FAQ: Hvad Gør En Nuklear Farmaceut? : Og Hvordan Man Bliver En

FAQ: Hvad Gør En Nuklear Farmaceut? : Og Hvordan Man Bliver En

Nukleare farmaceuter arbejder med radioaktive lægemidler for at sikre, at de er sikre at bruge og administrere til patienter. De kan fremstille stofferne ved hjælp af nukleare forbindelser, overvåge deres kvalitet og sende dem til hospitaler eller klinikker. Hvis du er interesseret i at blive atomfarmaceut, kan det hjælpe dig med at forstå, om det er den rigtige karriere for dig, hvis du ved, hvad deres typiske arbejdsopgaver er. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om atomfarmaceuter, herunder hvad atomfarmaceuter laver, hvilken løn de tjener, hvor de arbejder, og hvordan man bliver det.

Hvad er en nuklear farmaceut?

En nuklear farmaceut er en uddannet fagmand, der håndterer radioaktive lægemidler eller radiofarmaceutiske midler, som læger bruger til patientbehandling og medicin. Læger kan også bruge radiofarmaka til at diagnosticere forskellige tilstande, såsom ved at udføre røntgenbilleder på patienter.

Atomfarmaceuter forbereder, tester og dispenserer typisk de radiofarmaceutiske lægemidler, før de sender medicinen til et hospital eller en klinik. Da nukleare farmaceuter arbejder med radioaktive stoffer, bærer de beskyttelsesudstyr, mens de forbereder og pakker medicinen. Ud over at forberede medicinen kan de også ordinere og administrere den.

Læs mere: 16 apotekkarrieremuligheder, du kan forfølge

Hvad laver en nuklear farmaceut?

En nuklear farmaceut har mange roller, såsom emballering, mærkning og overvågning af radiofarmaceutisk medicin. De kan også styre opgørelsen af ​​de radioaktive stoffer og undersøge det udstyr, de bruger til at håndtere medicinen. Nukleare farmaceuter opfylder traditionelle farmaceuters andre pligter, såsom at udfylde receptordrer. Nogle andre opgaver for en nuklear farmaceut kan omfatte:

 • Bestilling og opbevaring af radioaktive lægemidler
 • Fremstilling af radioaktive forbindelser
 • Transport af radiofarmaka
 • Forberedelse af patienter til lægemiddeladministration
 • Hjælpe patienter i tilfælde af uforudsete reaktioner
 • Håndtering af farlige materialer
 • Test af nye radiofarmaka
 • Forsker i radiofarmaka
 • Udførelse af kvalitetskontrol i kliniske forsøg

Relateret: Hvad er forskellen mellem farmaci og farmakologi?

Hvor arbejder nukleare farmaceuter?

Nukleare farmaceuter arbejder primært i to forskellige miljøer: institutionelle og kommercielle. Kommercielle lokationer omfatter typisk private virksomheder, såsom nukleare apoteker eller nukleare laboratorier. Der fremstiller nukleare farmaceuter radiofarmaceutika og sender dem til hospitaler eller klinikker. Til sammenligning omfatter institutionelle lokationer typisk hospitaler, klinikker eller andre medicinske centre. I disse omgivelser modtager nukleare farmaceuter radiofarmaceutika fra kommercielle steder og forbereder dem til patienter. Da de radioaktive lægemidler skal være klar til patienter dagligt, åbner nukleare apoteker generelt tidligt om morgenen. Der er normalt én nuklear farmaceut på vagt til enhver tid i tilfælde af medicinske nødsituationer.

Nukleare farmaceuter arbejder i lukkede laboratorier, der ikke er åbne for offentligheden, fordi radiofarmaceutiske stoffer er farlige materialer. Dette betyder også, at specialister tester nukleare farmaceuter for at bestemme deres strålingsniveauer og begrænse deres eksponering for nukleare materialer. Nukleare farmaceuter bruger beskyttelsesudstyr til at beskytte dem mod farlige stoffer. Sikkerhedsprotokollen, de følger, den uddannelse, de gennemfører, og det udstyr, de bruger, gør arbejdet som nuklear farmaceut til en relativt sikker karriere.

Hvad er lønnen for en nuklear farmaceut?

Farmaceuter tjener en gennemsnitlig løn på $118.207 om året. Denne løn kan variere for nukleare farmaceuter. Lønnen for en nuklear farmaceut kan også variere afhængigt af størrelsen af ​​den virksomhed, de arbejder for, deres jobplacering og det erfaringsniveau, de har.

Hvad er jobudsigten for en nuklear farmaceut?

Det amerikanske Bureau of Labor Statistics anslår, at stillinger til farmaceuter, såsom nukleare farmaceuter, kan falde med 3 % mellem 2019 og 2029. Dette fald kan skyldes en stigning i patienter, der bestiller deres recepter online, hvilket kan reducere behovet for, at apotekerne skal har flere farmaceuter ansat. Apoteksteknikere kan udføre nogle af en farmaceuts opgaver, såsom at udarbejde recepter eller modtage klientoplysninger, hvilket også kan bidrage til et fald i job for farmaceuter.

Jobudsigterne for farmaceuter, der arbejder i andre miljøer, såsom hospitaler, kan dog variere. Det skyldes, at hospitaler konsekvent har brug for nukleare farmaceuter til at administrere den medicin, de giver til patienterne.

Læs mere: 13 grunde til at blive farmaceut (plus lønoplysninger)

Hvordan kan du blive atomfarmaceut?

