Entreprenører: Definition Og Forskellige Typer

Entreprenører: Definition Og Forskellige Typer

Hvis du har et byggeprojekt, du har brug for hjælp til at gennemføre, er det vigtigt at hyre den rigtige entreprenør til opgaven. Da forskellige typer af entreprenører kommer med deres eget sæt fordele og specialiteter, er det vigtigt at kende forskellene i deres roller. I denne artikel forklarer vi de forskellige typer af entreprenører, hjælper dig med at vælge mellem en entreprenør og en underleverandør, lister trinene til at finde den rigtige entreprenør og giver dig tips til at hjælpe dig med at vælge den bedste til jobbet.

Relateret: Hvad er de forskellige typer byggejob?

Hvad er entreprenører?

En entreprenør refererer til en person, der er ansat til at udføre bestemte opgaver for et byggeprojekt. Entreprenører omfatter hovedentreprenører, underentreprenører og uafhængige entreprenører. Ligesom virksomhedsejere arbejder entreprenører for sig selv. De arbejder i det væsentlige som ledere og fungerer som det vigtigste kommunikationspunkt for et byggeprojekt.

Entreprenører kan hyre underleverandører til at udføre en del af eller hele arbejdet for et byggeprojekt. Når de hyrer underleverandører, laver de underleverandøraftaler, som beskytter både dem og underleverandørerne. Selvom mange mennesker forveksler entreprenører med bygningsarbejdere, har entreprenører en tendens til at blive betalt mere, end fordi de leder efter deres egne kunder.

Relateret: Lær om at være bygningsarbejder

Hvad er en totalentreprenør?

En hovedentreprenør refererer til en type entreprenør, der fører tilsyn med et kommercielt eller boligbyggeriprojekt. Mens en hovedentreprenørs ansvar har tendens til at variere efter job, har de nogle lignende opgaver rundt omkring. Her er de almindelige opgaver for en hovedentreprenør:

 • Forhandle aftaler med kunder.
 • Overvåg dagligdagen på en byggeplads.
 • Håndtere leverandør- og handelsledelse.
 • Formidle information til relevante parter gennem et projekt.
 • Opfør nye bygninger, renover bygninger og lav nødvendige reparationer.
 • Vurdere projektplanerne.
 • Overvåge det fysiske arbejde i et byggeprojekt.
 • Angiv de nødvendige materialer til et projekt.
 • Lever den nødvendige arbejdskraft til et projekt.
 • Lej underleverandører til specialiserede projekter.
 • Lej underleverandører til dele af et projekt, der kræver yderligere detaljer.
 • Overvåge kvaliteten og rettidigheden af ​​arbejdet på et byggeprojekt.
 • Overvåg et byggeprojekts tidsplan, betalinger og pengestrømme.
 • Før nøjagtige optegnelser for forskellige aspekter af et byggeprojekt.

Relateret: Sådan bliver du en succesfuld hovedentreprenør

Hvad er underleverandører?

En underentreprenør refererer til en type entreprenør med et specifikt speciale indenfor en bestemt byggeniche. Da de er ansat af entreprenører, afspejler deres kvalitet af arbejdet ikke kun dem, men også entreprenøren, der hyrede dem. Hovedentreprenører hyrer ofte underleverandører til at udføre en bestemt type opgave, der ofte er en del af et større projekt. Fordi underleverandører har en særlig ekspertise, som en hovedentreprenør måske ikke har, hjælper de med at reducere projektrisici. Deres specialiserede færdigheder giver dem mulighed for at arbejde på individuelle projekter som dem inden for følgende områder:

 • El-arbejde
 • Isolering
 • Tømrerarbejde
 • VVS
 • Maleri
 • Kloakker
 • Installation af apparat

Mens en underleverandørs særlige pligter afhænger af typen af ​​projekt og den underleverandøraftale, de underskriver, har alle underleverandører nogle lignende pligter. Nogle af disse opgaver omfatter følgende:

 • Overhold vilkårene i underleverandøraftalen.
 • Kommunikerer ofte med totalentreprenøren og kunden.
 • Tilpas til politik- og procedureændringer efter behov.
 • Udfør arbejde og færdiggør byggeprojekter inden for deres forfaldsdatoer.
 • Hold dig inden for et fastsat budget.

