FAQ: Ergoterapeuter Og Deres Arbejdsmiljø

Ergoterapi hjælper børn og voksne med at forbedre fysiske og mentale evner til at udføre almindelige opgaver i deres hverdag. Ergoterapeuter, der hjælper med rehabilitering og styrkelse af motoriske færdigheder, nyder jobsikkerhed i en givende karriere. Hvis du har en stærk arbejdsmoral og nyder at hjælpe andre, kan ergoterapi være en fantastisk karriere at forfølge. I denne artikel svarer vi på ofte stillede spørgsmål om, hvad en ergoterapeut laver, hvor de arbejder, hvem de arbejder sammen med og aspekter af jobbet som løn og nødvendige kompetencer.

Hvad er en ergoterapeut?

En ergoterapeut er en sundhedsprofessionel, der har specialiseret sig i ergoterapi, som er en terapi, der hjælper syge eller handicappede patienter med at helbrede ved at engagere sig i almindelige aktiviteter såsom at skrive, påklædning og andre daglige opgaver. Målet med en ergoterapeut er at forbedre deres patienters evne til at udføre disse opgaver og opbygge generelle koordinations- og styrkefærdigheder.

Hvem arbejder ergoterapeuter sammen med?

Ergoterapeuter arbejder med patienter i alle aldre, fra børn til seniorer. De hjælper mennesker med psykisk sygdom, handicap og mennesker, der kommer sig efter skader. Det er almindeligt, at ergoterapeuter arbejder med børn med indlæringsvanskeligheder eller koordinationsbesvær. Terapi kan hjælpe disse børn med motoriske færdigheder og hånd-øje-koordination.

For seniorer hjælper en ergoterapeut med at opretholde uafhængighed, når en patient bliver ældre. De kan arbejde for at forbedre mobiliteten, styrke motorikken og hjælpe med motion. Det er almindeligt, at ergoterapeut hjælper ældre patienter med genoptræning efter en skade eller sygdom.

Ergoterapi kan også hjælpe voksne, der er ved at komme sig efter sygdom eller en traumatisk skade, med at opbygge den styrke og de færdigheder, de har brug for for at vende tilbage til deres daglige opgaver.

Relateret: 15 karrierer, der arbejder med handicappede

Hvilke timer arbejder ergoterapeuter typisk?

En ergoterapeut arbejder typisk 40 timer på en uge, men deres tidsplan afhænger ofte af, hvor de arbejder. Nogle ergoterapeuter arbejder 9.00 til 17.00 hver dag, mens andre arbejder 40 timer efter en fleksibel tidsplan. De kan arbejde deltid og være på vagt for at komme ind, når deres arbejdsgiver har brug for dem. Overarbejdstimer kan være tilgængelige afhængigt af arbejdsgiveren.

Hvad er arbejdsvilkårene for en ergoterapeut?

Mange ergoterapeuter arbejder på hospitaler eller lægekontorer, og de arbejder tæt sammen med patienterne og i team med patientens øvrige læger. De kan også arbejde i skoler, hjemmepleje og på plejehjem. Ergoterapi kan være et højt stressende miljø, da de nogle gange arbejder med patienter, der kommer sig efter alvorlige skader. Terapeuter kan også have en række forskellige patienter at arbejde med hver dag, alle med forskellige problemer at tage fat på, hvilket kan give variation. Det kan være meget givende arbejde og har en høj procentdel af arbejdsglæde.

Relateret: Hvorfor arbejde i sundhedsvæsenet? 8 grunde til at overveje en karriere i sundhedsvæsenet

Hvordan er en hverdag for ergoterapeuter?

Arbejdsdagsskemaet afhænger af, hvor behandlerne arbejder, men typisk starter de dagen med at forberede deres planlagte patienter. Dette omfatter organisering af eventuelle terapiværktøjer, de måtte bruge, oplagring af det område, der bruges til terapi, og gennemgang af behandlingsplanerne for de patienter, der kommer til terapi den dag. De begynder at se patienter tidligt i deres vagt.

Hvis de ser en patient for første gang, lærer en ergoterapeut om deres sygehistorie. Ofte modtager de information om patientens tilstand fra en læge. De kan indsamle oplysninger fra familie og omsorgspersoner, men det er vigtigt at få detaljer fra patienten selv. Ergoterapeuter diskuterer kortsigtede og langsigtede mål for rehabilitering af deres patient. De laver disse mål sammen med patienten for at fremme samarbejdet og øge chancerne for vellykket helbredelse. Med alle disse oplysninger kan en terapeut lave en behandlingsplan.

