Er En Læge I Sygeplejepraksis: DNP-grad Det Værd?

Sygepleje er en givende og vigtig profession inden for sundhedsvæsenet. Udøvelse af sygepleje kræver omfattende uddannelse og licens. Nogle sygeplejersker tager det ekstra uddannelsestrin for at fortsætte deres uddannelse med en videregående uddannelse. At forfølge en Doctor of Nursing Practice (DNP) grad kan hjælpe fagfolk med at lære de færdigheder, de har brug for for at komme videre i deres sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en DNP er, hvad forskellen mellem en DNP og en Ph.D. er samt nogle fordele ved at få din DNP.

Relateret: 13 Doktorgrad i sygeplejepraksisjob, du kan forfølge

Hvad er en DNP?

En DNP er en doktorgrad i sygeplejepraksis. Det er en af ​​de højeste grader, der findes inden for sygepleje og et alternativ til en doktorgrad i filosofi (Ph.D.) i sygepleje. Formålet med DNP er at uddanne sygeplejersker, der forbereder sig til avancerede stillinger inden for kompetenceområder som sundhedspolitik og ledelse. Sygeplejersker, der tjener deres DNP, forfølger typisk stillinger i administration eller direkte patientpleje:

Administration

Sygeplejersker med DNP'er, der fokuserer på administration, arbejder for at styrke sygeplejerskens lederroller i sundhedsinstitutioner og skabe innovative plejeprogrammer. Nogle opgaver tilgængelige for DNP'er med fokus på administration er:

 • Sygeplejerske ledelse
 • Organisatorisk ledelse
 • Sundhedspolitik på stats- eller føderalt niveau
 • Sundhedsinformatiksystemer

Relateret: 8 ikke-sygeplejerske jobmuligheder for sygeplejersker

Direkte patientbehandling

Sygeplejersker med DNP'er, der fokuserer på direkte patientbehandling, arbejder med deres egne patienter og administrerer, vurderer og evaluerer deres pleje. De deltager i den avancerede praksis registrerede sygeplejerske (APRN) certificeringseksamen. Nogle roller tilgængelige for DNP'er i direkte patientbehandling er:

 • Sygeplejerske jordemoder
 • Anæstesiplejerske
 • Praktiserende familiesygeplejerske
 • Voksen-gerontologisk sygeplejerske
 • Neonatal sygeplejerske
 • Pædiatrisk sygeplejerske
 • Psykiatrisk eller psykisk sygeplejerske
 • Kvindesundhedsplejerske

Relateret: Hvad kan du gøre med en sygeplejerskeuddannelse?

DNP vs. Ph.D.

Begge grader er doktorgrader i sygepleje, og begge kræver, at kandidater afslutter en afhandling. Efter afslutningen gør begge grader en studerende berettiget til at arbejde som sygeplejerske. Mens hverken DNP eller ph.d. er mere avanceret end den anden, har de nogle vigtige forskelle:

DNP

En DNP-grad er mere fokuseret på udøvelse af sygepleje. Denne grad centrerer sig om at oversætte og implementere videnskabelig evidens til sundhedsplejepraksis. DNP'er er velegnede til sygeplejersker, der er interesserede i at fortsætte med at arbejde med patienter og yde sundhedspleje, der er velundersøgt og understøttet af videnskabelig dokumentation. At tjene en DNP kan bringe dig på vej mod sygeplejerske lederstillinger. Det kan også hjælpe dig med at få specialistuddannelse. Hvis du er interesseret i at specialisere dig i én patientpopulation, såsom voksengerontologi, psykiatrisk sygepleje eller pædiatrisk sygepleje, kan det at forfølge en DNP give mere specialiseret undervisning i disse områder.

Relateret: Typer af kandidatuddannelser i sygepleje

Ph.D.

Ph.D. i sygeplejen er stærkt forskningsfokuseret. De, der er interesseret i videnskabeligt arbejde, såvel som videnskabeligt arbejde, kan forfølge det. I løbet af din ph.d., udfører du forskning til en afhandling, der fokuserer på fremskridt inden for videnskaben og praksis inden for sygepleje. Der lægges også vægt på at undervise sygeplejestuderende, en fælles karriereforløb fra en ph.d. Hvis du er interesseret i at praktisere som sygeplejerske med en ph.d., skal du muligvis stadig tage et postgraduate certifikat for at blive en APRN, da ph.d. fokuserer ikke på at praktisere sundhedsvæsenet.

Relateret: 52 typer sygeplejersker

Er en DNP det værd?

Her er nogle fordele ved at forfølge en DNP:

Udvidelse af karrieremuligheder

At blive læge i sygepleje forbereder dig til ledermuligheder inden for sygepleje. Sygeplejersker med DNP'er er berettigede til stillinger med højere løn. Afhængigt af den institution, du søger til, kan arbejdsgiverne betale dig en højere løn for en lavere rangerende stilling baseret på dit uddannelsesniveau. En DNP kan også gøre dig mere attraktiv for fremtidige arbejdsgivere. Efterhånden som flere sygeplejersker forfølger deres DNP'er, stiger efterspørgslen efter sygeplejersker til at have disse kvalifikationer, så at forfølge din egen grad kan gøre dig til en konkurrencedygtig kandidat til lukrative sygeplejerskestillinger.

