefaler en behandlingsplan efter behov. De hjælper også familier med at klare deres pårørendes udsendelse og eventuelle skader fra tjeneste.

Hvordan kan du blive socialrådgiver?

At blive socialrådgiver er normalt en fire-trins proces, selvom hvert trin kan kræve betydelig tid eller økonomiske forpligtelser. Trinene til at blive socialrådgiver er:

1. Optjen en grad

Selvom programmer i social velfærd, sociologi og psykologi kan være nok til at få et job som socialrådgiver, akkrediterer Council on Social Work Education kandidat- og bacheloruddannelser i socialt arbejde i alle stater. På en bacheloruddannelse med speciale i socialt arbejde lærer du at støtte personer med adfærdsproblemer, afhængighed eller sociale vanskeligheder og give individuelle vurderinger, behandling eller løsninger. En bacheloruddannelse i socialt arbejde omfatter typisk praktik og praktik.

En kandidatuddannelse går dybere ind i kliniske, ledelsesmæssige og mentale sundhedsrelaterede problemer. Du kan typisk finde programmer, der giver dig mulighed for at vælge en specialisering, såsom klinisk eller administration, hospital, militær, skole eller socialt arbejde i lokalsamfundet. En væsentlig del af en kandidatuddannelse er professionel praksis.

Relateret: 41 bedst lønnede job med kun en bachelorgrad

2. Tilegn dig nogle færdigheder

Hvis du undrer dig over, hvordan du kommer ind i socialt arbejde, så tænk på de færdigheder, en socialrådgiver kan have brug for. En uddannelse giver dig de tekniske kvalifikationer, du skal bruge til jobbet, men at få erfaring på området kan hjælpe dig med at udvikle de yderligere færdigheder, du skal bruge for at lykkes i jobbet. Socialrådgiverens færdigheder omfatter:

  • Organisation: Socialarbejdere kan have hektiske tidsplaner og en række ansvarsområder udover at støtte flere klienter, herunder samarbejde, fakturering, rapportering og dokumentation. Dette kræver gode organisatoriske evner og evnen til at prioritere til at håndtere sager.
  • Kommunikation: Evnen til at kommunikere klart med en bred vifte af mennesker er nødvendig, fordi det er socialrådgivernes pligt at tale for deres patienter i mange situationer, herunder i retssale, skoler eller hospitaler.
  • Interpersonel: Følelsesmæssig intelligens, empati og kommunikationsevner kombineres for at hjælpe socialarbejdere med at forstå, hvad deres patienter har brug for og hvorfor. At være i stand til at forholde sig til andre følelsesmæssigt, intellektuelt og på tværs af kulturer er afgørende for at levere nødvendige tjenester.
  • Kritisk tænkning: Kritisk tænkning refererer til evnen til at analysere information indsamlet fra upartisk kommunikation og observationer. Socialrådgivere bør være i stand til at vurdere hver enkelt sag objektivt ved at indsamle information gennem forskning, interviews og observation.

3. Få certificeringer

Der er en række muligheder tilgængelige for socialrådgivere, der søger certificering. En af de mest anerkendte blandt dem er Professional Work Certification udstedt af National Association of Social Workers (NASW). NASW tilbyder også en Advanced Specialty Credential. Det er kun tilgængeligt for licenserede socialarbejdere, men du kan ansøge om legitimationen via NASWs hjemmeside.

Relateret: 6 certificeringer du kan få online for at hjælpe med at fremme din karriere

4. Få en licens

At gå ind i feltet i en entry-level position, såsom en assistent, kræver muligvis ikke certificering, men de fleste stater kræver, at alle uafhængige socialarbejdere, som ikke er under opsyn, får en licens. Hver stat kræver, at alle kliniske socialarbejdere får en licens, hvilket også kræver en kandidatgrad i socialt arbejde.

For at blive autoriseret socialrådgiver skal du opfylde kravene til erfaring og uddannelse og bestå en eksamen. For at bevare din licens kræver de fleste stater, at du gennemfører 15-48 timers relevant videreuddannelse, inklusive praktisk træningserfaring. Mens du træner til at blive en autoriseret socialrådgiver, skal du muligvis også gennemføre noget feltarbejde, afhængigt af din specialisering. Du kan skygge eller hjælpe andre socialarbejdere på jobbet, mens du får den erfaring og de færdigheder, du har brug for til licens.

Hvad er nogle træk ved en socialrådgiver?

Her er et par træk ved en socialrådgiver:

Empatisk

Empati er en vigtig egenskab ved en socialrådgiver og hjælper dem med at forholde sig til, hvad deres klienter går igennem. De fleste patienter, du måske arbejder med, er i krise eller følelsesmæssig nød, så det er vigtigt at tilbyde et forstående og omsorgsfuldt miljø for dem.

Tålmodighed

Socialrådgivere møder ofte en række individer og omstændigheder i deres arbejde. Det er vigtigt for dig at have tålmodighed til at håndtere komplekse sager og arbejde med kunder, der kan have brug for længere tid til at komme videre. Tålmodighed kan hjælpe socialrådgivere med at forstå deres klienters situation og undgå frustration og forhastede beslutninger, der kan føre til dårlige resultater eller dyre fejl for klienterne.

Pålidelig

Socialarbejdere kan tjene deres klienters tillid ved at være pålidelige, åbne og ærlige. I krisetider vil dine kunder søge vejledning og rådgivning i juridiske, personlige og andre forhold, og dit perspektiv kan veje mere, hvis de har tillid til dig.

Fagligt engagement

En socialrådgiver bør have et fagligt engagement i socialt arbejdes etik og værdier og til at udvikle faglig kompetence. Denne forpligtelse kan være afgørende for at hjælpe med at forbedre menneskers velvære og hjælpe med at opfylde deres basale behov, med særlig opmærksomhed på styrkelse og behov hos individer, der er sårbare.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Chris Buhl
Chris Buhl En socialrådgiver hjælper mennesker i nød, hvilket kan betyde at yde service direkte til enkeltpersoner, der står over for udfordringer. Uanset om du ønsker at arbejde med ældre på plejehjem, børn i offentlige skoler eller i forskellige sundhedsmiljøer, kan det sociale arbejde give dig tilfredsstillende beskæftigelsesmuligheder. I denne artikel vil vi besvare nogle ofte stillede spørgsmål om at blive socialrådgiver.