Erfaring Vs. Uddannelse: Hvad Er Mere Værdifuldt På Arbejdspladsen?

Erfaring Vs. Uddannelse: Hvad Er Mere Værdifuldt På Arbejdspladsen?

Når du opretter dit CV, vil du gerne fremhæve din relevante uddannelse og erfaringer. Formålet med dette ansøgningsmateriale er at bevise over for arbejdsgivere, at du er topkandidat til deres rolle. Når du bestemmer, hvilke oplysninger der skal medtages, er det nyttigt at lære, hvad arbejdsgivere interesserer sig for i en kandidat. I denne artikel forklarer vi de forskellige værdier af erfaring vs. uddannelse og deler derefter, hvordan du opfører dem på et CV.

Eksempel: Erhvervserfaring og din karriere: Definition, betydning og tips

Hvorfor er erfaring og uddannelse vigtigt i en jobsøgning?

Erfaring og uddannelse er vigtige i en jobsøgning, fordi de viser arbejdsgiverne, at du har de rigtige legitimationsoplysninger til deres rolle. Erfaring er vigtigt, fordi det viser, at du tidligere har udført lignende opgaver. At angive dine oplevelser i dit CV kan også vise arbejdsgivere, at dine tidligere job gav dig mulighed for at udvikle vigtige færdigheder.

Din uddannelse er vigtig, da visse erhverv skal have et minimumssæt af legitimationsoplysninger for sikkert eller effektivt at udføre et job. For eksempel er det afgørende, at læger opnår deres medicinske doktorgrader sammen med deres licenskrav. Disse legitimationsoplysninger beviser, at lægen har den rette træning og viden til at behandle patienter korrekt. Dit uddannelsesniveau kan også vise arbejdsgivere, at du er engageret i din karriere.

Eksempel: Hvad er relevant erfaring? Definition og eksempler på CV'er

Erfaring vs. uddannelse: Forskellige værdier på arbejdspladsen

Som jobkandidat er det vigtigt at kende værdien af ​​erfaring og uddannelse på arbejdspladsen. Lær sammenligningerne og forskellene mellem disse to vigtige kvalifikationer:

Lønstigninger

Selvom både erfaring og uddannelse kan hjælpe dig med at finde et højere betalt job, kan de gøre dette på forskellige måder. Erfaring kan hjælpe dig med at finde mellem- til senior-roller, da arbejdsgivere ofte kræver en vis mængde relevant erhvervserfaring for at kvalificere sig til disse roller, som har en tendens til at betale mere end entry-level-stillinger. At tjene mere uddannelse kan hjælpe dig med at tjene flere penge, da det kan hjælpe dig med at rykke op på en arbejdsgivers lønskala. For eksempel har skoledistrikter en tendens til at betale lærere mere, hvis de har en kandidat- eller doktorgrad.

Relateret: Værdien af ​​læring og udvikling på arbejdspladsen

Udvikling af færdigheder

Din erfaring og uddannelse kan hjælpe dig med at udvikle de færdigheder, du har brug for til et job. Mens du kan lære mange færdigheder gennem dit uddannelsesprogram, kan andre kræve mere on-the-job træning for at udvikle sig. For eksempel, hvis en arbejdsgiver ønsker at ansætte en leder, kan de lede efter en person med mere ledelseserfaring, selvom en uddannelse i ledelse også kan hjælpe dig med at blive kvalificeret til en sådan stilling.

Konkurrence

Hvis du vil være en konkurrencekandidat, vil du gerne have mere erfaring og uddannelse end andre kandidater. Ofte vælger folk at forfølge yderligere grader eller certificeringer for at adskille sig fra andre kandidater. Selvom uddannelseslegitimation kan hjælpe dig med at finde flere jobmuligheder, er det også nyttigt at finde måder, hvorpå du effektivt kan fremhæve dine relevante erfaringer.

Sådan angiver du erfaring i et CV

Følg disse trin, når du opfører din oplevelse på et CV:

1. Læs jobbeskrivelsen igennem

Gennemlæsning af jobbeskrivelsen kan hjælpe dig med at bestemme, hvilke erhvervserfaringer der skal medtages på dit CV. Prøv at skræddersy dit CV til hvert job, du søger. Det betyder at bruge erfaringer, der viser, at du har de rigtige færdigheder og evner til hvert job, du ønsker. I stedet for at bruge en ensartet tilgang til dit CV, skal du være opmærksom på, hvilke detaljer du inkluderer i hver af dine ansøgninger. Hvis du tager denne ekstra tid til at ændre detaljer som søgeord og præstationer, kan det hjælpe dig med at gøre et godt indtryk på ansættelsesledere.

