En Trin-for-trin Guide Til At Blive En Immigrationssocialrådgiver

En Trin-for-trin Guide Til At Blive En Immigrationssocialrådgiver

Socialrådgivere spiller en integreret rolle i at hjælpe børn, familier og voksne med at få adgang til den støtte, omsorg og ressourcer, de har brug for for at få succes i deres liv. Nogle socialarbejdere vælger at specialisere deres arbejde inden for visse interesseområder, herunder immigration, for at støtte specifikke populationer af klienter, de brænder for at arbejde med. Hvis du overvejer at gå ind på området for immigrationssocialt arbejde, kan det være nyttigt at gennemgå den uddannelse, træning og licens, du skal bruge for at forfølge en sådan karriere. I denne artikel skitserer vi, hvad en immigrationssocialrådgiver er, hvad de laver, og hvordan du kan blive det.

Relateret: 10 typer socialrådgivere

Hvad er en immigrationssocialrådgiver?

Immigrationssocialarbejdere er autoriserede fagfolk, der har specialiseret sig i at betjene indvandrerbørn, unge og familier. De kan støtte indvandrerfamiliers overgange, dokumentationsprocedurer eller andre processer, der påvirker deres daglige liv og velbefindende. De fleste immigrationssocialarbejdere stræber efter det mangefacetterede mål at gøre immigrationshjælp tilgængelig for familier og sikre deres overordnede sikkerhed og tryghed.

I modsætning til konsulenter eller advokater, der arbejder inden for immigration, behøver socialrådgivere typisk ikke at være eksperter, når det kommer til immigrationsspørgsmål. Selvom de måske har brug for at forstå almindeligt anvendt terminologi, muligheder for økonomisk bistand og politikker, er deres primære rolle at hjælpe familier med at få adgang til og sikre de ressourcer, der kan give lindring og lette eventuelle overgangsudfordringer.

Relateret: 13 bedste karrierer for tosprogede

Hvad laver en immigrationssocialrådgiver?

Immigrationssocialarbejdere yder en række ydelser til individuelle voksne, unge og familier. De hjælper typisk deres klienter med at få adgang til støttende ressourcer, der kan afhjælpe nogle af de udfordringer, der er forbundet med immigration, såsom juridisk rådgivning, husly, transport, økonomisk bistand og mere. Da immigranter kan stå over for en bred vifte af forhindringer gennem overgangsoplevelsen, kan immigrationssocialarbejdere levere en lang række tjenester, der er rettet mod at imødekomme deres specifikke behov. Her er nogle af de opgaver, som en immigrationssocialrådgiver kan varetage på daglig basis:

 • Koordinering af familiegenbosættelse og overgang
 • Facilitering af kriseinterventionsprocesser
 • Giver adgang til fællesskabsressourcer for at lette integrationen
 • Vurdere juridiske behov og forbinde klienter med rådgivere
 • Sikring af økonomiske og materielle ressourcer
 • Undersøgelse og rapportering af problemer med arbejdsgiverudnyttelse
 • Sikring af børns velfærd og beskyttelse
 • Identificering af ressourcer til børnepasning og sundhedspleje
 • Oversættelse af juridiske, uddannelsesmæssige og økonomiske dokumenter
 • Arrangering af engelsk som andetsprog (ESL) undervisning
 • Indberetning af tilfælde af en indenlandsk tvist
 • Vedligeholdelse af sagsakter og sikring af korrekt journalføring

Disse tjenester er især nyttige, når socialarbejdere skal hjælpe udokumenterede immigranter, som nogle gange skal navigere i juridiske situationer. I nogle tilfælde kan immigrationssocialarbejdere tilbyde tjenester og indkvartering til familier som et mere humant alternativ til den amerikanske immigrations- og toldmyndigheds regler og tilbageholdelsescentre. Tilvejebringelse af dette alternativ kan hjælpe udokumenterede indvandrerindivider eller familier med at få adgang til mere medfølende og mindre strafbare muligheder under deres overgang, visumansøgningsproces og dokumentationsprocedurer.

Immigrationssocialarbejdere kan finde beskæftigelse inden for en række forskellige miljøer, der fokuserer på immigrationspolitik og støtte. Disse miljøer omfatter nonprofitorganisationer, samfunds- og familieserviceorganisationer, bikulturelle centre, lokale myndigheder, sundhedsorganisationer og skoler. Mens immigrationssocialarbejdere ofte arbejder i kontormiljøer, kan de også udføre feltarbejde, mens de besøger klienter i deres hjem eller arbejdsplads.

