En Guide Til At Finde En Praktikplads Under College

En Guide Til At Finde En Praktikplads Under College

College er det ideelle tidspunkt at få den viden og erfaring, der er nødvendig for at forberede dig til en ny karriere. Selvom det er en overgangstid til voksenlivet, hvor kritisk tænkning og en bredere sans for læring tilegnes, er det traditionelt også her, der tages skridt til at starte en karriere. Af denne grund går det ofte hånd i hånd at gå på college og få en praktikplads. Faktisk kan det endda være et krav til dit hovedfag eller i det mindste en måde at tjene skolekredit på.

Selvom det ikke er påkrævet, giver det at gennemføre et praktikophold, mens du er på college, dig eksponering for arbejdsstyrken, udvikler dine færdigheder og begynder at udfylde dit CV, så det er lettere for dig at få arbejde senere. I denne artikel udforsker vi fordelene ved at gennemføre et praktikophold på college, beskriver, hvordan du får et praktikophold og lister nogle tips til succesfuld gennemførelse af et praktikophold, mens du er i skole.

Relateret: Definitiv guide til praktikophold

Fordelene ved at starte i praktik på college

Selvom praktikophold kun betragtes som et krav for visse stillinger og brancher, er de gavnlige på stort set alle områder og kan være en fantastisk måde at skabe et imponerende CV, der skiller sig ud blandt andre kandidater, når du kommer ind på arbejdsmarkedet. Nogle af de andre fordele ved at gennemføre et praktikophold under college inkluderer, at de ofte giver dig mulighed for at:

 • Bliv fortrolig med at arbejde i et professionelt miljø. Selvom du har haft job tidligere, var de sandsynligvis ret forskellige fra den daglige drift af din valgte professionelle karriere. Et praktikophold er en fantastisk måde at få eksponering for et professionelt miljø og lære at interagere med kunder og kolleger.
 • Anvend de færdigheder og viden, du lærer på college. Praktikophold giver dig ofte mulighed for at bruge de strategier og færdigheder, som du har lært i dine college-kurser. At være i stand til at anvende din viden i virkelige situationer kan hjælpe dig med at videreudvikle din ekspertise og forstærke de begreber, du har lært.
 • Lær dine kan lide og antipatier. Et praktikophold giver dig mulighed for at opdage, om du kan lide bestemte job uden det langsigtede engagement, der er forbundet med at tage imod ansættelse. Ved at bruge disse erfaringer kan du indsnævre dine karrieremål og få værdifuld professionel retning.
 • Få on-the-job træning. Der er ofte en del jobfunktioner, der kræver mere end den teoretiske viden, man lærer i skolen. Praktikophold giver dig oplevelser, som du kan møde i din karriere og træning i specifikke procedurer, systemer eller protokoller, som du kun kan lære på jobbet.
 • Find job efter endt uddannelse. Praktikophold er ofte en god måde at få beskæftigelse efter endt uddannelse, fordi de viser over for arbejdsgiverne, at du har en vis erfaring på området. Derudover fører mange praktikophold til jobmuligheder hos den virksomhed, du er i praktik hos. Arbejdsgivere vurderer normalt aktivt deres praktikanter, så de kan afgøre, om de vil være en god permanent tilføjelse til holdet.
 • Udvikl din selvtillid. Fordi du er i stand til at få praktisk erfaring og lære under dygtige fagfolk i branchen, kan praktikophold gøre dig til en mere selvsikker kandidat. Det er vigtigt at have tillid til dine evner, når du forbereder dit CV og følgebrev og begynder at interviewe til stillinger.
 • Opdag dine styrker og svagheder. Det kan være svært at evaluere dine styrker og svagheder uden for en relevant professionel indstilling. Som praktikant kan du lede efter aspekter af dit færdighedssæt, som du skal forbedre, opdage, hvad der adskiller dig fra andre kandidater og lære, hvilke egenskaber der gør dig til et aktiv.

