FAQ: Hvad Er Et Headhunter-gebyr, Og Hvor Meget Koster Det?

FAQ: Hvad Er Et Headhunter-gebyr, Og Hvor Meget Koster Det?

En headhunter er en ansættelsesprofessionel, der finder de mest kvalificerede kandidater og talenter til en virksomhed, organisation eller stilling, ofte indenfor en specifik branche. At arbejde med en headhunter kan hjælpe dig med effektivt at ansætte til din virksomhed eller organisation eller føre dig til den næste udfordring i din karriere som professionel på udkig efter en ny rolle. I denne artikel diskuterer vi, hvad en headhunter gør, hvor meget det koster at hyre en headhunter, og hvilke forskellige headhunting-honorarer er for at hjælpe dig med at beslutte, om det at arbejde med en headhunter er en god mulighed for dine mål.

Hvad laver en headhunter?

En headhunter arbejder sammen med virksomheder og organisationer for at finde den rigtige kandidat til en rolle, ofte i højstatusstillinger, der kræver særlig opmærksomhed, såsom direktørniveau eller derover. Headhuntere er entreprenører, der hyres til at søge efter kvalificerede kandidater på deres klients vegne, og de tjener en kommission, når de udfylder stillingen. De kender ofte til dybdegående information om et jobmarked og ledige stillinger og kan være en værdifuld kontakt at have, når de søger en ny stilling eller ønsker at besætte en.

Headhuntere laver ofte intensiv research, før de når ud til potentielle kandidater, scouter talent på en række forskellige måder for at finde, screene og anbefale de bedste personer til roller. De gennemgår personer, der har søgt en rolle, søger på professionelle netværksplatforme efter kandidater, der aktivt søger en ny rolle og passer til den ideelle kandidatprofil og kontakter andre, der har de rette talenter og kompetencer, selvom de måske ikke aktivt søger. og lokke dem til at overveje en ny mulighed. Her er nogle andre opgaver for en headhunter:

 • Etablere et netværk af virksomheder.
 • Lær om ledige stillinger.
 • Søg stærke potentielle kandidater.
 • Gennemgå CV'er og kandidatfærdighedssæt.
 • Udarbejd en shortliste til arbejdsgiveren.
 • Interview kvalificerede kandidater.
 • Evaluer kandidater for at indsnævre valgmuligheder.
 • Præsentér de tre bedste kandidater for ansættelseschefen.
 • Udvikle og vedligeholde et netværk af kandidater med kompetencer og erfaring inden for et specifikt område.

En headhunters arbejde er ofte branchespecifikt. For eksempel kan en headhunter koncentrere sig om at rekruttere til informationsteknologiområdet, underholdningsindustrien eller retshåndhævelses- og regeringsroller. Inden for deres respektive branche kan headhuntere endda specialisere sig i en undergruppe af kategorier, som f.eks. JAVA-udviklerkodning til IT eller at finde virksomhedsrådgivere for nonprofit-bureauer.

Læs mere: Sådan finder du en headhunter

Hvad er forskellen mellem en headhunter og en rekrutterer?

En headhunter og en rekrutterer har forskellige roller, der involverer kandidater:

 • Headhuntere søger direkte ud til kandidater for at finde det bedst kvalificerede talent til at udfylde en specifik stilling. Personen eller bureauet introducerer en kandidat til arbejdsgiveren og udfører sjældent ansættelse, lønforhandlinger eller kontrakt.
 • Rekrutterere ansætter kvalificerede kandidater i den rigtige rolle, efter de har ansøgt. De screener kandidater, der svarer på stillingsopslag, leder interviewprocessen og fungerer som kontaktpunkt under forhandlingerne og ansættelsesprocessen.

En anden forskel mellem headhuntere og rekrutterere er, at en headhunter kun bliver betalt, hvis de med succes anbefaler og placerer en passende kandidat i virksomheden, og rekrutterere er ofte lønmodtagere i virksomheden.

Læs mere: Hvad er headhunting, og hvordan er det forskelligt fra rekruttering?

Hvad er en standard headhunter-honorar?

En standard headhunters honorar er ofte en procentdel af den forhandlede førsteårsløn i et tilbudsbrev (inklusive eventuelle sign-on bonusser), betalt af ansættelsesfirmaet på startdatoen for den succesrige kandidat. Det gennemsnitlige honorar i procent er 20-25%, selvom det kan variere fra så lavt som 15% til så højt som 40% eller mere, afhængigt af firmaet headhunteren arbejder med og typen af ​​jobstilling, der besættes.

