En Komplet Guide Til Investeringsbankvirksomhed

En Komplet Guide Til Investeringsbankvirksomhed

Hvis du har en stærk interesse for finans og aktiemarkederne, så kan en karriere inden for investeringsbank være noget for dig. I modsætning til andre typer bankfolk arbejder investeringsbankfolk specifikt med virksomheder og regeringer, tilbyder finansiel rådgivning og hjælper med at udføre transaktioner. At lære om, hvad investeringsbankfolk gør, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er en vej, du vil udforske yderligere.

I denne artikel diskuterer vi, hvad investeringsbanker er, hvad investeringsbankfolk gør, hvor meget investeringsbankfolk typisk tjener, de færdigheder, du skal bruge for at få succes som investeringsbankmand, og de skridt, du skal tage for at blive det.

Hvad er investeringsbankvirksomhed?

Investeringsbank er en afdeling af bankaktiviteter designet til at hjælpe organisationer, virksomheder og regeringer med at rejse kapital ved at udføre transaktioner som fusioner og opkøb og få adgang til finansielle konsulenttjenester. Investeringsbanker fungerer som mellemled mellem institutioner, der har brug for kapital til at drive og vokse deres virksomheder, og investorer, der leder efter investeringsmuligheder. Investeringsbanker tegner også værdipapirer og ny gæld for alle typer virksomheder og tilbyder vejledning til virksomheder vedrørende udstedelse og placering af aktier.

Læs mere: Hvad gør investeringsbanker? Definition og investeringsbankers rolle

Hvad laver en investeringsbankmand?

Investeringsbankfolk tjener som rådgivende funktion for regeringer og virksomheder. De tilbyder deres kunder forskellige rådgivningsydelser, hjælper dem med at rejse penge på kapitalmarkederne og vejleder med fusioner og opkøb. Nogle af deres nøgleansvar omfatter:

 • Udvikling af forskellige typer finansielle modeller for at værdiansætte gæld og egenkapital til kapitalfremskaffelsestransaktioner, fusioner og opkøb
 • Udvikling af anbefalinger til fusioner og opkøb, produkttilbud, værdiansættelser og private equity-transaktioner
 • Udførelse af forskellige værdiansættelsesmetoder
 • Udarbejdelse og gennemgang af investeringsmemoranda, pitch-bøger, ledelsespræsentationer og andet materiale, der bruges til at hjælpe kunder med at få finansiering
 • Udførelse af research, analyse og dokumentation forud for transaktioner
 • Udvikling og vedligeholdelse af relationer med henblik på at udvide forretningen
 • Udarbejdelse af præsentationer til forskellige kundeporteføljer

Relateret: Sådan kommer du ind i Investment Banking

Gennemsnitsløn for en investeringsbankmand

Den gennemsnitlige løn for en investeringsbankmand i USA er $84.044 om året. Nogle lønninger varierer fra $53.219 til $180.000 om året afhængigt af den finansielle institution og kandidatens erfaring, geografiske placering og færdigheder. Normalt tjener investeringsbankfolk i store banker flere penge, inklusive løn og bonusser. Top-performerende banker kan betale en årlig grundløn på mere end $200.000 til nyuddannede fra prestigefyldte finansieringsprogrammer.

Læs mere: Hvor meget tjener investeringsbankfolk?

Funktioner af investeringsbankvirksomhed

Der er syv primære investeringsbankfunktioner, herunder:

 • IPO'er: Virksomheder samarbejder med investeringsbanker, når de udsteder en børsnotering eller børsnotering. Banken hjælper virksomheden med at sætte alt op og notere børsnoteringen på en børs.
 • Fusioner og opkøb: Dette er en anden vigtig funktion for investeringsbanker. En fusion og opkøb inden for økonomi, strategi og ledelse, der omhandler tilslutning eller opkøb af virksomheder. Investeringsbanker kan repræsentere enten køber eller sælger i en fusion og opkøb. Det hjælper med at fuldføre en virksomhedsvurdering og kan hjælpe en virksomhed med at rejse midler til fusioner eller opkøb.
 • Risikostyring: Investeringsbanker hjælper virksomheder med at styre deres finansielle risici i form af lån, likviditet eller valuta. Investeringsbanker hjælper også virksomheder med at kontrollere juridiske risici og overholdelsesrisici, operationelle risici, forretningsrisici og investeringsrisici.
 • Forskning: Investeringsbanker udfører en bred vifte af forskning, herunder renteanalyser, aktieanalyser, kvalitativ forskning og makroøkonomisk forskning. Banken deler derefter resultaterne af sin forskning med sine kunder.
 • Merchant banking: Investeringsbanker yder rådgivning til finansielle, juridiske, ledelsesmæssige og marketingsmæssige forhold. De kan blandt andet hjælpe kunder med at rejse finansiering, administrere porteføljer og endda give særlig assistance til små virksomheder og iværksættere.

