Er En Erhvervsuddannelse Det Værd?

Er En Erhvervsuddannelse Det Værd?

Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere i erhvervslivet, spekulerer du måske på, om det er nødvendigt for dig at opnå en erhvervsuddannelse. Nøglespørgsmål omfatter, om arbejdsgivere værdsætter en erhvervsuddannelse, og om det giver dig en bedre chance for at få beskæftigelse. At forstå alsidigheden af ​​og specialiseringer inden for en erhvervsuddannelse kan hjælpe dig med at træffe et informeret valg om dine studier. I denne artikel diskuterer vi, om en erhvervsuddannelse er engagementet værd, og lister nogle få felter, hvor erhvervskandidater kan finde beskæftigelse.

Er erhvervsuddannelser det værd?

Ifølge National Center for Education Statistics mener mange amerikanere, at en grad i erhvervslivet er den bedste kvalifikation at forfølge, da denne studieretning leverer flest kandidater hvert år. Hovedårsagen til dette er, at mange studerende ser en handelsuddannelse som en kvalifikation, der sandsynligvis vil give et solidt investeringsafkast.

En erhvervsuddannelse giver kandidater en omfattende forankring i forretningsgrundlæggende og giver dem også en unik forståelse af, hvordan de kan anvende disse grundlæggende principper i næsten enhver branche eller karriere. Studerende kan også opleve, at nogle entry-level-stillinger inden for økonomi og ledelse kræver en erhvervsuddannelse. Hvad mere er, kommer erhvervsrelaterede karrierer ofte med et højt indtjeningspotentiale. Ifølge Bureau of Labor Statistics (BLS) kommer karrierer i erhvervslivet generelt med høje lønninger, især når kandidater har specialiseret sig i et specifikt forretningsområde.

Relateret: De bedste forretningsgrader til dit felt

Typer af erhvervsuddannelser

Der er forskellige specialiseringer, du kan vælge imellem, når du skal beslutte dig for en erhvervsuddannelse. Derudover er der også tre typer erhvervsuddannelser at vælge imellem:

 • En bachelor i Business Administration (BBA): En BBA giver de studerende en generel og bred viden om erhvervslivet og omfatter typisk fag som ledelse, regnskab, økonomi og marketing. Kandidater kan også vælge at specialisere sig i et bestemt forretningsområde, såsom menneskelige ressourcer eller økonomi.
 • En Bachelor of Arts (BA): En BA i erhvervslivet består af erhvervsfag, humaniora og samfundsvidenskabelige fag. Kandidater, der forfølger denne type grad, kan vælge at studere yderligere sprog, hvilket kan være værdifuldt for karrierer i international virksomhed.
 • En Bachelor of Science (BS): En BS i erhvervslivet omfatter erhvervsfag kombineret med matematikorienterede og analytiske fag. Denne type grad er fantastisk til erhvervserhverv med et stærkt analytisk fokus, såsom finansiel analyse.

Relateret: Top 20 Business Degree job

Fordele ved erhvervsuddannelse

Udover at du potentielt kan tjene en god løn, er der mange andre fordele ved at læse til en handelsuddannelse. Disse omfatter:

Business grader er alsidige

Erhvervsverdenen er mangfoldig og dækker en bred vifte af områder og karrierer. Derfor omfatter en erhvervsuddannelse en bred vifte af emner, såsom regnskab, forretningsadministration, forretningsanalyse, business computing, forretningsetik, erhvervsstatistik, handelsret, markeder i udvikling og meget mere. Eksponering for mange forskellige discipliner kan være særligt gavnlig for studerende, der ikke er sikre på, hvilken karrierevej de skal forfølge, da det kan hjælpe dem med at bestemme et felt, de gerne vil specialisere sig i.