For eksempel, hvis en virksomhed, der ansætter en marketingdirektør, tilbyder en løn på $100.000 med et headhunter-honorar på 20%, så går yderligere $20.000 til headhunteren for at finde den succesrige kandidat.

Mens indledende sign-on bonusser er en del af det samlede lønbeløb beregnet for et headhunter-honorar, er andre kompensationsfaktorer ikke, herunder:

 • Flytteudgifter
 • Salgsprovision
 • Bonusser

Vær opmærksom, når du overvejer headhunter-gebyrer – en højere procentdel betyder måske ikke bedre service, og en lavere pris betyder heller ikke, at der mangler service.

Hvad er forskellen mellem tilbageholdt og beredskabs-headhunting?

Virksomheder kan hyre en headhunter på fastholdelses- eller beredskabsbasis. Her er forskellen mellem de to:

 • Beholdt grundlag betyder, at en virksomhed betaler et forhåndsgebyr for en headhunter for at udfylde en rolle. I denne metode arbejder en headhunter ofte, indtil jobbet er afsluttet, og det betyder, at virksomheden eller organisationen kan miste forhåndsgebyret, hvis headhunteren af ​​en eller anden grund ikke kan fuldføre opgaven.
 • Beredskabsgrundlag betyder, at en virksomhed kun betaler et honorar ved ansættelse af en kandidat specifikt fundet af headhunteren. Der er mindre risiko økonomisk, da headhunteren ikke samler ind på forhånd for at arbejde for organisationen.

Hvordan udbetales et headhunter-gebyr?

Virksomheder, der ønsker at beholde en headhunter, kan typisk forvente at betale gebyret i tre rater, normalt knyttet til rekrutteringsstadierne. For eksempel kan en headhunter, der kræver 30 %, opkræve gebyret som dette:

 • 10% af lønnen ved starten af ​​kandidatforskningsfasen
 • 10% af lønnen efter udarbejdelse af en shortliste over levedygtige kandidater
 • 10% af lønnen, når en succesfuld kandidat begynder i ansættelse

Der er også betingelser mellem en headhunter og kundevirksomheden for at dække almindelige situationer. For eksempel kan ansættelsesfirmaet kræve, at en kandidat arbejder i minimum tre til seks måneder, før den udbetaler provisionsprocenten til headhunteren.

Hvordan kan du vælge en headhunter?

Der er mere end blot gebyret, du skal overveje, når du beslutter dig for en headhunter at ansætte til din virksomhed, eller hvis du er en jobsøger, der ønsker at arbejde med en headhunter, herunder:

 • Fokuser på den rigtige headhunter. Søg en, der er specialiseret inden for dit felt, som kan bringe kvalitetskandidater til din virksomhed eller placere dig hos de rigtige virksomheder. Headhuntere, der har tætte relationer og flere års erfaring inden for dit jobområde, kan føre til bedre resultater.
 • Se efter et stærkt omdømme. En headhunter eller virksomhed med et fremragende omdømme kan positivt påvirke kvaliteten af ​​rekrutterede kandidater og deres sandsynlighed for at udforske karrieremulighederne.
 • Stil spørgsmål. Lær om headhunteren og deres forhold til kunder og kandidater, de repræsenterer. Spørg ind til, hvad der er vigtigt for dig, om du søger at ansætte eller søger en rolle. For eksempel kan du spørge "Hvor stærkt er dit netværk af personer inden for det juridiske område til denne type rolle, og hvordan har du opbygget disse forbindelser?" eller "Hvor mange personer har du ansat hos den arbejdsgiver, du kontakter mig om inden for de seneste 12 måneder?"
 • Brug dine ressourcer. Ræk ud til dit eget branche-netværk og forbindelser for at se, om kolleger kan anbefale en headhunter. Gennemse også branchens nyhedsbreve eller professionelle organisationer.
 • Forskning online. Brug headhunter-guider, hvoraf mange er gratis, til at udforske arbejdet med disse fagfolk og firmaer.
 • Overvej alternativer for betalt medlemskab. Nogle websteder giver adgang til en liste over tusindvis af headhuntere og firmaer ved at betale et fast gebyr.

At undersøge headhunteren først kan spare tid og energi og bekræfte, om der skal arbejdes med en bestemt. Deres erfaringsniveau eller kvantitet og kvalitet af netværkskontakter kan have betydning for en beslutning, men også at vide lidt om deres baggrund kan hjælpe dig med at sikre den rigtige kandidat til en rolle eller en ny karrierestilling.

