FAQ: Hvilken Uddannelse Har En Mental Sundhedsrådgiver Brug For?

FAQ: Hvilken Uddannelse Har En Mental Sundhedsrådgiver Brug For?

Hvis du nyder ideen om at hjælpe folk med at overvinde traumer eller følelsesmæssige forhindringer til livets ophold, kan en karriere som mental sundhedsrådgiver være en god mulighed for dig. Mental sundhedsrådgivere afholder sessioner med patienter for at etablere deres aktuelle udfordringer og opbygge planer for at forbedre deres psykologiske sundhed. Du skal gennemgå omfattende uddannelseskurser og opnå certificeringer for at blive en mental sundhedsrådgiver. I denne artikel diskuterer vi, hvilke grader og certificeringer mentale sundhedsrådgivere har brug for, og hvor lang tid det tager at få en mental sundhedsrådgiveruddannelse.

Hvad laver en psykisk rådgiver?

Mental sundhedsrådgivere hjælper mennesker med at overvinde og håndtere psykiske lidelser, såsom stress, afhængighed, traumer, angst og depression. De vil typisk tilbyde vejledning og støtte til familier, grupper, par eller enkeltpersoner for at hjælpe dem med at forbedre deres mentale sundhed og opnå deres følelsesmæssige eller psykologiske velvære. Deres hovedopgaver omfatter:

  • At lytte til klienter fortælle om deres oplevelser, følelser og følelser under sessioner
  • Udvikling af mestringsevner med klienter for at hjælpe dem med at håndtere vanskelige oplevelser og situationer
  • Behandling og diagnosticering af forskellige psykiske lidelser
  • Opbygning af mål og fremtidsplaner for patienter at arbejde hen imod
  • Give henvisninger og anbefalinger til socialrådgivere eller psykologer, hvis det er nødvendigt
  • Fører optegnelser over forskellige sessioner, behandlinger og anden pleje, de yder til patienter

Relateret: Lær om at være en mental sundhedsrådgiver

Hvilke grader er tilgængelige for en mental sundhedsrådgiveruddannelse?

Der er mange grader, du kan opnå for at forfølge en bestemt form for mental sundhedsrådgiverkarriere. De grader, der er tilgængelige for en uddannelse som rådgiver for mental sundhed inkluderer:

Bachelorgrad

Du skal først opnå din bachelorgrad i adfærdsvidenskab, psykologi eller samfundsvidenskab, før du kan tage din kandidatgrad. Med denne grad kan du tage kurser som menneskelig udviklingsevaluering, rådgivningsgrundlag og færdigheder, grundlæggende tilgange til rådgivning eller terapi og introduktion til psykologi. Når du har opnået din bachelorgrad, kan du begynde at forfølge din kandidatgrad i mental sundhedsrådgivning.

Relateret: 6 mentale sundhedsjob og måder at få succes i feltet

Kandidatgrad

En kandidatgrad er ofte minimumskravet for mange stillinger inden for mental sundhed udover at være et krav for at få autorisation som mental sundhedsrådgiver. Dette program tager typisk omkring to til tre år at afslutte. Studerende engagerer sig normalt i en blanding af klasseværelseslæring og praktisk erfaring gennem hele dette program.

Du vil typisk studere dybtgående emner, der er mere relateret til dit speciale i mental sundhed, som kan omfatte fokus som rådgivning af mennesker med handicap, familiediagnose og terapi og teoretiske og kliniske perspektiver på traumer.

Doktorgrad

Selvom de fleste arbejdsgivere ikke kræver en doktorgrad for kandidater til mentale sundhedsrådgivere, kan feltet i sig selv være konkurrencedygtigt, mens det også er et, hvor relateret uddannelse er meget værdsat. En doktorgrad kunne derfor være en god måde at skille sig ud på en ansøgning. En person, der opnår deres doktorgrad i rådgivning, kan undervise i avancerede kurser om dette emne på universiteter. De kan også udføre forskning i fremskridt inden for mental sundhed og offentliggøre deres teorier og resultater i akademiske tidsskrifter. Du får avanceret ekspertise fra kurser som psykologisk robusthed, subjektivt velvære, sociale relationer og multikulturel rådgivning.

Relateret: Mental Health Counselor vs. Psykolog

Hvilke certifikater har du brug for for at være en mental sundhedsrådgiver?

Før du lovligt kan praktisere som mental sundhedsrådgiver, skal du opnå din kandidatgrad og opfylde kravene for at blive en autoriseret mental sundhedsrådgiver. Du skal modtage 2.000 til 4.000 timers superviseret klinisk erfaring, som du typisk kan optjene gennem et praktikprogram. Det er bedst at forfølge denne praktik, mens du optjener din kandidatgrad, så du kan opgradere med flere timers erfaring og tjene din licens hurtigere.

