FAQ: Hvad Kan Du Gøre Med En Ph.d. I Kemi? : Plus Lønninger

Hvis du kan lide naturvidenskab, kan du overveje at få en ph.d. i kemi. At få en ph.d. i kemi kan hjælpe dig med at udvikle adskillige overførbare færdigheder og finde en række videnskabelige eller ikke-videnskabelige jobstillinger. Inden du tilmelder dig en kemi-ph.d. program, er det afgørende at forstå, hvad dine jobmuligheder efter endt uddannelse kan være. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om kemi Ph.D'er, såsom hvor lang tid denne grad kan tage at tjene, hvad kan du gøre med en Ph.D. i kemi, og hvilke typer overførbare færdigheder du kan udvikle fra at få denne grad.

Hvad er en ph.d. i kemi?

En ph.d. i kemi er en kandidatgrad inden for det videnskabelige område kemi. For at få en ph.d. i kemi skal du først have en bachelorgrad og potentielt også en kandidatgrad. En kemi Ph.D. fokuserer typisk på et specifikt aspekt af kemi, såsom:

 • Biokemi
 • Ernæringsvidenskab
 • Organisk kemi
 • Biofysisk kemi
 • Geovidenskab kemi
 • Beregningskemi
 • Analytisk kemi
 • Uorganisk kemi
 • Fysisk kemi
 • Organometallisk kemi
 • Kemi uddannelse
 • Teoretisk kemi
 • Polymer kemi

Relateret: 23 typer kemi (plus tips til at vælge en specialitet)

Hvor lang tid tager en ph.d. sammenlignet med andre kemigrader?

En kemi Ph.D. tager typisk omkring fem år. Derimod varer en associeret eller kandidatgrad i kemi normalt i to år. En Bachelor of Science i kemi tager i mellemtiden ofte fire år at gennemføre. Husk, at den nøjagtige tid, det tager at afslutte en universitetsuddannelse, kan variere baseret på mange faktorer, herunder det specifikke program, og om du deltager på deltid eller fuld tid.

Hvad kan jeg gøre med en ph.d. i kemi?

Her er nogle job, du kan forfølge med en doktorgrad i kemi:

Teknisk skribent

En teknisk skribent undersøger, skitserer, udarbejder og redigerer stykker af teknisk skrift. Tekniske skrivestykker kan omfatte tidsskriftsartikler, instruktionsmanualer og andre dokumenter, der forklarer komplekse emner i et forenklet sprog. En teknisk skribent, der fokuserer på kemi, kan skrive om den seneste udvikling eller nyheder inden for området. De kunne også udarbejde tekniske dokumenter, der hjælper kemiprofessionelle med at udføre deres jobansvar, såsom laboratoriesikkerhedsvejledninger eller dokumenter om kemiske farer.

Læs mere: Lær om at være en teknisk forfatter

Miljøforsker

Miljøforskere studerer trusler mod miljøet eller naturlige trusler mod den menneskelige befolkning. Deres mål er at hjælpe med at bevare jorden og dens naturressourcer. En miljøforsker, der har specialiseret sig i kemi, kan indsamle og analysere data relateret til virkningerne af både naturlige kemiske ressourcer og menneskeskabte sammensætninger på miljøet.

Forretningsudviklingschef

En forretningsudviklingschef finder muligheder, der kan hjælpe deres virksomhed med at udvikle sig eller vokse. Opgaverne kan omfatte at undersøge nye markeder, opbygge relationer med interessenter og lave aftaler med salgschefer. En doktorgrad i kemi kan hjælpe dig med at opbygge de forskningsfærdigheder, såsom at analysere og opsummere data, der er nødvendige for denne stilling.

Læs mere: Lær om at være forretningsudviklingschef

Kemiker

Kemikere vurderer, hvordan forskellige naturlige og kunstige materialer interagerer med hinanden. De studerer disse materialer på et atomært eller molekylært niveau for at bestemme deres egenskaber og potentielle virkninger. Nogle kemikere analyserer materialer og deres interaktioner for at hjælpe med at udvikle nye produkter eller lægemidler.

