En Dag I En Sygeplejerskes Liv: Typiske Daglige Aktiviteter Og Pligter

Sygeplejersker er højtuddannede medlemmer af medicinsk personale, som bruger deres viden og færdigheder til at støtte patienter gennem operationer og procedurer, udvikle behandlingsplaner og tilbyde rådgivning om ambulant behandling. De fleste sygeplejersker har et ret varieret skema, så en dag i en sygeplejerskes liv kan indeholde en lang række opgaver. I denne artikel kan du lære om en typisk dag i en sygeplejerskes liv, hvordan et arbejdsmiljø kan påvirke dine pligter som sygeplejerske, og se relaterede specialiserede sygeplejersker for at hjælpe dig med at bestemme den rigtige sygeplejerskekarriere for dig.

Relateret: Lær om at være en registreret sygeplejerske (RN)

En typisk dag i en sygeplejerskes liv

Sygeplejersker arbejder som en del af et team af sundhedspersonale i frontlinjen, der diagnosticerer og behandler patienter i forskellige miljøer. Sygeplejersker arbejder med tværfaglige teams, herunder kirurger, læger, specialister, assistenter, teknikere og mange andre sundhedsudbydere. Deres daglige opgaver kan omfatte:

 • Tager patientens vitale tegn, målinger og sygehistorier
 • Spørg om patientens symptomer
 • Udførelse af fysiske undersøgelser
 • Udtagning af blodprøver
 • Anmodning og udførelse af diagnostiske tests
 • Anbefale behandlingsmuligheder til læger
 • Administration af medicin
 • Vedligeholdelse af nøjagtige og detaljerede optegnelser
 • Rådgivning med andre sundhedsudbydere
 • Undervisning af patienter i, hvordan de håndterer deres forhold
 • At yde følelsesmæssig støtte til patienter og deres familier
 • Implementering og vurdering af plejeplaner
 • Anbefale kilder til støtte til patienter
 • Deling af relevant patientinformation ved vagtskifte såsom indlæggelser, udskrivelser og ændringer i patientens forhold
 • Opsætning af behandlingsrum
 • Sanering og montering af medicinsk udstyr
 • Kontrol og optælling af medicin
 • Gennemførelse af patientvurderinger
 • Administration af sårpleje
 • Skift af forbindinger

Sygeplejerskernes daglige rutiner er sjældent ens to gange. At arbejde på frontlinjen af ​​patientbehandling betyder, at de altid interagerer med mennesker, der er i stressede situationer, så sygeplejersker skal være empatiske og arbejde godt under pres. De skal også reagere passende på nødsituationer og uventede hændelser, så gode problemløsningsevner og hurtig tænkning er begge ideelle egenskaber for sygeplejersker.

Relateret: Licenseret praktisk sygeplejerske CV-prøver

Hvordan rammer påvirker sygeplejerskernes daglige rutiner

Den type sundhedspleje, en sygeplejerske arbejder i, vil påvirke deres specifikke opgaver, hvilke patienter de behandler og endda de timer, de arbejder. Her er de mest almindelige arbejdsmiljøer, som du kan befinde dig i som sygeplejerske:

 • Hospitaler
 • Walk-in og kirurgiske klinikker
 • Nødtransport
 • Bolig- og hjemmepleje
 • Militære baser
 • Virksomhedskontorer
 • Juridisk rådgivning
 • Telefon triage
 • Skoler
 • Uddannelse/træning
 • Kriminalforsorgen
 • Retsvæsen

Hospitaler

Sygeplejersker ansat på hospitaler kan arbejde på skift for at yde 24-timers pleje til patienter, der lider af alvorlige og akutte tilstande. De begynder og afslutter hver vagt med en overdragelse til det næste hold af sygeplejersker, men nødsituationer og kritiske tilfælde kan resultere i lange og lejlighedsvis uregelmæssige timer inklusive nattevagter og weekender. Nogle hospitalssygeplejersker driver specialklinikker i almindelig kontortid og tilbyder en ambulant service for at hjælpe med at håndtere langsigtede tilstande og behandle ikke-nødsituationer.

Walk-in og kirurgiske klinikker

De, der arbejder i operationer og klinikker, har normalt flere faste timer. Deres aftaler er planlagt omkring fuldtidstimer, og nogle roller kan også kræve yderligere timer. Sygeplejersker i disse indstillinger hjælper med planlagte procedurer samt håndtering af nødsituationer.

Nødtransport

Sygeplejersker kan også arbejde i nødtransportkøretøjer, yde pleje til patienter og arbejde med akutmedicinske teknikere. Skiftmønstrene kan variere, med 24-timers dækning påkrævet for rollen. Sygeplejersker på nødtransportkøretøjer skal nogle gange administrere behandling på ulykkesstedet og derefter rejse med en patient for at få dem indlagt på hospitalet. Dette kan indebære lejlighedsvis at arbejde ekstra timer.

