Eventplanlæggere: Ofte Stillede Spørgsmål

Eventplanlæggere: Ofte Stillede Spørgsmål

At finde arbejde inden for eventplanlægning kan kræve nogle forudgående overvejelser om, hvilken type arrangementer du vil arbejde i, og om du vil arbejde selvstændigt eller inden for en organisation. Eventplanlæggere kan eje deres egne virksomheder, de arbejder måske for begivenhedsplanlægningsvirksomheder, eller de arbejder måske for en virksomhed, der regelmæssigt afholder begivenheder. Hvis du er interesseret i at arbejde som eventplanlægger, kan det at vide mere om branchen hjælpe dig med at forstå, hvor du skal starte med at finde et job.

I denne artikel besvarer vi ofte stillede spørgsmål om eventplanlægning, herunder hvad det vil sige at arbejde med eventplanlægning, uddannelseskrav til at være eventplanlægger, nyttige færdigheder for eventplanlæggere og hvorfor en portfolio er vigtig for eventplanlæggere.

Hvad er en eventplanlægger?

En event planner er en event management professionel, der organiserer events for kunder. Dette kan omfatte planlægning af personlige begivenheder, såsom bryllupper eller fødselsdagsfester, eller det kan omfatte større begivenheder, såsom corporate retreats eller konferencer. Eventplanlæggere kan specialisere sig i en type begivenhed eller planlægge enhver form for begivenhed. Nogle eventplanlæggere ejer deres egen eventplanlægningsvirksomhed, mens andre arbejder for virksomheder, der enten tilbyder eventplanlægningstjenester eller har deres egne arrangementer ofte nok til at kræve personaleplanlæggere.

Relateret: Sådan bliver du en begivenhedsplanlægger

Hvad vil det sige at arbejde med eventplanlægning?

Eventplanlægning kan omfatte en bred vifte af arrangementer, så afhængigt af hvem din arbejdsgiver er, kan du arbejde på de samme typer arrangementer regelmæssigt, eller du kan arbejde på mange typer arrangementer. Hvis du arbejder for en virksomhed, der holder konventioner, vil du sandsynligvis blive en ekspert i, hvordan man planlægger en konvention og alle de detaljer, der indgår i det arbejde. Hvis du arbejder for en eventplanlægningstjeneste, der fungerer for en række forskellige kunder, arbejder du måske på et barns fødselsdagsfest, et bryllup og en fundraiser på én gang.

Uanset hvilke typer arrangementer du planlægger, er den generelle proces dog ret ens. Nogle af dine opgaver kan omfatte:

 • Møde med kunder for at bestemme deres behov
 • Lokalisering af et mødested
 • Håndtering af kommunikation og arrangementer med mødestedet
 • Planlægning af madmenuen og eventuelle aktiviteter til arrangementet
 • Oprettelse af en gæsteliste og sædeoversigt
 • Ansættelse og koordinering af leverandører som cateringfirmaer, underholdning, blomsterhandlere og fotografer
 • Kommunikerer med klienten efter behov
 • Løsning af eventuelle problemer, efterhånden som de opstår
 • Sikre, at begivenheden sker som planlagt ved at overvåge alt på dagen for begivenheden

Relateret: Hvad er en begivenhedsplanlægger?

Hvilken type uddannelse eller certificering har du brug for?

Der er generelt ikke et krav om nogen specifik uddannelse for begivenhedsplanlæggere, selvom nogle arbejdsgivere forventer, at begivenhedsplanlæggere har en bachelorgrad. Nogle bachelorgrader, der kan være nyttige til at arbejde med begivenhedsplanlægning, omfatter public relations, gæstfrihed, marketing og ledelse. Derudover er der tilgængelige certificeringer for eventplanlæggere, herunder Certified Meeting Professional (CMP), Certified in Exhibition Management (CEM) og Certified Special Events Professional (CSEP).

Der er mange muligheder for målrettede kurser og programmer relateret til eventplanlægning ud over disse muligheder, så hvis du er interesseret i at få en uddannelse inden for området, kan du sandsynligvis finde et program enten i nærheden af ​​dig eller online. Selvom en specifik uddannelse ikke er påkrævet for at arbejde som begivenhedsplanlægger, kan en bachelorgrad hjælpe dig med at få bestemte job, og at tage kurser i begivenhedsplanlægning kan lære dig vigtige og nyttige færdigheder.

Relateret: Sådan bliver du en certificeret eventplanlægger

Hvad er nyttige færdigheder for begivenhedsplanlæggere?

Eventplanlæggere har generelt brug for en masse bløde færdigheder for at kunne styre deres ansvar. Nogle af disse nyttige færdigheder inkluderer:

 • Evne til at netværke
 • Fremragende kommunikationsevner
 • Effektiv organisation
 • Evne til problemløsning
 • Kreativitet
 • Ledelsesevner

Relateret: Event Planner færdigheder: Definition og eksempler

Hvordan kan du finde dit første eventplanlægningsjob?

Når du først skal arbejde med eventplanlægning, vil du måske beslutte, om du vil arbejde selvstændigt eller for en virksomhed, og hvis du vil arbejde for en virksomhed, hvilken type virksomhed. For eksempel kan du finde ud af, om du er interesseret i at arbejde for en virksomhed for at planlægge deres arrangementer, eller om du vil arbejde for en begivenhedsplanlægningsvirksomhed med en bred vifte af kunder.

