Eksempel På At Skrive Et Effektivt Personligt Branderklæring

Eksempel På At Skrive Et Effektivt Personligt Branderklæring

Når du søger job, er det normalt bedst at finde måder at skille sig ud for at ansætte ledere på dine ansøgningsmaterialer. Ved at adskille dig selv fra andre kandidater kan du fange deres interesse og forbedre dine chancer for at få en samtale. En måde at gøre dette på er ved at brande dig selv som en professionel. I denne artikel definerer vi, hvad en personlig varemærkeerklæring er, viser dig, hvordan du skriver en og deler personlige varemærkeerklæringseksempler.

Relateret: 10 effektive eksempler på personlig branderklæring (med definition og tips)

Hvad er et personligt brand statement?

Et personligt brand statement er et resumé, der fortæller, hvem du er som professionel. Typisk bruger folk i kreative industrier, såsom marketing og reklame, en personlig varemærkeerklæring i deres ansøgningsmateriale. I denne korte redegørelse kan du fremhæve, hvad du har at tilbyde som professionel. At skrive en til to sætninger, der fremhæver din ekspertise og baggrund, kan hjælpe dig med at skille dig ud i forhold til at ansætte ledere. Du kan inkludere denne erklæring på dit CV, personlige hjemmeside, profiler på sociale medier eller portefølje.

Relateret: Hvad er personlig branding, og hvordan kan det hjælpe dig?

Hvorfor er et personligt brand statement vigtigt?

Et personligt brand statement er en vigtig del af at fortælle ansættelsesledere, hvem du er. Efterhånden som personlig branding bliver en vigtigere del af din jobsøgning, kan det at skrive et resumé, der fremhæver din professionelle erfaring og unikke salgsargumenter, hjælpe dig med at definere, hvilken slags professionel du er. Brug af fængende, unikt sprog kan hjælpe dig med at gøre et mindeværdigt indtryk, når du søger job. Hvis en ansættelseschef har en hel bunke CV'er at gennemgå, kan din personlige branderklæring hjælpe dem med at huske dig som en kandidat.

Relateret: 12 interessante karrierer for kreative mennesker

Sådan skriver du et personligt brand statement

Det kan virke som nogle få ord, men du vil virkelig gerne have, at de ord skal lægge noget arbejde for dig, så det er godt at tænke lidt over dit udsagn. Følg disse trin for at skrive en effektiv personlig varemærkeerklæring:

1. Tænk over det job, du ønsker

Når du skriver et personligt brand statement, kan du skræddersy det til den form for karriere, du ønsker. Selvom du kan gøre det lidt frækt og sjovt, vil du også gerne have, at dit personlige brand statement viser dine færdigheder og styrker. Ideen bag denne korte erklæring er at fange en ansættelsesleders opmærksomhed. Du ønsker, at din erklæring præsenterer dig som potentielt den rigtige person for deres virksomhed. Du kan endda opleve, at du skal justere det for hver jobansøgning, ligesom du ville gøre dit CV, følgebrev og andet jobansøgningsmateriale.

Relateret: Sådan besvarer du interviewspørgsmål om kreativitet

2. Fremhæv, hvad du kan tilbyde

Nøglen til at få et jobtilbud, eller endda bare en chance for at interviewe til en jobåbning, er at vise en arbejdsgiver, at du kan tilføje værdi til deres team. Du vil gerne have, at dit personlige brand statement viser, at du har færdighederne eller ekspertisen til at få arbejdet gjort effektivt. At bruge adjektiver er en måde at beskrive, hvem du er som professionel og vise, hvilke egenskaber du har. For eksempel "Passioneret ordsmed med evner til markedsføring." er en fantastisk måde, hvorpå en forfatter kan vise, at de elsker at skrive og har markedsføringserfaring.

3. Gør det fængende

Da folk i kreative industrier har en tendens til at bruge personlige varemærkeudsagn, kan de gøre dem lidt sjove og vittige. Ved at komme med et fængende udsagn kan du blive en mere mindeværdig kandidat. Leg med forskellige ordkombinationer og grammatikstrukturer for at se, hvad der dukker op. Dette kunne være én gang til at prøve ordspil eller ordspil på en måde, der repræsenterer dig godt.

