FAQ: Betyder Et Baggrundstjek, At Jeg Bliver Ansat?

Der er mange skridt, arbejdsgivere tager, når de ansætter kandidater til ledige stillinger. Et af de trin, arbejdsgivere tager, når de udfører en effektiv ansættelsesproces, er at udføre baggrundstjek for at evaluere ansøgere. Hvis du søger et job, der kræver et baggrundstjek, kan det være en fordel at lære mere om denne proces. I denne artikel diskuterer vi årsager til, hvorfor arbejdsgivere bruger baggrundstjek, og de måder, hvorpå de udfører disse kontroller, når de ansætter.

Betyder et baggrundstjek, at jeg har jobbet?

At gennemgå et baggrundstjek garanterer ikke altid, at en arbejdsgiver har besluttet at ansætte dig til et job. Et baggrundstjek er dog normalt en indikator på, at en arbejdsgiver seriøst overvejer dig til en ledig rolle. Et baggrundstjek finder ofte sted nær slutningen af ​​en ansættelsesproces som et af de sidste trin eller kan forekomme, efter at en arbejdsgiver forlænger et tilbud. Arbejdsgivere betaler normalt for baggrundstjek, så de udfører ofte kun baggrundstjek på interviewpersoner, som de er interesserede i at ansætte.

Baggrundstjek sikrer dog ikke altid jobtilbud. En grund til dette er, at en arbejdsgiver kan vælge at anmode om et baggrundstjek for flere potentielle ansættelser. Resultaterne fra dit baggrundstjek kan også have indflydelse på, om en arbejdsgiver giver dig et tilbud. Hvis du allerede har modtaget et jobtilbud, kan din eventuelle ansættelse afhænge af dit baggrundstjek. Arbejdsgivere kan også vælge at trække jobtilbud tilbage efter et baggrundstjek, hvis de opdager legitime bekymringer, såsom bevidst vildledende oplysninger på et CV.

Relateret: Hvad er vurderingsprocessen?

Hvornår foretager arbejdsgivere baggrundstjek?

Arbejdsgivere udfører ofte baggrundstjek, før de forlænger jobtilbud. En kort periode mellem et baggrundstjek og et jobtilbud er almindeligt, fordi resultaterne af et baggrundstjek kan resultere i, at en arbejdsgiver vælger at ansætte en anden ansøger. De kan dog også vælge at begynde baggrundstjekket, efter at de har forlænget et tilbud. Nogle gange kan en arbejdsgiver endda få en kandidat til at begynde at arbejde i en prøveperiode, mens han afventer resultaterne af baggrundstjekket.

Fordi et baggrundstjek ofte kræver skriftligt samtykke, har en kommende medarbejder typisk forhåndsvarsel om, at et baggrundstjek kan forekomme. Dette trin sker normalt efter et eller flere interviews, så en arbejdsgiver beder dig typisk om at acceptere et baggrundstjek nær slutningen af ​​ansættelsesprocessen.

Hvor lang tid tager det at behandle et baggrundstjek?

Typisk kræver baggrundstjek mellem to og fem hverdage at behandle. Dette er den tid, det normalt tager baggrundstjekservicevirksomheder at returnere resultater til din potentielle arbejdsgiver. Disse virksomheder kan kontakte dine tidligere arbejdsgivere og uddannelsesinstitutioner, anmode om kreditrapporter, søge i offentlige registerdatabaser og gennemgå strafferegistre fra korrektionsafdelinger. En ansættelseschef kan dog også kræve yderligere tid til at gennemgå resultaterne, før de afslutter deres beslutning.

Forsinkelser kan opstå, hvis baggrundstjekkets servicevirksomhed identificerer et problem i baggrundstjekket, eller der kan også være interne problemer, der forårsager forsinkelser. Det er også muligt, at din check kan indeholde ufuldstændige eller manglende dokumenter. Overvej at følge op med din potentielle arbejdsgiver, hvis der opstår forsinkelser, for at afgøre, om der er noget, du kan gøre for at komme videre med processen. Hvis dit baggrundstjek indeholder forkerte oplysninger, kan du også appellere resultaterne til den virksomhed, der har udført det.

Relateret: Sådan udfører du et baggrundstjek på dig selv

Tager arbejdsgiverne kontakt umiddelbart efter baggrundstjek?

Arbejdsgivere kontakter dig ikke altid umiddelbart efter at have modtaget resultaterne af et baggrundstjek. De kan gøre det, hvis de allerede har forlænget et jobtilbud, og der ikke blev bemærket noget bekymrende under baggrundstjekket.

