FAQ: Hvor Lang Tid Tager Det At Blive Brandmand?

FAQ: Hvor Lang Tid Tager Det At Blive Brandmand?

Brandmænd er vigtige for at opretholde sikkerheden i lokalsamfundene. Korrekt uddannelse og erfaring er nødvendig for at arbejde som brandmand. De skal gennemføre en vis uddannelse, før de reagerer på nødsituationer. I denne artikel diskuterer vi processen med at blive brandmand, samt hvad du kan forvente af træningsprogrammet.

Hvad er en brandmand?

En brandmand bruger særlig viden om udstyr til at slukke brande. De reagerer også på nødopkald, kører brandudstyr og slukker brande. Brandmænd skal muligvis bruge udstyr som slanger og ildslukkere og kan også gå ind i bygninger for at redde folk. Brandmænd reagerer på flere nødsituationer end brande, herunder lægeopkald og samfundskriser.

Relateret: Sådan skriver du et brandmands-CV

Hvor lang tid tager det at blive brandmand?

Hvor lang tid det tager at blive brandmand afhænger af, hvor og i hvilken kapacitet du arbejder. Det kan for eksempel være, at du kan arbejde som frivillig brandmand om blot et par uger. Men hvis du ønsker at arbejde som lønnet brandmand, vil uddannelse normalt tage minimum et år. De specifikke krav varierer fra stat til stat, og endda blandt afdelinger. De fleste kræver et minimum antal timers træning.

Din vej mod at blive brandmand kan omfatte følgende:

  • Færdiggørelse af en gymnasieeksamen eller GED
  • Associates eller bachelorgrad i brandvidenskab
  • Kandidatgrad i brandvidenskab
  • Specialiseret uddannelse
  • EMT træning
  • Paramediciner uddannelse
  • Ansættelsesproces
  • Træning efter ansættelse

Uddannelseskrav

Et minimum af en gymnasieeksamen eller GED er normalt et krav for at arbejde som brandmand. Mange vil vælge at tage en associeret eller bacheloruddannelse, og nogle vil gå videre til en kandidatuddannelse. Der er også mange brandslukningsspecialiseringsprogrammer, der kan forlænge den tid, det tager at træne. Nogle få områder, som håbefulde brandmænd kan vælge at specialisere sig i, omfatter terrorismestyring, farlige materialer og bygrænsefladeoperationer. Dette kan tilføje mellem to til fire års tid til at blive brandmand.

Specialiseret uddannelse

Nogle afdelinger kan også kræve, at brandmænd har en vis uddannelse, f.eks. som akutmedicinsk tekniker (EMT). Hvis du vælger at forfølge en EMT- eller paramediciner-certificering, kan du forvente, at uddannelsen er endnu længere. EMT træning tager et par hundrede timers træning, som det specifikke beløb afhænger af staten. Paramedicineruddannelse kan tage op til yderligere to års uddannelse.

Ansættelses- og efteransættelsestræning

Når du har gennemført al fortræning, skal du muligvis vente til lokalafdelingen ansætter. Derefter kan det tage endnu et par uger til samtalen og ansættelsesprocessen. Hvis du bliver ansat, vil du sandsynligvis blive bedt om at gennemføre en uddannelse efter ansættelsen. Uddannelse efter ansættelse er normalt et sted omkring 600 timer, men vil variere fra stat til stat.

Relateret: Skal du på college for at være brandmand?

Hvorfor tager brandmandsuddannelsen så lang tid?

Brandmænd bliver ofte sat i risikable situationer, hvor der er behov for øjeblikkelige reaktioner. De har ofte brug for en bred vifte af viden, herunder akutmedicin, brand og endda farlige materialer. På grund af dette kræver de fleste afdelinger omfattende uddannelse. EMT-træning er også ofte nødvendig, da brandmænd kan være de første til at reagere på en scene, hvor folk har brug for akut lægehjælp.

Relateret: Hvad er EMT-færdigheder? (Med eksempler)

Kan man blive brandmand uden uddannelse?

