En Systemanalytikers Rolle: Færdigheder Og Typer Af Arbejdsgivere

En Systemanalytikers Rolle: Færdigheder Og Typer Af Arbejdsgivere

Hvis du er dygtig til computere og nyder at undersøge forskellige softwareprogrammer, kan en rolle som systemanalytiker være den rigtige for dig. Systemanalytikere kan arbejde for en lang række virksomheder for at analysere deres nuværende systemer og implementere nye for at hjælpe dem med at udføre effektivt, effektivt og produktivt. Der er mange færdigheder, som en systemanalytiker skal have for at kunne fuldføre deres rolle, herunder kreativitet, kritisk tænkning og opmærksomhed på detaljer. I denne artikel dækker vi, hvad en systemanalytiker laver, hvilke kompetencer en systemanalytiker skal have, og hvilke typer af arbejdsgivere, de typisk arbejder for.

Relateret: Lær om at være systemanalytiker

Hvad laver en systemanalytiker?

En systemanalytiker administrerer og forbedrer computer- og softwaresystemer direkte for organisationer eller deres kunder. De vil gennemgå og vurdere, hvor effektivt en virksomheds nuværende it-system er, og vil bygge planer for at forbedre systemets mangler eller fejl. Når de forstår og identificerer, hvilke forbedringer de skal lave, skriver de krav og opdateringer til disse nye systemer. Systemanalytikere kan også hjælpe med at implementere disse forbedringer og kan fortsætte med at overvåge deres ydeevne for potentielt at tilføje ekstra forbedringer.

Andre almindelige jobopgaver for en systemanalytiker omfatter:

 • Gennemgang af aktuelle IT-systemer, såsom netværk, software og hardwarefunktioner for eventuelle fejl eller problemer
 • Samarbejde med medarbejdere og afdelingsledere for at bestemme, hvilke systemkrav de har brug for for at forblive effektive og produktive
 • Opbygning af nye systemer, der adresserer og løser eventuelle problemer vist i de nuværende systemer
 • Oprettelse af analyserapporter, der repræsenterer cost-benefit ved eventuelle foreslåede opgraderinger
 • Assistere IT-teamet med at implementere ethvert nyt system, der for nylig er blevet udarbejdet og godkendt
 • Test og fejlfinding af alle nyligt implementerede planer for at sikre, at de fungerer effektivt
 • Instruere andre medarbejdere i, hvordan de skal bruge disse nye systemer gennem træningsprogrammer og dokumenter
 • Indsendelse og implementering af alle systemer under strenge deadline- og budgetbegrænsninger

Relateret: Sådan bliver du systemanalytiker: Karrierekrav og skridt at tage

Kompetencer systemanalytikere skal have

For at udmærke sig i deres rolle bør systemanalytikere have effektive tekniske kyndige, samtidig med at de er i stand til at kommunikere og samarbejde effektivt med teammedlemmer, ledere og kunder. Almindelige færdigheder, systemanalytikere bør have, omfatter:

 • Analyse : Før de bestemmer hvilket softwaresystem der skal installeres for en organisation, skal systemanalytikere først indsamle og gennemgå datasæt for at identificere problemer og områder, der skal forbedres.
 • Detaljeorienteret: For omhyggeligt at fejlfinde og teste nuværende systemer for at identificere potentielle fejl, skal systemanalytikere have imponerende opmærksomhed på detaljer for at finde problemområder på nuværende systemer og identificere eventuelle problemer på de nye systemer, de installerer.
 • Skriftlig og verbal kommunikation: Systemanalytikere har brug for stærke skriftlige og mundtlige kommunikationsevner for at besvare eventuelle spørgsmål, kunder, medarbejdere eller ledere måtte have om systemet og dets ydeevne. De bliver nødt til at forklare den komplekse terminologi og problemstillinger i et system i letforståelige termer, når de kommunikerer dem personligt eller når de udarbejder undervisningsmateriale.
 • Lytteevner og interpersonelle evner: Når der opstår et problem med en virksomheds computersystemer, vil medarbejdere eller kunder forklare de problemer, de står over for med systemanalytikere for at hjælpe dem med bedre at forstå, hvilke ændringer der skal foretages på de nuværende systemer. De vil også bruge deres lytteevner til at finde ud af, hvilke funktioner og opdateringer klienter kræver og foretrækker til deres nyere systemer.
 • Tilpasningsevne og fleksibilitet: Når de tilføjer forbedringer og opdateringer til nye programmer, bør systemanalytikere være klar til at justere i overensstemmelse hermed for at forberede sig på kunders og medarbejderes noter og præferencer. De bør også være klar til uventede ændringer, der kan opstå og få systemet til uventet at holde op med at fungere eller fejlfunktion.
 • Kritisk tænkning og problemløsning: Nogle komplekse problemstillinger kan dukke op, som får systemanalytikere til nøje at vurdere organisationens behov og designe innovative og logiske løsninger. De vil derefter studere de nyligt implementerede programmer omhyggeligt for at finde nye problemer og tilføje ændringer for at forbedre disse problemer.
 • Kreativitet: Mange medarbejdere kan forvente, at systemanalytikere regelmæssigt genererer nye ideer til programmer, der regelmæssigt kan installeres for effektive forbedringer af enhver af virksomhedens igangværende problemer.
 • Tekniske færdigheder: Systemanalytikere bruger et stort flertal af deres tid på computeren på at undersøge, opdatere og implementere nye computerprogrammer og deres funktioner. Det betyder, at de bør have avanceret teknisk viden og evner til effektivt at forstå, hvilke funktioner der vil gavne visse systemer og opfylde de specifikke behov hos medarbejdere og kunder.