Sådan vælger du mellem en entreprenør og en underleverandør

Mens kontrakter og underleverandører arbejder hånd i hånd for at færdiggøre et byggeprojekt, er deres specifikke opgaver ofte forskellige. Derfor er det vigtigt at have kendskab til begge dele og at bestemme dine behov for at sikre, at du ansætter den rigtige person til jobbet. Brug disse trin til at hjælpe dig med at vælge mellem en entreprenør og en underleverandør:

1. Bestem omfanget af dit projekt

Når du skal vælge mellem en entreprenør og en underentreprenør, skal du overveje, hvilken type projekt du har brug for hjælp til. Har du et stort bygge- eller renoveringsprojekt, kan en hovedentreprise måske bedre passe til dine behov. Hvis du har et mindre projekt med specialiserede behov i en bestemt byggeniche, så vælg en underleverandør.

2. Undersøg deres erfaringsniveau og kvalifikationer

Sammen med at overveje størrelsen af ​​dit byggeprojekt, undersøge hver entreprenørs erfaringsniveau. Hvis du har et avanceret projekt, er det bedst at hyre den type entreprenør, der bedst opfylder de standarder, du har for projektet.

3. Tænk på omkostningerne

Mens hovedentreprenører kan udføre mange opgaver, kan de ikke udføre alle opgaver selv. Derfor skal de muligvis hyre underleverandører til at hjælpe dem med at gennemføre projektet. Når dette sker, øger det sandsynligvis prisen på dit projekt. Overvej muligheden for at dette sker, og om du virkelig har brug for en totalentreprenør, eller om du bare kan hyre en underleverandør i stedet for.

4. Overvej vigtigheden af ​​personlig forbindelse og engagement

Mens en underleverandør kan lave et par simple reparationer, tilbyder de ikke det samme niveau af personlig forbindelse og overordnet motivation, som entreprenører gør. Da entreprenører normalt arbejder på større byggeprojekter, har de en tendens til at have et større engagement i kvalitet, men det varierer fra entreprenør til. Afgør, om dette betyder noget for dig, og vælg din entreprenør i overensstemmelse hermed.

Sådan finder du en entreprenør

Når du hyrer en entreprenør, sætter du din lid til deres evner. Derfor er det vigtigt at lave din research for at sikre, at de er kvalificerede, erfarne og har et godt omdømme. Brug disse trin til at hjælpe dig med at finde den rigtige entreprenør:

1. Ved, hvad du vil

Inden du henvender dig til potentielle entreprenører, skal du overveje det byggeprojekt, du har brug for hjælp til. Tænk for eksempel på, hvor mange kvadratmeter du skal bruge for at tilføje en tilbygning til dit hus, eller overvej hvilken type lysarmaturer, du ønsker installeret. At vide, hvad du vil have ud af dit projekt på forhånd, gør det lettere for dig at finde den rigtige entreprenør og hjælper dig med bedre at kommunikere dine ideer i fremtiden.

2. Lav en plan

Da mange entreprenører bruger planer til at give dig et skøn over projektets omkostninger, er det vigtigt at have en plan, før du kontakter entreprenører i dit område. Kom i kontakt med forskellige arkitekter og planlæggere for at lave en detaljeret plan for dit projekt. Sørg for, at din plan har så mange detaljer som muligt, og at du medtager dine specifikationer i tegningen for at forhindre misforståelser eller fejlkommunikation i fremtiden.

3. Forstå dine tilladelser

For at sikre, at du hyrer en kvalificeret entreprenør, skal du spørge dem om tilladelserne til dit projekt. Den rette entreprenør bør vide, hvilke tilladelser du har brug for og have generel viden om dem.

4. Bestem hvilken type entreprenør du har brug for

Se efter en entreprenør, der har specialiseret sig i den type projekt, du har brug for hjælp til, for at gøre processen lettere for jer begge. Ved at gøre dette sparer du også tid og penge, da de er sikre på at få arbejdet gjort rigtigt første gang.

Når det kommer til entreprenører, har du mange typer at overveje, herunder blikkenslagere, malere og elektrikere. Husk på, at hvis du har et stort projekt som at bygge et hjem, kan du have brug for flere typer entreprenører for at fuldføre jobbet. Hvis du gør det, så overvej at hyre en hovedentreprenør, så de kan bruge deres netværk af entreprenører og underleverandører til dit store projekt.

5. Lav en plan under dit budget

Beslut dig for, hvor meget du planlægger at bruge på dit projekt. For at holde dig inden for dit budget skal du have en fast figur i baghovedet under hele projektet og dele det med din arkitekt.

6. Lav din research

Før du beslutter dig for en entreprenør, skal du læse anmeldelser, udtalelser og anbefalinger online. Du kan også få henvisninger fra personer, du kender, som for nylig har gennemført et projekt, der ligner dit eget. Indsaml så meget information som muligt fra folk, der tidligere har brugt de entreprenører, du overvejer. Dette kan hjælpe dig med at bestemme, om du vil ansætte en bestemt entreprenør, eller om du vil ansætte en entreprenør frem for en anden.