Business kandidater er i høj efterspørgsel

Ifølge Bureau of Labor Statistics forventes beskæftigelsen i erhvervs- og finanssektoren at stige med 5 % i 2029, hvilket er hurtigere end den gennemsnitlige vækstrate for andre erhverv. Globalisering og en voksende økonomi er begge medvirkende faktorer i den øgede efterspørgsel efter erhvervskandidater.

Business kandidater har nyttige færdigheder

Business grader giver de studerende praktiske færdigheder, som de kan anvende direkte på arbejdspladsen, uanset om det er at lave et budget, tolke rapporter eller sammensætte et kundeforslag. Ud over nyttige hårde færdigheder hjælper erhvervsuddannelser studerende med at forbedre værdifulde bløde færdigheder som ledelse, organisation, kommunikation og samarbejde.

Relateret: Business Management Skills: Definition og eksempler

Forretningsområder med muligheder for erhvervskandidater

For at hjælpe dig med at beslutte, hvilket forretningsområde du gerne vil specialisere dig i, er her en liste over grader og felter, der tilbyder spændende jobmuligheder for erhvervskandidater:

Forretningsledelse

Gradinformation: Denne specialisering fokuserer på forskellige aspekter af medarbejder-, organisations- og infrastrukturstyring. Studerende lærer, hvordan man effektivt udnytter menneskelige og materielle ressourcer til at skabe effektive systemer. De lærer også, hvordan man udfører marketingundersøgelser, udfylder salgsprognoser og administrerer et brand og dets produkter. Typiske kurser omfatter forretningspolitik og strategi, personaleledelse, økonomistyring, regnskabs- og ledelsesinformationssystemer.

Karriere inden for området: Kandidater, der specialiserer sig i virksomhedsledelse, kan have følgende jobtitler:

 • Virksomhedskonsulent: Virksomhedsejere og ledelsesteams bruger virksomhedskonsulenter til at hjælpe dem med forskellige strategiske og problemløsende beslutninger for at forbedre en virksomheds præstationer.
 • Daglig leder: En daglig leder fører tilsyn med den daglige drift af en virksomhed. Deres opgaver omfatter ledelse af personale, implementering af marketingstrategier og tilsyn med budgettet.
 • Salgschef: En salgschef leder et salgsteam. Deres opgaver omfatter typisk at give træning, udvikle salgsplaner, hjælpe salgsmedlemmer med at nå deres salgsmål og give den øverste ledelse salgsrapporter.

Markedsføring

Gradinformation: Disse studerende lærer om nøgleprincipperne for markedsføring og hvordan man implementerer marketingstrategier for at hjælpe en organisation med at nå sine mål. Den store kredser om planlægning, eksekvering og evaluering af marketingstrategier. Studerende lærer også at måle markedsefterspørgsel, etablere produktpriser og administrere produkter og mærker. Typiske kurser omfatter forretningskommunikation, international forretning, marketingforskning, industriel markedsføring og marketingstrategi.

Karrierer inden for området: Folk, der specialiserer sig i markedsføring, kan have følgende karrierer:

 • Marketingchef: En marketingchefs job er at øge en virksomheds markedsandel ved at øge brandbevidstheden og skabe interesse for en virksomheds produkter eller tjenester. De analyserer branchetendenser, kundernes efterspørgsel og en virksomheds konkurrenter for at udvikle marketingstrategier i overensstemmelse hermed.
 • Markedsanalyseanalytiker: Markedsanalyseanalytikere udvikler metoder til at indsamle data vedrørende kundepræferencer. De analyserer derefter disse data og rådgiver en virksomhed om, hvordan den kan forbedre den måde, den former og markedsfører sine produkter eller tjenester.
 • PR-specialist: En PR-specialist vokser og bevarer et positivt offentligt image for en virksomhed. Deres opgaver omfatter at vedligeholde eksisterende medierelationer, identificere nye mediemuligheder og udvikle PR-strategier.

