FAQ: Få En Uddannelse I Fotografi

FAQ: Få En Uddannelse I Fotografi

Fotografer er professionelle, der tager billeder og optager minder for kunder. Karrierer inden for fotografering byder typisk på spændende muligheder for at arbejde i omgivelser uden for et kontor og møde nye mennesker. Da arbejdet som fotograf kan involvere specialiserede færdigheder og brug af specifikt udstyr, kan det at modtage en uddannelse i fotografering hjælpe med at forberede en fotograf til arbejde i feltet. I denne artikel undersøger vi de uddannelsesmæssige krav for at blive fotograf og undersøger mulighederne for at forfølge en uddannelse i fotografi.

Relateret: 32 karrierer inden for fotografering

Hvad er en fotograf?

En fotograf er en kreativ professionel, der bruger kameraer og andet udstyr til at tage billeder. Fotografer kan arbejde i næsten enhver branche, da de fleste virksomheder bruger billeder til deres materialer, herunder annoncer, informationsdokumenter, hjemmesider og mere. En fotograf har typisk et indgående kendskab til forskellige slags kameraudstyr, der giver dem mulighed for at justere deres indsats for at opnå de visuelle resultater, de ønsker i deres fotografier, såsom lysudstyr og forskellige kameralinser. Mange fotografer specialiserer sig i en bestemt type fotografering, såsom dyrelivsfotografering eller familiefotografering.

Her er et par flere specialiseringer, som fotografer kan vælge imellem:

 • Fotojournalistik
 • Fotografering af kriminalitet
 • Undervandsfotografering
 • Reklamefotografering
 • Luftfotografering
 • Bryllupsfotografering
 • Berømthedsfotografering

Relateret: Sådan bliver du fotograf

Hvad laver en fotograf?

En fotografs primære ansvar er at tage billeder ved hjælp af et kamera og hjælpeudstyr. Dette kan involvere programmering af kameraindstillinger til forskellig belysning og miljøer, opsætning af billeder i forskellige kameravinkler og placering af motiver til fotooptagelser. Mange fotografer redigerer også deres egne billeder ved hjælp af fotoredigeringssoftware, som kan omfatte farvekorrektion, fjernelse af pletter og uoverensstemmelser og forbedring af billedernes kvalitet.

Mange fotografer fungerer som uafhængige entreprenører og åbner deres egen fotografivirksomhed. Fotografer, der driver deres egen fotografivirksomhed, kan også engagere sig i salg og kundevendte interaktioner, såsom at nå ud til kunder for potentielle job, forberede billeder til at sende ud til kunder og planlægge fotoshoots.

Relateret: Fotografifærdigheder: Definition, tips og eksempler

Hvilken uddannelse har en fotograf brug for?

Den uddannelse, som en fotograf har brug for, kan afhænge af, hvilke jobtitler de ønsker at besidde i løbet af deres karriere. Dette skyldes, at arbejdsgivere måske beder om et vist uddannelsesniveau, før de ansætter en fotograf. For eksempel, da nogle af de vigtigste krav til en karriere inden for fotografering er stærke færdigheder inden for fotografering og en viden om, hvordan man bruger forskelligt fotoudstyr, underviser nogle fotografer sig selv og går ind i branchen uden en formel uddannelse. Mange fotografer vælger dog at tage en bachelorgrad for at få en mere dybdegående uddannelse i fotograferingsprocedurer og -udstyr.

Fotografer, der ønsker at arbejde i avancerede tekniske stillinger eller som fotografiundervisere, kan have brug for en kandidatgrad, afhængigt af deres arbejdsgiver. Her er et par job inden for fotografering, der kan bede om en kandidatgrad:

 • Portrætfotograf
 • Billedkunstfotograf
 • Fotografi direktør
 • Nyhedsfotograf
 • Videnskabelig fotograf
 • Industriel fotograf
 • Fotografi professor

Hvad er uddannelsesmulighederne for fotografer?

