Direktør Vs. Associeret Direktør: Nøgleforskelle

Direktør Vs. Associeret Direktør: Nøgleforskelle

Lederroller er vigtige stillinger, som virksomheder har brug for for at forbedre deres præstationer, forblive effektive og øge omsætningen. Direktører og associerede direktører er begge lederroller, der påvirker virksomhedens produktivitet og succes. Selvom de adskiller sig i deres ansvar, er de begge nøgleroller, der involverer at føre tilsyn med de forskellige afdelingers præstationer for at sikre, at de fungerer problemfrit. I denne artikel dækker vi, hvad en direktør og associeret direktør er og de vigtigste forskelle mellem de to.

Hvad er en direktør?

En direktør for en virksomhed er en professionel, der er ansvarlig for enten en eller flere afdelinger, afhængigt af størrelsen og typen af ​​organisation. De overvåger ofte hele afdelingers præstationer. Direktører udfører normalt opgaver på højt niveau og arbejder tæt sammen med direktionen for at træffe overordnede beslutninger eller tilbyde løsninger på vanskelige udfordringer, der kan påvirke hele afdelingen eller virksomheden.

De rapporterer ofte direkte til interessenter og videresender vigtige virksomhedsopdateringer, informationer og beslutninger til associerede direktører, som derefter giver afdelingen disse detaljer. Fælles store opgaver og beslutninger, som direktører ofte er ansvarlige for, omfatter afdelingsbudgetter, kampagne- og projektgodkendelser og ansættelsesprocesser for nye afdelingsmedlemmer. Direktører fører også tilsyn med associerede direktørers og deres teams præstationer.

Relateret: Direktør vs. VP: Hvad er forskellen?

Hvad er en associeret direktør?

En associeret direktør arbejder typisk direkte under en direktør i en praktisk ledelsesrolle. De varetager daglige ansvar og opgaver for at holde en eller flere afdelinger kørende. Direktører sætter og kommunikerer typisk mål til associerede direktører, som skal skabe strategier for deres team for at nå disse mål.

Mange associerede direktører styrer afdelingsmedlemmer tæt ved at uddelegere opgaver i henhold til hvert enkelt medlems behov og præferencer, tilbyde vejledning og støtte til komplicerede projekter og gennemføre præstationsgennemgange for at diskutere hver enkelt medarbejders styrker og forbedringsområder. De rapporterer ofte til direktøren til godkendelse af strategier eller projektimplementeringer, vigtig virksomhedsinformation og feedback om teamets eller deres egen præstation.

Relateret: Q & A: Hvad er en Associate?

Forskelle mellem direktør vs. associeret direktør

Mens de begge tjener i væsentlige lederstillinger, har de hver især separate opgaver, ekspertise og færdighedssæt. Nøgleforskelle mellem en direktør og associeret direktør inkluderer:

Ledelsesstil

Direktører arbejder ofte på projekter på højere niveau, så de kan have lidt interaktion med medarbejdere i den afdeling, de fører tilsyn med. De bruger typisk det meste af deres tid på møder med ledere, kunder eller interessenter på at træffe overordnede beslutninger om komplekse emner.

Associerede direktører bruger en mere praktisk ledelsesstil, da de arbejder tæt sammen med deres teams hver dag, hjælper med og fører tilsyn med projekter, før de indsender dem. De rapporterer normalt til direktøren om status for visse projekter og om deres teams præstationer.

Relationer til ledere

Mange fagfolk anser direktører for at være en del af ledelsesteamet, så de bruger størstedelen af ​​deres tid sammen med ledere på at brainstorme overordnede ideer og løsninger. Dette giver dem mulighed for at udvikle et stærkt forhold til ledere for bedre at samarbejde med dem dagligt. Associerede direktører deler normalt lidt eller ingen interaktioner med ledere og arbejder i stedet tæt sammen med medarbejdere på lavere niveau for at udføre daglige afdelingsansvar.

De kan deltage i nogle ledelsesmøder for at hjælpe direktøren med at rapportere om deres teams præstationer eller træffe beslutninger, der direkte påvirker afdelingen. Direktøren modtager normalt virksomhedsnyheder og information fra ledelsesmøder og videresender disse detaljer til den associerede direktør, som formidler dem til deres team. På samme måde træffer en associeret direktør normalt afdelingsbeslutninger eller fuldfører projekter, som direktøren skal sende til ledere til feedback eller godkendelser.