Relateret: Sådan bliver du kemiker (med karrieremuligheder)

Kemisk ingeniør

En kemiingeniør hjælper med produktionen af ​​medicin, brændstof, fødevarer og andre varer. De bruger ikke kun deres viden om kemi, men også færdigheder relateret til andre områder, såsom matematik, fysik og biologi. Selvom kemiingeniører og kemikere deler lignende opgaver, er de forskellige erhverv. En kemiingeniør arbejder ofte med at optimere eller masseproducere de stoffer, der først er skabt eller opdaget af kemikere.

Læs mere: Lær om at være kemiingeniør

Produktchef

En produktchef overvåger hele processen med produktudvikling fra start til slut. De gør det lettere at tænke over eller designe nye ideer, teste disse ideer med forbrugere og bygge prototyper. En baggrund i kemi kan hjælpe en produktchef med at få en bedre forståelse af gennemførlige produktdesign og ordninger.

Læs mere: Lær om at være produktchef

Farmakolog

Farmakologer studerer, analyserer og bestemmer nye stoffer eller forbindelser, som de kan bruge i eller som lægemidler. Opgaverne omfatter at evaluere virkningerne af forskellige lægemidler på den menneskelige krop eller sind, udføre kliniske forsøg og skrive rapporter om deres resultater. Nogle farmakologer kan undersøge de potentielle virkninger af skadelige kemikalier.

Læs mere: Lær om at være farmakolog

Patentadvokat

En patentadvokat er en type advokat, der har specialiseret sig i at forstå, hvad der gør et produkt unikt. De skal have en grundig forståelse af både patentlovgivning og produkt- eller teknologisammensætning for at kunne argumentere for deres klients patent. Mens nogle patentadvokater fokuserer på at forsvare deres kunders rettigheder i forbindelse med eksisterende patenter, er andre specialiserede i at hjælpe deres kunder med at etablere og modtage nye patenter.

Relateret: 15 populære job i kemigraden

Hvilken PhD i kemifærdigheder kan overføres til andre job?

At få en ph.d. i kemi kan give dig en række overførbare færdigheder, herunder:

Meddelelse

En doktorgrad i kemi kan hjælpe dig med at lære at kommunikere gennem både verbale og skriftlige kanaler. En ph.d. kemistuderende kan ofte lave laboratorierapporter eller andre skriftlige dokumenter, der forklarer deres resultater i et klart sprog. Kandidater til Ph.D'er i kemi kan også interagere ofte med professorer og studerende i deres kohorte under klasseværelset eller laboratorieaktiviteter. Disse erfaringer kan hjælpe kemi Ph.D. kandidater forstår, hvordan de kan formidle deres mening og tilpasse deres kommunikationsstil i en række forskellige indstillinger.

Kendskab til sikkerhedsforanstaltninger

Ph.D. kemistuderende bruger ofte meget tid i universitetets laboratorier på at vurdere kemiske egenskaber eller udføre eksperimenter. Før og mens de arbejder i disse laboratorier, ph.d. kemistuderende lærer om en række sikkerhedsforanstaltninger, herunder at reducere brandfare og bære beskyttelsesudstyr. Sikkerhedsforanstaltningerne, de lærer i dette laboratoriemiljø, kan også hjælpe dem i mange andre miljøer, såsom farmakologiske laboratorier, fabrikker eller varehuse.

Kritisk tænkning

Ph.D. kemistuderende bruger og udvikler kritiske tænkningsfærdigheder som analyse, interferens og problemløsning. En doktorgradsstuderende i kemi skal lære at vurdere kemiske forhold, effekter og interaktioner og udtænke forskellige eller optimerede løsninger. Disse kritiske tænkeevner kan hjælpe ph.d. kemistuderende i mange fremtidige arbejdsmiljøer.