Hvis du håber på at komme videre i din sygeplejekarriere i retning af undervisning, forskning eller arbejde med offentlige myndigheder, skal du muligvis have en DNP for at kvalificere dig. Nogle sygeplejespecialer kræver en DNP for at være berettiget til licens, så hvis du er interesseret i at forfølge en specialisering, så overvej at få din DNP.

Relateret: 15 gennemsnitlige lønninger for registrerede sygeplejersker

Hold dig opdateret med nye opdagelser og metoder inden for medicin

At fortsætte din uddannelse kan være en fantastisk måde at opdatere din forståelse af de seneste innovationer inden for sygeplejerske eller sundhedspleje. Du kan tage undervisning om emner, du ikke har læst før. Dine klasser vil fokusere på opdateret forskning for at vise dig nye teknikker, efterhånden som de udvikles, hvilket kan være et aktiv, når du træder ind i arbejdsstyrken igen.

Fordi der konstant gøres nye opdagelser inden for sundhedsvæsenet, kan det at holde dig opdateret med disse fremskridt inden for dit felt hjælpe med at gøre dig til en attraktiv kandidat til sygeplejerskestillinger. Det kan også hjælpe dig med at forbedre din egen praksis, når du arbejder med dine patienter. Selvom dine kurser kan variere i dit DNP-uddannelsesprogram afhængigt af dit speciale og den skole, du går på, er der nogle emner, der er til stede i hvert DNP-program. Her er de otte emner, der er dækket i hvert DNP-program:

 • Videnskabeligt grundlag for praksis: Dette emne dækker nutidige problemstillinger for sygeplejepraksis og metoder og målinger for, hvordan man omsætter nyere videnskabelige opdagelser til almindelig sygeplejepraksis.

 • Organisatorisk og systemisk lederskab for kvalitetsforbedring og systemtænkning: DNP-studerende lærer om at organisere sygeplejesystemer, styre sundhedspolitikken og implementere økonomi for at forbedre kvaliteten af ​​plejen inden for deres institutions begrænsninger.

 • Klinisk stipendium og analytiske metoder til evidensbaseret praksis: Kandidater studerer og analyserer den mest aktuelle medicinske forskning til rådighed for at forbedre sygeplejepraksis. Dette inkluderer at skabe modeller og anvende statistiske metoder til forskning for at omsætte dem til praksis.

 • Informationssystemer og patientbehandlingsteknologi: DNP-studerende fokuserer på informatik, patientinformationshåndtering og datahåndtering inden for lægebehandling.

 • Sundhedspolitik og fortalervirksomhed: DNP-studerende bliver fortrolige med sundhedspolitikken samt hvordan man styrer økonomien i sundhedsvæsenet.

 • Tværprofessionelt samarbejde: Dette emne fokuserer på styring af komplekse sundhedssystemer, hvor en patients pleje er under kontrol af flere fagfolk inden for forskellige discipliner. Den fokuserer også på epidemiologi eller studiet af spredning af sygdomme.

 • Klinisk forebyggelse og befolkningens sundhed: Kandidater fokuserer på at forbedre sundheden for landets befolkning, undersøge koncepter inden for klinisk forebyggelse af sygdomme og fremme sund livsstil. Den behandler også etiske og juridiske spørgsmål, der kan opstå i denne praksis.

 • Avanceret sygeplejepraksis: Avanceret sygeplejepraksis er et fremskridt i din uddannelse i sygeplejekoncepter og forskningsmetoder.

Relateret: Hvad er en registreret sygeplejerske med avanceret praksis?

Opbyg din troværdighed

Hvis du er interesseret i at gå ind i offentlig politik, kan det at have en DNP-grad opbygge din troværdighed som ekspert. At besidde en terminal grad i sygepleje kan etablere dig som en førende på området, når du adresserer fremtidig sundhedspolitik. Hvis du ønsker at flytte ind i administrative roller, kan det være lettere også at få stillinger i bestyrelserne for medicinske institutioner med en terminal grad. Disse stillinger sætter dig i stand til at påvirke beslutninger om sundhedspolitikken på den pågældende institution.

Undersøg det, du brænder for

Hvis du er en passioneret sygeplejestuderende, kan du forfølge din DNP-grad for at fortsætte dine studier. Hvis du ønsker at forfølge et speciale, kan en DNP-grad give den ekstra uddannelse, der er nødvendig for nye licenser. Hvis du har et specifikt forskningsemne, som du brænder for, er en DNP-afhandling en mulighed for at undersøge emnet efter eget valg. At være passioneret omkring din forskning sikrer, at det arbejde, du udfører, er givende og forbereder dig til en fremtidig karriere inden for sygeplejerskeledelse.

Valdemar Birk
Valdemar Birk Sygepleje er en givende og vigtig profession inden for sundhedsvæsenet. Udøvelse af sygepleje kræver omfattende uddannelse og licens. Nogle sygeplejersker tager det ekstra uddannelsestrin for at fortsætte deres uddannelse med en videregående uddannelse. At forfølge en Doctor of Nursing Practice (DNP) grad kan hjælpe fagfolk med at lære de færdigheder, de har brug for for at komme videre i deres sygeplejekarriere. I denne artikel diskuterer vi, hvad en DNP er, hvad forskellen mellem en DNP og en Ph.D. er samt nogle fordele ved at få din DNP.