Økonomi

Gradinformation: En handelsuddannelse i økonomi fokuserer på, hvordan markedsforhold påvirker forskellige forretningsområder, såsom regnskab, økonomi og ledelse. Studerende lærer, hvordan produktion, udbud og forbrug påvirker globale markeder og studerer også brancher som bank og finans. Uddannelsen byder på fag som mikroøkonomi, makroøkonomi, statistik og erhvervsanalyse.

Karrierer på området: Studerende, der specialiserer sig i økonomi, kan forfølge følgende karrierer:

 • Investeringsbankmand: Investeringsbankfolk er finansielle rådgivere, der hjælper deres kunder med at rejse kapital ved at udstede aktier eller låne penge. De rådgiver også kunder om investeringsmuligheder og hjælper dem med fusioner og opkøb.
 • Finansanalytiker: Finansanalytikere indsamler og analyserer finansielle data og bruger deres resultater til at rådgive en virksomhed om forretningsbeslutninger. Udover at anbefale en fremgangsmåde, såsom at sælge eller købe en virksomheds aktier, laver finansanalytikere også forudsigelser om virksomheder, industrier og sektorer.
 • Senior forretningsanalytiker: En senior forretningsanalytiker undersøger en virksomheds forretningsprocesser og giver derefter råd om, hvordan man kan forbedre forretningseffektiviteten. De hjælper en virksomhed med at udvikle effektive forretningsstrategier og implementere dem.

Finansiere

Gradinformation: Businessstuderende, der studerer finans, lærer, hvordan man implementerer principperne for finansiering for at vurdere og løse forretningsmæssige problemer. De lærer også at analysere forretningsfunktioner og processer ved hjælp af kvantitative værktøjer. Hovedfaget omfatter fag som matematik, økonomi, regnskab, erhvervsstatistik, bank og virksomhedsfinansiering.

Karriere inden for området: Med en erhvervsuddannelse i finans kan du forfølge følgende karrierer:

 • Kommerciel bankmand: En kommerciel bankmand arbejder for en kommerciel bank eller en lignende finansiel institution. De administrerer virksomhedskonti, faciliterer lån og markedsfører banken for at tiltrække nye kunder.
 • Økonomichef: Økonomichefer er ansvarlige for at sikre en organisations økonomiske sundhed. De udvikler strategier for at hjælpe en virksomhed med at nå sine finansielle mål, direkte investeringsstrategier og producere finansielle rapporter.
 • Budgetanalytiker: Budgetanalytikere hjælper virksomheder med at opretholde et balanceret budget og organisere deres økonomi generelt. Deres opgaver omfatter overvågning af en virksomheds udgifter, gennemgang af budgetforslag, udarbejdelse af budgetrapporter og planlægning af fremtidige udgifter.

Menneskelige ressourcer

Gradinformation: En handelsuddannelse med speciale i menneskelig ressourcestyring fokuserer på at optimere menneskelige talenter på arbejdspladsen. Studerende lærer at håndtere konflikthåndtering, etablere præstationsstandarder, bestemme en kompensationsstruktur, implementere disciplinære processer og udvikle en personaleudvælgelsesproces. Hovedfaget omfatter typisk fag som personaleledelse, organisationsadfærd, erhvervsstatistik, erhvervsøkonomi samt uddannelse og udvikling.

Karriere inden for området: Kandidater, der specialiserer sig i menneskelig ressourcestyring, kan forfølge karrierer som:

 • Personalespecialist: En personalespecialist finder og ansætter egnede medarbejdere til en virksomhed. Ud over at rekruttere personale, administrerer disse specialister også medarbejderforhold, kompensation, fordele og uddannelse.
 • Personalechef: En personalechef fører tilsyn med aktiviteterne og driften i en HR-afdeling. Deres opgaver omfatter ledelse af et HR-team og udvikling og implementering af HR-planer og -procedurer.
 • Uddannelses- og udviklingsleder: Uddannelses- og udviklingsledere bistår med den faglige udvikling af personalet. Deres opgaver omfatter administration af uddannelsesbudgetter, tilsyn med uddannelsespersonale og gennemgang og udvælgelse af uddannelsesmateriale.