Fordi et uddannelsesniveau næsten altid er et krav, er det ikke sandsynligt at arbejde som betalt brandmand uden uddannelse. Men du kan muligvis blive frivillig hos et lokalt brandvæsen. Frivilligt arbejde kan være en god måde at lære vigtige færdigheder på området, samtidig med at det giver dig mulighed for at netværke med brandmænd, mens du gennemfører et træningsprogram. Men selv som frivillig vil du blive bedt om at gennemføre et uddannelsesniveau.

Relateret: Fordele og ulemper ved at være brandmand

Hvor ofte ansætter brandvæsenet brandmænd?

De fleste brandvæsener ansætter nye brandmænd hvert eller andet år. De vil normalt ansætte en gruppe brandmænd på én gang for at tilmelde dem i deres brandakademi. Din placering gør også en forskel for, hvor ofte brandvæsenet ansætter nye brandmænd.

Nogle større byer ansætter muligvis oftere og på rotationsbasis, mens andre ansætter endnu færre og kun åbner nye stillinger, når det er nødvendigt. Når du først er ansat, skal du gennemgå et baggrundstjek, en fysisk udholdenhedstest og en stoftest, som kan tage et par uger. Brandmandsstillinger er konkurrencedygtige. Hvis du er ny i branchen, kan du måske først søge som frivillig for at få erfaring.

Hvor længe varer brandmandsuddannelsen?

Længden af ​​brandmandsuddannelsen varierer afhængigt af afdelingen. Nogle afdelinger har programmer, der er så korte som 18 uger, mens andre har programmer op til to år.

Under træning reagerer du ikke på egentlige brande eller nødsituationer. I stedet vil du lære ting som brandefterforskning, brandvidenskabelige teknikker og redning. Du vil også øve dine beredskabsfærdigheder med simuleringer. Du vil øve teknikker i forskellige miljøer, herunder bygninger af forskellig størrelse og forskellige typer af nødsituationer.

Hvor lang er prøvetiden for brandmænd?

Mange afdelinger kræver en prøvetid, som normalt er omkring seks måneder, men den kan være helt op til 12 måneder. Nogle afdelinger kan kombinere prøvetid med efteruddannelseskravene. Dette kan betegnes som prøvetiden eller deltagelse i brandskolen. Brandvæsenet kan også bruge denne prøvetid til at udføre nødvendige administrative opgaver, såsom at køre et baggrundstjek.

Kan du fremskynde processen med at blive brandmand?

Der er et par måder, hvorpå du muligvis kan fremskynde processen med at blive brandmand. At lære ansættelsesplanerne for nærliggende brandvæsener kan hjælpe dig med at forberede og gennemføre uddannelse i tide, så de kan påtage sig nye ansættelser. Dette kan forhindre en forsinkelse mellem det tidspunkt, du er færdig med træningen, til du kan søge en brandslukningsstilling.

Fordi der ofte er flere kandidater, når en ny stilling åbner, kan du gå i skole for en formel uddannelse for at gøre dig selv til en mere konkurrencedygtig kandidat. Nogle brandmænd vælger at deltage i et brandvidenskabstræningsprogram. At få erfaring som frivillig brandmand og have andre uddannelser og certificeringer kan også hjælpe dig med at skille dig ud, når du søger stillinger.

Mange afdelinger kræver, at brandmænd skal have akutmedicinsk tekniker (EMT) uddannelse, men du kan også modtage yderligere træning i ting som teknisk redning eller brandinspektør.

Du kan muligvis også fremskynde ansøgningsprocessen for brandmand ved at forberede dit følgebrev og genoptage på forhånd. Du kan også forberede dig til prøverne. Du skal gennemføre både en skriftlig og fysisk udholdenhedstest for at arbejde som brandmand. At klare sig godt i samtalen er også vigtigt, og at forberede sig på det kan øge dine chancer for at få et tilbud.

Anker Clemmensen
Anker Clemmensen Brandmænd er vigtige for at opretholde sikkerheden i lokalsamfundene. Korrekt uddannelse og erfaring er nødvendig for at arbejde som brandmand. De skal gennemføre en vis uddannelse, før de reagerer på nødsituationer. I denne artikel diskuterer vi processen med at blive brandmand, samt hvad du kan forvente af træningsprogrammet.