For tilbagevendende patienter gennemgår terapeuter behandlingsplanen og praktiserer aktiviteter, der hjælper med genoptræning fra sygdommen eller patientens skade. I slutningen af ​​dagen kan de tage noter og forberede sig til næste dag med terapibesøg. Deres tidsplaner er strenge i løbet af dagen, selv når de ser forskellige patienter.

Hvad er jobudsigten for ergoterapeuter?

Ifølge Bureau of Labor Statistics kan beskæftigelsen for ergoterapeuter vokse med 16 % mellem 2019 og 2029. Dette er en betydelig stigning i beskæftigelsen og giver jobsikkerhed for ergoterapeuter og folk, der ønsker at blive ergoterapeut. Bureau of Labor Statistics tilskriver væksten i beskæftigelsen til den aldrende befolkning og almindelige ulykker, der resulterer i alvorlige skader.

Hvad er lønnen for en ergoterapeut?

Den nationale gennemsnitlige løn for ergoterapeuter er $84.539 om året. Faktorer som ansættelsessted, års erfaring og patienter kan afgøre en højere eller lavere løn. Ergoterapeuter modtager ofte også fordele, herunder:

 • Sundhedspleje
 • Syns- og tandforsikring
 • Livsforsikring
 • En 401K plan
 • Godtgørelse for licens
 • Fleksibel tidsplan

Terapeuter, der arbejder på gymnasier, plejehjem eller plejehjem, nyder nogle gange fordelen af ​​betalt bolig fra deres arbejdsgivere.

Relateret: 8 metoder til at øge din løn

Hvilken uddannelse kræver det at blive ergoterapeut?

At blive ergoterapeut kræver en kandidatgrad i biologi, psykologi, sociologi, kinesiologi eller sundhedsvidenskab, og den uddannelse følger ofte en bachelor i ergoterapi. Nogle ergoterapeuter tager en doktorgrad i ergoterapi, hvilket kan give flere jobmuligheder og en højere løn.

En del af deres uddannelse er at gennemføre felttimer, arbejde med ergoterapeuter og lære med virkelige patientscenarier. Efter endt uddannelse skal ergoterapeuter bestå landsstyrelseseksamen for ergoterapi og få autorisation, før de arbejder med patienter. En ergoterapeut fornyer deres licens regelmæssigt gennem hele deres karriere ved at tage efteruddannelseskurser.

Relateret: Sådan bliver du en ergoterapeut

Hvilke kompetencer har du brug for for at være ergoterapeut?

Ergoterapeuter kombinerer deres viden om videnskab med ekstraordinære interpersonelle færdigheder for at hjælpe med deres patients genopretning og rehabilitering. Nogle færdigheder jobbet kræver er:

 • Aktiv lytning: Indsamling af historie og detaljer fra deres patient om deres sygdom, skade eller handicap hjælper terapeuter med at udarbejde behandlingsplaner, så det er vigtigt for dem at høre deres patienter og forstå, hvad de siger.

 • Kommunikation: Mundtlige, skriftlige og ikke-verbale færdigheder er vigtige for terapeuter, hvis job kræver, at de kommunikerer med patienter og giver anvisninger til at guide dem gennem aktiviteter.

 • Instruktion: Evnen til at uddanne andre hjælper terapeuter med at informere patientens og deres familier eller omsorgspersoner om deres tilstand og fremskridt med behandlingen. Instruktionsfærdigheder er også nyttige til at forklare behandlingsplaner.

 • Interpersonel: Det er nødvendigt for terapeuten at danne relationer med deres patienter og vinde deres tillid og respekt for at sikre terapiens succes.

 • Problemløsning: En ergoterapeut anvender deres videnskabelige viden til individuelle situationer, når han opretter behandlingsplaner for patienter og retter dem, hvis det er nødvendigt, efterhånden som behandlingen skrider frem.

 • Styrke: En terapeut kan løfte patienter og hjælpe med at støtte deres vægt til træningsterapi. Udholdenhed og styrke er også vigtigt, fordi ergoterapeuter bruger meget af deres dag på fødderne.

 • Teamwork: Ergoterapeuter samarbejder med et team af læger og sundhedsprofessionelle for at skabe en patients behandlingsplan.

Viola Lauritsen
Viola Lauritsen Ergoterapi hjælper børn og voksne med at forbedre fysiske og mentale evner til at udføre almindelige opgaver i deres hverdag. Ergoterapeuter, der hjælper med rehabilitering og styrkelse af motoriske færdigheder, nyder jobsikkerhed i en givende karriere. Hvis du har en stærk arbejdsmoral og nyder at hjælpe andre, kan ergoterapi være en fantastisk karriere at forfølge. I denne artikel svarer vi på ofte stillede spørgsmål om, hvad en ergoterapeut laver, hvor de arbejder, hvem de arbejder sammen med og aspekter af jobbet som løn og nødvendige kompetencer.