En Læges Og En Ingeniørs Arbejdsliv: Hvad Er Forskellene?

Når du vælger en karrierevej, er det vigtigt at lære om de forskellige aspekter af hvert valg, såsom uddannelseskrav, typiske arbejdstider og løn. Læger og ingeniører har unikke baner og stier, der kan appellere til dig. At forstå, hvordan arbejdslivet er sammenlignet mellem en læge og en ingeniør, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken af ​​de to stillinger der appellerer mest til dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en læge gør, diskuterer en ingeniørs jobansvar og sammenligner en læges arbejdsliv med en ingeniørs.

Hvad gør en læge?

En læge, eller læge, undersøger, diagnosticerer og behandler patienter. De rådgiver også patienter om, hvordan de kan forbedre deres helbred. Læger kan arbejde inden for en række specialer, såsom dermatologi, familiemedicin eller neurologi. Almindelige arbejdsopgaver for en læge omfatter:

 • Bestilling af laboratorietest og tolkning af resultater
 • Ordinering og administration af behandling
 • Udførelse af mindre operationer
 • Indsamling af patientoplysninger og sygehistorie
 • Forklaring af procedurer til patienter
 • Henvisning af patienter til en specialist
 • Udførelse af diagnostiske tests
 • Udarbejdelse af en behandlingsplan for patienter

Relateret: Typer af læger: 25 lægespecialer i høj efterspørgsel

Hvad laver en ingeniør?

En ingeniør arbejder inden for en række forskellige områder for at udvikle og vedligeholde maskiner, motorer og offentlige arbejder. De designer, tester og skaber typisk udstyr, bygninger eller systemer. Dette involverer nogle gange at forbedre eksisterende systemer ved at foretage ændringer. Ingeniører er specialiserede inden for områder som mekanisk, kemisk, civil og elektrisk. Jobansvar varierer afhængigt af hvilken type rolle en ingeniør arbejder i, men kan omfatte:

 • Udarbejdelse af projektoverslag og budgetter
 • Udarbejdelse af projektspecifikationer
 • Design af eksperimenter
 • Udvikling af testprocesser
 • Overholdelse af projektdeadlines og budgetter
 • Udarbejdelse af tekniske rapporter til kunder
 • Dele resultater med interessenter
 • Dokumentation og sporing af projektets fremdrift

Relateret: Hvad gør ingeniører? Typer af ingeniører og ansvar

Arbejdsliv for en læge vs. en ingeniør

Følgende er nogle forskelle mellem at arbejde som læge og ingeniør:

Arbejdsmiljø

Læger arbejder indendørs i både kliniske og ikke-kliniske omgivelser. Kliniske omgivelser omfatter hospitaler, medicinske klinikker og lægekontorer. Ikke-kliniske indstillinger omfatter nonprofitorganisationer, offentlige agenturer og forsikringsselskaber. Læger, der arbejder i kliniske omgivelser, kan støde på hastige situationer, hvor de skal træffe kritiske beslutninger hurtigt. Personer i et ikke-klinisk miljø kan arbejde med en række fagfolk, herunder politikere, administratorer og direktører.

Ingeniører har en tendens til at arbejde indendørs i kontorbygninger, industrianlæg eller laboratorier. Nogle ingeniører, såsom petroleumsingeniører, kan arbejde udendørs for at undersøge arbejdssteder. Ingeniører har en tendens til at arbejde i teamindstillinger for at fuldføre projekter. Afhængigt af deres rolle kan de også arbejde omkring farlige materialer og bære sikkerhedsudstyr til beskyttelse.

Relateret: 5 typer arbejdsmiljøer (og hvordan man identificerer, hvad der er det rigtige for dig)

Typiske timer

Læger i private praksisser og ikke-kliniske omgivelser kan arbejde med normal arbejdstid, mens læger på hospitaler for det meste arbejder uden for normal arbejdstid. Læger, der arbejder på hospitaler, kunne regelmæssigt arbejde nætter, helligdage og weekender og rotere gennem vagtplaner. Det er almindeligt for mange læger at arbejde lange skift, hvor arbejdsuger nogle gange overstiger 40 timer.

