FAQ: Hvad Er En Forsikringstilpasser?

FAQ: Hvad Er En Forsikringstilpasser?

Forsikringsbranchen er et bredt felt, der giver mange typer af beskæftigelsesmuligheder med forskellige specialiseringer inden for bil-, skades-, sundheds-, livs- og ejendomsforsikring. En karriere inden for forsikringsbranchen kan være meget givende for dem, der nyder at arbejde med tal, mennesker og fakta. Forsikringstilpasning er en vigtig position inden for branchen, der har et højt indtjeningspotentiale og typisk er meget efterspurgt. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forsikringstilpasser er, og nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om forsikringstilpassere for at hjælpe dig med at afgøre, om denne karriere er den rigtige for dig.

Hvad er en forsikringstilpasser?

En forsikringsadministær er en professionel, der undersøger, inspicerer, vurderer og justerer forsikringsskader. De afgør, om og hvor meget et forsikringsselskab er ansvarlig for en skade. Adjusters kan specialisere sig i køretøjs-, ejendoms- eller katastrofekrav. De kan arbejde i forskellige kapaciteter, såsom:

 • Personaletilpasser: Personaletilpassere arbejder udelukkende for et forsikringsbureau som en del af dets fuldtidsansatte. De mest almindelige krav, som personalejusteringer arbejder med, er krav om bilulykker.
 • Uafhængig justering: Uafhængig justering arbejder som entreprenører for forskellige forsikringsselskaber eller tredjepartsadministratorer. Mange uafhængige rådgivere arbejder med katastrofekrav og rejser til naturkatastrofer.
 • Offentlig justerer: Offentlige justerer arbejder direkte på vegne af den person eller virksomhed, der har indgivet et forsikringskrav. Offentlige justeringsorganer er den eneste type justeringsorgan, der kan repræsentere den forsikredes rettigheder under forsikringskravsprocessen.

De fleste forsikringstilpassere arbejder med krav direkte relateret til en persons liv, helbred eller ejendom. For eksempel kan en justeringsrådgiver med speciale i medicinske krav afgøre, om en police dækker en specifik medicinsk procedure og enten godkende eller afvise kravet. Hvis de kan godkende kravet, beregner kompensatoren det beløb, som selskabet skal betale forsikringstageren ud fra dækningen. Hvis kompensatoren nægter kravet, vil forsikringstageren ikke modtage et forlig.

Relateret: 13 job i forsikringsbranchen

Hvad gør en forsikringstilpasser?

Den primære rolle for de fleste forsikringstilpassere er at undersøge krav og bestemme, hvor meget et forsikringsselskab skal betale for en skade. Uanset hvem der ansætter dem, gør forsikringstilpassere typisk følgende:

 • Afgør, om en forsikring dækker de krav, der stilles, og i hvilket omfang de er ansvarlige
 • Indsamle beviser og oplysninger, der understøtter eller underminerer et krav, herunder politirapporter og vidneudsagn
 • Interview den part, der har fremsat kravet, den part, som kravet er blevet fremsat mod og eventuelle involverede vidner
 • Undersøg tingskade, personskade og tvivlsomme krav
 • Forhandle forlig og godkende betalinger
 • Afgør krav så hurtigt og i mindelighed som muligt
 • Bekræft, at der eksisterer en forsikringspolice for skadelidte og kravets legitimitet

Relateret: Sådan bliver du en forsikringsefterforsker

Ofte stillede spørgsmål om forsikringstilpasning

Her er nogle almindelige spørgsmål og svar om forsikringstilpassere:

Hvordan hjælper forsikringstilpassere kunder?

Det primære mål for en forsikringstilpasser er at minimere tabet for deres klient så meget som muligt. Når en forsikringstager indgiver et forsikringskrav, lader et forsikringsselskab typisk en justeringsrådgiver undersøge skaden og træffe afgørelse om en afregningspris. Disse justeringer arbejder i forsikringsselskabets interesse for at tilbyde kompensation, der minimerer tab til selskabet selv. Ansøgere kan afvise dette tilbud og hyre en offentlig advokat til at arbejde på deres vegne for at maksimere den kompensation, de modtager fra forsikringsselskabet.