Sundhedsydelser

Gradinformation: En erhvervsuddannelse med specialisering i sundhedsydelser ruster kandidater til at blive sundhedschefer. Studerende studerer en bred vifte af forretningsemner og lærer at bruge disse i et sundhedsmiljø, såsom et hospital, privat praksis eller et plejehjem. Kurser består typisk af en kombination af erhvervs- og sundhedsfag, herunder mikroøkonomi, erhvervsstatistik, personaleledelse, medicinsk terminologi, sundhedsinformationssystemer og sundhedsetik.

Karriere inden for området: Studerende, der specialiserer sig i sundhedsledelse, kan have følgende jobtitler:

 • Økonomiansvarlig for sundhedsvæsenet: En økonomichef i sundhedssektoren fører tilsyn med den daglige økonomiske drift af en sundhedsfacilitet. Deres opgaver omfatter budgetstyring, ledelse af investeringsaktiviteter og tilsyn med finansiel rapportering.
 • Sundhedsafdelingsleder: En sundhedsafdelingsleder leder en afdeling på et sundhedscenter. Udover at føre tilsyn med sundhedspersonale og evaluere deres arbejde, udvikler de budgetter, opretter rapporter og implementerer politikker og procedurer.
 • Praksisleder: En praksisleder fører tilsyn med den daglige drift af lægepraksis. Deres opgaver omfatter ledelse af administrativt personale, sikring af overholdelse af regler, implementering af politikker og strategier og sikring af, at praksis kører rentabelt og effektivt.

Regnskab

Gradinformation: En handelsuddannelse i regnskab tilbyder en god blanding af regnskabs-, forretnings- og ledelsesfag. Studerende lærer om almindeligt accepterede regnskabsprincipper, og hvordan man anvender disse i en forretningsmæssig sammenhæng. De lærer også, hvordan man opretter og analyserer finansielle rapporter, følger regnskabslove og -regler og udfører revisioner.

Hovedfaget omfatter emner som revision, omkostningsregnskab, beskatning og finansiel analyse. De, der ønsker at kvalificere sig som en statsautoriseret revisor (CPA), bliver nødt til at forfølge denne kvalifikation separat.

Karriere inden for området: Med en erhvervsuddannelse i regnskab kan du forfølge følgende karrierer:

 • Intern revisor: En revisor er en uddannet fagmand, der giver en uafhængig og objektiv evaluering af en virksomheds økonomiske og operationelle aktiviteter. De sikrer, at en virksomhed er i overensstemmelse med føderale og statslige love, og at de nødvendige interne kontroller og risikostyringsprocesser er på plads.
 • Skatteprofessionel: En skatteprofessionel er kvalificeret til at beregne, indgive og underskrive en virksomheds selvangivelser. De kan også repræsentere et selskab under en IRS-undersøgelse af dets selvangivelser.
 • Revisor: Revisorer analyserer og rapporterer om en virksomheds økonomiske forhold. De varetager en bred vifte af økonomirelaterede opgaver, som omfatter bogføring, udarbejdelse af økonomiske dokumenter, revision og skattemæssig udarbejdelse.

Elmer Skaarup
Elmer Skaarup Hvis du er interesseret i at forfølge en karriere i erhvervslivet, spekulerer du måske på, om det er nødvendigt for dig at opnå en erhvervsuddannelse. Nøglespørgsmål omfatter, om arbejdsgivere værdsætter en erhvervsuddannelse, og om det giver dig en bedre chance for at få beskæftigelse. At forstå alsidigheden af og specialiseringer inden for en erhvervsuddannelse kan hjælpe dig med at træffe et informeret valg om dine studier. I denne artikel diskuterer vi, om en erhvervsuddannelse er engagementet værd, og lister nogle få felter, hvor erhvervskandidater kan finde beskæftigelse.