En mulighed for at få arbejde som eventplanlægger er først at planlægge begivenheder på egen hånd for at opbygge en portefølje. Det behøver ikke at være store begivenheder, men begivenheder, der viser din evne til at styre et arrangement og sammensætte alt nødvendigt. Du kan muligvis finde begivenheder som denne gennem dit eksisterende netværk af familie, venner og professionelle bekendte. En anden mulighed er at arbejde som eventkoordinator til støtte for en eventplanlægger for at få erfaring.

Uanset hvordan du beslutter dig for at starte din karriere som eventplanlægger, kan dit netværk være meget nyttigt, og det samme kan jobsøgningswebsteder. Hvis du har en certificering eller uddannelse, der relaterer til feltet, kan du bruge det til at hjælpe dig med at finde arbejde som eventplanlægger. Endelig kan du bruge en portefølje til at vise din erfaring vise potentielle arbejdsgivere, at du ved, hvad du laver.

Hvorfor er en portfolio nyttig for begivenhedsplanlæggere?

Porteføljer er nyttige for begivenhedsplanlæggere, da de kan fremvise dit arbejde effektivt ved at vise billeder og andre detaljer om dine begivenheder. Eventplanlægning er ikke den nemmeste færdighed at vise i et interview eller en kort samtale, så en portfolio kan tale for dig for at vise, hvad du er i stand til. Dette kan være effektivt for både potentielle kunder og potentielle arbejdsgivere. Selv en simpel portfolio kan vise, hvad du kan gøre mere tydeligt end nogen verbal forklaring.

Hvad skal der være i en eventplanlæggers portefølje?

Den bedste ting at inkludere i din portefølje er enhver erfaring, du har inden for eventplanlægning. Hvis du ikke har meget erfaring endnu, kan du muligvis arbejde sammen med andre kreative i dit område for at iscenesætte en begivenhed, såsom et iscenesat bryllupsarrangement med modeller, så I alle kan drage fordel af at have et eksempel på jeres arbejde. Hvis du har planlagt begivenheder, er det ideelt at bruge fotografier fra disse begivenheder.

Du kan også være frivillig i en nonprofitorganisation for at planlægge en begivenhed, som du kan tilføje til din portefølje. At få udtalelser fra tidligere kunder eller kolleger kan hjælpe med at styrke, at du er i stand til at planlægge en begivenhed af høj kvalitet. En eventplanlægningsportfolio er sandsynligvis mere visuel end skriftlig, men det kan være nyttigt at inkludere beskrivelser af det arbejde, du har udført.

Den bedste måde at dele din portefølje på er ved at have den online, enten på din egen hjemmeside eller en hostingside. Du vil måske også have en PDF-version, som du kan dele, som nemt kan udskrives, så du kan aflevere til kunderne i et møde. Da dine kunder og potentielle arbejdsgivere kan have forskellige behov eller forskellige forståelser af teknologi, giver en række muligheder dig mulighed for at være fleksibel.

Hvad er de to store markeder for eventplanlæggere?

Som nævnt ovenfor er der en række arrangementer, du kan blive ansat til at planlægge gennem din karriere, og disse begivenheder falder normalt i en af ​​to kategorier. Disse kategorier omtales som møder, udstillinger, begivenheder og konventioner (MEEC) og sociale, militære, uddannelsesmæssige, religiøse og broderlige (SMERF). Selvom der er mange eventplanlæggere, der arbejder i begge kategorier, foretrækker nogle at fokusere på det ene eller det andet.

MEEC-begivenheder er mere forretningsfokuserede og har en tendens til at være mere professionelle. De er også ofte større, selvom det kan variere afhængigt af branchen. SMERF-arrangementer er dem, der er mere personlige, og kan variere fra meget afslappede til meget formelle afhængigt af typen af ​​arrangement og kundernes forventninger. En SMERF-begivenhed kan have hundredvis af deltagere, men er ofte mindre i omfang end en MEEC-begivenhed. Dette betyder dog ikke, at en SMERF-begivenhed er mindre omfattende end en MEEC-begivenhed, da især arrangementer såsom bryllupper kan være ret komplicerede og dyre.

Hvordan kan netværk hjælpe din begivenhedsplanlægningskarriere?

Netværk kan hjælpe dig meget i en eventplanlægningskarriere. Du kan finde dine første begivenhedsplanlægningskunder gennem dit netværk, som giver dig mulighed for at opbygge din portefølje. Du kan også opleve, at du har forbindelser, der hjælper dig med at finde arbejde i en virksomhed som eventplanlægger. Hvis du arbejder for en eventplanlægningsvirksomhed, der er afhængig af kunder, skal du ofte etablere dit eget netværk af kunder og henvisninger udover det, der kommer direkte til virksomheden. Netværk med leverandører i områder, som du arbejder i, kan hjælpe dig med at få bedre økonomiske aftaler og skabe bedre arrangementer.

Kristiane Rask
Kristiane Rask At finde arbejde inden for eventplanlægning kan kræve nogle forudgående overvejelser om, hvilken type arrangementer du vil arbejde i, og om du vil arbejde selvstændigt eller inden for en organisation. Eventplanlæggere kan eje deres egne virksomheder, de arbejder måske for begivenhedsplanlægningsvirksomheder, eller de arbejder måske for en virksomhed, der regelmæssigt afholder begivenheder. Hvis du er interesseret i at arbejde som eventplanlægger, kan det at vide mere om branchen hjælpe dig med at forstå, hvor du skal starte med at finde et job.