FAQ: Fysioterapi Doktorgrad

FAQ: Fysioterapi Doktorgrad

En doktorgrad i fysioterapi gør dig klar til at arbejde som fysioterapeut. Når du begynder at forberede dig på din karriere med at hjælpe andre, kan det være nyttigt at overveje de uddannelses- og licenskrav, som det kræver at blive fysioterapeut. Du skal gennemføre en vis uddannelse samt en doktorgrad. I denne artikel dækker vi nogle af de mest almindelige spørgsmål relateret til en doktorgrad i fysioterapi.

Ofte stillede spørgsmål om en doktorgrad i fysioterapi

At forfølge en doktorgrad er et stort engagement. Følgende er ofte stillede spørgsmål vedrørende en doktorgrad i fysioterapi:

Har du brug for en doktorgrad for at være fysioterapeut?

De fleste håbefulde fysioterapeuter har brug for en doktorgrad. Mens nogle masteruddannelser i fysioterapi stadig udbydes, er mange akkrediterede fysioterapiprogrammer i USA gået fra Master of Physical Therapy til Doctorate of Physical Therapy-programmer.

Efter afslutningen af ​​en doktorgrad i et akkrediteret fysioterapiprogram er studerende berettiget til at tage National Board for Certification in Physical Therapy licenseksamen. Dette er en fem-timers test, der inkluderer multiple-choice spørgsmål. Nogle studerende skal muligvis også tage en juraeksamen, som tester de specifikke love i deres stat, når de gælder for fysioterapi og sundhedspleje.

Nogle autoriserede fysioterapeuter vil vælge at fortsætte deres uddannelse, selv ud over et doktorgradsprogram. De kan vælge at specialisere sig i et bestemt område af fysioterapi eller at blive bestyrelsescertificeret hos American Board of Physical Therapy Specialties.

Relateret: 9 Fysioterapeutcertificeringer til specialisering

Hvad er kravene for at komme ind på en doktorgrad?

Optagelse i en doktorgrad i fysioterapiprogram kan være konkurrencedygtig. De fleste akkrediterede programmer vil kræve, at interesserede studerende har en bachelorgrad, samt færdiggørelsen af ​​visse klasser. Nogle gymnasieelever kan muligvis springe bachelorgraden over og gå direkte ind på en doktorgrad, men det varierer mellem skoler. Du skal også tage og indsende en konkurrencedygtig GRE-score.

Selvom der ikke er nogen specifikke krav til, hvad du skal hovedfag i, når du forfølger en bachelorgrad, bør det være inden for et felt relateret til fysioterapi. Nogle studerende kan vælge at tage et præ-fysioterapiprogram. Hvis det ikke tilbydes på dit college, kan du tage hovedfag i naturvidenskab. Nogle programmer kan også kræve, at du gennemfører en samtale om, hvorfor du ønsker at deltage i deres program eller arbejde som fysioterapeut.

Relateret: Sådan får du en doktorgrad

Hvor lang tid tager en doktorgrad i fysioterapi?

En doktorgrad i fysioterapi (DPT) program tager generelt tre år at gennemføre. Du kan dog muligvis fremskynde programmet ved at tage flere klasser. Derudover kan studerende, der deltager på deltid, tage længere tid at gennemføre programmet.

Efter afslutningen af ​​ph.d.-programmet skal du tage højde for tid til at studere og tage licenseksamenen. Selv når du først har fået licens, kan nogle studerende vælge at modtage yderligere træning. Et ophold eller et stipendium kan forberede dig yderligere til at arbejde som fysioterapeut. Disse programmer er normalt valgfrie, men kan være eller ikke være et krav baseret på din arbejdsgiver.

Hvad er fordelene ved at få en doktorgrad?

Der er et par fordele, der følger med at forfølge en doktorgrad i fysioterapi:

 • Jobmuligheder: Gennemførelse af et doktorgradsprogram i fysioterapi vil gøre dig berettiget til at arbejde som fysioterapeut. De fleste hospitaler og sundhedsklinikker har en form for fysioterapeut i personalet, hvilket betyder, at der normalt er rigelige jobmuligheder og karrierestabilitet.

 • Evnen til at hjælpe mennesker: Når du har gennemført et doktorgradsprogram, kan du arbejde som fysioterapeut og hjælpe folk med at overvinde skader eller kroniske smertetilstande. Ved at bruge din træning har du mulighed for at forbedre folks mobilitet, smerteniveau og generelle kondition.

