En Kandidatguide Til At Bevare Mental Sundhed Under Jobsøgningen

En Kandidatguide Til At Bevare Mental Sundhed Under Jobsøgningen

Hvis du for nylig er færdiguddannet, tillykke! At træde ud af uddannelsen og ind i den professionelle verden er en spændende tid. Uanset om du søger efter praktikpladser, deltidsjob eller en fuldtidsstilling på startniveau, er forberedelse til jobsøgningen et vigtigt første skridt. Jobsøgningen kan ofte føles som et fuldtidsjob i sig selv, og du kan opleve følelser af afvisning, nervøsitet forud for dine samtaler og mangel på kontrol, der – især kombineret med COVID-19-pandemien – kan føre til stress , angst eller overvældelse.

"Denne følelse af ukontrollerbarhed har været et massivt problem i år og er en frygtelig kilde til stress," siger Sarah Pressman, professor i psykologisk videnskab ved University of California, Irvine. "Et af mine største råd til alle under pandemien har været at forsøge at give slip på det, du ikke kan kontrollere, og fokusere på det, du kan." I denne artikel vil vi dele 13 strategier for dig til at tage kontrol og reducere stress gennem din jobsøgning, hvis du er nyuddannet.

Relateret: Sådan søger du efter fjernarbejde på Bonjoures

Hvad forårsager jobsøgningsangst for nyuddannede?

Jobsøgningsangst kan dukke op på alle niveauer af din karriere, uanset om du er studerende eller en erfaren professionel. For eksempel kan du bekymre dig om kvaliteten af ​​dine jobansøgningsmaterialer, hvor lang tid det tager at høre tilbage fra en ansættelseschef eller tvivle på dine kvalifikationer, når du bliver opmærksom på andre kandidater. Du kan også føle stress af andre årsager, såsom:

  • Fortrydelse eller usikkerhed om din studieretning
  • At flytte væk fra dine universitetsvenner og støttenetværk
  • Øget konkurrence på arbejdsmarkedet
  • Indvirkningen dit første post-grad job vil have på din karrierevej

"Det er altid nemt at forsøge at have så meget kontrol som muligt eller gribe kontrol, for eksempel ved gentagne gange at blive besat af et job, konstant opdatere på et jobwebsted for opdateringer, opdatere e-mails, der venter på et svar," siger Pressman. "Denne form for vedholdenhed er skadelig for vores helbred, da den holder vores krop i høj stress- og angsttilstand, når der ikke er behov for den type ophidselse. Dette skaber slid på vores kroppe, som kan slide os ned over tid og sætte os i dårlig form."

I år har social og fysisk isolation også taget hårdt på mental sundhed, især for studerende. "Social støtte er en af ​​de vigtigste måder, hvorpå mennesker kan buffer de negative påvirkninger af stress på kroppen, men i år er det svært at få den støtte og kontakt, vi har brug for, når alle skal holde sig på sikker afstand," siger Pressman. "Der har været så meget isolation, depression og ensomhed, og alt dette er hårdt for vores krop og vores mentale sundhed. Kandidater har den dobbelte pust, hvor de mister deres sociale netværk i klassen efter et helt år, hvor de allerede ikke har haft dem i nærheden. Denne ensomhed og mangel på berøring har store helbredsmæssige konsekvenser og får stress til at virke meget mere uoverkommelig og truende.”

Relateret: Tips til kandidater, der går ind i arbejdsstyrken under COVID-19

Sådan håndterer du jobsøgningsstress som universitetsuddannet

Selv uden en global pandemi kan jobsøgningsprocessen fremprovokere usikkerhed og øget stressniveau for universitetsstuderende. Disse følelser kan blive forstærket, når de står over for tvetydigheden og usikkerheden på det nuværende arbejdsmarked: "Studerende skal prioritere trivsel og egenomsorg i disse usikre tider," siger Karol Johansen, associeret direktør for karriereuddannelse ved University of California, Irvine.

