FAQ: Hvor Lang Tid Tager Det At Blive Kok?

FAQ: Hvor Lang Tid Tager Det At Blive Kok?

At blive en professionel kok kan tilbyde en spændende karriere inden for madservice for folk, der kan lide at lave måltider og glæde kunder. En koks karrierevej kan omfatte nødvendig skolegang eller træning for at forstå stillingen, før han får et job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kok er, hvor lang tid det tager at blive det og den gennemsnitlige løn for en kok i USA.

Hvad er en kok?

En kok er en kulinarisk ekspert, der tilbereder, laver mad og leverer mad til kunder i en restaurant eller catering. Kokke tilbereder mad til gæster og følger strenge kvalitetsstandarder for at imødekomme forventningerne til kunden og madservicereglerne. Med forskellige ansvarsområder lige fra teamledelse til madlavning, bringer professionelle kokke flere afgørende færdigheder til jobbet. Disse kan omfatte:

 • Kommunikationsevner: Kokke interagerer med både kunder og teammedlemmer og skal formulere deres behov klart. Kokke forstår også, hvordan man taler med kunder om madkvalitet og menuændringer.
 • Lederevner: Som teamleder i køkkenet styrer kokken besætningen og sikrer, at madlavningsprocessen forløber effektivt. Dette kræver stærke ledelsesevner såsom planlægning af tidsplaner, mentorordning af medarbejdere og afholdelse af personalemøder.
 • Branchekendskab: Ved at forstå nogle nicher og nuancer i branchen, kan en kok udvikle smag for unikke opskrifter og flair for flere teknikker. Omsorg og passion kan give bedre mad og lette en livslang læringsproces som kok.

Relateret: Skal jeg gå på kulinarisk skole? Fordele og ulemper

Hvad laver en kok?

Kokke udfører en række opgaver i madservicemiljøer, herunder:

 • Tilbered mad og ingredienser: Kokke forbereder ingredienser til madlavning ved at samle råvarer, krydre, hakke eller skære og blande. Madlavning er en vigtig del af kokkens opgaver, fordi det giver mulighed for effektivitet under madlavningsprocessen.
 • Administrer køkkenpersonale: De fleste gange fungerer kokken som chef for køkkenpersonalet, og arbejder tæt sammen med teammedlemmer for at sikre punktligheden, kvaliteten og konsistensen af ​​den mad, der kommer ud af køkkenet. Kokke inspicerer hver ret for kvalitet, mens de instruerer køkkenpersonalet om korrekte procedurer, sikkerhedsforanstaltninger og kundeservice.
 • Håndhæv køkkenhygiejne: Kokke opretholder strenge hygiejnestandarder i køkkenet for at overholde både virksomhedens og regeringens fødevareregler. Dette inkluderer at følge regler for korrekt opbevaring af mad og forberedelse for at minimere spredningen af ​​bakterier og sikre, at de serverer ingredienser, der er friske.
 • Opret eller skift opskrifter: En koks kulinariske færdigheder giver dem mulighed for at skabe, opdatere eller helt ændre opskrifter for at følge trends, imødekomme kundernes krav eller eksperimentere for at prøve noget nyt.
 • Oprethold madbudgetter: Nogle gange planlægger og vedligeholder kokken et madbudget til køkkenet. Dette kan omfatte planlægning af menuer og specialtilbud på forhånd og estimering af forbrugsniveauer for at forudsige, hvor meget der skal tildeles i hvert område af budgettet.

Relateret: 13 kulinariske job, der betaler godt

Hvor lang tid tager det at blive kok?

At blive kok kan kræve specifik træning og uddannelse i kulinariske kunst, kundeservice og ledelse. Den typiske karrierevej for en kok kan tage alt fra et par år til over et årti, afhængigt af dine mål, hvor du vil arbejde og inden for hvilket område du vil specialisere dig. Typiske længder for hvert trin i processen med at blive kok kan omfatte:

Få en gymnasieeksamen eller GED

Gymnasieeksamen eller GED er det mest grundlæggende krav for at blive kok. De fleste kulinariske skoler kræver dette som minimum, før du kan deltage i et program. Gymnasieeksamener kræver fire års personlig eller cyberuddannelse. I modsætning hertil kan det tage så lidt som tre til fire måneder at tjene en GED. GED-testen kræver omfattende studier, som optager størstedelen af ​​den tid. De fleste studerende bruger tre til fire måneder på at studere til GED, og ​​du kan gennemføre testen på én dag.

