En Guide Til Psykologipraktik

En Guide Til Psykologipraktik

Hvis du er en psykologistuderende, der ønsker at lære funktionelle færdigheder og anvende din akademiske viden på en professionel arbejdsplads, så er et praktikophold en levedygtig måde at opnå dette på. Der er mange psykologi praktikpladser tilgængelige, som hver tilbyder unikke oplevelser og specialiserede praksis metoder. At lære om de forskellige psykologipraktikophold kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvilken der passer bedst til dine karrieremål inden for psykologiområdet. I denne artikel diskuterer vi, hvad psykologipraktik er, hvorfor de er vigtige, gennemgår otte typer praktikophold og udforsker fem trin til at forfølge en.

Læs mere: 22 forskellige typer psykologi

Hvad er en psykologipraktik?

En psykologipraktik er en væsentlig del af en psykologistuderendes akademiske og professionelle karriere. Det giver praktikanter en håndgribelig oplevelse, hvor de kan lære om de praktiske anvendelser af psykologi og implementere det, de har lært fra deres lærebøger, forelæsninger og professorer. Der er en række forskellige praktikophold med deres egne underdiscipliner at overveje, men varigheden, ansvaret og lønnen for hver enkelt kan variere. Under et praktikophold forventer arbejdsgiveren, at praktikanten engagerer sig flittigt i rollen og demonstrerer en støt forbedring af deres arbejdsmoral, patientpleje og viden.

Læs mere: Ofte stillede spørgsmål om praktiklængder

Hvorfor er praktik i psykologi vigtige?

Psykologipraktik er vigtige, fordi de giver de studerende mulighed for at anvende deres akademiske viden, mens de også lærer nye færdigheder fra erfarne fagfolk, som kan give dem vejledning, råd og rådgivning om, hvordan de kan forbedre deres psykologiske evner. De er også vigtige, fordi de er en levedygtig måde at netværke og danne relevante forbindelser på. Nogle gange konverterer praktikophold til fuldtidsstillinger, så muligheden for at arbejde for en arbejdsgiver i skoletiden eller lige efter endt uddannelse er en utrolig vigtig faktor at overveje.

Læs mere: Hvorfor er et praktikophold vigtigt?

Fordele ved en psykologipraktik

En psykologipraktik kan tilbyde flere fordele for deltagende studerende. Til at begynde med giver det praktikanter en række forskellige opgaver og ansvarsområder, så de kan lære at udføre mange opgaver. Nogle praktikanter har også en mentor, som giver dem specialiserede instruktioner og lærer dem detaljer om, hvordan de udfører jobbet godt, mens de også tjener som en værdifuld forbindelse og ressource.

At angive et praktikophold på dit CV kan også give yderligere karrieremuligheder, fordi arbejdsgivere nogle gange foretrækker eller endda kræver, at studerende har gennemført et praktikophold for at kvalificere sig til en entry-level position. Praktikanter har også gavn af at få nye eller udvide vigtige bløde færdigheder som lytning, kommunikation, empati, medfølelse og analytiske færdigheder. Derudover kan studerende nogle gange bruge deres praktikophold som universitetskredit, som kan opfylde en del af de nødvendige timer til eksamen uden at tage en klasse.

Læs mere: 10 fordele ved at tage et praktikophold

Typer af psykologi praktikophold

Her er otte typer af psykologi praktikophold at overveje:

Idrætspsykologi praktikant

Et idrætspsykologisk praktikophold giver eleverne oplevelsen af ​​at udforske, hvordan psykologiske faktorer kan påvirke, ændre og påvirke de forskellige elementer af sport, herunder en persons atletiske præstationer, eventuelle fysiske aktiviteter, de deltager i, og hvor godt de træner. I dette praktikophold lærer de at identificere sammenhængen mellem idrætsdeltagelse og et godt helbred. De lærer også at bruge deres psykologiske færdigheder til at forbedre en persons mentale sundhed og lære dem måder at præstere bedre i et spil. Motivation af andre, visualisering af mål og opmærksomhedsfokus er andre færdigheder, som en idrætspsykologisk praktikant kan lære.