Hvad betyder det, når en forsikringsadministør er akkrediteret?

En akkrediteret offentlig forsikringstilpasser er medlem af National Association of Public Insurance Adjusters (NAPIA). Medlemmer følger en streng etisk kodeks, som er etableret af organisationen, og som beskriver retfærdighed og retfærdighed over for deres kunder, forsikringsselskaber og offentligheden.

Der er to tilgængelige certificeringstyper:

 • Certificeret Professional Public Insurance Adjuster: For at blive en CPPA skal justeringsassistenter have mindst fem års relateret erfaring og skal bestå en eksamen.
 • Senior Professional Public Adjuster: Denne certificering på seniorniveau kræver, at justeringsassistenter har 10 års erfaring og består en mere kompleks eksamen.

Både CPPA'er og SPPA'er skal gennemføre efteruddannelse for at opretholde deres certificeringer.

Arbejder forsikringstilpassere for forsikringsbureauer?

Nogle forsikringstilpassere arbejder for forsikringsbureauer afhængigt af deres type. Personaletilpassere arbejder fuld tid for forsikringsbureauer. Uafhængige justeringer arbejder kontraktligt for forskellige forsikringsselskaber eller tredjepartsadministratorer. Offentlige justeringsmænd arbejder på vegne af forsikringstageren. Forsikringsadgangere, der er ansat eller indgået i kontrakt med et forsikringsbureau, tilbyder ofte at udrede et krav til fordel for forsikringsselskabet, mens en offentlig justeringsrådgiver typisk forhandler en mere fordelagtig forlig for forsikringstageren.

Relateret: Lær om at være forsikringsagent

Hvordan er arbejdsmiljøet for en forsikringstilpasser?

Arbejdsmiljøet kan variere for justererne afhængigt af, hvem de arbejder for, og hvilke typer skader de håndterer. Personaletilpassere kan være mere tilbøjelige til at arbejde i et normalt kontormiljø i almindelig arbejdstid. Uafhængige og offentlige tilpasninger kunne arbejde forskellige timer i marken for at imødekomme deres kunders tidsplaner. Alle justeringer kan arbejde lejlighedsvis overarbejde, hvis de har brug for at håndtere flere krav på grund af vejrbegivenheder, såsom orkaner og tornadoer.

Relateret: Sådan bliver du en forsikringstilpasser

Hvordan modtager forsikringstilpassere betaling?

Betalingen varierer afhængigt af typen af ​​justering. Personalejusteringer arbejder kun for virksomheden og modtager betaling direkte fra virksomheden. Uafhængige og offentlige kompensatorer modtager normalt en procentdel af det krav, forsikringstageren modtager. Ofte modtager de ikke betaling, før forsikringsselskabet udbetaler pengene for skaden. Nogle uafhængige og offentlige justeringer opkræver et fast gebyr eller timepris for at dække deres udgifter og tid.

Hvad er gennemsnitslønnen for forsikringstilpassere?

Den gennemsnitlige løn for justeringer er $52.792 om året. Løn kan variere afhængigt af typen af ​​juster, placering, erfaring, uddannelse og certificering. For eksempel kan certificerede offentlige justeringsassistenter være mere tilbøjelige til at tjene højere lønninger, især hvis de kan acceptere og afslutte mange sager.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Jon Michaelsen
Jon Michaelsen Forsikringsbranchen er et bredt felt, der giver mange typer af beskæftigelsesmuligheder med forskellige specialiseringer inden for bil-, skades-, sundheds-, livs- og ejendomsforsikring. En karriere inden for forsikringsbranchen kan være meget givende for dem, der nyder at arbejde med tal, mennesker og fakta. Forsikringstilpasning er en vigtig position inden for branchen, der har et højt indtjeningspotentiale og typisk er meget efterspurgt. I denne artikel diskuterer vi, hvad en forsikringstilpasser er, og nogle af de hyppigst stillede spørgsmål om forsikringstilpassere for at hjælpe dig med at afgøre, om denne karriere er den rigtige for dig.