7. Bekræft deres licenser

Selvom licensreglerne varierer fra stat til stat, er det ofte bedst at arbejde med en licenseret entreprenør. Dette sikrer, at du ikke finder nogen problemer med deres arbejde. Når du finder en entreprenør, skal du sørge for, at de enten er licenseret, registreret, bundet eller forsikret. Bed om at se deres certificeringer eller papirarbejde for at bevise, at de er opdaterede og gyldige.

8. Tjek deres arbejde

Da entreprenører arbejder på forskellige typer byggeprojekter, er det vigtigt at ansætte en, der har erfaring med at arbejde på lignende projekter som den, du ansætter dem til. Det er også vigtigt at finde en entreprenør med en lignende stil. For eksempel, hvis du kan lide moderne finish eller en entreprenør, der bruger victorianske detaljer, skal du sørge for at hyre en, der bruger disse stilarter regelmæssigt.

Tag dig tid til at undersøge de projekter, de har arbejdet på tidligere. Slå deres online portefølje, hjemmeside og sider på sociale medier op for at hjælpe dig med at bestemme deres potentielle succes med dit projekt og for at sikre, at de har en stil, der ligner din egen.

9. Interview nogle få entreprenører

Når du har en shortliste over de entreprenører, du måske ønsker at arbejde med, skal du begynde at interviewe dem. Sigt efter at interviewe omkring tre til fem af de mest kvalificerede entreprenører, der opfylder dine kvalifikationer og behov. Mens du kan tale med dem over telefonen, så sørg for at møde dem personligt på et tidspunkt.

Del dine planer med dem, og bed dem om et anslået bud. Et specificeret bud giver dig mulighed for at bestemme, hvad de forventer at debitere dig for forskellige dele af projektet. Det giver dig også mulighed for at se deres opmærkning for omkostningerne ved ting såsom arbejdskraft og materialer. For at sikre, at de ikke opkræver for meget for dig, skal du lave din egen undersøgelse vedrørende omkostningerne ved visse arbejdskraft og forsyninger på forhånd. Du kan også spørge dem, hvor lang tid du kan forvente, at de vil tage, før du giver dig et estimat for dit projekt. Sørg for at undgå at underskrive noget, før du har mødtes med alle dine potentielle entreprenører.

10. Kontakt deres referencer

Spørg efter hver entreprenørs liste over referencer. Du kan for eksempel ringe til deres tidligere eller nuværende byggepladser. Spørg deres referencer, hvad de syntes om deres arbejde, og om de ville ansætte dem igen. Dette kan hjælpe dig med at afgøre, om de ville passe til dit projekt.

11. Sammenlign detaljer

Tag dig tid til at sammenligne, hvad du diskuterede med hver entreprenør på din shortliste, før du træffer din endelige beslutning. Se på hver entreprenørs bud og prisvariationerne, og diskuter betalingsplaner med hver af dem. Træf derefter en endelig beslutning baseret på de oplysninger, du har indsamlet.

Tips til at finde den rigtige entreprenør

Inden du vælger en entreprenør, er det vigtigt at tage flere ting i betragtning. Brug disse tips til at hjælpe dig med at finde den bedste entreprenør til dit projekt:

 • Udfør et baggrundstjek. Før du hyrer en entreprenør, skal du køre et grundigt baggrundstjek. Tjek med Better Business Bureau for at afgøre, om de har haft nogen tidligere overtrædelser.
 • Find ud af, om de er forsikret. Mens alle entreprenører bør have forsikring, er det vigtigt for dem at have nok forsikring til at beskytte alle involverede parter. Sørg for, at deres forsikring dækker det, du har brug for.
 • Vær opmærksom på detaljerne. For at finde en pålidelig entreprenør skal du være opmærksom på deres handlinger og dine samtaler med dem. Overvej for eksempel, hvor lang tid det tog dem at give dig et skøn, og om det var specificeret, som du bad om. Deres aktualitet og opmærksomhed på detaljer kan indikere, hvor lang tid det vil tage dem at fuldføre dit projekt, og hvor godt de lytter til din retning.

Anker Andreasen
Anker Andreasen Hvis du har et byggeprojekt, du har brug for hjælp til at gennemføre, er det vigtigt at hyre den rigtige entreprenør til opgaven. Da forskellige typer af entreprenører kommer med deres eget sæt fordele og specialiteter, er det vigtigt at kende forskellene i deres roller. I denne artikel forklarer vi de forskellige typer af entreprenører, hjælper dig med at vælge mellem en entreprenør og en underleverandør, lister trinene til at finde den rigtige entreprenør og giver dig tips til at hjælpe dig med at vælge den bedste til jobbet.