Find arbejde i kulinariske omgivelser

Der er hundredvis af muligheder for håbefulde kokke at vælge imellem i den kulinariske industri. De fleste entry-level-stillinger hjælper håbefulde kokke med at lære mere om madserviceindustrien, hvordan køkkener fungerer, og hvordan maden tilberedes. Her er nogle eksempler på entry-level kulinariske karrierer:

Linje kok

Line-kokke tilbereder mad til kunderne, normalt ved at arbejde på en bestemt station eller udføre en opgave i køkkenet. De arbejder tæt sammen med andre køkkenpersonale for at opfylde standarder og sikre, at måltidsskabelsesprocessen går hurtigt fra start til slut. Linjekokke kan normalt finde en stilling i branchen som en entry-level kok eller køkkenforberedende specialist. Det kan tage så lidt som et par uger at avancere til en linjekok-stilling med træning. Linjekokke kan også modtage forfremmelser til køkkenchef eller kokkeassistent inden for et til fire år.

Caterer

Cateringfirmaer hjælper med at tilberede, lave og servere mad ved banketarrangementer eller andre særlige lejligheder. Du starter muligvis din første cateringstilling med så lidt som et par ugers træning, men visse cateringmuligheder kræver et til fem års erfaring med madservice. Visse cateringfirmaer, der servicerer begivenheder på højere niveau, kan kræve specifik træning i etikette og madservice, hvilket kan tage mindre end en måned at gennemføre.

Steg kok

Stegekokke arbejder typisk i fastfood-miljøer, hvor de tilbereder og tilbereder friturestegte fødevarer. Nogle starter måske en stegekogestilling uden træning, hvilket gør det til et tilgængeligt valg for en første madservicestilling. Nogle gange træner yngelkokke i tre til seks uger, før de er i stand til at arbejde på deres stationer selvstændigt.

Madforbereder

Madforberedende medarbejdere tilbereder ingredienser til kokke og kokke. Deres opgaver kan omfatte hakning, udskæring og krydring. Madforberedende arbejdere kan finde entry-level stillinger med lidt eller ingen erfaring, men kan deltage i on-the-job træning, der kan vare tre til seks uger, afhængigt af indstillingen.

Relateret: Sådan bliver du madforbereder

Gå på kulinarisk skole

Mange kokke går på kulinarisk skole for at lære de finere sider af madlavning og madlavning. Kulinarisk skole tilbyder en fremragende mulighed for håbefulde kokke til at lære af brancheeksperter og opnå værdifulde færdigheder, før de går ind i branchen. Der er mange traditionelle personlige og online kulinariske skoleprogrammer tilgængelige for at tilbyde maksimal fleksibilitet. Kulinariske programmer varierer i længde, men kan omfatte:

 • Associerede programmer: Et associeret program kan tage så lidt som 18 måneder at gennemføre, men varierer mellem 18 og 24 måneder.
 • Post-sekundære programmer: Nogle institutioner tilbyder hurtige certificeringer for at få dig ind i branchen med lidt erfaring. Du kan få en kulinarisk certificering, bager- eller konditorcertificering eller tekniske certifikater inden for andre madserviceområder. Disse typer programmer tager normalt mindre tid end et traditionelt associeret program.
 • Bacheloruddannelse: En bacheloruddannelse i kogekunst kan tage op til fire år at gennemføre.
 • Kandidatuddannelse: Afhængig af institution kan en kandidatuddannelse tage alt fra to til tre år efter at have afsluttet en fireårig bacheloruddannelse.
 • Lærlingeuddannelser: The American Culinary Federation tilbyder adskillige lærlingeuddannelser for traditionelle konditorer og souschefer. Afhængigt af specialet kan kandidater gennemføre mellem 1.000 og 4.000 timer på jobbet for at opfylde kravene.

Sætte mål

Det er vigtigt at sætte sig mål som en håbefuld kok, både for at markere milepæle på din rejse og for at give en klar vej at følge. At have et langsigtet mål som at arbejde på en fem-startet restaurant eller blive en verdenskendt tv-personlighed kan give dig mere klarhed over, hvilken retning du vil have din karriere til at tage. Overvej at sætte både kort- og langsigtede mål for din karriere. Nogle mål kan du forvente at nå inden for et par uger eller måneder efter, at du starter din karriere. Andre håber du måske at opnå i løbet af et par år eller før du går på pension.

Relateret: Hvordan avancerer du som kok?

Hvad er gennemsnitslønnen for en kok?

Afhængig af dit erfaringsniveau og den stilling, du besidder, kan din løn variere. Imidlertid er den nationale gennemsnitlige løn for en kok omkring $43.352 om året i USA.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Henrikke Rohde
Henrikke Rohde At blive en professionel kok kan tilbyde en spændende karriere inden for madservice for folk, der kan lide at lave måltider og glæde kunder. En koks karrierevej kan omfatte nødvendig skolegang eller træning for at forstå stillingen, før han får et job. I denne artikel diskuterer vi, hvad en kok er, hvor lang tid det tager at blive det og den gennemsnitlige løn for en kok i USA.