De specifikke krav for at blive en autoriseret mental sundhedsrådgiver varierer normalt afhængigt af den stat, du beslutter dig for at praktisere i. Du bør gennemgå National Board for Certified Counselors for at finde retningslinjerne for din specifikke stat. Mental sundhedsrådgivere skal bestå en eksamen for at modtage deres licens. Indholdet af disse test varierer normalt også fra stat til stat. Efter du er blevet en autoriseret mental sundhedsrådgiver, skal du også fortsætte med at tage efteruddannelseskurser hvert år for at holde dig opdateret om nye tendenser og praksis inden for mental sundhedsrådgivning.

Relateret: Guide til, hvordan man bliver en mental sundhedsrådgiver

Hvor lang tid tager det at gennemføre en mental sundhedsrådgiveruddannelse?

Den tid, du tager på at optjene og gennemføre din uddannelse som psykiatrisk rådgiver, afhænger typisk af din kursusbelastning og ekspertiseniveau. Du skal først opnå din bachelorgrad i adfærdsvidenskab, psykologi eller samfundsvidenskab, som typisk kan tage omkring fire år at gennemføre. Du vil derefter gennemføre en kandidatuddannelse i mental sundhed rådgivning, som kan vare omkring et til to år.

Mens du gennemfører programmet, eller potentielt lige efter at have opnået din kandidatgrad, skal du modtage praktisk erfaring på området. Dette består af omkring 2.000 til 4.000 timers praktisk mental sundhedsrådgivningserfaring, som du typisk kan tjene ved at forfølge et praktikophold. Afhængigt af hvor ofte du arbejder, kan det tage omkring et eller to år at gennemføre dette praktikprogram.

Alt i alt burde det tage dig omkring seks til otte år at opnå den uddannelse, der kræves for at blive en autoriseret mental sundhedsrådgiver. Hvis du gerne vil avancere din uddannelse yderligere, kan du få din doktorgrad i rådgivning, som kan tage yderligere to til tre år at gennemføre.

Relateret: Hvad er en mental sundhedsprofessionel? Karrieredefinition og -typer

Er mental sundhedsrådgivningsprogrammer akkrediteret?

American Psychological Association akkrediterer typisk de fleste master- og ph.d.-programmer i mental sundhedsrådgivning. Tjek med det program, du ansøger om, for at sikre, at de er akkrediteret af denne organisation. Akkrediterede programmer tilbyder en kvalitetsuddannelse for at hjælpe eleverne med at lære den nødvendige information til at udmærke sig på det felt og modtage enestående træning af kvalificerede instruktører. Du skal tage kurser udbudt af et akkrediteret program for at modtage kreditter, der kan tillade dig som en juridisk autoriseret mental sundhedsrådgiver.

Kan du blive psykiatrisk rådgiver uden en uddannelse?

For at blive en autoriseret mental sundhedsrådgiver skal du opnå mindst en kandidatgrad i mental sundhedsrådgivning. Der er andre muligheder relateret til rådgivning eller det mentale sundhedsfelt, som du kan forfølge uden at opnå en avanceret grad. Nogle institutioner kan ansætte medarbejdere med gymnasieeksamener til at yde rådgivning på lavere niveau eller relaterede tjenester til patienter, der lider af stofmisbrug, adfærdsforstyrrelser eller rehabiliteringsindsatser.

Der er også sociale og menneskelige arbejdsgivere, der søger assistenter til at støtte dem i deres rådgivningsindsats, når de hjælper klienter med at klare psykiske eller adfærdsmæssige forhold. Du kan også arbejde som psykiatrisk tekniker, da du assisterer rådgivere i gruppesessioner eller rehabiliteringstilbud på hospitaler eller psykiatriske institutioner.

Jesper Hviid
Jesper Hviid Hvis du nyder ideen om at hjælpe folk med at overvinde traumer eller følelsesmæssige forhindringer til livets ophold, kan en karriere som mental sundhedsrådgiver være en god mulighed for dig. Mental sundhedsrådgivere afholder sessioner med patienter for at etablere deres aktuelle udfordringer og opbygge planer for at forbedre deres psykologiske sundhed. Du skal gennemgå omfattende uddannelseskurser og opnå certificeringer for at blive en mental sundhedsrådgiver. I denne artikel diskuterer vi, hvilke grader og certificeringer mentale sundhedsrådgivere har brug for, og hvor lang tid det tager at få en mental sundhedsrådgiveruddannelse.