Du Har Afsluttet College: Hvad Nu?

Du Har Afsluttet College: Hvad Nu?

Efter endt uddannelse fra college er der mange muligheder, som du kan forfølge. Nogle kandidater kan overveje at starte en rolle på begynderniveau, mens andre kan vælge at fortsætte deres uddannelse. Valgmulighederne kan virke uendelige, så det er vigtigt at overveje, hvordan man tilpasser sig livet efter college. I denne artikel lister vi flere muligheder for, hvad man skal gøre efter college, og udforsker nogle tips til en vellykket overgang efter endt uddannelse.

Hvad er dine muligheder, efter du er færdiguddannet?

Som universitetsuddannet har du en masse muligheder for, hvad du skal gøre næste gang. Nogle kandidater vælger at fortsætte skolegang og gå på avancerede uddannelser, som MBA'er eller juragrader, mens andre måske flytter hjem for at spare på udgifterne. Nogle andre potentielle muligheder kunne omfatte:

  • Tager et år fri for at rejse
  • Ind i arbejdsstyrken
  • At finde frivillige muligheder
  • Start af praktik eller læreplads
  • Undervisning i sprog i udlandet
  • At starte en virksomhed
  • At tage en rolle på dit college
  • Forfølger et certifikatprogram

Tips til en vellykket overgang efter endt uddannelse

Her er flere tips til at hjælpe dig med at gå ind i et selvstændigt voksenliv efter college:

Tag initiativ

Efter college har du måske muligheder for at flytte til udlandet, tage et job i hele landet, tage på en kandidatuddannelse i en ny by eller blive frivillig til noget, du holder af. Overvej at tage nogle nye og spændende projekter. De kan føre dig til nye venskaber og kulturer, eller du kan finde din ideelle karriere under din rejse.

Du kan også lære nogle nye færdigheder, når du påtager dig et projekt, som du potentielt kan tilføje til dit CV. Hvis du for eksempel beslutter dig for at tage et kursus i et nyt computerprogram, kan du tilføje programmets navn til din færdighedssektion. Denne yderligere færdighed kan hjælpe med at få dit CV til at skille sig ud, når du søger job.

Relateret: 9 tips til at tage initiativ på arbejdspladsen

Vær villig til at lære

Lige meget hvad du laver efter eksamen, skal du altid være åben over for at lære ting. Hvis du for eksempel får et job, skal du sørge for at stille spørgsmål på arbejdet. Dette kan hjælpe med at vise dit team, at du er villig til at lære om nye procedurer eller processer. Hvis du er usikker på et koncept, så overvej at spørge en kollega. De har måske også spørgsmål, som I kan diskutere sammen.

Din personale- eller fordelsafdeling kan også være en vidunderlig ressource til spørgsmål om emner, du måske ikke kender endnu, såsom forsikringer, egenbetalinger, selvrisiko eller andre typer fordelspakker. De kan levere informationspakker om forskellige forsikringstilbud, hvis det er relevant, og forklare, hvordan man navigerer i forskellene mellem planer. De kan muligvis også hjælpe dig med at kontakte forsikringskontorer for mere komplekse spørgsmål.

Administrer dine e-mails

Mange virksomheder bruger e-mail som en primær kommunikationsmetode. Prøv at planlægge et system til at læse og arkivere dine e-mails, såsom at lave mapper til bestemte afsendere. For eksempel kan du arkivere alle e-mails fra din leder i én e-mail-mappe efter at have læst og besvaret dem. At sikre, at du læser og arkiverer dine e-mails, kan hjælpe dig med at holde din e-mailboks ren og ryddelig, så du ikke går glip af vigtige beskeder.

Relateret: 20 bedste praksis for e-mailetikette på arbejdspladsen

Spare penge

At spare penge kan hjælpe dig med at komme i gang økonomisk. Overvej at sætte nogle penge til side fra hver lønseddel til en opsparingskonto. Du kan også bidrage til pensionskonti som en 401(k) eller en Roth IRA-konto. Nogle virksomheder tilbyder medarbejderlønfradrag for disse typer konti og matcher bidrag til en vis procentdel. For eksempel, hvis du bidrager med 5% af hver lønseddel til din 401(k), kan din arbejdsgiver matche dit bidrag.