Du kan følge disse fem trin for at hjælpe dig med at blive en nuklear farmaceut:

1. Optjen en bachelorgrad

Det første skridt til at blive en nuklear farmaceut er at opnå en bachelorgrad. Dette kan være en to- eller fireårig uddannelse på et akkrediteret college eller universitet. Du kan vælge en hvilken som helst grad relateret til farmaceutisk arbejde, såsom matematik, kemi, biologi, fysik eller et lignende fagområde. Nogle skoler tilbyder muligvis apoteksprogrammer, der inkluderer kurser, der forbereder dig til at blive farmaceut. Andre skoler kan give dig mulighed for at specialisere dig i eller mindre i nuklear farmaci, hvilket kan hjælpe dig med at blive en nuklear farmaceut.

Læs mere: Radiologi vs. Nuklear Medicin: Karrierer, udstyr og kvalifikationer

2. Gennemfør et kandidatprogram

Efter at have opnået din bachelorgrad, kan du ansøge om og gennemføre et kandidatprogram for at opnå din Doctor of Pharmacy-grad eller Pharm.D. Dette er et omfattende fireårigt program, der lærer eleverne væsentlige farmaceutfærdigheder, såsom hvordan man udfylder en recept, diagnosticerer patienter og administrerer medicinsk medicin. De kan også lære at hjælpe kunder, patienter og andre sundhedspersonale, såsom læger og sygeplejersker. Ud over deres akademiske studier forfølger studerende ofte praktikpladser, så de kan få praktisk farmaceuterfaring.

3. Deltag i et opholdssted

Når du har opnået din doktorgrad i farmaci, kan du deltage i et apoteksophold. Dette er typisk et et- til to-årigt program, hvor studerende arbejder under professionelle farmaceuter for at få praktisk erfaring. For at blive atomfarmaceut kan du søge om et atomapotek-ophold. På dette opholdssted kan du lære, hvordan du forbereder og overvåger radioaktive lægemidler samt administrerer dem til patienter. Nær slutningen af ​​programmet skal du muligvis indsende et afsluttende projekt for at demonstrere, at du er en kvalificeret nuklear farmaceut.

4. Få en apotekslicens

Efter dit ophold skal du tjene en passende legitimation fra din stats licensudvalg. Aspirerende farmaceuter tager to eksamener for at opnå deres statslicens: North American Pharmacist Licensure Exam og Multi-state Pharmacy Jurisprudence Exam.

Selvom disse eksamener varierer afhængigt af den stat, du bor i, tester de typisk både din farmaceutiske viden og din forståelse af statens love relateret til farmaceutiske lægemidler. At bestå denne eksamen sikrer, at du er klar til at begynde at arbejde som farmaceut og giver dig mulighed for at fortsætte din nukleare farmaceutuddannelse. Du kan forberede dig til licenseksamenen ved at gennemgå, hvad du har lært under dit opholds- og ph.d.-program.

5. Få en certificering

Når du har deltaget i et opholdssted og har modtaget din licens, kan du overveje at tilmelde dig et certificeringsprogram. Gennem programmet lærer du mere om radioaktive lægemidler, såsom hvordan man håndterer og distribuerer radioaktive lægemidler. De kurser, du tager, kan også hjælpe dig med at forberede dig til en certificeringseksamen, som du skal bestå for at blive en Autoriseret Nuclear Pharmacist (ANP).

For at være berettiget til denne eksamen skal du muligvis:

 • Deltag i og opgrader fra et certificeret apoteksprogram, som Accreditation Council for Pharmacy Education (ACPE) har godkendt
 • Oprethold en aktiv apotekslicens
 • Har mindst 4.000 timers on-the-job træning som farmaceut

6. Bevar din certificering

For at bevare din certificering skal du muligvis gencertificere hvert syvende år. Dette er for at sikre, at alle certificerede nukleare farmaceuter er kvalificerede til at praktisere sikkert og professionelt. Der er tre aspekter af gencertificering af nuklear apotek:

 • Selvevaluering: Dette refererer til processen med at evaluere din egen præstation i løbet af de syv år, du praktiserede, eller fra det tidspunkt, hvor du modtog din sidste certificering.
 • Peer review: Under en peer review kan en professionel tredjepart gennemgå dit arbejde mindst én gang i løbet af de syv år siden din sidste certificeringseksamen. De kan besøge dig, mens du arbejder på at bekræfte, at du er kvalificeret til at udføre dine opgaver sikkert.
 • Formel vurdering: Denne vurdering tester din viden og dine evner som nuklear farmaceut. Du kan fuldføre den formelle vurdering ved at bestå en omcertificeringseksamen eller ved at tilmelde dig 100 kredittimer af godkendte efteruddannelseskurser.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de virksomheder eller certificeringer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Hanne Andersen
Hanne Andersen Nukleare farmaceuter arbejder med radioaktive lægemidler for at sikre, at de er sikre at bruge og administrere til patienter. De kan fremstille stofferne ved hjælp af nukleare forbindelser, overvåge deres kvalitet og sende dem til hospitaler eller klinikker. Hvis du er interesseret i at blive atomfarmaceut, kan det hjælpe dig med at forstå, om det er den rigtige karriere for dig, hvis du ved, hvad deres typiske arbejdsopgaver er. I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om atomfarmaceuter, herunder hvad atomfarmaceuter laver, hvilken løn de tjener, hvor de arbejder, og hvordan man bliver det.