En Komplet Guide Til At Blive Guldsmed

En guldsmed er en dygtig håndværker, der kan designe, skabe og reparere bærbart tilbehør ved hjælp af metaller, sten, ædelstene og andre materialer. For at være en professionel guldsmed skal du udvikle dig selv til en fin kunstner og skærpe dine håndværksevner for at lave attraktive og unikke smykker. I denne artikel diskuterer vi en guldsmeds færdigheder og ansvar og giver en trin-for-trin guide til at blive en guldsmed.

Hvad laver en guldsmed?

Som guldsmed har du en bred vifte af kompetencer og ansvar. Udover at have enestående viden om metaller, ædelstene og sten, er du også ansvarlig for at holde dig opdateret med de nyeste monteringsteknikker, global smykkemode og trends. Selvom de daglige opgaver er forskellige, kan en guldsmed være ansvarlig for:

 • At skabe modeller og derefter støbe de ædle metaller og sten efter behov for at skabe nye og unikke smykker.
 • Reparation af smykker ved at skære det ekstra stykke af, reducere størrelser, reparere spænder og så videre.
 • Arbejder på sten og udskærer dem for at sætte og fastgøre dem i smykkerne.
 • Polering og udglatning af de ru led på smykket.
 • Vurdering og forskning i kvaliteten af ​​metaller, ædelstene og sten
 • Forståelse af virksomheden, lønomkostninger, materialeomkostninger og andre omkostninger for at bestemme produktionsomkostningerne for at tjene en avance.

At være guldsmed er en sjov og udfordrende karrieremulighed, du kan prøve, hvis du brænder for smykkefremstilling.

Relateret: Sådan bliver du en gemologist

Sådan bliver du guldsmed

Som med enhver anden karrieremulighed, skal du vælge at blive guldsmed, hvis du er villig til at forpligte dig til at forfølge dette som en karriere. Her er en trin-for-trin guide til, hvordan du bliver guldsmed.

1. Gennemfør gymnasiet

Du skal afslutte skolen og få en gymnasieeksamen eller GED for at komme op ad stigen. For at komme ind på et godt universitet for smykkerelaterede programmer, skal du have en gymnasieuddannelse eller tilsvarende grad. At have fag som kunst og matematik kan være en god hjælp for din karriere. Også, hvis du ansøger om en entry-level-stilling, kommer en gymnasieuddannelse til nytte. I mellemtiden skal du læse bøger om smykkefremstilling, smykkeverdenen og industriens udvikling for at holde dig ajour.

2. Deltag i et smykkefremstillingsprogram

Inden du begynder på college til en bacheloruddannelse, kan du tilmelde dig en erhvervsskole eller et hvilket som helst smykkefremstillingsprogram for at hjælpe dig med at lære de grundlæggende forretningsgrundlag. Du lærer om stenpolering, stensætning, emaljering, støbning, svejsning og smykkereparation. Mange af disse programmer lærer dig også brugen af ​​CAD-software. I disse moderne tider er det et nyttigt værktøj til at designe smykker. Du kan lave 2D- eller 3D-modeller af dine smykker, før du forvandler dem til fine stykker.

3. Kom med som lærling

Smykkefremstilling, reparation, polering og udskæring er praktiske værker. Du kan lære kunsten ved at blive lærling hos en professionel guldsmed. Du kan komme i lære efter at have gennemført gymnasiet eller smykkefremstillingsuddannelsen. Smykkefremstillingsprogrammerne og erhvervsuddannelserne er fleksible nok til at give dig tid nok til at arbejde som lærling til at lære praktiske aspekter, mens du træner. Mange guldsmede vil acceptere dig som lærling direkte efter gymnasiet, mens andre kan kræve en vis forudgående uddannelse.

4. Fuldfør din uddannelse

At blive guldsmed kræver ikke en bachelorgrad eller kandidatgrad. Du kan tilmelde dig en smykkeskole for at øge dine chancer for beskæftigelsesegnethed og få et bedre greb om din uddannelse for at forbedre dine færdigheder og talent for smykkefremstilling.

Du kan besøge Jewellers of America for at få en idé om de bedste skoler til de forskellige områder inden for smykkefremstilling. De fleste håbefulde juvelerer vælger Smykkedesign og Fine Arts som de foretrukne kurser. Et smykkedesign kursus er specielt designet til dem, der ønsker at blive professionelle juvelerer.

