Din Komplette Guide Til At Blive En Seende Hundetræner

Din Komplette Guide Til At Blive En Seende Hundetræner

Hvis du brænder for at arbejde med dyr og hjælpe andre, kan det være en fantastisk karriere for dig at blive en Seeing Eye-hundetræner. Disse professionelle dedikerer deres tid og energi til at forberede hunde, så de kan levere uvurderlige, livreddende tjenester til deres synshandicappede ejere. I denne artikel forklarer vi, hvad en Seeing Eye-hundetræner er, og de ansvarsområder, de har, lister den nationale gennemsnitlige løn for denne karriere og beskriver de skridt, du kan tage for at komme ind i dette erhverv.

Relateret: 13 job, der arbejder med hunde

Hvad er en seende hundetræner?

Seeing Eye-hundetrænere, også kaldet "SED-trænere" eller "førerhundetrænere", er fagfolk, der finder og træner hunde til at hjælpe blinde eller svagtseende. Udover at udvælge og træne egnede hunde, er de også ansvarlige for at udvælge og træne klienter i, hvordan de kan bruge førerhunden, så de kan hjælpe dem med at opnå mobilitet og selvstændighed. Nogle af nøglefærdighederne og egenskaberne for en førerhundetræner inkluderer:

 • Fysisk kondition
 • Vedholdenhed
 • Selvkontrol
 • Tålmodighed
 • Positiv holdning
 • Empati
 • Takt
 • Samarbejde

Relateret: Lær om at være hundetræner

Hvad gør en Seeing Eye-hundetræner?

En seende hundetræners primære ansvar er at træne kvalificerede hunde til at tjene som guider for personer med synshandicap. Disse hunde hjælper individer ved at vurdere potentielt farlige situationer, vurdere størrelsen af ​​forhindringer og guide dem gennem trafikken. Der er to faser involveret i hver seende hunds træning: hvalpetræning og hundetræning. Som hvalpe placeres udvalgte hunde i frivilliges hjem, hvor de kan lære grundlæggende lydighed og socialiseringsfærdigheder.

Efter at de er kommet videre gennem hvalpestadiet i træningen, går de fremtidige førerhunde over i den mere intensive træning. Førerhundetrænere bruger to til tre måneder med hver hund for at træne dem de nødvendige færdigheder til at være en effektiv seende hund, såsom hvordan man:

 • Opfør dig passende i overfyldte offentlige rum, såsom offentlig transport, butikker, parker og restauranter
 • Ignorer distraktioner
 • Genkend forhindringer og guide ejeren rundt om dem
 • Overse kommandoer, hvis de ville føre deres ejer ind i en farlig situation

Disse fagfolk bruger en række forskellige teknikker til at træne førerhunde, herunder positiv forstærkning med ros eller spiselige incitamenter og klikkertræning, som ofte bruges til at lære hundene at stoppe ved kantsten, håndtere menneskemængder og gå i en lige linje.

Efter at hver hund har gennemført deres intensive træning, bliver de parret med en ejer for at fortsætte træningen for begge parter og vurdere, om de passer til hinanden. Ejertræningen omfatter typisk en række klasser, der er designet til at fremme en følelse af fortrolighed og tillid mellem hund og ejer.

Når hunden er færdiguddannet fra Seeing Eye-skolen, tager de hjem med deres nye ejer for at anvende deres nyvundne færdigheder. Førerhundetræneren har ansvaret for at besøge den nye ejer og hund i hjemmet for at sikre, at de både tilpasser sig ordentligt og har det godt.

Relateret: Sådan bliver du hundetræner (med eksempler og tips)

Den gennemsnitlige løn for en Seeing Eye hundetræner

Selvom deres løn kan variere baseret på geografisk placering, erfaring og ekspertiseområde, tjener hundetrænere i gennemsnit $14,50 i timen i USA.

Sådan bliver du en Seeing Eye-hundetræner

Her er nogle af de trin, du bør tage for at begynde din karriere som Seeing Eye-hundetræner:

1. Få dit gymnasieeksamen eller GED

For at uddanne førerhunde til blinde skal du mindst have en gymnasial eksamen eller tilsvarende globalt.

2. Uddannet fra et kollegium eller universitet

Der er nogle Seeing Eye-hundetrænerstillinger, der kræver, at kandidater har en universitetsgrad eller gennemfører nogle kurser på universitetsniveau. Selvom det generelt er ligegyldigt, hvad dit kollegiale studieområde er, kan det være en fordel at forfølge en Bachelor of Science i Biologi med fokus på dyreadfærd. Denne koncentration udforsker de forhold, som dyr har med deres miljøer og inkluderer normalt kurser som dyrefysiologi, dyreadfærd og neurobiologi.

3. Få relevant erfaring

At få erfaring med at arbejde direkte med hunde er afgørende på dette område. En god måde at få relevant erfaring på er ved at arbejde frivilligt på lydighedsskoler eller dyreinternater. Der er endda nogle frivillige muligheder med Seeing Eye hundetræningsskoler. I disse typer programmer passer frivillige ofte hvalpe, indtil de er omkring 12 til 14 måneder gamle og kan deltage i førerhundetræning. I løbet af denne tid ville du hjælpe hvalpene med at blive fortrolige med menneskelig interaktion samt lære dem grundlæggende manerer og lydighed.

4. Gennemfør en læreplads

Mange Seeing Eye-hundetrænere kommer på banen gennem en læretid hos enten en førerhundeforening eller træningsskole. Disse lærlingeuddannelser varer ofte så længe som tre år, i hvilken tid du får superviseret, praktisk træning med førerhundene. I takt med at lærlinge får erfaring og udvikler deres kompetencer, får de flere ansvarsområder og tilbydes ofte faste stillinger i slutningen af ​​uddannelsen.

5. Få din licens

Afhængigt af den stat, du bor i, kan du blive bedt om at få licens for at arbejde som seende hundetræner. I Californien, for eksempel, skal potentielle førerhundetrænere gennemføre en tre-årig læretid og derefter tage og bestå flere eksamener, før de opnår licens. Derefter skal de bevare deres licens ved at tage efteruddannelseskurser.

6. Find beskæftigelse

Når du har den rette uddannelse, træning og licens, kan du begynde at søge job. Søg efter førerhundeskoler med ledige stillinger. Husk, at mange af disse arbejdsgivere har kandidater til at tage skriftlige eksamener under ansættelsesprocessen for at vurdere deres færdigheder og ekspertise.

7. Overvej at opnå en certificering

Du kan forbedre dit CV og berettigelse til fremtidige stillinger ved at opnå certificering gennem en professionel førerhundetræningsorganisation, såsom Certification Council for Professional Dog Trainers. For at opnå deres Certified Professional Dog Trainer - Knowledge Assessed (CPDT-KA) certificering skal du bestå en eksamen og akkumulere mindst 300 timers erfaring med træning af hunde inden for de seneste fem år. Selvom disse certificeringer sjældent kræves af arbejdsgivere, er de en fantastisk måde at demonstrere og udvikle din viden om dyrs adfærd og træning.

Hvis du brænder for at arbejde med dyr og hjælpe andre, kan det være en fantastisk karriere for dig at blive en Seeing Eye-hundetræner. Disse professionelle dedikerer deres tid og energi til at forberede hunde, så de kan levere uvurderlige, livreddende tjenester til deres synshandicappede ejere. I denne artikel forklarer vi, hvad en Seeing Eye-hundetræner er, og de ansvarsområder, de har, lister den nationale gennemsnitlige løn for denne karriere og beskriver de skridt, du kan tage for at komme ind i dette erhverv.