Relateret: College Praktik Tips: Udvælgelse, typer og fordele

Sådan får du en praktikplads på college

For at finde en praktikplads, mens du stadig er i skole, skal du følge disse enkle trin:

 1. Evaluer dine karrieremål. Før du begynder din søgning efter en praktikplads, bør du vurdere dine faglige mål, så du kan afgøre, hvilken slags stillinger og virksomheder der vil give dig den mest relevante erfaring. Du kan derefter bruge disse oplysninger til at fokusere din søgning og indsnævre resultaterne.
 2. Skab plads i dit klasseskema. De fleste praktikpladser tilbydes i løbet af sommeren såvel som i løbet af skoleåret. Afhængigt af hvornår du beslutter dig for at gennemføre et praktikophold og din kursusbelastning, bliver du nødt til at rumme de timer, du har brugt på at arbejde som praktikant. Det er typisk en god idé at lave en timeplan, der giver dig to eller tre dage om ugen, hvor du har fri.
 3. Forbered dine ansøgningsmaterialer. Brug lidt tid på at udvikle et CV og følgebrev, der fremhæver din erfaring, uddannelse og færdigheder. Afhængigt af det felt, du går ind i, kan det være nyttigt også at oprette en online portfolio, der viser dit arbejde. Derudover bør du oprette en professionel social medieprofil og evaluere dine personlige konti, så du kan slette eventuelle upassende billeder eller billedtekster.
 4. Udforsk praktikmuligheder. Du kan normalt finde praktikpladser ved hjælp af en række metoder. For eksempel søger mange studerende efter jobannoncer i deres område og branche, men du kan også tale med professorer, kammerater, kolleger, familiemedlemmer, venner og alumner om potentielle muligheder, der opfylder dine interesser. Derudover, hvis du kender en eller flere virksomheder, som du gerne vil i praktik hos, kan du kontakte dem direkte og tilkendegive din interesse.
 5. Få hjælp fra karrieretjenester. De fleste gymnasier har et karriereservicecenter, hvor du kan få vejledning om dit CV og endda finde praktikmuligheder. Brug af denne ressource kan hjælpe dig med at finde en fantastisk praktikplads og forbedre dine chancer for at blive ansat.
 6. Deltag i karrieremesser. Karrieremesser giver dig chancen for at møde ansættende ledere personligt, hvilket giver dig mulighed for at skabe en forbindelse, der forbedrer chancerne for, at din ansøgning skiller sig ud.
 7. Øv dig i at interviewe. Ligesom med ethvert andet job, skal du normalt til en samtale, før du bliver tilbudt en stilling. Disse interviews giver arbejdsgiverne mulighed for at sammenligne topkandidaters evner og personligheder, så det er bydende nødvendigt, at du forbereder dig på forhånd. Nogle gode måder at gøre dette på er ved at undersøge virksomheden, analysere jobbeskrivelsen og øve sig på mulige svar på ofte stillede spørgsmål.
 8. Følg op med praktikkoordinatoren. At sende en e-mail eller note til intervieweren og takke dem for deres tid og omtanke viser, at du er betænksom, organiseret og motiveret. Du skal sende din takkebesked inden for 24 timer efter dit møde. Sørg for at nævne noget specifikt fra interviewet og afslut med en kort opfordring til handling. For eksempel kan du sige: "Ring venligst, hvis du har brug for flere oplysninger fra mig."

Relateret: 10 måder at få mest muligt ud af dit praktikophold

Tips til at gennemføre et praktikophold, mens du er i skole

Her er nogle tips til at sikre, at du gør et godt indtryk og får mest muligt ud af din praktikoplevelse:

 • Afklar forventningerne til din rolle. At sikre, at du har en klar forståelse af dit ansvar, giver dig chancen for at opfylde og overgå forventningerne. Det er normalt bedst at få en oversigt over din rolle skriftligt.
 • Stil betænksomme spørgsmål. Når du skifter til din praktikplads, skal du stille relevante spørgsmål, så du kan lære så meget som muligt om jobbet så hurtigt som muligt.
 • Få feedback om din præstation. Planlægning af regelmæssige møder med din vejleder er med til at sikre, at forventningerne bliver indfriet for begge parter.
 • Opfør dig professionelt. Det er vigtigt, at du gør et godt indtryk, så mød op til tiden, klæd dig passende på og tal professionelt til hvert medlem af teamet.
 • Bed om et anbefalingsbrev. Din praktikvejleder er en god professionel kontakt, der kan give dig en reference til fremtidige muligheder.

Lauritz Petersen
Lauritz Petersen College er det ideelle tidspunkt at få den viden og erfaring, der er nødvendig for at forberede dig til en ny karriere. Selvom det er en overgangstid til voksenlivet, hvor kritisk tænkning og en bredere sans for læring tilegnes, er det traditionelt også her, der tages skridt til at starte en karriere. Af denne grund går det ofte hånd i hånd at gå på college og få en praktikplads. Faktisk kan det endda være et krav til dit hovedfag eller i det mindste en måde at tjene skolekredit på.