Der er et par forskellige muligheder for grader i fotografering. Her er nogle oplysninger om hver type grad, en person kan forfølge inden for fotografering:

Associate's grad i fotografi

En associeret grad i fotografering kan forberede fotografer til feltet ved at uddanne dem om de grundlæggende principper for fotografering og hvordan man bruger fotograferingsudstyr. De fleste associerede uddannelser kan afsluttes på to år, men studerende kan tage længere tid, hvis de beslutter sig for at tage flere kurser end krævet. Du kan finde programmer til at opnå en associeret grad i fotografering på community colleges, kunstskoler og nogle få specifikke fireårige universiteter.

Bachelorgrad i fotografi

En bachelorgrad i fotografering kan betragtes som det mest populære valg til formel uddannelse blandt håbefulde fotografer. Det skyldes, at bacheloruddannelserne kan give en mere dybdegående undervisning om komplekse begreber inden for fotografi og give de studerende mulighed for at lære at bruge mange typer fotografiudstyr, der kan gælde direkte til bestemte specialiseringer inden for fotografi. En bachelorgrad i fotografi kræver normalt mindst fire år at gennemføre og kan involvere kurser i kunsthistorie, kunst og studiekunst og multimedieelementer i fotografiprojekter.

Der er bacheloruddannelser i fotografi på de fleste kunstskoler og mange fireårige universiteter.

Kandidatgrad i fotografi

En kandidatgrad i fotografi er et postgraduate program, der kan tilbyde omfattende træning og uddannelse i avancerede fotograferingskoncepter. Fotografer, der ønsker at ansøge om specialiserede eller tekniske job i branchen, kan drage fordel af at have en mastergrad i fotografi, da det kan hjælpe dem med at udvikle deres færdigheder yderligere og introducere dem til fotograferingspraksis og -fag, de måske ikke lærer om i en bacheloruddannelse program. Dette kan omfatte kurser i avanceret æstetik, bookmaking og dokumentarskabelse.

Bortset fra en Master of Arts-grad, som er standardmastergraden for fotografiske hovedfag, kan kandidater også forfølge en Master of Fine Arts-grad, som kan dykke endnu længere ned i de avancerede kreative aspekter af fotografering.

Relateret: Hvad kan du gøre med en fotografigrad?

Hvad er fordelene ved at gennemføre en uddannelse i fotografi?

At gennemføre en uddannelse i fotografi kan give flere fordele. Et eksempel på disse er muligheden for at opbygge en omfattende, mangfoldig fotografiportefølje. Dette kan især være nyttigt for fotografer, der er nye i branchen, da de kan øve sig i at tage billeder af forskellige typer motiver i forskellige stilarter. At forfølge en fotografigrad giver også studerende mulighed for at modtage professionel feedback, som kan hjælpe deres karriere ved at vise, hvilke færdigheder de kan forbedre.

En anden fordel ved at få en fotouddannelse er at modtage omfattende træning i, hvordan man bruger fotoudstyr, såsom kameraer, linser og lysværktøjer. Alle fotografer kan drage fordel af at vide, hvordan man bruger en bred vifte af udstyr, da det kan åbne dem for flere jobs med en større pulje af kunder. For eksempel bruger undervandsfotografer udstyr, der måske ikke er tilgængeligt for offentligheden, men kandidater, der uddanner sig til undervandsfotografer, kan måske øve sig i at bruge udstyret under den uddannelse, de modtager i deres uddannelse.

Sisse Hviid
Sisse Hviid Fotografer er professionelle, der tager billeder og optager minder for kunder. Karrierer inden for fotografering byder typisk på spændende muligheder for at arbejde i omgivelser uden for et kontor og møde nye mennesker. Da arbejdet som fotograf kan involvere specialiserede færdigheder og brug af specifikt udstyr, kan det at modtage en uddannelse i fotografering hjælpe med at forberede en fotograf til arbejde i feltet. I denne artikel undersøger vi de uddannelsesmæssige krav for at blive fotograf og undersøger mulighederne for at forfølge en uddannelse i fotografi.