Relateret: Sådan bliver man en strafferetlig socialrådgiver

Hvordan bliver man immigrationssocialrådgiver

Der er et par veje, du kan tage for at blive indvandret socialrådgiver, afhængigt af den nøjagtige type tjenester, du gerne vil levere til dine kunder. De fleste indvandrersocialarbejdere forfølger traditionelt licenser som autoriseret mastersocialarbejdere (LMSW'er), da de sjældent har brug for at yde kliniske tjenester i deres roller - snarere fokuserer de på at hjælpe klienter med at få adgang til samfundsbaserede tjenester. Men hvis du er interesseret i at tilbyde kliniske muligheder til dine kunder, kan du forfølge en licenseret klinisk socialarbejder (LCSW) gennem en længerevarende licensproces.

Med denne differentiering i tankerne er her fem grundlæggende trin at tage for at blive en indvandrersocialarbejder gennem den tidligere, mere strømlinede rute:

1. Få en bachelorgrad

For at forfølge din karriere som immigrationssocialrådgiver skal du først opnå din bachelorgrad. Det kan være nyttigt at vælge en relevant studieretning, herunder sociologi, psykologi, folkesundhed eller internationale studier. Du kan også forfølge en bachelorgrad i socialt arbejde (BSW), som forbereder kandidater specifikt til socialt arbejde og giver direkte adgang til praktikmuligheder. Uanset hvilken vej du tager med hensyn til dit hovedfag, kan du under dine bachelorstudier lære de grundlæggende færdigheder, der er nødvendige for at forstå sociale problemer, løsninger og de tjenester, der er tilgængelige for at hjælpe klienter med at fremme velfærd.

Mens du forfølger din bachelorgrad, kan det også være nyttigt at lære et andet sprog. Dette kan hjælpe dig med at opnå tosproget flydende, efterhånden som du gør fremskridt i din karriere, og at være i stand til at tale mere end ét sprog dygtigt vil give dig mulighed for bedre at betjene immigrantklienter. For eksempel kan det at være i stand til at tale og skrive på spansk være en enorm fordel i immigrationssociale roller, da mange amerikanere i øjeblikket taler spansk, og et betydeligt antal immigranter til USA gør det også.

2. Optjen en MSW-grad

Efter at have afsluttet din bachelorgrad, skal du opnå en mastergrad i socialt arbejde (MSW). Denne grad giver dig mulighed for at opnå berettigelse til at blive en praktiserende LMSW, når du går videre i din karriereudvikling. Der er en række gymnasier og universiteter, der tilbyder programmer specifikt rettet mod socialarbejdere, der er interesseret i at arbejde med immigrantklienter. Det er ret almindeligt, at skoler beliggende i områder med høj indvandrerbefolkning tilbyder denne type programmering.

Derfor er det en fordel at forske i specialiserede programmer, der giver MSW-kandidater adgang til læseplaner, der er rettet mod at støtte indvandrere og flygtninge. Prøv desuden at finde et program, der bedst passer til dine behov med hensyn til planlægning og engagement. De fleste MSW-programmer tager mindst to år at gennemføre som fuldtidsstuderende, men mange skoler tilbyder også utraditionelle deltids- eller onlinemuligheder.

Læs mere: En guide til at blive en autoriseret mester socialarbejder (LMSW)

3. Gennemfør et praktikophold

Mens du er tilmeldt dit MSW-program, skal du sandsynligvis gennemføre et praktikophold eller praktik for at opgradere og opnå din grad. Dit praktikophold giver dig mulighed for at lære erfaringsmæssigt og få praktisk træning ved at arbejde direkte med indvandrerklienter i virkelige omgivelser. Selvom du måske også arbejder med andre befolkningsgrupper under dit praktikophold, kan det være en fordel at få erfaring med at arbejde inden for dit ønskede speciale, mens du er på efterskole.

Disse praktikophold kræver typisk cirka 900 timers feltarbejde før eksamen, selvom dette tal kan svinge afhængigt af et programs specifikke krav. Potentielle immigrationssocialarbejdere kan finde praktikpladser hos lokale sundhedsorganisationer, hospitaler, familiesundhedsorganisationer, bikulturelle centre, nonprofitorganisationer og andre steder.

4. Bestå den nødvendige licenseksamen

Når du er færdiguddannet med din MSW-grad, bliver du nødt til at forfølge statslicenser inden for dit geografiske område. De fleste stater har deres egne krav til licens, så sørg for at undersøge de specifikke bestemmelser, der er skitseret for socialarbejdere i dit område. Typisk skal du dog bestå en standard licenseksamen sponsoreret af Association of Social Work Boards (ASWB) eller et andet regulerende organ for at blive en LMSW. Når du har bestået denne eksamen, og din stat har givet dig licens, kan du forfølge en åben stilling og begynde at arbejde inden for immigrationssocialt arbejde.