2. Angiv din oplevelse i omvendt kronologisk rækkefølge

Omvendt kronologisk rækkefølge er, når du først viser dine seneste joberfaringer. Formatering af dine oplevelser på denne måde gør dit CV mere scanbart, og viser dine mere relevante joboplevelser først. Når du tilføjer hver erhvervserfaring, skal du sørge for at inkludere din jobtitel, firmanavn, ansættelsesdatoer og hvor du arbejdede. Alle disse oplysninger er nyttige, når en arbejdsgiver tjekker dine legitimationsoplysninger.

3. Brug punkttegn for bedre formatering

I stedet for at skrive et afsnit under hver erhvervserfaring, skal du indsnævre dine vigtigste jobopgaver og præstationer til tre til fem punktopstillinger. Start altid med dine mest relevante eller bemærkelsesværdige oplevelser, når du vælger rækkefølgen af ​​dine punktopstillinger. Sammen med deling af kvalitativ information skal du inkorporere kvantitative fakta og tal i dine bullet points. Brug tal og procenter til at vise arbejdsgiverne, hvordan du hjalp din sidste virksomhed med at vokse, og omfanget af, hvad du lavede i tidligere roller.

Eksempel: Sådan beskriver du din arbejdserfaring på dit CV (med eksempler)

4. Understreg hvilken værdi du har givet

Sammen med en liste over nogle af dine store jobopgaver, vil du gerne bevise, at du har tilføjet værdi til dine tidligere teams. Brug din oplevelsessektion til at vise, hvilken slags succes du fandt i dine sidste roller. Du kan endda vise, hvilke særlige færdigheder der hjalp dig med at nå disse præstationer.

Relateret: Angivelse af professionel erfaring på dit CV

Sådan angiver du uddannelse i et CV

Vis arbejdsgiverne, at du har den rigtige uddannelsesmæssige baggrund til deres rolle ved at følge disse trin:

1. Bestem, hvor den skal placeres

Formatet på dit CV kan variere baseret på dine karrieremål og erfaringsniveau. Hvis du er studerende eller netop er færdiguddannet, kan du med fordel placere din uddannelse øverst på dit CV. Dette kan være nyttigt, hvis du har begrænset erhvervserfaring. Efterhånden som du får mere professionel erfaring, kan du flytte din uddannelsessektion til bunden af ​​dit CV.

2. Start med din seneste grad

Angiv din uddannelse i omvendt kronologisk rækkefølge, da din seneste grad er den vigtigste information for arbejdsgivere at lære. Som universitetsstuderende kan du inkludere din gymnasieuddannelse sammen med dit karaktergennemsnit, hvis det er noget, du ønsker at fremhæve. Når du er færdiguddannet på college, kan du lade din gymnasieerfaring stå på dit CV. Hvis du ønsker at søge job uden en universitetsgrad, skal du sørge for altid at inkludere din gymnasie- eller GED-uddannelseserfaring, da dette er et minimumskrav for mange stillinger.

3. Medtag certificeringer eller faglig udvikling

Brug din uddannelsessektion til at inkludere eventuelle certificeringer eller faglige udviklingsprogrammer, du har gennemført. At inkludere disse erfaringer kan hjælpe dig med at adskille dig selv fra andre kandidater. At have yderligere legitimationsoplysninger viser, at du er interesseret i at udvide din viden om din branche og er en livslang lærende. For visse karrierer viser disse legitimationsoplysninger også, at du holder dig opdateret om dine efteruddannelseskrav.

4. Fremhæv GPA og udmærkelser

Nylige gymnasie- og universitetskandidater kan inkludere deres karaktergennemsnit sammen med enhver akademisk udmærkelse, de har opnået. Det er nyttigt at inkludere disse oplysninger, når du søger dit første job uden for skolen. Disse oplysninger kan også være nyttige, når du søger deltidsjob eller praktikophold som studerende. Du kan fjerne dit karaktergennemsnit, når du har professionel erfaring uden for college.

Elena Kirkegaard
Elena Kirkegaard Når du opretter dit CV, vil du gerne fremhæve din relevante uddannelse og erfaringer. Formålet med dette ansøgningsmateriale er at bevise over for arbejdsgivere, at du er topkandidat til deres rolle. Når du bestemmer, hvilke oplysninger der skal medtages, er det nyttigt at lære, hvad arbejdsgivere interesserer sig for i en kandidat. I denne artikel forklarer vi de forskellige værdier af erfaring vs. uddannelse og deler derefter, hvordan du opfører dem på et CV.