Ergoterapeut Vs. Sygeplejerske: Ansvar, Krav Og Lønninger

Ergoterapeut Vs. Sygeplejerske: Ansvar, Krav Og Lønninger

Ergoterapeuter arbejder med patienter for at hjælpe dem med at blive mere selvstændige efter en invaliderende sygdom eller skade, mens sygeplejersker arbejder med patienter i en række forskellige miljøer for at sikre, at de får den pleje, de har brug for. Begge sundhedsopgaver er vigtige, især for de patienter, de arbejder med, men de tjener to forskellige formål. Hvis du prøver at vælge mellem at blive ergoterapeut eller sygeplejerske, kan det være nyttigt at undersøge ansvarsområder og krav til hver enkelt rolle.

I denne artikel beskriver vi, hvad en ergoterapeut er, og hvad de laver, hvad en sygeplejerske er, og hvad de laver, og hvordan de to roller sammenlignes.

Hvad er en ergoterapeut?

En ergoterapeut er en sundhedsprofessionel, der arbejder med patienter for at hjælpe dem med at overvinde fysiske, psykiske og udviklingsmæssige handicap, der forhindrer dem i at være så selvstændige, som de ønsker. Hvis du arbejder som ergoterapeut, kan du arbejde på et hospital, klinik, rehabiliteringscenter, plejehjem eller i en patients hjem. Ergoterapeuter skal have en kandidatgrad for at blive registreret, selvom der er andre karrierer inden for det ergoterapeutiske område, der kræver mindre uddannelse, såsom ergoterapeutassistenter.

Relateret: Sådan bliver du en ergoterapeut

Hvad laver en ergoterapeut?

Ergoterapeuter opretter en individuel plan for hver patient, der fokuserer på den pågældende patients behov, helbredsproblemer og evner. De kan lave nogle øvelser, der ligner fysioterapi, men med ergoterapi er målet at opnå evnen til at udføre specifikke opgaver. En ergoterapeut kan arbejde med patienter, der ønsker at genvinde evner i hjemmet eller på arbejdet. De kan bruge træningsudstyr, teknologi og andre metoder til at øge deres patienters evner.

For eksempel kan en ergoterapeut arbejde med en person, der har haft et slagtilfælde, som ønsker at lære at kunne gå igen, at klæde sig selv og at kunne bade selv. Patienten ønsker at genvinde en vis selvstændighed, og ergoterapeuten hjælper dem med det mål, samtidig med at han er realistisk omkring patientens helbredstilstand. Ergoterapeuten kan arbejde med patienten fysisk for at genudvikle den nødvendige bevægelse samt med deres mentale evner.

Relateret: Ergoterapi vs. Fysioterapi

Hvad er en sygeplejerske?

En sygeplejerske er en person, der normalt enten har en associeret grad eller en bachelorgrad i sygepleje, hvilket ville gøre dig til henholdsvis en LPN eller en RN. Sygeplejersker arbejder normalt for at støtte læger og andre medicinske fagfolk for at sikre, at patienter bliver plejet. Sygeplejersker arbejder i en række medicinske sammenhænge, ​​herunder skadestuer, klinikker, operationsstuer, intensivafdelinger og plejehjem. De opgaver en sygeplejerske udfører varierer afhængigt af den pågældende sygeplejerskes licens og titel samt hvor du arbejder.

Relateret: 52 typer sygeplejersker

Hvad laver en sygeplejerske?

En sygeplejerske arbejder for at støtte læger, normalt for at sikre, at patienter får deres pleje og for at hjælpe med at behandle eventuelle medicinske problemer. En sygeplejerske på en hospitalsafdeling eller i en klinik kan tage en patients livsnødvendigheder, interviewe en patient om deres medicinske bekymringer, give medicin og besvare spørgsmål om medicinske problemer. En sygeplejerske, der arbejder på en operationsstue, ville have forskellige ansvarsområder, herunder at sørge for, at lægen har det udstyr, de har brug for, og holde øje med potentielle problemer under operationen.

For eksempel kan en sygeplejerske, der arbejder på en intensivafdeling, reagere på patienters akutte behov, overvåge udviklingen af ​​en patients tilstand, udfylde papirer, udlevere medicin, lægen har ordineret, og administrere det udstyr, der bruges på patienten.