Boligboliger og hjemmepleje

Sygeplejersker, der arbejder på plejehjem for alvorligt syge, er planlagt på vagtbasis til at yde 24-timers pleje. Sygeplejersker, der arbejder i omgivelser, hvor patienterne er mere selvstændige, må kun arbejde i den fastsatte kontortid med nogen vagttid.

Militære baser

Sygeplejersker kan arbejde i militæret og tage sig af patienter på baser over hele verden. Deres arbejdstider svarer ofte til civile sygeplejersker, hvilket kan afhænge af deres speciale, men militæret fremmer en god balance mellem arbejde og privatliv og tilbyder familievenlige arbejdsmønstre.

Virksomhedskontorer

Nogle sygeplejersker arbejder som sundhedscoacher for store organisationer og hjælper deres personale med at træffe sunde valg og prioritere egenomsorg. Sundhedscoacher til sygeplejersker arbejder med almindelig kontortid, mødes med medarbejdere, der ønsker at forbedre deres velvære og reducere fraværstilfælde i hele virksomheden.

Juridisk rådgivning

Sygeplejersker kan samarbejde med juridiske fagfolk for at tilbyde medicinsk rådgivning i tilfælde af fejlbehandling, arbejdsskadeerstatning, personskade og tilfælde af forsikringssvig. De har brug for specialistuddannelse oven i deres sygeplejeerfaring. De kontakter medlemmer af et juridisk team og mødes med klienter for at finde ud af de medicinske detaljer i forbindelse med sagen.

Telefon triage

Også kendt som "telesundhedssygeplejersker", telefontriage-sygeplejersker yder sundhedsrådgivning og hjælper patienter via telefon eller over en videochat. De kan hjælpe patienter med at beslutte, om de skal søge akuthjælp, eller om håndkøbsmedicin eller hjemmemedicin kan være en mulighed. Telesundhedssygeplejersker hjælper patienter fjerntliggende steder eller med begrænset adgang til sundhedspleje. Telefon triage sygeplejersketjenester er tilgængelige 24 timer i døgnet, så dette er en rolle, der involverer arbejde på uregelmæssige timer, herunder nattevagter og weekender.

Skoler

Der er også mange sygeplejersker, der arbejder i skoler, hjælper elever med behov for sundhedspleje, lærer eleverne at håndtere deres forhold og forblive så sunde som muligt. De taler ofte med grupper af studerende for at tage fat på sundhedsrelaterede problemer samt støtte individuelle elever med deres sundhedsbehov. De arbejder i skoletiden, selvom de kan være involveret i samfundsforbindelsesarbejde, som kan kræve nogle hjemmebesøg og opsøgende arbejde uden for disse timer.

Uddannelse/træning

Nogle sygeplejersker arbejder med uddannelse, leverer træning til andre medicinske teams, arbejder med forskning og fremmer sygepleje i skoler og gymnasier. Sygeplejerskeundervisere bruger det meste af deres dag med elever, men de udvikler også lektionsplaner, gennemfører programevalueringer og vedligeholder deres egen faglige udvikling. Sygeplejersker i skoler arbejder i løbet af det akademiske år med lange ferier, men i kliniske eller andre sundhedsmæssige rammer arbejder de året rundt. Begge indstillinger kræver kun, at sygeplejersker arbejder i normal kontortid.

Kriminalforsorgen

Disse sygeplejersker tager sig af de tilbageholdte og hjælper dem med at håndtere sundhedsproblemer, mens de observerer en række sikkerhedsprocesser og -procedurer. Sygeplejersker, der arbejder i disse omgivelser, skal være sikkerhedsbevidste og robuste nok til at være glade for at arbejde med patienter, der kan være flygtige og potentielt farlige.

Retssystemet

Domstolene beder nogle gange specialsygeplejersker om at hjælpe med retsmedicinske undersøgelser ved at indsamle beviser, tage blod- og vævsprøver, undersøge kropslige beviser og yde støtte til ofrene for kriminalitet. Det kan betyde vagttid og uregelmæssige vagter, men det meste af testningen og analysen foregår i almindelig tid.

