Ergoterapi Vs. Rekreativ Terapi: Hvad Er Forskellen?

En karriere som terapeut kan være udfordrende og givende. Terapeuter kan have en positiv indflydelse på hver af deres patienter, hjælpe dem med at nå deres mål og give dem de ressourcer, de har brug for til at forbedre deres liv. Hvis du er interesseret i at blive terapeut, så kan du med fordel lære mere om ergoterapi og rekreativ terapi. I denne artikel forklarer vi, hvad ergoterapi og rekreativ terapi er, og lister nogle af de vigtigste forskelle mellem disse programmer.

Relateret: 6 mentale sundhedsjob og måder at få succes i feltet

Hvad er ergoterapi?

Ergoterapi hjælper mennesker med forskellige sundhedsmæssige udfordringer med at deltage fuldt ud i daglige aktiviteter. Ergoterapeuter arbejder ofte med mennesker, der har psykiske udfordringer, handicap, skader eller andre funktionsnedsættelser for at udvikle en behandlingsplan, der kan hjælpe dem med at udvikle, restituere eller vedligeholde evnen til at engagere sig i meningsfulde aktiviteter. Målet med ergoterapi er at øge patientens uafhængighed og forbedre deres livskvalitet.

Læs mere: Lær om at være ergoterapeut

Hvad er rekreativ terapi?

Fritidsterapi bruger rekreative aktiviteter til at hjælpe personer med handicap, sygdom, fysiske skader eller psykiske udfordringer med at forbedre deres livskvalitet. Også kendt som terapeutisk rekreation, fremmer rekreativ terapi sundhed og velvære, mens den reducerer eller eliminerer de begrænsninger, en patient kan have omkring en bestemt aktivitet. Rekreativ terapi kan lære patienter, hvordan de kan deltage i aktiviteter, de nyder, og samtidig reducere isolation. Dette kan også reducere depression, stress og angst. Endelig kan rekreativ terapi hjælpe patienter med at opbygge selvtillid og udvikle sunde relationer.

Læs mere: Sådan bliver du fritidsterapeut

Ergoterapi vs. rekreativ terapi

Mens ergoterapeuter og rekreationsterapeuter begge er allierede sundhedsprofessionelle, og der er områder, hvor disse tilgange til terapi overlapper hinanden, varierer de teknikker, de bruger, klienter, de arbejder med, og krav, de skal opfylde. Her er nogle af de vigtigste forskelle mellem ergoterapi og rekreativ terapi:

Mål

Målet med ergoterapi er at hjælpe personer med handicap eller motoriske funktionsnedsættelser til at blive mere selvstændige og forbedre deres generelle livskvalitet. Ergoterapeuter kan inkorporere daglige arbejdsopgaver i deres patienters terapiprogrammer for at hjælpe dem med at udvikle, restituere eller bevare kontrollen over deres motoriske og kognitive færdigheder. De giver en holistisk tilgang til terapi, der er patientfokuseret.

Målet med rekreativ terapi er at hjælpe patienter med at opretholde eller forbedre deres følelsesmæssige, sociale og fysiske helbred. Rekreative terapeuter kan inkludere aktiviteter, der involverer musik, dans, teater, sport, kunst og håndværk eller samfundsbegivenheder og udflugter for at hjælpe med at behandle patienter.

Relateret: Lær om at være kunstterapeut

Kunder

Ergoterapeuter arbejder ofte med personer, der har handicap eller motoriske funktionsnedsættelser. De kan arbejde med individer på hvert trin af deres liv, lige fra at hjælpe børn med handicap fuldt ud med at deltage i skolen til at yde støtte til ældre voksne, der oplever kognitive eller fysiske ændringer, når de bliver ældre.

Rekreative terapeuter arbejder med en bred vifte af klienter, som har skader, handicap, psykiske udfordringer eller sygdomme, der forhindrer dem i at nyde rekreative aktiviteter eller opbygge meningsfulde sociale relationer. De kan arbejde med personer i alle aldre, herunder børn, unge, voksne og ældre patienter. Rekreative terapeuter kan også arbejde med udsatte unge, mennesker med udviklingshæmning eller personer med hjerneskader.

Relateret: Alt om psykologjob og almindelige karrierer

Arbejdsopgaver

Nogle af de mest almindelige arbejdsopgaver en ergoterapeut kan udføre inkluderer:

 • Tilvejebringelse af personlig intervention for at støtte patienter, når de forbedrer deres evne til at udføre daglige opgaver
 • Udvikling af terapiplaner, der inkorporerer hver enkelt patients mål
 • Vurdering af individuelle patienter og udførelse af evalueringer for at bestemme deres rehabiliteringsmål
 • Samarbejde med skoler og plejehjem for at imødekomme deres patienter og forbedre deres rehabiliteringsresultater
 • At yde rehabiliteringstjenester til personer, der er ældre, har handicap eller har oplevet en medicinsk udfordring, såsom et slagtilfælde

Nogle af de mest almindelige opgaver en fritidsterapeut kan udføre inkluderer:

 • At lære patienterne forskellige teknikker til at håndtere bekymringer, angst, depression eller stress
 • Evaluering af individuelle klientbehov gennem observation, tests, journaler og diskussioner
 • Registrering af hver patients fremskridt og dokumentation af deres check-ins
 • Vurdering af effektiviteten af ​​interventionsprogrammer for hver patient
 • At hjælpe patienter med at deltage i rekreative aktiviteter, såsom motionstimer eller fællesskabsudflugter
 • Udvikling af behandlingsplaner og implementering af indsatser for klienter, der har skader eller sygdomme
 • At hjælpe klienter med at udvikle sociale færdigheder for at forbedre deres uafhængighed og overordnede livskvalitet

Relateret: Hvad er en musikalsk terapeut?