Hvorfor er investeringsbankvirksomhed vigtig?

Investeringsbank er vigtigt, fordi det gør det muligt for virksomheder og regeringer at få råd om, hvordan de håndterer deres økonomiske udfordringer. Det gør det også muligt for dem at opnå finansiering, hvad enten det er fra obligationsudstedelser eller afledte produkter. Investeringsbankerne gør det nemt for store virksomheder og virksomheder at komme i kontakt med investorer.

Læs mere: Top jobveje til en karriere i investeringsbankvirksomhed

Hvem arbejder investeringsbankfolk med?

Investeringsbankfolk arbejder med en række forskellige kunder, herunder:

 • Iværksættere
 • Små virksomheder
 • Selskaber
 • regeringer

Investeringsbankfolk er i det væsentlige finansielle rådgivere for disse selskaber eller offentlige enheder, og deres hovedformål er at hjælpe deres kunder med at rejse penge. Det kan betyde, at man udsteder en obligation, forhandler om opkøb af et konkurrerende selskab, arrangerer salg af aktier eller arrangerer selve salget af virksomheden.

Færdigheder du skal bruge for at arbejde i investeringsbank

De primære færdigheder, du skal udvikle for at få succes inden for investeringsbank, inkluderer:

 • Analytiske færdigheder: For at få succes inden for investeringsbank, har du brug for stærke numeriske og analytiske færdigheder. Du skal være i stand til at udføre research, indsamle information og derefter analysere disse data for at nå frem til en logisk konklusion.
 • Teamwork: Investeringsbankfolk arbejder typisk som en del af et større team for at imødekomme deres kunders behov. For at få succes i dette miljø skal du have fremragende teamwork-evner og ideelt set teamlederevner.
 • Arbejdsmoral: Investeringsbankområdet kræver høj energi og et stærkt engagement. Aspirerende investeringsbankfolk skal have en stærk arbejdsmoral for at trives i denne type miljø.
 • Kommunikationsevner: Fordi investeringsbankfolk er forpligtet til at kommunikere med kunder og oprette rapporter, har de brug for stærke verbale og skriftlige kommunikationsevner.
 • Tidsstyringsevner: Investeringsbankfolk arbejder typisk på mere end én konto, hvilket betyder, at de skal have stærke tidsstyrings- og projektledelsesevner for at kunne balancere deres tid og overholde alle de gældende deadlines for deres arbejde.

Relateret: 12 af de bedst betalte finansjob

Sådan bliver du en investeringsbankmand

Her er de grundlæggende trin, du skal tage for at forfølge en karriere som investeringsbankmand:

1. Få en bachelorgrad

Investeringsbankfolk skal som minimum have en bachelorgrad. Overvej at forfølge en grad i regnskab, finans, business administration eller en anden nært beslægtet erhvervsuddannelse. Uanset hvilken grad du vælger, er det vigtigt at gennemføre kurser inden for finans, økonomi og matematik.

2. Gennemfør et praktikophold

Mens investeringsbanker ikke kræver, at entry-level kandidater har erhvervserfaring inden for investeringsbank, kan den praktiske erfaring, du får inden for et praktikophold, gøre dig mere konkurrencedygtig som kandidat, især hvis du gennemfører dit praktikophold i en relevant branche.

3. Forfølge muligheder på begynderniveau

Det næste trin, du skal fuldføre, er at finde en entry-level position i et investeringsbankfirma. Hvis du vælger at søge job efter at have afsluttet din kandidatgrad, så vil du sandsynligvis have et forspring i forhold til andre ansøgere. Du kan også kvalificere dig til mere avancerede stillinger.

4. Overvej en kandidatgrad

Selvom det ikke nødvendigvis er nødvendigt at arbejde i investeringsbankvirksomhed, vil du sandsynligvis blive forpligtet til at have en for at komme videre i feltet. Derudover gør en kandidatgrad dig mere konkurrencedygtig som kandidat til avancerede stillinger.

5. Forfølge licensering

Investeringsbanker kræver ofte værdipapirlicenser, såsom Series 63 eller Series 79. For at opnå disse licenser skal du bestå en eksamen. Kandidater skal være sponsoreret af et medlem af Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) for at tage en af ​​disse eksamener.

Steen Leth
Steen Leth Hvis du har en stærk interesse for finans og aktiemarkederne, så kan en karriere inden for investeringsbank være noget for dig. I modsætning til andre typer bankfolk arbejder investeringsbankfolk specifikt med virksomheder og regeringer, tilbyder finansiel rådgivning og hjælper med at udføre transaktioner. At lære om, hvad investeringsbankfolk gør, kan hjælpe dig med at afgøre, om dette er en vej, du vil udforske yderligere.