Dataanalyse

Kemi Ph.D. studerende arbejder ofte med store mængder data. De kan indsamle, analysere, opsummere og forklare disse data for andre. De fleste virksomheder har i dag store mængder data, som de har brug for eksperter til at analysere og fortolke i forhold til forretningsstrategier. En kandidat med en ph.d. i kemi kan hjælpe organisationer med at udtrække nyttige resultater og taktikker fra deres virksomhedsdata.

Samarbejde

En kemi Ph.D. studerende kan arbejde tæt sammen med en laboratoriepartner eller et team. Dette hyppige samarbejde kan lære dem værdifulde teamworkfærdigheder som samarbejde, forhandling og aktiv lytning. At vide, hvordan man arbejder som en del af et team er en egenskab, som mange arbejdsgivere i en række brancher værdsætter.

Dokumentation

Kemi Ph.D. studerende opretter, skriver, opdaterer og administrerer en række registreringer og databaser. Disse kan omfatte laboratorierapporter, kemiske data og dataopsummeringer. Mange andre typer job kræver også, at medarbejderne opdaterer eller håndterer dokumentation og optegnelser med stor nøjagtighed, effektivitet og organisation.

Forskning

I et doktorgrads-kemiprogram udfører studerende ofte forskning. Forskningsprocessen kan hjælpe eleverne med at lære værdifulde færdigheder som at verificere en kildes troværdighed, være opmærksom på detaljer og forklare deres resultater eller resultater til andre. Forskningsevner kan hjælpe på mange typer karrierer og områder.

Relateret: Forskningsfærdigheder: Definition og eksempler

Grundlæggende teknologiske færdigheder

Kemi Ph.D. studerende kan bruge både almindelige og industrielle computere. Dette kan hjælpe dem med at lære grundlæggende teknologiske færdigheder, såsom at bruge regneark eller tekstbehandlingssoftware, der er nyttige for en række forskellige erhverv. En doktorgradsstuderende i kemi kan også få yderligere teknologiske evner ved at arbejde med laboratorieudstyr eller tekniske enheder.

Jobudsigt og gennemsnitsløn for kemi Ph.D. indehavere

Der er ikke nok pålidelige data tilgængelige til at vide, hvor meget kemi Ph.D. indehavere tjener i gennemsnit. Der er dog data tilgængelige for forskellige karrierer, som kemi Ph.D. dimittender kan få. Husk, at individuelle lønninger kan variere baseret på en række faktorer, herunder geografisk placering og mange års erfaring. Her er jobudsigterne og gennemsnitlige lønninger for flere karrieremuligheder for kemi Ph.D. indehavere:

Teknisk skribent

Den nationale gennemsnitlige løn for tekniske forfattere er $57.373 om året. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) forventes jobmuligheder for tekniske forfattere at vokse med 7% frem til 2029, hvilket er en hurtigere hastighed end gennemsnittet for alle erhverv. BLS projekterer denne stigning delvist på grund af væksten i teknologi og videnskabelige industrier. Efterhånden som disse felter udvides, forventer de, at efterspørgslen efter tekniske forfattere, der er i stand til at forklare komplekse begreber i et forenklet sprog, også vil stige.

Miljøforsker

Miljøforskere tjener en gennemsnitlig løn på $65.396 om året. BLS projekterer job for miljøforskere og specialister til at vokse med 8 % frem til 2029. Stigningen i offentlighedens interesse omkring spørgsmål relateret til miljø og bæredygtighed kan føre til stigende efterspørgsel i både den private og den offentlige sektor efter disse typer jobstillinger.

Kemisk ingeniør

Kemiingeniører modtager en gennemsnitlig årsløn på $80.813 om året. BLS forventer, at jobmuligheder for kemiingeniører vil vokse med 4% frem til 2029, hvilket er omtrent den samme vækstrate som gennemsnittet for alle erhverv. En række fremstillingsindustrier, såsom bil- og nanoteknologi, kræver, at kemiske ingeniører hjælper dem med at udtænke sikre og effektive produkter.