Arbejdsmiljø

Ergoterapeuter arbejder typisk 40 timer om ugen, herunder nogle aftener og weekender for at imødekomme deres patienter. De arbejder ofte i kliniske omgivelser, såsom hospitaler, ambulante behandlingscentre og plejehjem. Ergoterapeuter kan arbejde tæt sammen med andre fagfolk inden for fysioterapi. De kan også arbejde med sundhedspersonale, der er specialiseret i audiologi, psykologi, hjælpemidler, socialt arbejde, sygepleje og tale-sprogpatologi.

Fritidsterapeuter arbejder typisk 40 timer om ugen, inklusive nogle nætter og weekender. De arbejder ofte på private klinikker, plejehjem, rehabiliteringscentre, hospitaler og lokale sundhedscentre. Rekreative terapeuter kan også arbejde for institutioner som parker og rekreative afdelinger, kriminalforsorgen, skoler og universiteter.

Løn

Ergoterapeuter tjener en gennemsnitlig årsløn på $84.405 om året. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) er jobudsigterne for ergoterapeuter positive. BLS forudsiger en stigning på 16 % i beskæftigelsen for ergoterapeuter mellem 2019 og 2029, hvilket er meget hurtigere end den samlede vækstrate for alle erhverv. Ud over at tjene en årsløn kan ergoterapeuter være berettiget til ydelser fra deres arbejdsgiver. Nogle af de mest almindelige fordele, som ergoterapeuter modtager, inkluderer:

 • Sygesikring
 • Tandlægeforsikring
 • Synsforsikring
 • Invalideforsikring
 • Livsforsikring
 • Licensgodtgørelse
 • 401(k) matching
 • Sundhedsopsparingskonto
 • Betalt bolig
 • Henvisningsprogram
 • Fleksibel tidsplan
 • Sundhedsopsparingskonto

Rekreative terapeuter tjener en gennemsnitlig årsløn på $49.295 om året. Ifølge BLS er jobudsigterne for rekreative terapeuter også positive. De forudsiger en 8% stigning i beskæftigelsen for rekreative terapeuter mellem 2019 og 2029, hvilket er meget hurtigere end den samlede vækstrate for alle erhverv. Ud over at tjene en årsløn kan fritidsterapeuter være berettiget til ydelser fra deres arbejdsgiver. Nogle af de mest almindelige fordele, rekreative terapeuter modtager, inkluderer:

 • Sygesikring
 • Tandlægeforsikring
 • Synsforsikring
 • 403(b)
 • 401(k) matching
 • Henvisningsprogram
 • Refusion af undervisning
 • Medarbejderhjælpsprogram
 • Fleksibel forbrugskonto
 • Kreditforeningsmedlemskab

Uddannelse

De fleste ergoterapeuter har en mastergrad godkendt af Accreditation Council for Occupational Therapy Education (ACOTE), selvom nogle forfølger en doktorgrad for at komme videre i deres karriere. Er du interesseret i at blive ergoterapeut, så start med at gennemføre en kandidatuddannelse i ergoterapi. Dette program tager typisk to til tre år at gennemføre og giver klasseundervisning samt overvåget klinisk erhvervserfaring. Når du har afsluttet din kandidatgrad, kan du vælge at tilmelde dig en ph.d.-uddannelse. Dette tager typisk tre til fire år at gennemføre og inkluderer 24 ugers superviseret klinisk arbejde.

De fleste fritidsterapeuter har en bachelor i kunstterapi, rehabiliteringsterapi eller rekreativ terapi. Nogle tilmelder sig også forskerskolen for at fuldføre en mastergrad i rekreativ terapi, der fokuserer på en specifik patientdemografi, såsom børn eller ældre patienter. Da rekreativ terapi er et relativt nyt karriereområde, tilbyder mange programmer flere specialiseringsmuligheder afhængigt af dine karrieremål. Brug en søgemaskine til at forske i bachelor- og kandidatuddannelser i rekreativ terapi, der stemmer overens med dine professionelle interesser.

Certificering

For at opnå deres certificering skal ergoterapeuter bestå en skriftlig eksamen administreret af National Board for Certification in Occupational Therapy (NBCOT). Denne certificering skal fornyes hvert tredje år ved at gennemføre godkendte aktiviteter eller tilmelde dig efteruddannelseskurser. Mens hver stat også kræver, at ergoterapeuter ansøger om en licens, kan kravene variere fra den ene stat til den næste. Du kan bruge en søgemaskine til at undersøge, hvilke licenskrav du muligvis skal opfylde for den stat, du planlægger at praktisere i.

Selvom du kan blive en rekreativ terapeut uden at opnå yderligere certificering, kan det afhænge af, hvad din stats krav er. Mange rekreative terapeuter vælger at forfølge Certified Therapeutic Recreation Specialist (CTRS), som administreres af National Council for Therapeutic Recreation Certification. At have legitimationsoplysningerne kan hjælpe dig med at imponere potentielle arbejdsgivere og give dig en konkurrencefordel i forhold til andre kandidater. Du kan bruge en søgemaskine til at undersøge, hvad licenskravene i din specifikke stat er for at sikre, at du har de mest opdaterede oplysninger.

Ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Rolf Lauridsen
Rolf Lauridsen En karriere som terapeut kan være udfordrende og givende. Terapeuter kan have en positiv indflydelse på hver af deres patienter, hjælpe dem med at nå deres mål og give dem de ressourcer, de har brug for til at forbedre deres liv. Hvis du er interesseret i at blive terapeut, så kan du med fordel lære mere om ergoterapi og rekreativ terapi. I denne artikel forklarer vi, hvad ergoterapi og rekreativ terapi er, og lister nogle af de vigtigste forskelle mellem disse programmer.