Læs mere: Hvad er en idrætspsykolog? Definition og ansvar

Psykologipraktikant

Et psykologipraktik giver praktikanter det grundlæggende i psykologipraksis, der arbejder med voksne, unge og børn, ofte inden for et hospital eller psykiatrisk arbejdsmiljø. Praktikanter lærer, hvordan man hjælper patienter med en bred vifte af psykiske problemer, såsom afhængighed og stofmisbrug, og kan også få erfaring med gruppefaciliteringsarbejde. Nogle af disse praktikophold kan gå fra et hospitalsmiljø til et ambulant arbejdsmiljø med opfølgende terapisessioner.

Praktikant i virtuel skolepsykologi

En virtuel skolepsykologipraktik giver praktikanter erfaring med at lave psyko-pædagogiske evalueringer og lære dem, hvordan man skriver nøjagtige vurderingsrapporter om unge studerende. Praktikanter lærer, hvordan man mødes online med studerende, der har nogle problemer med at fuldføre deres skolearbejde eller viser nogle adfærdsmæssige og følelsesmæssige problemer, der påvirker deres akademikere. En praktikant tester typisk disse studerende for at identificere eventuelle problemer og videresender derefter deres rapporter til en autoriseret psykolog eller rådgiver for yderligere hjælp.

Adfærdstekniker praktikant

Et adfærdstekniker-praktikophold lærer praktikanter, hvordan man giver Applied Behavior Analysis (ABA) terapi til børn med en diagnose af psykiske lidelser som autisme og udviklingshæmning. I denne stilling kan en praktikant udføre flere opgaver, såsom at give ABA-gruppe- og en-til-en terapisessioner, implementere adfærdsstøtteplaner og yde assistance med patienternes daglige rutiner. De lærer, hvordan man indsamler nøjagtige data og udfylder daglige sessionsnotater, der er kortfattede og detaljerede.

Læs mere: Hvad er en adfærdstekniker? Ansvar og færdigheder

Målspecialistpraktikant

En målspecialistpraktik giver praktikanter erfaring med, hvordan man hjælper kunder ved at bruge en række strategier og planer baseret på adfærdsvidenskabelige metoder. I denne rolle kan en praktikant forvente at coache klienter ved at bruge teknikker som kognitiv adfærdsterapi, mental kontrast og motiverende samtale. De kan også konsultere og koordinere direkte med psykologiske rådgivere om, hvordan man udvikler nye og intuitive coachingteknikker.

Psykologisk assistent praktikant

En psykologisk assistent praktik giver en praktikant mulighed for at hjælpe autoriserede psykologer, når de plejer og behandler deres patienter. I denne rolle kan praktikanten yde pleje til patienter under supervision af psykologen. En praktikants arbejdsopgaver kan omfatte opgaver som at gennemføre en grundig vurdering af patienter, patientindtag og at assistere i forskningsinitiativer. Den psykologiske assistent praktikant lærer også at stille præcise diagnoser og udarbejde vigtig medicinsk dokumentation og journaler.

Læs mere: Sådan begynder du din karriere som psykologisk assistent

Veteran opsøgende psykologi praktikant

I praktikprogrammet for veteranopsøgende psykologi lærer eleverne at styre veteranopsøgende programmer såsom samfundsopsøgende og veteranspecifikke begivenheder. I denne rolle kan praktikanten forvente at arbejde direkte med veteraner og give dem assistance. Den studerende får erfaring ved at lære om de mest relevante psykologiske begreber, der bruges specifikt til at hjælpe veterandemografien.

Pre-licenseret mental sundhed praktikant

I en præ-licenseret mental sundhed praktik, arbejder praktikanten med en erfaren mental sundhed udbyder for at skitsere detaljer som patient cases og behandlingsplaner. Praktikanten lærer, hvordan man håndterer deres egne følelser og praktiserer effektive egenomsorgsstrategier for at hjælpe dem med at kunne yde ordentlig pleje til patienterne. At have en autoriseret psykiatrisk praktiserende læge til at vejlede dem gennem hele praktikopholdet hjælper med at forbedre deres evner som psykiatriske og psykologer.