Selvom du ikke kan kontrollere alle resultater under din jobsøgning, er her nogle tips, eksperter tilbydes til at prioritere din mentale sundhed, mens de søger job efter endt uddannelse:

Fokuser på det, du kan kontrollere

"Når du opdager, at du bekymrer dig om noget, du ikke kan kontrollere - for eksempel efter du har indsendt en ansøgning - er en god strategi at finde en kilde til distraktion," siger Pressman. "Fokusér på det, du kan kontrollere: at indsætte de bedst mulige materialer, få en ven til at læse korrektur på det, du har skrevet, og sende en venlig e-mail-opfølgning."

Her er et par ressourcer, du kan bruge til at komme i gang:

  • Studenter- og nyuddannede guide til jobsøgning
  • Sådan skriver du et nyligt kandidat-CV
  • Følgebrevseksempler til nyuddannede
  • Sådan forbereder du dig til et interview
  • Eksempler på opfølgningsmail til efter interviewet (med tips)

Sæt milepæle

"Studerende jobsøgende har meget mere kontrol over deres jobsøgning, end de typisk hævder," siger Matt Berndt, senior manager for Bonjouress Global Idea Center Program. Før han kom til Bonjoures, brugte Berndt 25 år på at rådgive studerende og kandidater gennem deres jobsøgning. ”Når nogen gerne vil træne til et maraton eller tabe sig og komme i bedre form, så gør man det ikke uden at stille sig selv til ansvar for visse ting over bestemte tidsperioder. Det samme gælder for en jobsøgning. Du kan ikke bare beslutte dig for at søge et job og forvente, at det sker. Du er nødt til at planlægge, du skal handle, og du skal budgettere tid til det, og du skal styre dine forventninger, så du kan genkende de små sejre på vejen til det større, større mål, du har.”

Sæt aspirationsmål og realistiske forventninger

Johansen og Berndt anbefaler begge at bruge SMART-mål (Specific, Measurable, Achievable, Relevant og Time-based) til at udvikle dine stræbende karrieremål. Johansen giver dette eksempel:

"Hver måned vil jeg komme i kontakt med tre erfarne fagfolk og gennemføre en informativ samtale for at lære om deres ansættelsesforløb og modtage karriererådgivning."

En del af at sætte et SMART-mål for at finde et job er også at sikre, at det er realistisk eller opnåeligt. "I gennemsnit kan jobsøgningen for en nyuddannet tage mellem tre og seks måneder," siger Johansen. "Det er vigtigt at give dig selv den nåde og plads til at starte jobsøgningen i mangel af en selvpålagt eksploderende deadline for at sikre en stilling efter endt uddannelse."

Hold det let

"Prøv at bygge noget glæde ind, mens du er engageret i jobsøgning, for eksempel ved at lytte til din yndlingsmusik, mens du scanner positioner på Bonjoures." siger Johansen. "Sørg for, at du ikke lader jobsøgningsprocessen tære alle dine vågne timer ved at bygge i tide til at socialisere og deltage i fritidsaktiviteter."

Undgå at isolere, selv i isolation

"Mennesker er sociale væsner og er kablet til at forbinde. Sørg for at holde kontakten med andre, der kan løfte dit humør og give inspiration under op- og nedture i jobsøgningsprocessen under COVID,” siger Johansen. ”Disse mennesker vil inspirere dig til at komme videre, hvis der er pause i din jobsøgning og heppe på dig, når du sikrer dig en samtale med din drømmeorganisation. Søg hjælp fra en karriereudviklingsspecialist, der kan yde professionel støtte og vejledning."

Husk, vi er alle sammen i denne virtuelle verden

"Begrebet personligt netværk fremkalder angst for så mange mennesker," siger Berndt. Han råder dimittender til at huske fordelene ved at interviewe på et virtuelt arbejdsmarked. "Interview er skræmmende for de fleste mennesker, og især universitetsstuderende. Jeg tror dog, at denne computerformidling giver en større grad af kontrol, de ellers ikke havde.” Indstil dit skrivebord før et virtuelt interview med noter om dig og din oplevelse og spørgsmål, du vil stille om jobbet og virksomheden for at hjælpe dig med at blive bedre forberedt.

Læs mere: De bedste måder at jobskygge og netværke virtuelt

Brug 'Plan B' for at komme til din 'Plan A'

Når du kommer ind på arbejdsmarkedet for første gang, overvejer du måske job, du ikke oprindeligt havde planlagt. "Du kan ikke være over dit Plan B-job," siger Berndt. "Du skal muligvis påtage dig et Plan B-job for i sidste ende at komme til din Plan A. Hvis formålet ikke er at gøre andet end at lægge brød på bordet og gas i tanken, skal du ikke investere mere i det job end det ."