Patentadvokat

Den nationale gennemsnitlige løn for patentadvokater er $154.983 om året. BLS projekterer, at jobmuligheder for alle advokater vil stige med 4 % frem til 2029. Denne forudsagte stigning skyldes til dels, at nogle virksomheder foretrækker at ansætte og regelmæssigt deres egne interne rådgivere frem for at ansætte fagfolk fra et eksternt advokatfirma.

Relateret: 36 interviewspørgsmål i kemi (med eksempler og tips)

Hvordan får du en ph.d. i kemi?

Her er nogle trin til at hjælpe dig med at opnå en doktorgrad i kemi:

1. Få en bachelorgrad

Få en bachelorgrad for at kvalificere dig til Ph.D. kemi programmer. Du kan opnå din bachelorgrad i ethvert fag. Dog kan en grad i kemi eller et beslægtet felt, som matematik eller fysik, være mest nyttigt for at komme ind i en kemi Ph.D. program.

2. Overvej en kandidatuddannelse

Tænk på at få en kandidatgrad i kemi. Selvom det ikke er et krav for kemi Ph.D. uddannelser, kan en master være en værdifuld præstation at vise Ph.D. kemi optagelseshold. Hvis du har modtaget en bachelorgrad i et ikke-videnskabeligt område, kan en kandidatgrad i kemi være særlig nyttig til at lære dig den viden og de færdigheder, der er nødvendige for at begynde en kemi-ph.d. program. Mange ph.d. kemiuddannelser kræver, at du allerede har en uddannelse i kemi eller et beslægtet felt på enten bachelor- eller kandidatniveau.

3. Tænk over din specialisering

Overvej hvilket emne eller område af kemi du kunne tænke dig at fokusere din ph.d. på. Mange doktorgradsprogrammer i kemi beder dig skrive om dine specifikke interesser i kemi som en del af dine ansøgningsmaterialer. Vurder dine kompetencer og interesser i forhold til din kemi-ph.d. Det kan også være nyttigt at tænke over, hvilken type karriere du gerne vil forfølge efter endt uddannelse. Hvis du for eksempel ønsker at blive miljøforsker, kan specialisering i biokemi eller geovidenskabskemi være mest nyttig og interessant for dig.

4. Forskningsuniversiteter

Forskningskemi Ph.D. programmer online eller ved at deltage i informationssessioner. Hvis du har en kemispecialisering i tankerne, skal du kigge efter programmer, der vil give dig mulighed for at forfølge det område af kemi. Andre faktorer, du måske ønsker at tage i betragtning under din forskning, omfatter placering, fakultet og præstationer af tidligere kandidater.

5. Søg ph.d.-kemiuddannelser

Indsend dit ansøgningsmateriale til Ph.D. kemi programmer. Det er normalt en god idé at sende en ansøgning til mere end én ph.d. kemi program, der interesserer dig. Ansøgningskrav varierer efter universitet og program, men kan omfatte:

 • Udskrifter fra dine tidligere universiteter
 • Formularer med dine grundlæggende kontaktoplysninger
 • Et personligt udsagn
 • Anbefalingsbreve

Bjørn Hansen
Bjørn Hansen Hvis du kan lide naturvidenskab, kan du overveje at få en ph.d. i kemi. At få en ph.d. i kemi kan hjælpe dig med at udvikle adskillige overførbare færdigheder og finde en række videnskabelige eller ikke-videnskabelige jobstillinger. Inden du tilmelder dig en kemi-ph.d. program, er det afgørende at forstå, hvad dine jobmuligheder efter endt uddannelse kan være. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om kemi Ph.D'er, såsom hvor lang tid denne grad kan tage at tjene, hvad kan du gøre med en Ph.D. i kemi, og hvilke typer overførbare færdigheder du kan udvikle fra at få denne grad.