Relateret: Sådan bliver du sygeplejerske

Ergoterapeut vs. sygeplejerske

Mens ergoterapeuter og sygeplejersker begge er sundhedsprofessionelle, er mange aspekter af deres uddannelse og ansvar ganske forskellige. Her er nogle af måderne, hvorpå de to roller sammenlignes:

Uddannelse

Ergoterapeuter er forpligtet til at have en kandidatgrad for at blive registreret og arbejde i den rolle, som omtales som en OTR. Ergoterapeuter har hovedfag i ergoterapi i deres postgraduate arbejde og lærer de færdigheder, de har brug for til at udføre deres opgaver. Forud for at komme ind på en kandidatuddannelse, skal ergoterapeuter gennemføre en bachelorgrad, som kan være inden for ethvert område, der vedrører ergoterapi, såsom kinesiologi, sundhedsvidenskab eller biologi.

Sygeplejersker har normalt højst brug for en bachelorgrad, selvom LPN'er har en associeret grad. Der er avancerede sygeplejerskeuddannelser, som kan give en sygeplejerske mulighed for at arbejde som sygeplejerske ved at opnå en kandidatgrad. Men praktiserende sygeplejersker har meget til fælles med læger i forhold til evner og ansvar, så når de fleste tænker på sygeplejersker, tænker de på dem med en bachelor- eller associeret grad. Sygeplejersker tjener normalt deres grader i et sygeplejespecifikt program.

Ansvar

Ergoterapeuter har en mere specifik type arbejde og er fokuseret på ét bestemt område af sundhedsvæsenet, så deres ansvar er mere målrettet end sygeplejerskernes ansvar. Ergoterapeuter arbejder sammen med patienter for at genvinde deres fysiske og mentale evner efter tilbageslag i forbindelse med en sygdom eller ulykke. Alt det arbejde en ergoterapeut udfører er at nå disse mål. Ergoterapeuter er lederne på deres afdelinger, så mens en læge kan ordinere ergoterapi, er ergoterapeuten den, der udformer plejeplanen og guider patienten gennem deres behandling.

Sygeplejersker har en mere generel rolle i sundhedsvæsenet, da deres position er nødvendig i en bred vifte af sundhedsfaciliteter og afdelinger. Det betyder, at en sygeplejerskes ansvar kan variere afhængigt af, hvor de arbejder, og deres primære bekymring er den overordnede pleje af patienten. Det kan være, at de ikke leder en sundhedsplan for deres patienter, da det normalt vil en læge beslutte, men sygeplejersker er ofte ansvarlige for at sikre, at en patient får den planlagte pleje, de har brug for. Der er også sygeplejersker, der arbejder med ergoterapi, og de hjælper ergoterapeuten.

Løn og jobudsigt

Ifølge Bonjoures Salaries er den nationale gennemsnitlige løn for ergoterapeuter $82.447 om året. Den forventede vækst for ergoterapeuter fra 2019 til 2029 ifølge Bureau of Labor Statistics er 16%, hvilket er meget højere end gennemsnittet. Det betyder, at ikke kun ergoterapeuter tjener en ret høj løn, men der er også stor efterspørgsel på yderligere ergoterapeuter.

Til sammenligning er den nationale gennemsnitlige løn for registrerede sygeplejersker ifølge Bonjoures Salaries $78.542 om året. Og ifølge Bureau of Labor Statistics er den forventede vækst for sygeplejersker fra 2019 til 2029 7%, hvilket er højere end gennemsnittet. Registrerede sygeplejersker tjener næsten lige så meget som ergoterapeuter, men der forventes at være mere efterspørgsel efter ergoterapeuter i det næste årti.

Ditlev Damgaard
Ditlev Damgaard Ergoterapeuter arbejder med patienter for at hjælpe dem med at blive mere selvstændige efter en invaliderende sygdom eller skade, mens sygeplejersker arbejder med patienter i en række forskellige miljøer for at sikre, at de får den pleje, de har brug for. Begge sundhedsopgaver er vigtige, især for de patienter, de arbejder med, men de tjener to forskellige formål. Hvis du prøver at vælge mellem at blive ergoterapeut eller sygeplejerske, kan det være nyttigt at undersøge ansvarsområder og krav til hver enkelt rolle.