Overvej også at inkludere eventuelle udestående universitetslån i dine budgetteringsplaner. At betale lån tilbage tidligere kan muligvis reducere renten, hvilket kan hjælpe dig med at spare flere penge i fremtiden.

Fortsæt

Fortsæt med at forblive aktiv og motionere. Hvis du brugte college-motionscentrene hver dag, så prøv at blive medlem af et lokalt fitnesscenter. Nogle lejligheder eller boligkomplekser har også gratis fitnesscentre, som beboerne kan benytte. Lokale fitnesscentre eller sundhedsklubber kan også have adgang til yderligere områder som pools, saunaer eller massagespaer. Hvis du primært gik til undervisning, så overvej at gå rundt i dit nabolag eller gå en tur i din frokostpause på arbejdet. At forblive aktiv og motionere kan hjælpe med at lindre stress fra din arbejdsdag.

Relateret: 15 øvelser på arbejdspladsen for at holde dig sund på kontoret

Start madplanlægning

College madplaner er en enkel måde at sikre, at du spiser flere måltider og snacks i løbet af dagen. Efter college kan måltidsplanlægning hjælpe med at sætte dig op til succes på samme måde. Start med at finde opskrifter, du måske kunne lide online eller i kogebøger. Du vil måske endda investere i en leveringstjeneste for et måltidssæt i et stykke tid for at få nogle yderligere opskriftsideer.

Når du har dine basisopskrifter, kan du begynde at planlægge og forberede dine måltider til arbejdsugen på forhånd. Dette kan hjælpe dig med at spare tid før arbejde og holde din morgenrutine enkel. Du kan også forberede dine måltider til middag på forhånd, hvis du ved, at du får en lang dag på arbejdet.

Byg relationer

Forbind med dine kolleger og kolleger på arbejdet for at skabe varige relationer. Teknologiske fremskridt gør det lettere at komme i kontakt med nye og tidligere kolleger. For eksempel kan din kollega flytte til en anden virksomhed. Ved at bruge teknologi som e-mail, videochat og sociale netværk kan du nemt holde kontakten med din tidligere kollega. Disse fremskridt kan også hjælpe dig med at udvide dit netværk af kolleger i din branche. For eksempel kan du deltage i virtuelle mixere eller netværksmøder online.

Vær opmærksom på møder

Dit job kan kræve flere møder i løbet af en dag eller i løbet af din arbejdsuge. At være opmærksom under disse møder kan hjælpe dig med at blive en pålidelig kilde for dine kolleger. De kan komme til dig for at få notater eller spørgsmål, hvis de for eksempel savner en ugentlig briefing. Du kan muligvis også netværke med dine kollegaer under møder og skabe relationer til personer, der kan hjælpe dig med fremtidige projekter eller opgaver.

Relateret: Sådan får du et vellykket netværksmøde (inkluderer tips)

Arbejd mod dine mål

Dit første job kan være en entry-level rolle, der udfører opgaver eller processer, der kan have meget lidt at gøre med dit college hovedfag. Men hvert job kan lære dig nye færdigheder og hjælpe dig med at få værdifuld erfaring til andre roller og stillinger i fremtiden, som måske er mere ideelle for dig. Prøv at påtage dig hver opgave med lige så stor passion, som du ville, hvis du arbejdede i din drømmerolle.

Udfyld papirer

Din virksomhed kan kræve, at du underskriver flere sæt papirarbejde på din første dag på arbejde. Din nye læge, forsikringsselskab og kreditkortselskaber kan også bede dig om at læse og underskrive flere formularer. Derudover kan du modtage andre typer regninger eller bekendtgørelser med posten med papirer, du skal kigge igennem. Sørg for at læse alle formularerne grundigt, og tjek din postkasse og e-mail ofte. Hvis du har spørgsmål til papirarbejdet, er virksomheder ofte tilgængelige på telefon eller e-mail for at hjælpe.

Anker Michaelsen
Anker Michaelsen Efter endt uddannelse fra college er der mange muligheder, som du kan forfølge. Nogle kandidater kan overveje at starte en rolle på begynderniveau, mens andre kan vælge at fortsætte deres uddannelse. Valgmulighederne kan virke uendelige, så det er vigtigt at overveje, hvordan man tilpasser sig livet efter college. I denne artikel lister vi flere muligheder for, hvad man skal gøre efter college, og udforsker nogle tips til en vellykket overgang efter endt uddannelse.