Sådan forfølger du en psykologipraktik i 5 trin

Her er fem trin til at hjælpe dig med at forfølge en psykologipraktik:

1. Identificer din specialiserede interesse

Det første skridt til at forfølge et praktikophold er at identificere din interesse. Der er mange undergrene og specialiseringer af psykologi, som hver tilbyder en unik læringsoplevelse. Hvis du ikke har valgt en specialisering, så prøv at reservere lidt tid til at analysere forskellige psykologiske områder og identificere dem, der appellerer til dig mest.

2. Udfør online research

Et vigtigt skridt til at forfølge en psykologipraktik er at udføre grundig online research. Fordi der er en række psykologiske specialer at overveje, kan du være nødt til at reservere tid til at bestemme, hvilke psykologi praktikophold, der stemmer overens med dine personlige karrieremål.

Der er mange karrierebaserede websteder, der kan hjælpe dig med at søge efter specifikke typer psykologipraktik og tilpasse din søgeoplevelse, så den opfylder dine egne behov. Overvej at holde en liste over alle de praktikpladser online, der interesserer dig, identificer dem, du kvalificerer dig til, og sammenlign og kontrast dem derefter for at hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvilken du skal forfølge.

3. Netværk med fagfolk

En måde at forfølge et psykologipraktik på er at netværke med fagfolk på området. Hvis du har oprettet nogle forbindelser gennem dit universitet, så kan det forenkle processen. Sociale medieplatforme, især dem, der er skræddersyet til karrierer, fungerer som en værdifuld ressource til at hjælpe dig med at komme i kontakt med psykologprofessionelle. Når du kontakter en professionel, er det vigtigt at være venlig, kortfattet og kommunikere detaljer, der giver mere kontekst til dine intentioner.

Du kan nævne detaljer som din skole, studieprogrammet og fremtidige karrieremål. Hvis der er en specialisering, som du gerne vil forfølge, så prøv at kontakte fagfolk, der stemmer overens med den karrierevej.

Læs mere: Fordelene ved netværk: 14 grunde til at starte dit netværk

4. Rådfør dig med dine professorer

Uanset om du kommunikerer med din professor ansigt til ansigt eller via e-mail, tjener de som en værdifuld ressource for psykologi-praktikophold og kan have praktikmuligheder, der ikke er almindeligt tilgængelige online. Nogle professorer har også forbindelser til fagfolk og praktikere, der arbejder i psykologibranchen og kan henvise dig til deres kolleger.

5. Rådfør dig med dine rådgivere

Rådgivere har ofte information om praktikophold, som du kan få adgang til i din skoles karriereserviceafdeling. De kan også tilbyde karriereservicehjælp til fjernundervisningsstuderende. Dette er en levedygtig service at drage fordel af, fordi din skole muligvis også har en praktikkoordinator, som kan tilbyde nogle strategier til at finde praktikpladser og give vejledning om forskellige praktikprogrammer.

Ligesom dine professorer kan karriereservicepersonale også have adgang til praktikmuligheder, der ikke er let tilgængelige online eller eksklusivt for studerende. Disse fagfolk kan nogle gange kontakte praktikopholdsforbindelser på dine vegne afhængigt af dine omstændigheder.

Rolf Gregersen
Rolf Gregersen Hvis du er en psykologistuderende, der ønsker at lære funktionelle færdigheder og anvende din akademiske viden på en professionel arbejdsplads, så er et praktikophold en levedygtig måde at opnå dette på. Der er mange psykologi praktikpladser tilgængelige, som hver tilbyder unikke oplevelser og specialiserede praksis metoder. At lære om de forskellige psykologipraktikophold kan hjælpe dig med at træffe en mere informeret beslutning om, hvilken der passer bedst til dine karrieremål inden for psykologiområdet. I denne artikel diskuterer vi, hvad psykologipraktik er, hvorfor de er vigtige, gennemgår otte typer praktikophold og udforsker fem trin til at forfølge en.