 • God løn: Fordi fysioterapeuter kræver specialiseret viden om anatomi og fysiologi, får de ofte en god løn. Deres løn kan komme fra patientens forsikringsselskab.

 • Jobalsidighed: Når du først er autoriseret som fysioterapeut, kan du arbejde i ethvert miljø med patienter. Selvom du beslutter dig for at skifte branche, såsom at flytte fra et hospital til et sportstræningscenter, vil færdighederne normalt overføres. Uddannelsen i et doktorgradsprogram forbereder fysioterapeuter til at være ansvarlige for at identificere symptomer og udarbejde behandlingsplaner for deres patienter.

Relateret: 11 grunde til at blive fysioterapeut

Hvor meget tjener en fysioterapeut?

Den gennemsnitlige årsløn for en fysioterapeut er $84.422 om året, men kan variere afhængigt af, hvor du arbejder, og om du er på deltid eller fuld tid. Den gennemsnitlige timepris for en fysioterapeut er $47,70 i timen. Fysioterapeuter kan også være berettiget til andre fordele, såsom sundhedsydelser, bidrag til en pensionskonto, betalt fri og en sundhedsopsparingskonto.

Hvilke emner dækker du i et doktorgradsprogram i fysioterapi?

En fysisk doktorgrad forbereder dig til at arbejde som fysioterapeut. Du kan forvente, at programmet dækker emner som:

 • Muskuloskeletale behandlinger
 • Sådan diagnosticeres symptomer
 • Sådan styrker du fysiske funktioner
 • Hvordan man behandler skader
 • Teknikker til forbedring af mobilitet
 • Kroppens normale struktur og funktion
 • Lidelser baseret på levetid
 • Teoretisk ræsonnement og følelsesmæssigt udfald af skader
 • Klinisk erfaring og beslutningstagning
 • Forskning i fysioterapi

Et doktorgradsprogram bygger normalt på uddannelse modtaget i en bacheloruddannelse. Læseplanen for et doktorgradsprogram for fysioterapi vil omfatte klasser i videnskab, forskning, biologi, anatomi, fysiologi, kinesiologi og neurovidenskab. Studerende kan forvente en god blanding af forelæsninger og praktiske laboratorieoplevelser.

Hvad er jobudsigten for fysioterapeuter med en doktorgrad?

Fysioterapeuter med en doktorgrad har et godt jobudsigt med en forventet stigning i efterspørgslen på 18 procent i 2029. Dette er meget hurtigere end gennemsnittet sammenlignet med andre karrierebrancher.

Meget af denne efterspørgsel skyldes aldrende generationer. Efterhånden som Baby Boomer-generationen bliver ældre, vil de blive mødt med skader og normale ældningsforhold, hvor fysioterapeuter kan hjælpe. Mange virksomheder flytter også deres fokus fra at behandle symptomer til at forebygge dem, og fysioterapeuter kan spille en vigtig rolle i forebyggelsen.

Derudover vil ny udvikling inden for teknologi og sundhedspleje kræve, at fysioterapeuter arbejder med nyt udstyr og nye teknikker. Sundhedsindustrien vil stole på fysioterapeuters specialiseringer for at forske videre på området og identificere nye behandlingsmetoder.

Relateret: Sådan bliver du fysioterapeut

Hvor arbejder fysioterapeuter med en doktorgrad?

Licenserede fysioterapeuter med en doktorgrad kan arbejde i mange miljøer, herunder et hospital, fitnesscenter, rehabiliteringsklinik eller endda i en patients hjem. Nogle fysioterapeuter kan specialisere sig og arbejde med bestemte grupper af mennesker, såsom på et plejehjem eller med atleter, der træner til en kommende begivenhed.

Kasper Hermansen
Kasper Hermansen En doktorgrad i fysioterapi gør dig klar til at arbejde som fysioterapeut. Når du begynder at forberede dig på din karriere med at hjælpe andre, kan det være nyttigt at overveje de uddannelses- og licenskrav, som det kræver at blive fysioterapeut. Du skal gennemføre en vis uddannelse samt en doktorgrad. I denne artikel dækker vi nogle af de mest almindelige spørgsmål relateret til en doktorgrad i fysioterapi.