Relateret: 8 ikke-sygeplejerske jobmuligheder for sygeplejersker

Andre sygeplejersker

Der er en række specialsygeplejersker, som anvender forskellige behandlingsmetoder for at sikre de bedste resultater for deres patienter. Disse omfatter:

 • Onkologiske sygeplejersker
 • Psykiske sygeplejersker
 • Kritiske sygeplejersker
 • Kardiovaskulære sygeplejersker
 • Neonatale sygeplejersker

Onkologiske sygeplejersker

National gennemsnitsløn: $75.286 om året

Primære opgaver: At tage sig af kræftpatienter involverer en betydelig mængde af patientuddannelse for at hjælpe dem med at forstå deres behandlingsplaner. Onkologiske sygeplejersker yder vital pleje til dem, der er i kræftbehandling. De diskuterer deres behandlingsmuligheder, forklarer potentielle bivirkninger af forskellige metoder og hjælper dem med at træffe vigtige beslutninger. De taler med patienter og deres medicinske teams for at lave behandlingsplaner, arrangere aftaler med andre afdelinger, hvor det er nødvendigt, og tilbyde støtte og uddannelse til patienternes familier.

Psykiske sygeplejersker

National gennemsnitsløn: $81.798 om året

Primære opgaver: Psykiatriske sygeplejersker ser patienter med psykiatriske sygdomme, herunder depression, skizofreni, angst og humørsygdomme. De kan arbejde på hospitaler og klinikker samt i sikre faciliteter og specialistmiljøer. De foretager patientobservationer og regelmæssige risikovurderinger for patienter, der udgør en trussel mod dem selv eller andre mennesker.

Mental sundhedsplejersker skal være årvågne og fremragende til at opbygge relationer til patienter. De beskæftiger sig med indlæggelser og ser patienter, der kæmper med akutte tilstande, tilbyder dem støtte og hjælper dem med at få adgang til den rette behandling fra de tilgængelige specialister.

Kritiske sygeplejersker

National gennemsnitsløn: $84.812 pr. uge

Primære opgaver: Arbejder med kritisk syge patienter, kritisk sygeplejersker arbejder på hospitaler og yder medicinsk behandling til enkeltpersoner, normalt dem på intensivafdelinger. De arbejder med patienter, der lider af akutte og komplekse sygdomme, herunder dem, der har været ude for ulykker eller lider af alvorlige sygdomme. De kan også arbejde på akutmodtagelser, brandsårsenheder og genopretningsenheder.

En kritisk sygeplejerske vil arbejde sammen med det medicinske team og hjælpe med at fuldføre vurderinger, diagnosticere og behandle en række tilstande, klæde sår og yde livsstøtte. De vil bestille diagnostiske tests og hjælpe med at analysere resultaterne, administrere medicin og overvåge dens effektivitet.

Kardiovaskulære sygeplejersker

National gennemsnitsløn: $88.242 om året

Primære opgaver: Patienter, der har fået foretaget en hjerteoperation eller lever med hjertesygdomme, vil komme under behandling af en hjerte-kar-sygeplejerske. Denne pleje kan finde sted på hospitaler, dedikerede hjerteafdelinger, rehabiliteringsprogrammer og speciallaboratorier. Hjertesygeplejersker bruger ofte specialiseret udstyr til at overvåge og behandle patienter, der lider af en række tilstande.

Hjertesygeplejersker arbejder med patienter i alle aldre, og nogle arbejder i patienternes hjem for at hjælpe dem, når de kommer sig efter operationen. Nogle hjertesygeplejersker arbejder med rehabilitering og hjælper patienter med at tilpasse deres livsstil for at lindre deres symptomer og hjælpe med at håndtere deres helbred.

Neonatale sygeplejersker

National gennemsnitsløn: $93.444 om året

Primære pligter: Når babyer fødes med helbredstilstande, der kræver øjeblikkelig opmærksomhed, behandler og plejer neonatale sygeplejersker dem. De arbejder med nyfødte, der er født for tidligt, som skal opereres, og dem, der har fået infektioner. Neonatale sygeplejersker arbejder med babyer kort efter, de er født, men de kan fortsætte med at behandle børn med langvarige helbredsproblemer, indtil de er meget ældre.

Neonatale sygeplejersker har ofte varierede skemaer, som kan omfatte at assistere ved fødslen af ​​babyer, der er for tidlige eller vides at have behov for ekstra pleje, arbejde med mødre for at hjælpe med at etablere amning og administrere medicin og andre behandlinger til kritisk syge spædbørn.

Simon Leth
Simon Leth Sygeplejersker er højtuddannede medlemmer af medicinsk personale, som bruger deres viden og færdigheder til at støtte patienter gennem operationer og procedurer, udvikle behandlingsplaner og tilbyde rådgivning om ambulant behandling. De fleste sygeplejersker har et ret varieret skema, så en dag i en sygeplejerskes liv kan indeholde en lang række opgaver. I denne artikel kan du lære om en typisk dag i en sygeplejerskes liv, hvordan et arbejdsmiljø kan påvirke dine pligter som sygeplejerske, og se relaterede specialiserede sygeplejersker for at hjælpe dig med at bestemme den rigtige sygeplejerskekarriere for dig.