Vælg et første job, der ikke kommer til at dræne dig følelsesmæssigt eller på anden måde, så du har tid til at forfølge og forstå, hvad dit næste job bliver, råder Johansen. "Overvej at udforske koncertøkonomien - som levering af mad eller kørsel efter behov - og andre fleksible, midlertidige eller freelancejob, som kan hjælpe dig med at generere indkomst, mens du stadig har rigelig tid til at gå i gang med en dedikeret jobsøgning."

Relateret: Virksomheder, der ansætter under COVID-19

Behandl jobsøgningen som om det er et job

"Jeg siger til eleverne: 'Hvor meget tid kan du budgettere hver uge til din jobsøgning, mens du stadig er i skole?'" siger Berndt. ”Hvis du stadig går i skole på fuld tid, kan det være fem timer eller 10 timer, og det er et deltidsjob. Hvis du går ud af skolen, eller du er i overgangsfase, har du en 40-timers arbejdsuge på udkig efter arbejde."

Anvend 80/20-reglen for at komme ind på det skjulte arbejdsmarked

Når du har forpligtet dig til et vist antal timers jobsøgning hver uge, skal du bestemme, hvordan du vil bruge din tid. "Jeg går altid tilbage til denne 80/20-regel, som jeg vil anvende til jobsøgning: 80 % af din indsats skal gå ind på det skjulte jobmarked eller din proaktive indsats, og kun 20 % af din tid skal bruges i din reaktive indsats,” siger Berndt. "Det kan betyde, at du bruger 20 % af din tid på at lave dit CV og søge job, der allerede eksisterer, og 80 % af din tid på at netværke og blive fortrolig med og researche på de professionelle verdener, du gerne vil være en del af. At være proaktiv på denne måde vil hjælpe dig med at blive en mere håndgribelig kandidat og få adgang til det skjulte arbejdsmarked."

Ved, hvornår du vil være mest produktiv

Johansen råder eleverne til at organisere deres kalendere på en måde, der holder fremdriften højt. "Hvis din optimale produktivitet er om morgenen, så afsæt et par tidlige timer til at dedikere til at søge online efter stillinger og nå ud til potentielle informative interviewkontakter. Vend strategien om, hvis du er en natteravn."

Tag mental sundhed dage

Hvis du behandler jobsøgningen, som om det er et job, er det vigtigt også af og til at tage en mental sundhedsdag fra det. "Administrer din stress på sunde måder, som at forbinde med venner, dele dine følelser, gøre noget, der hæver dit humør, eller endda komme ud af den ængstelige energi med en gåtur eller løb udenfor," siger Pressman. Johansen foreslår, at eleverne prøver meditation, mindfulness og andre terapeutiske muligheder og praksisser for at reducere stress under jobsøgningsprocessen.

Fokuser kun på det næste

Ifølge Bureau of Labor Statistics kommer den gennemsnitlige person til at arbejde omkring 12 forskellige jobs i løbet af deres liv, påpeger Berndt. "Så tag dette med i betragtning: Nogle af de job, du sandsynligvis vil have i løbet af din karriere, eksisterer ikke engang endnu. Så hvordan kan du have dem? Stop med at prøve at finde ud af resten af ​​dit liv og fokuser på at finde ud af, hvad der er det næste. Hvis du kan stoppe med at bekymre dig om de næste 30 år og bekymre dig om de næste et til tre år, bliver livet meget mere overskueligt.”

Gorm Skov
Gorm Skov Hvis du for nylig er færdiguddannet, tillykke! At træde ud af uddannelsen og ind i den professionelle verden er en spændende tid. Uanset om du søger efter praktikpladser, deltidsjob eller en fuldtidsstilling på startniveau, er forberedelse til jobsøgningen et vigtigt første skridt. Jobsøgningen kan ofte føles som et fuldtidsjob i sig selv, og du kan opleve følelser af afvisning, nervøsitet forud for dine samtaler og mangel på kontrol, der – især kombineret med COVID-19-pandemien – kan føre til stress , angst eller overvældelse.