Uddannelsen i Fine Arts er ikke direkte relateret til smykkedesign. Det indebærer at lære skulpturer, malerier, arkitektur, musik, poesi osv. Det uddanner om at skabe kunst, der appellerer til mennesker, og dette er vigtigt i smykkedesign for at skabe stykker, der appellerer. Smykkedesignere anvender denne læring til at skabe visuelt tiltalende kunstneriske smykker.

Ud over disse, hvis du ønsker at drive din egen virksomhed, er det også nyttigt at tilføje forretningsrelaterede klasser som marketing og salg.

Relateret: Sådan bliver du smykkedesigner: Pligter, trin og topfærdigheder

5. Sammensæt en portfolio

Når du har afsluttet din uddannelse, kan du søge job i denne branche. At sammensætte en portefølje af dit arbejde er det første skridt mod at træde ind i smykkeindustrien. Saml omhyggeligt hvert af dine tidligere værker ved at tage højkvalitetsfotografier af de originale smykker, du har designet.

Du kan kompilere en online samling af dit arbejde, eller du kan samle det i en papirmappe for at fremvise din ansættelseschef.

6. Søg arbejde

Ofte skal du starte på en entry-level stilling, når du begynder en karriere som guldsmed. Som bænkjuveler kan du finde arbejde på fabrikker, detailbutikker, reparationsværksteder eller smykkeudstillingslokaler. Du kan også tilmelde dig som salgsrepræsentant og rykke karrierestigen med tiden.

Relateret: 30 spørgsmål til en smykkebutiksinterview (med svar)

7. Få certificeringer

For at komme videre i din karriere som guldsmed er det en god idé at opnå certificeringer, der er relevante for dit job. Her er fire certifikater fra Jewellers of America, som du kan prøve baseret på din erfaring:

 • Certificeret bænkjuvelertekniker (CBJT)
 • Certificeret bænkjuveler (CBJ)
 • Certificeret Senior Bench Jeweler (CSBJ)
 • Certificeret Master Bench Jeweller (CSMJ)

Når du afslutter dit et år i smykkereparation, er du berettiget til CBJT. Efter to år er du berettiget til CBJ. CSBJ og CSMJ certificeringer er beregnet til senior juvelerer, der har investeret en del år i arbejdet. For at opnå disse certificeringer skal du bestå skriftlige såvel som flere praktiske prøver.

8. Kontinuerlig læring

Selvom det ikke kræver en bachelor- eller kandidatgrad at blive guldsmed, skal du blive ved med at lære at fremme din karriere og få bedre muligheder. At tjene en grad i gemologi eller antikke smykker kan hjælpe dig med at få et bedre fodfæste i branchen. Der er flere institutter som Jewelers of America og Gemological Institute of America eller colleges som California College of the Arts, Kansas University og San Diego State University, som kører fremragende programmer for dem, der ønsker at pudse deres smykkefremstillingsevner.

Tips til at drive en smykkevirksomhed

For at drive en smykkevirksomhed skal du gennemgå uddannelse og have uddannelseskrav som specificeret tidligere. Her er nogle andre retningslinjer for at skabe dine smykker og eje en virksomhed.

 • Det ville være bedst, hvis du fik en bachelorgrad. At lære gemologi er også et must for en grundig forståelse af de forskellige sten.
 • At få en kandidatgrad vil være nyttigt for en dybdegående forståelse af kunsten at lave de fineste smykker.
 • Opret din samling for at vise den frem for dine potentielle kunder.
 • Deltag i ædelstens- og smykkeshows for at vise dine færdigheder og forstå markedspladsen, kunderne og præferencerne.
 • Find en pålidelig producent til at producere dine designs uden at afsløre dem. Forstå de juridiske aspekter af aftalen.
 • Forstå markedet og skab designs og fastsætte priser efter det.
 • Sammensæt en portfolio af dit arbejde.
 • Opsætning af en hjemmeside er et vigtigt skridt i nutiden. Udgiv dine designs og indhold på det, så verden kan se det.

Marlene Klausen
Marlene Klausen En guldsmed er en dygtig håndværker, der kan designe, skabe og reparere bærbart tilbehør ved hjælp af metaller, sten, ædelstene og andre materialer. For at være en professionel guldsmed skal du udvikle dig selv til en fin kunstner og skærpe dine håndværksevner for at lave attraktive og unikke smykker. I denne artikel diskuterer vi en guldsmeds færdigheder og ansvar og giver en trin-for-trin guide til at blive en guldsmed.