Men hvis du er en af ​​flere kandidater til et job, kan din potentielle arbejdsgiver kræve tid til at modtage resultaterne af baggrundstjek for alle potentielle ansættelser. Derefter kan de diskutere den endelige beslutning med ansøgere, som de beslutter ikke at ansætte. En anden potentiel forsinkelse er, at en ansættelseschef kræver ekstra tid til at udarbejde dit jobtilbud eller forberede papirarbejde.

Hvad ser arbejdsgiverne efter i et baggrundstjek?

De kriterier, en arbejdsgiver søger efter i et baggrundstjek, kan variere baseret på den stilling, du forfølger, det sted, hvor du arbejder og andre faktorer. Fælles emner af interesse omfatter:

Uddannelseshistorie

Uddannelseshistorik i et baggrundstjek inkluderer de skoler, du er uddannet fra, og de datoer, du gik på disse institutioner. Et baggrundstjek kan også fremhæve de grader, du har opnået, og deres fagområder. Disse oplysninger er vigtige for at verificere legitimiteten af ​​dine legitimationsoplysninger og for at afgøre, om din ansøgning og dit CV er korrekte.

Relateret: Hvordan bekræfter arbejdsgivere universitetsgrader?

Beskæftigelseshistorie

Ansættelseshistorik inkluderer alle stillinger, du tidligere har haft, de virksomheder, du har arbejdet for, og dine jobtitler. Andre oplysninger, som baggrundstjek virksomheder kan inkludere i dette afsnit, er dine ansættelsesdatoer og jobopgaver. I lighed med din uddannelsessektion ønsker din potentielle arbejdsgiver ofte at verificere nøjagtigheden af ​​dit CV og rapporterede erfaringer i interviews.

Reference og arbejdsgivertjek

Ud over en ansættelseshistorikbekræftelse kan din potentielle arbejdsgiver også kontakte referencer, du giver, og tidligere arbejdsgivere fra de job, du har angivet på dit CV. De vil måske tale med de mennesker, der direkte har arbejdet med eller overvåget dig for at bestemme din arbejdsmoral, punktlighed, færdigheder og troværdighed.

Straffeattest

Din straffeattest kan også være en del af dit baggrundstjek. Hvorvidt resultaterne påvirker din ansættelse afhænger af typen af ​​kriminalitet, der er begået, og det job, du søger til. Baggrundstjek afslører typisk kun din kriminelle historie i en begrænset periode. Normalt er grænsen for kriminel historie for et baggrundstjek de foregående syv til 10 år, afhængigt af staten.

Relateret: Kan du få et job med en straffeattest?

Kredittjek

Dit baggrundstjek kan også omfatte et kredittjek, især hvis en arbejdsgiver overvejer dig til økonomiske stillinger eller andre stillinger, hvor du håndterer penge. Disse oplysninger kan hjælpe en arbejdsgiver med at vurdere dit økonomiske ansvar. For nogle jobs, såsom dem, der kræver offentlig sikkerhedsgodkendelse, kan arbejdsgivere også overveje enhver udestående gæld, du besidder.

Kørselsrekord

Et baggrundstjek kan også omfatte en gennemgang af din kørebog. Normalt sker dette kun, hvis dit job involverer kørsel, såsom lastbilchaufførstillinger, hvis din arbejdsgiver stiller en firmabil til rådighed. Din kørebog kan omfatte oplysninger såsom trafikovertrædelser og de kørekort, du har.

Narkotika- og alkoholtest

Du kan også indsende stof- og alkoholtest som en del af en screening før ansættelsen under dit baggrundstjek. Om din screening omfatter stof- og alkoholtest, og hvilke kemikalier testene screener, kan variere afhængigt af jobbet. Urinprøver er almindelige, men andre prøver, såsom hår, kan være vigtige. Job, der ofte bruger stof- og alkoholtest, omfatter sundhedsstillinger og dem, der involverer kontrol af køretøjer eller maskiner.

Ansættelsesberettigelse

Din fremtidige arbejdsgiver kontrollerer også ofte, om du har tilladelse til at arbejde i USA. Disse kontroller omfatter typisk bekræftelse af din identitet. Du kan bekræfte din evne til at arbejde ved at angive identifikation, såsom et kørekort eller pas, eller fremvise et passende visum.

Bitten Gade
Bitten Gade Der er mange skridt, arbejdsgivere tager, når de ansætter kandidater til ledige stillinger. Et af de trin, arbejdsgivere tager, når de udfører en effektiv ansættelsesproces, er at udføre baggrundstjek for at evaluere ansøgere. Hvis du søger et job, der kræver et baggrundstjek, kan det være en fordel at lære mere om denne proces. I denne artikel diskuterer vi årsager til, hvorfor arbejdsgivere bruger baggrundstjek, og de måder, hvorpå de udfører disse kontroller, når de ansætter.