Relateret: Definitiv guide til typer af kreative job (med specifikke karrierer for hver)

4. Beslut hvor du vil placere den

Når du opretter dit personlige brand, vil du måske vise dine budskaber på tværs af flere kanaler. Hvis du søger et job, der kræver, at du er bevidst om sociale medier, vil du måske vise din personlige varemærkeerklæring på dine professionelle sociale medieprofiler. Du kan endda oprette et bannerbillede, der inkluderer din erklæring øverst på din side. Professionelle har også en tendens til at inkludere deres erklæring i overskriften på deres CV eller følgebrev. Du vil måske endda bruge det på din personlige hjemmeside eller portefølje.

5. Korrektur

Medmindre det klart er beregnet til kreative formål, vil du gerne sikre dig, at din erklæring er fri for stavefejl eller stavefejl. Det samme gælder med hvilken tegnsætning du bruger, selvom der er tilfælde, hvor du måske bliver lidt kreativ med hvilken tegnsætning du bruger. Efter at have læst din personlige varemærkeerklæring et par gange, så bed en ven eller et familiemedlem om også at se på det. Sammen med at lede efter fejl, vil du være sikker på, at din udtalelse vil have en meningsfuld indflydelse og give mening for det job, du ønsker.

6. Opdater den over tid

Efterhånden som din karriere udvikler sig, kan du foretage ændringer i dit personlige brand. Opdatering af din erklæring kan hjælpe dig med at forny dit image og tiltrække forskellige slags kunder eller arbejdsgivere. Hvis du fuldstændig flytter din karriere til noget nyt, vil du måske omarbejde hele dit brand. Det samme gælder, hvis du oplever, at du får begrænsede jobtilbud. Nogle gange er en ny personlig brandingerklæring og jobansøgningsmateriale lige, hvad du behøver for at gøre dig selv til en mere omsættelig jobkandidat.

Eksempler på personlig varemærkeerklæring

Nedenfor er et par eksempler på personlige varemærkeerklæringer for forskellige erhverv for at hjælpe med at give dig en vejledning til at lave din egen:

Eksempel på tekstforfatter

Da en tekstforfatter arbejder med ord hele dagen, bør deres personlige branding-erklæring især fremvise deres evne til at skrive vittige sætninger og sætninger. Dette er en mulighed for at vise dine tekstforfatterevner.

"Nygerrig tekstforfatter med passion for tegnsætning og vid med ord."

Eksempel på grafisk designer

Mens en grafisk designer måske ikke nødvendigvis har brug for fremragende skrivefærdigheder, kan en personlig branderklæring vise deres kreative intuition og færdigheder. Når du laver din grafiske designportefølje eller hjemmeside, kan du inkludere din erklæring øverst i dit arbejde.

"Jeg kan godt lide at designe smukke ting, der også er funktionelle, der kombinerer grafisk design med brugeroplevelse."

Eksempel på specialist på sociale medier

Sociale medier handler om at fange et publikums opmærksomhed. Ved at have en iørefaldende personlig varemærkeerklæring på dit ansøgningsmateriale, kan du vise arbejdsgivere, hvilken slags copywriting-færdigheder du kan bringe til deres virksomhed. Din udtalelse kan bevise, at du har evnen til at skrive effektive sociale medietekster og indlæg.

"Strategisk specialist på sociale medier med en passion for digital markedsføring."

Kasper Hermansen
Kasper Hermansen Når du søger job, er det normalt bedst at finde måder at skille sig ud for at ansætte ledere på dine ansøgningsmaterialer. Ved at adskille dig selv fra andre kandidater kan du fange deres interesse og forbedre dine chancer for at få en samtale. En måde at gøre dette på er ved at brande dig selv som en professionel. I denne artikel definerer vi, hvad en personlig varemærkeerklæring er, viser dig, hvordan du skriver en og deler personlige varemærkeerklæringseksempler.