Relateret: De bedste jobfærdigheder til at få dit CV til at skille sig ud

Typer af arbejdsgivere

Der er flere forskellige organisationer, systemanalytikere kan operere i, hvor deres ansvar kan variere afhængigt af den branche, de er en del af. Forskellige typer af arbejdsgivere, som systemanalytikere normalt arbejder for, omfatter:

 • Selvstændig virksomhed: Nogle systemanalytikere arbejder uafhængigt som kontrahenter for en lang række forskellige organisationer. De kan udføre opgaver efter behov og vil modtage betaling efter at have fuldført hele projektet. Fordi de typisk arbejder for en lang række forskellige organisationer, bør de have et grundlæggende kendskab til flere forskellige computersystemer til at undersøge og implementere de nødvendige programmer for hver specifik virksomhed.
 • Teknologifirmaer: Der er systemanalytikere, der kan arbejde for informationsteknologivirksomheder, hvor de vil være ansvarlige for flere forskellige kundekonti og løse deres organisatoriske problemer efter behov. De vil implementere systemer til nye kunder og regelmæssigt tjekke ind på og fejlfinde programmer for nuværende. Det betyder, at de regelmæssigt kan rejse til organisationer for at gennemgå disse systemer og for at holde møder for at diskutere opdateringer og forbedringer personligt.
 • Finansorganisationer: Nogle systemanalytikere arbejder for finans- og bankvirksomheder for at hjælpe medarbejderne med bedre at sortere deres pengestyringsfiler, organisere deres klients økonomiske optegnelser og foretage hurtigere transaktioner.
 • Sundheds- og forsikringsselskaber: Læge- og forsikringsselskaber kan have brug for computersystemer til at arkivere og opbevare patienters journaler, godkende lægers medicinanmodninger, tjekke patienter ind ved at indtaste deres højde, vægt og andre detaljer i programmet og spore medicinstuderendes eller praktikanters fremskridt for ledende medarbejdere at gennemgå.
 • Offentlige enheder: Der er offentlige enheder, der regelmæssigt bruger computersystemer til at interagere med både andre ansatte og fællesskabsmedlemmer. De skal installere computersystemer, så medlemmer af fællesskabet kan indsende anmodninger om forbedringer, og for at medarbejdere kan indsende fremskridt i opgaver eller øge deres organisatoriske kommunikation og interaktioner.

Freddy Beck
Freddy Beck Hvis du er dygtig til computere og nyder at undersøge forskellige softwareprogrammer, kan en rolle som systemanalytiker være den rigtige for dig. Systemanalytikere kan arbejde for en lang række virksomheder for at analysere deres nuværende systemer og implementere nye for at hjælpe dem med at udføre effektivt, effektivt og produktivt. Der er mange færdigheder, som en systemanalytiker skal have for at kunne fuldføre deres rolle, herunder kreativitet, kritisk tænkning og opmærksomhed på detaljer. I denne artikel dækker vi, hvad en systemanalytiker laver, hvilke kompetencer en systemanalytiker skal have, og hvilke typer af arbejdsgivere, de typisk arbejder for.