FAQ: Hvad Er Karrierer I Vilde Dyr?

FAQ: Hvad Er Karrierer I Vilde Dyr?

At arbejde med dyreliv kan være en givende karriere og samtidig have en positiv indflydelse på dyrenes bevarelse og miljøbeskyttelse. Når man overvejer måder at arbejde med dyreliv på, tænker mange mennesker på karrierer inden for veterinærmedicin og biologi, men der er mange andre dyrelivsrelaterede jobmuligheder at overveje. I denne artikel diskuterer vi dyrelivskarrierer, nødvendige færdigheder til disse karrierer og ting, du skal overveje, når du beslutter dig for, om en karriere, der arbejder med dyreliv, er det rigtige for dig.

Hvad er karrierer for vilde dyr?

Karrierer i dyrelivet omfatter en bred vifte af job med varierende uddannelses- og træningskrav, der involverer interaktion med hjemmehørende eller eksotiske arter. Videnskabelig forskning, bevaringsforvaltning og rehabilitering af vilde dyr er almindelige karriereveje med direkte involvering i dyrelivet. Andre vilde karrierer fokuserer på at uddanne offentligheden, habitatforvaltning og jagtbestemmelser. At arbejde med nonprofitorganisationer og miljøfortalergrupper er også potentielle karriereveje, der gavner dyrelivet, men disse roller involverer muligvis ikke direkte kontakt med dyr.

Relateret: Topkarrierer, hvis du nyder at arbejde med dyreliv

Hvor arbejder dyrelivsprofessionelle?

De fleste vildelivskarrierer er i marken eller involverer betydelig tid udendørs, men karrierer inden for forskning og dyrelivsmedicin omfatter arbejde i laboratorie- eller kliniske omgivelser. Zoologiske haver og naturreservater fungerer også som turismecentre og kræver, at medarbejdere udfører disse funktioner udover den daglige pasning af dyr og ejendomsadministration. Forkæmpere for dyreliv, nonprofitorganisationer og administratorer for dyrelivsfaciliteter og parker kan have en kombination af opgaver på kontoret og i marken. Her er en liste over nogle steder, hvor dyrelivsprofessionelle kan arbejde:

 • Nationale og statslige parker
 • Zoologiske haver
 • Vildtreservater
 • Beskyttede områder
 • Forskningsuniversiteter
 • Laboratorier
 • Bigårde
 • Fiskeri og akvarier

Typer af dyrelivskarrierer

Der er flere potentielle karrierer, der arbejder med dyreliv. Her er en oversigt over tre typer af dyrelivskarrierer med nogle eksempler på roller inden for hver enkelt:

Vildtvidenskab og medicin

Karrierer inden for dyrelivsvidenskab og medicin fokuserer på sundhed og undersøgelse af alle arter af vilde dyr. Afhængigt af stillingen kræver job inden for dette felt en fireårig grad eller højere. Nogle eksempler omfatter:

 • Vildtdyrlæge: Disse dyrlæger arbejder ikke med husdyr eller gårddyr. I stedet yder de lægehjælp til syge og skadede vilde pattedyr, fugle, krybdyr og padder. Med en ekstra kandidatgrad i vildtmedicin kan du blive specialdyrlæge.

 • Wildlife biolog: Wildlife biologer kan specialisere sig i en bestemt art af vilde dyr. For eksempel er herpetologer biologer, der fokuserer på undersøgelse og pleje af krybdyr og padder. Dyrelivsbiologer bruger det meste af deres tid i marken. Nogle arbejder i zoologiske haver eller laboratoriemiljøer, og andre arbejder i specialfaciliteter eller forskningsuniversiteter.

 • Vildttekniker: Ligesom en laboratorietekniker støtter en videnskabsmand i et laboratorium, støtter en dyrelivstekniker en biolog på området. De fører optegnelser, indsamler prøver, vedligeholder udstyr og hjælper biologen, hvor det er nødvendigt.

Relateret: Sådan bliver du en dyrelivsbiolog

Bevarelse af vilde dyr

Karrierer inden for dyrelivsbeskyttelse kræver typisk et gymnasieeksamen eller GED og en vis træning eller certificering, afhængigt af rollen. Disse roller omfatter:

 • Park ranger: Park rangers er statslige eller føderale ansatte, der arbejder for at beskytte og administrere dyrelivet og deres levesteder. Deres opgaver omfatter at uddanne offentligheden, overvåge trafikken ind og ud af parker og yde redningstjenester.

 • Fiske- og dyrelivsofficer: Også kaldet fiske- og vildtvogtere arbejder disse betjente på at håndhæve love, der beskytter indfødte dyreliv. De udsteder jagt- og fisketilladelser, efterforsker krybskytteri og overvåger beskyttede miljøer.

 • Dyrelivsrehabilitatorer: Rehabilitatorer støtter dyrlæger i at tage sig af sårede vilde dyr. De kan frigive disse dyr, når de kommer sig, eller fortsætte med at passe dem, mens de lever deres liv i et område eller en zoologisk have.

Relateret: Sådan bliver du en dyrelivsrehabilitator

Fortalervirksomhed for vilde dyr

Karrierer fokuseret på fortalervirksomhed for dyrelivets årsager kan eller kan ikke involvere arbejde i marken. Nogle eksempler omfatter:

 • Forkæmper for dyreliv: Nogle fortalere er advokater og forfølger bevaringsindsatsen gennem domstolene, mens andre indtager en mere aktivistisk rolle ved at organisere protester og uddanne offentligheden.

