Et Nærmere Kig På Strukturen Af Et Reklameteam

Annoncering er et middel til at sælge produkter eller tjenester til offentligheden. Dette omfatter målretning mod et publikum, oprettelse af produkter og deling af dem ved hjælp af en række forskellige kanaler. Hvis du er interesseret i at komme ind på reklamefeltet, er det en fordel at forstå, hvordan reklamebureauer fungerer. I denne artikel definerer og udforsker vi de forskellige afdelinger og jobtitler, der udgør et annonceteam.

Opret et CV på Bonjoures

Hvad er et reklameteam?

Annoncering er en kompleks proces i flere trin. Et annonceteam omfatter alle de personer og afdelinger, der er involveret i at eksekvere succesfulde annoncekampagner. Annonceteams arbejder typisk for bureauer, der skaber og leverer indhold til kunder.

Hvordan et annonceteam er opbygget

Annonceteams er faktisk sammensat af flere mindre teams, som arbejder sammen i forskellige faser. Udførelse af en reklamekampagne kan involvere flere fagfolk, lige fra en kreativ direktør til en revisor. Hvert hold bidrager med noget af værdi, og hver enkelt spiller en afgørende rolle for en annonces succes. Dette er strukturen af ​​et typisk reklameteam:

Ledelse

Annonceledelsen består af en administrerende direktør, vicepræsident eller andre administrative medarbejdere. Den administrerende direktør fastholder bureauets mål, værdier og vision. De foretager ofte den sidste opfordring til, hvilke kunder de skal tage imod, og hvordan de skal udføre bestemte kampagner. I mindre bureauer har ledelsesteamet måske kun en eller to personer. I større agenturer kan ledelsesteams nogle gange bestå af et dusin eller deromkring officerer.

Kontotjenester

Kontotjenester er den direkte kommunikationslinje mellem bureauet og dets kunder. Kontodirektører og direktører er ansvarlige for individuelle konti eller anmodninger fra kunder. Denne rolles ansvar omfatter normalt møde med kunden, forhandling af vilkårene for kampagnen og oprettelse af en leveringsplan. Kontoservice håndterer bureauets arbejdsbyrde, danner relationer til nye kunder og letter koordineringen mellem andre afdelinger.

Forskning og markedsføring

Forskningsafdelingen indsamler vigtige data, som bureauet bruger til at producere effektive kampagner. Denne afdeling studerer demografi, samfundstendenser og anden relevant information for at sikre, at hver kampagne når ud til målgruppen og leverer det bedst mulige budskab. Deres metoder kan omfatte fokusgrupper, undersøgelser eller meningsmålinger. Forskningsafdelingen råder bureauet til at sikre, at alle holder sig informeret og opdateret på de seneste annonceringsdata.

Finansiere

Finansielle eksperter er en vigtig tilføjelse til et reklameteam. Økonomiafdelingen fører tilsyn med budgettet for alle bureaukampagner. Denne afdeling rådgiver ledelse og regnskab for at sikre, at bureauet opretholder økonomisk sikkerhed. Økonomiafdelingen varetager desuden medarbejderløn, interne budgetter og styrelsens daglige udgifter.

Medier

Medieafdelingen sikrer offentlige pladser til bureauets kampagner. Potentielle reklamepladser omfatter fjernsyn, radio, reklametavler, aviser og websteder. Dette team kan også støtte bureauet ved at beslutte, hvilke mediekanaler der skal bruges til hvilke kampagner. En almindelig metode til at målrette mod bestemte målgrupper er at bruge de mediekanaler, der er mest populære hos den demografiske gruppe. Medieafdelingen holder kontakten med både kunden og produktionsteamene for at sikre, at det færdige produkt er i overensstemmelse med det, kunden ønsker.

Kreativ

Den kreative afdeling designer indholdet til annoncekampagner. Dette team bruger deres specifikke færdigheder til at skabe det produkt, kunden efterspørger. For at sikre, at deres design behager både kunden og bureauets ledelse, kan det kreative team sende udkast og prøvetryk (uredigerede designs) til andre teams for input. Afhængigt af størrelsen af ​​bureauet kan antallet af personer, der arbejder på det kreative team, være alt fra én til et dusin personer, potentielt inklusive:

  1. Kreativ direktør
  2. Tekstforfattere
  3. Kopier redaktører
  4. Digitale kunstnere
  5. Grafiske designere
  6. Fotografer
  7. Fotoredaktører
  8. Videografer
  9. Video redaktører

Produktion

Produktionsafdelingen tager det kreative teams designs og gør dem til virkelighed. Afdelingslederen kommunikerer konsekvent med den kreative direktør for at sikre, at det kreative teams ideer er opnåelige. Produktionschefen mødes også med medieteamet for at finde ud af, hvilken slags fysisk eller digitalt materiale der er brug for til hvilke kampagner.

Produktionsteamet arbejder derefter på at levere det færdige produkt. Dette kan omfatte udskrivning af fotos eller original kunst, ansættelse af videoinstruktører eller skuespillere og udskiftning af reklametavler. Produktionsteamets specifikke opgaver varierer med hver kampagne.

Annonceteams fungerer kun, hvis hver afdeling gør sit arbejde godt. Når hvert team kan kommunikere og koordinere, kan bureauet producere kvalitetskampagner. Hvis du ønsker at forfølge en karriere inden for reklame, skal du overveje alle de roller, der er tilgængelige, og beslutte, hvilken der passer bedst til dig. Afhængigt af dine specifikke færdigheder og erfaring kan du være et værdifuldt aktiv for enhver af de afdelinger, der udgør et reklameteam.

Lennart Kjær
Lennart Kjær Annoncering er et middel til at sælge produkter eller tjenester til offentligheden. Dette omfatter målretning mod et publikum, oprettelse af produkter og deling af dem ved hjælp af en række forskellige kanaler. Hvis du er interesseret i at komme ind på reklamefeltet, er det en fordel at forstå, hvordan reklamebureauer fungerer. I denne artikel definerer og udforsker vi de forskellige afdelinger og jobtitler, der udgør et annonceteam.