Relateret: LMSW vs. LCSW: Pligter, løn og kvalifikationer

5. Overvej at tjene en specialelegitimation

Når du først har etableret dig som professionel og begynder din karriere, kan det være nyttigt at forfølge specialiserede faglige udviklingsmuligheder for at finpudse dine kompetencer som socialrådgiver inden for immigrationsområdet. Selvom der ikke er nogen etableret legitimationsoplysninger, der er udpeget til fagfolk inden for immigrationssocialt arbejde, kan det være nyttigt at tjene en anden speciallegitimation. Du kan vælge at opnå certificeringer, der legitimerer dine kompetencer på dette område ved at tage yderligere udviklingskurser og bestå certificeringseksamener. Her er et par eksempler på certificeringer, som immigrationssocialarbejdere kan forfølge:

 • Certificeret avanceret børne-, ungdoms- og familiesocialrådgiver (C-ACYFSW)
 • Certificeret Advanced Social Work Case Manager (C-ASWCM)
 • Certificeret specialist i skolesocialt arbejde (C-SSWS)
 • Certificeret socialrådgiver i sundhedspleje (C-SWHC)

Relateret: Hvor lang tid tager det at blive socialrådgiver?

Jobudsigt og løn

Den nationale gennemsnitlige løn for en generel socialrådgiver er $59.974 om året. Dette tal kan svinge afhængigt af en professionel placering, erfaringsniveau, licensstatus og nøjagtige rolle. Ud over monetær kompensation nyder socialarbejdere typisk arbejdsgiversponsorerede fordele som sygesikring, låntilgivelse og muligheder for pensionsordninger. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics (BLS) forudsiger, at beskæftigelsen af ​​socialarbejdere vil stige med en margin på 13 % over de næste 10 år fra 2019 til 2029.

Denne vækstrate er meget hurtigere end gennemsnittet for alle erhverv og vil resultere i tilføjelse af ca. 713.200 arbejdspladser i marken. BLS tilskriver dette høje vækstpotentiale til den stigende efterspørgsel efter fagfolk, der kan hjælpe med at fremme velvære, sunde livsvalg og tilfredshed gennem perioder med livstilpasning og udfordring. Især socialrådgivere, der betjener ældre klienter, familier og klienter med misbrugsudfordringer, vil opleve den største stigning i jobmuligheder. Med dette kan immigrationssocialarbejdere nyde en lignende tendens inden for deres særlige underområde, da de arbejder direkte med børn og familier.

Relateret: Sådan bliver du en international socialrådgiver

Immigration socialrådgiver færdigheder

Der er forskellige færdigheder, som immigrationssocialarbejdere bør udvikle for at fremme succes i deres karriere. Her er et par af disse færdigheder forklaret:

 • Kritisk tænkning: Immigrationssocialarbejdere har, ligesom andre uspecialiserede socialarbejdere, brug for kritiske tænkningskompetencer for at vurdere klientbehov og identificere tjenester og løsninger, der kan gavne deres velvære. Dette er især afgørende for immigrationssocialarbejdere, der arbejder med udokumenterede klienter.

 • Organisation: Socialarbejdere håndterer typisk forskellige sager på én gang, og at have stærke organisatoriske færdigheder kan hjælpe dem med at betjene deres klienter mere effektivt og effektivt. Disse færdigheder er yderst nyttige, når du skal dokumentere tjenester og føre optegnelser.

 • Empati: Immigrationssocialarbejdere skal praktisere empati og et højt niveau af følelsesmæssig intelligens, mens de arbejder med deres klienter, som kan opleve livets udfordringer. Dette kan hjælpe dem med bedre at vurdere klientens behov medfølende og hjælpe dem med at undgå straffeforanstaltninger.

 • Kommunikation: Da de fleste immigrationssocialarbejdere vurderer deres klienters behov og letter ressourceadgang gennem samtale, skal disse fagfolk kommunikere effektivt. Dette er dobbelt vigtigt, når du arbejder med kunder, der har brug for tosprogede sprogtjenester som oversættelse.

 • Tidsstyring: Som nævnt ovenfor kan immigrationssocialarbejdere have behov for at håndtere forskellige klienter inden for deres sagsmængde og skal derfor administrere deres tid ordentligt. Dette kan hjælpe dem med at sikre, at de har nok tid til at udføre administrative opgaver, samtidig med at de hjælper kunder med at få adgang til alle de tjenester, de har brug for.

Bemærk venligst, at ingen af ​​virksomhederne nævnt i denne artikel er tilknyttet Bonjoures.

Preben Due
Preben Due Socialrådgivere spiller en integreret rolle i at hjælpe børn, familier og voksne med at få adgang til den støtte, omsorg og ressourcer, de har brug for for at få succes i deres liv. Nogle socialarbejdere vælger at specialisere deres arbejde inden for visse interesseområder, herunder immigration, for at støtte specifikke populationer af klienter, de brænder for at arbejde med. Hvis du overvejer at gå ind på området for immigrationssocialt arbejde, kan det være nyttigt at gennemgå den uddannelse, træning og licens, du skal bruge for at forfølge en sådan karriere. I denne artikel skitserer vi, hvad en immigrationssocialrådgiver er, hvad de laver, og hvordan du kan blive det.