 • Dyrelivsfotograf: Dyrelivsfotografer er ofte offentlighedens eneste chance for at se vilde arter i deres naturlige habitat. Disse fotografier spreder opmærksomhed og hensyn til dyrelivet og deres miljø. Dyrelivsfotografer kan arbejde uafhængigt eller for en institution, udgiver eller regering.

Relateret: Sådan bliver du fotograf

Skal du forfølge en dyrelivskarriere?

En karriere, der arbejder med dyreliv, kan belønne og udfordre dig. Som med at vælge enhver karrierevej, er der nogle ting, du skal overveje først. Her er en liste over punkter, du skal huske på, når du overvejer en vildlivskarriere:

Løn

Lønintervallet for vildlivskarrierer er bredt og afhænger meget af stillingen. I den lave ende af skalaen er stillinger som fiskeklækningstekniker, som har en national gennemsnitlig grundløn på $41.482 om året. Den øverste ende af karrierer, ligesom dyrelivsbiologer, har en national gennemsnitlig grundløn på $72.740 om året. Faktorer, der bidrager til lønskalaen, er uddannelsesniveau, arbejdsopgaver, særlige kompetencer og erfaring. Når du undersøger den karriere, du er interesseret i, skal du huske at overveje dens gennemsnitlige løn og indflydelsesrige faktorer, såsom din ønskede placering. For den mest opdaterede information fra Bonjoures, klik venligst på lønlinkene ovenfor.

Sikkerhed

At arbejde direkte med vilde dyr eller i marken kan være farligt. Men mange fagfolk finder ud af at tage rimelige forholdsregler forhindrer de fleste tilfælde af zoonotiske sygdomme, bid eller skader i marken. Du kan også overveje en karriere inden for vilde dyr, der ikke arbejder direkte med dyr og foregår i et mindre risikabelt miljø.

Uddannelse

Dyrelivskarrierer har mange tilbud til mennesker med forskellige uddannelsesniveauer. Dyrlæger og biologer kræver en doktorgrad, som kan tage op til 10 år at opnå. Der er dog mange muligheder for folk, der brænder for dyrelivet, og som kræver få eller ingen særlige krav til beskæftigelse.

Tilfredshed

At finde en karrierevej, du brænder for, kan øge din livskvalitet. Hvis du elsker vilde dyr, at være i naturen og bevare miljøet, er en dyrelivskarriere måske noget for dig. Kravene til uddannelse, jobopgaver og placering varierer, hvilket gør dem tilgængelige for alle med et ønske om at forfølge en karriere, der arbejder med dyreliv.

Relateret: Sådan bestemmer du, hvad du skal gøre med dit liv

Hvad er de nødvendige færdigheder til en vildlivskarriere?

Den certificering og uddannelse, du muligvis har brug for, afhænger af den type dyrelivskarriere, der interesserer dig. Men her er flere overførbare færdigheder, der er afgørende for enhver dyrelivskarriere:

 • Observationsevner: At bemærke ændringer i dyrelivets adfærd og levesteder er afgørende for dyrelivsforskning, bevarelse og vedligeholdelse.

 • Kommunikation: Formidling af information mellem kolleger og effektiv uddannelse af offentligheden er vigtigt for dyrelivskarrierer, der har kontakt med offentligheden, såsom rangers, vildtbetjente og fortalere.

 • Sporingsfærdigheder: At arbejde i marken i en dyrelivskarriere kan kræve udendørsfærdigheder som sporing, for at finde og forske i dyreliv.

 • Kritisk tænkning: Evnen til at drage rimelige konklusioner fra flere informationskilder er en vigtig færdighed på enhver arbejdsplads. I en dyrelivskarriere kan kritisk tænkning hjælpe forskere, rangers og rehabilitatorer med at indsamle beviser og træffe vigtige beslutninger vedrørende dyrepleje og -bevaring.

 • Forskningsfærdigheder: At trække på arbejdet fra dem, der kom før dig i et karrierefelt, kan hjælpe med at fremme dit eget arbejde. For dyrelivsbiologer kan dyrlæger og fortalere hjælpe dem med at identificere problemer, mønstre og potentielle løsninger.

 • Organisatoriske færdigheder: At holde et organiseret arbejdsområde, kalender og arbejdsprodukt kan øge effektiviteten og nøjagtigheden.

 • Medfølelse: At være omsorgsfuld og tage hensyn til dyrelivets lidelser og velbefindende er en vigtig egenskab, da mange vildtkarrierer fokuserer på pleje af tilskadekomne eller truede dyr.

 • Skrivefærdigheder: Klar skriftlig kommunikation er afgørende i ethvert erhverv. I en dyrelivskarriere er skriftlig kommunikation afgørende for at vedligeholde optegnelser, udvikle rapporter, udveksle information med kolleger og informere offentligheden.

Christina Jansen
Christina Jansen At arbejde med dyreliv kan være en givende karriere og samtidig have en positiv indflydelse på dyrenes bevarelse og miljøbeskyttelse. Når man overvejer måder at arbejde med dyreliv på, tænker mange mennesker på karrierer inden for veterinærmedicin og biologi, men der er mange andre dyrelivsrelaterede jobmuligheder at overveje. I denne artikel diskuterer vi dyrelivskarrierer, nødvendige færdigheder til disse karrierer og ting, du skal overveje, når du beslutter dig for, om en karriere, der arbejder med dyreliv, er det rigtige for dig.