Relateret: 7 ledende titler at kende: Jobbeskrivelser og ansvar

Ansvar

Direktører er ofte ansvarlige for at løse store udfordringer eller træffe store økonomiske eller organisatoriske beslutninger, der kan påvirke virksomheden på lang sigt. De fleste associerede direktører udfører daglige opgaver på lavere niveau for at sikre, at afdelingen fungerer gnidningsløst med få eller ingen problemer. De tildeler ofte opgaver til medarbejderne og bygger planer eller strategier baseret på virksomhedens mål. Nogle associerede direktører implementerer også mindre kampagner eller projekter uden behov for godkendelser på øverste niveau.

Erfaring og myndighedsniveau

Direktører har typisk højere autoritet og ekspertise end associerede direktører. De fleste direktører har mere erfaring inden for deres særlige felt end associerede direktører, hvilket giver dem højere autoritet og ekspertise til at træffe beslutninger på højt niveau, der påvirker afdelingen eller virksomheden. Associerede direktører gennemfører normalt alle kampagner eller strategier og skal modtage endelige godkendelser fra direktører for officielt at implementere dem.

Associerede direktører har typisk bemyndigelse til at uddelegere opgaver til deres teammedlemmer og give godkendelser til opgaver på lavere niveau. De kan også være ansvarlige for at ansætte eller give slip på visse teammedlemmer og overvåge disse medarbejderes arbejdspræstationer. Associerede direktører udfører normalt en-til-én for at diskutere en medarbejders fremskridt og forbedringer og videresende disse oplysninger til direktører.

Relateret: En vejledning til Executive Business Titler

Jobansvar

De væsentligste forskelle mellem en direktørs og en underdirektørs jobansvar er, at direktøren varetager alle opgaver på højt niveau, mens den associerede leder står for flere daglige opgaver. Jobansvaret for direktører vs. associerede direktører omfatter:

Direktør

Fælles jobansvar for en direktør er:

 • Overvåge afdelingernes overordnede præstation
 • Udførelse af præstationsvurderinger af associerede direktører
 • Formulering af afdelingsmål for associerede direktører at implementere
 • Godkendelse af strategier, kampagner eller afdelingsprojekter på højt niveau
 • Samarbejde med ledere for at brainstorme overordnede ideer, træffe organisatoriske beslutninger på højt niveau og videresende opdateringer om afdelingens præstation
 • Opbygning af organisationspolitikker og budgetter, som medarbejderne kan følge
 • Møde med kunder og interessenter for at diskutere virksomhedens præstationer og strategier for at overvinde eventuelle potentielle klient- eller organisatoriske udfordringer

Associeret direktør

Almindelige jobansvar for en associeret direktør er:

 • Organisering af det daglige ansvar for at sikre, at afdelingen kører problemfrit
 • Uddelegere opgaver til afdelingsmedlemmer efter kompetencer, præferencer og interesser
 • Opbygning af strategier og tidslinjer for afdelingsprojekter baseret på mål fremlagt af direktører
 • Overvåge præstationer og produktivitetsniveauer for medarbejdere i afdelingen
 • Afholdelse af en-til-en sessioner med medarbejdere for at tilbyde feedback, vejledning og støtte
 • Videregivelse af vigtig virksomhedsinformation fra direktører til medarbejdere
 • Ansættelse, administration af advarsler eller frigivelse af afdelingsmedlemmer

Løn og karriereudsigt

Den nationale gennemsnitlige løn for en direktør er $154.215 om året, og lønnen for en associeret direktør er $126.182 om året, ifølge Bonjoures Salaries. Begge disse lønninger kan variere afhængigt af typen, størrelsen og placeringen af ​​den virksomhed, du arbejder for. Det amerikanske Bureau of Labor Statistics forventer, at efterspørgslen efter disse roller og andre ledende stillinger vil vokse med 4 % i løbet af det næste årti. Efterhånden som flere virksomheder åbner og ekspanderer i fremtiden, skal yderligere ledelsesteammedlemmer være tilgængelige for at overvåge den organisatoriske effektivitet i forskellige afdelinger.

Villads Bentsen
Villads Bentsen Lederroller er vigtige stillinger, som virksomheder har brug for for at forbedre deres præstationer, forblive effektive og øge omsætningen. Direktører og associerede direktører er begge lederroller, der påvirker virksomhedens produktivitet og succes. Selvom de adskiller sig i deres ansvar, er de begge nøgleroller, der involverer at føre tilsyn med de forskellige afdelingers præstationer for at sikre, at de fungerer problemfrit. I denne artikel dækker vi, hvad en direktør og associeret direktør er og de vigtigste forskelle mellem de to.