Typisk arbejder ingeniører 40 timer om ugen. Men når de arbejder på vigtige projekter, kan ingeniører arbejde overarbejde for at sikre, at de overholder deres deadlines. Nogle virksomheder kan tilbyde overarbejdsmuligheder under travl produktion. De arbejder normalt inden for normal arbejdstid, men kan udføre noget arbejde i weekenden.

Krav

At blive læge tager længere tid end at blive ingeniør. Læger afslutter en fire-årig bachelorgrad, efterfulgt af fire års medicinsk skole. De gennemfører derefter et ophold, der kan tage op til syv år, afhængigt af specialet. Nogle læger vælger også at afslutte et stipendium efter opholdet for at specialisere sig yderligere, hvilket kan tage op til tre år. Samlet set kan det tage så lidt som 11 år at blive læge, mens nogle specialer kan tage op til 18 år.

For at blive ingeniør gennemfører en person en fireårig bachelorgrad. Ingeniører, der tilbyder deres tjenester til offentligheden, har brug for en professionel ingeniørlicens. For at opnå denne licens skal de fuldføre følgende:

 • Bestå Fundamentals of Engineering-eksamenen
 • Få fire års erfaring under en autoriseret ingeniør
 • Bestå principper og praksis for ingeniøreksamen
 • Ansøg om en licens hos deres stats ingeniørråd

Afhængigt af deres ingeniørspeciale skal de muligvis også tjene en kandidatgrad, men de fleste arbejdsgivere kræver et minimumskrav til uddannelse af en bachelorgrad.

Relateret: Sådan bliver du ingeniør

Løn

En anden stor forskel mellem at arbejde som læge og ingeniør er mængden af ​​penge, du kan tjene. I gennemsnit tjener en læge $246.142 om året. Specialiseringer, ligesom kardiologer, tjener $284.694 om året i gennemsnit. Løn kan afhænge af faktorer som placering og erfaring.

En ingeniør tjener en national gennemsnitsløn på $68.746 om året. Lønningerne varierer afhængigt af den type ingeniørrolle, du forfølger. For eksempel tjener en luftfartsingeniør en national gennemsnitsløn på $104.248 om året. Dem med mere erfaring og uddannelse har potentialet til at tjene endnu højere lønninger.

Fordele

Ud over økonomisk kompensation modtager læger nogle gange adskillige fordele, herunder flyttehjælp, visumsponsorering, fejlbehandlingsforsikring og låneassistance. Læger modtager også ofte sundheds-, invaliditets- og livsforsikringer gennem deres arbejdsgivere. Efteruddannelsestillæg er også almindelige.

Fordele for en ingeniør har en tendens til at omfatte forældreorlov, 401(k)-matching med deres virksomhed og flytningshjælp. Arbejdsgivere yder ofte professionel udviklingsbistand og undervisningsgodtgørelse for enkeltpersoner, der kan forfølge kandidatgrader. Andre fordele omfatter sundheds-, syn-, tand- og invalideforsikring.

Jobudsigt

US Bureau of Labor Statistics forventer en lægejobvækst på 4 % mellem 2019 og 2029. Dette er den gennemsnitlige jobvækst, der forventes for alle erhverv. Læger kan blive mere efterspurgte, efterhånden som den voksende og aldrende befolkning søger lægehjælp.

BLS forudsiger yderligere 139.300 job til ingeniører inden for 18 forskellige områder i perioden 2016 til 2026. De specifikke udsigter varierer baseret på typen af ​​ingeniør, hvor civilingeniør er mest efterspurgt.

Bemærk venligst, at ingen af ​​de organisationer, der er nævnt i denne artikel, er tilknyttet Bonjoures.

Gert Kruse
Gert Kruse Når du vælger en karrierevej, er det vigtigt at lære om de forskellige aspekter af hvert valg, såsom uddannelseskrav, typiske arbejdstider og løn. Læger og ingeniører har unikke baner og stier, der kan appellere til dig. At forstå, hvordan arbejdslivet er sammenlignet mellem en læge og en ingeniør, kan hjælpe dig med at beslutte, hvilken af de to stillinger der appellerer mest til dig. I denne artikel undersøger vi, hvad en læge gør, diskuterer en ingeniørs jobansvar og sammenligner en læges arbejdsliv med en ingeniørs.