Relateret: 13 smarte spørgsmål at stille en headhunter

Tips til at arbejde med en headhunter

Her er nogle nyttige tips til at arbejde med en headhunter, hvis du er jobsøgende:

Vær direkte

At arbejde med en headhunter er bedst for dem, der søger en specifik mulighed eller stilling i en virksomhed i stedet for at være åben for enhver form for arbejde. For eksempel kan en erfaren kundeservicemedarbejder, der ønsker at deltage i et C-suite-team, i højere grad ønske hjælp fra en headhunter end en nyuddannet universitetsuddannet.

For virksomheder og organisationer, der leder efter kandidater, skal du sørge for, at du tydeligt kommunikerer, hvilke roller du ønsker, at de skal søge efter, så processen bliver så effektiv og effektiv som muligt.

Få et skræddersyet CV

Headhuntere kigger på CV'er og CV'er for at se, om en person er kvalificeret, så hav dine vigtigste oplysninger synlige og kommuniker fokus og retning i dit CV. Overvej en kort biografi eller et resumé øverst for at fortælle dem, hvad du tilbyder. For eksempel skiller " MBA, 10+ års ingeniørprojektledelse og flydende koreansk" sig ud, selvom headhunteren skimmer resten af ​​et CV. At have en online professionel tilstedeværelse gør det også lettere for rekrutterere at finde dig.

Vær poleret og selvsikker

Behandl headhunting-mødet som et egentligt interview, selvom det er mere afslappet end mødet med en ansættelseschef. Klæd dig passende på og vær velplejet, smil og giv et fast håndtryk. Stærke førstehåndsindtryk betyder noget for headhunteren udover dine kvalifikationer til rollen, så fokuser på at vise den rigtige holdning og motivation til stillingen. At tilbyde ansættelsesfirmaet de bedste kandidater opretholder deres omdømme, selvom kun én får jobbet.

Forbliv konkurrencedygtig som kandidat

Fortsæt med at lære inden for dit felt, opnå nye grader, tilmelding til onlinestudier eller executive management-programmer øge din profil og værdi på arbejdsmarkedet. Jo mere relevant du er i din rolle, jo mere tiltrækkende kan du være for en headhunter.

Vær tålmodig og realistisk

At arbejde med en headhunter kan tage tid at modtage et jobtilbud eller finde den rigtige kandidat, simpelthen fordi det er en meget fokuseret søgning med kun få kandidater foreslået til virksomheden ad gangen til en rolle. Selvom en kandidatpulje er mindre end typisk rekruttering, er der stadig store odds for at blive ansat, og mange eksklusive topstillinger kræver arbejde med en headhunter.

Dyrk et fortsat forhold

Tænk på det langsigtede aspekt af vækst i din karriere, og hvordan en headhunter kan hjælpe dig dertil, især hvis du har en lang karriere forude. At udvikle en oprigtig forbindelse kan føre til fremtidige jobmuligheder, så tag dig tid til at være åben og ærlig med det, du leder efter, vis interesse for headhunteren og deres erfaring og vedligehold forholdet. Følg op med jævne mellemrum, eller kontakt, når du har nye legitimationsoplysninger, certificeringer eller grader. At holde kontakten kan gøre forskellen i at blive overvejet til en rolle, når du ellers ikke søger en.

Fortsæt din jobsøgning

En headhunter kan være en vigtig del af enhver professionel jobsøgning, selvom det er vigtigt ikke kun at være afhængig af det. Din karrierevej betyder mest for dig, så vær på vagt, når du udforsker roller. Fortsæt med at arbejde med dit eget netværk og dine forbindelser, eller mødes med ansættelsesledere på egen hånd, selvom du arbejder med en headhunter. At være proaktiv er den bedste måde at finde en ny karrieremulighed på.

Lotte Johannsen
Lotte Johannsen En headhunter er en ansættelsesprofessionel, der finder de mest kvalificerede kandidater og talenter til en virksomhed, organisation eller stilling, ofte indenfor en specifik branche. At arbejde med en headhunter kan hjælpe dig med effektivt at ansætte til din virksomhed eller organisation eller føre dig til den næste udfordring i din karriere som professionel på udkig efter en ny rolle. I denne artikel diskuterer vi, hvad en headhunter gør, hvor meget det koster at hyre en headhunter, og hvilke forskellige headhunting-honorarer er for at hjælpe dig med at beslutte, om det at arbejde med en headhunter er en god mulighed for dine mål.