Din Guide Til Job I Komedieskrivning

Din Guide Til Job I Komedieskrivning

At skrive til et komedie tv-show, film eller teaterproduktion kan være et drømmejob for håbefulde forfattere, producere og filmskabere. At vide, hvilke job der er tilgængelige, og hvordan du får dem, kan hjælpe dig med at forberede dig bedre til din fremtidige karriere. I denne artikel dækker vi, hvad komedieskriverjob involverer, hvor komedieforfattere arbejder, hvor meget de kan tjene og nogle tips til at få job inden for komedieskrivning.

Hvad er jobs til at skrive komedie?

Komedieskrivningsjob er underholdningsskrivejob, der involverer at skabe vittigheder, sketches og andre komediestykker til tv-shows, film eller teaterproduktioner. I disse roller kan dine ansvarsområder omfatte:

 • At skabe og udvikle sjove karakterer, situationer, scener og dialog
 • Pitching af komedieideer til et forfatterværelse eller producenter
 • Samarbejde med andre komedieforfattere og -skabere for at udvikle historier og skrive manuskripter
 • Revidering og forbedring af vittighederne og komiske situationer i manuskripter, som er kendt som "punching up"-manuskripter

Relateret: 15 filmskabende job i underholdningsindustrien

Hvor arbejder komedieforfattere?

Komedieforfattere finder typisk arbejde på:

 • Filmproduktionsselskaber: En komedieskribent kan pitche en idé og sælge et komediemanuskript til et filmproduktionsselskab. De kan fortsætte med at arbejde på manuskriptet som manuskriptforfatter og forbedre det med hjælp fra producenterne og instruktøren. I nogle tilfælde kan et succesfuldt projekt blive til et stærkt professionelt forhold mellem en komedieforfatter og et produktionsselskab og føre til, at forfatteren laver flere projekter med virksomheden.
 • Tv-produktionsselskaber: Nogle komedieskribenter sender muligvis deres portefølje og ansøger om komedieskrivende stillinger ved et tv-show, såsom en sitcom, sketchshow, komedie nyhedsshow, talkshow eller tegneserie. Komedieforfattere, der arbejder for tv-produktionsselskaber, arbejder i et forfatterværelse sammen med andre forfattere for at skrive en sæsons manuskripter efter behov.
 • Teatre: Komedieforfattere kan skrive et komisk skuespil eller show, komme i kontakt med en instruktør, producer eller producere showet på egen hånd og indgå kontrakt med et teater for at iscenesætte showet. I andre tilfælde kan et teater være vært for et komedie- eller sketchshow, hvor komedieforfattere kan ansøge om roller ved at levere en portfolio, pitche en sjov karakter eller gå på audition for at være med i showet. Nogle komedieforfattere kan også være stand-up komikere, hvilket kan være en anden måde at arbejde for et teater på.
 • Forlystelsesparker: Forlystelsesparker kan søge efter komedieforfattere for at skabe karakterer og udvikle historier, scener og shows for nuværende karakterer. Nogle kan endda få kontrakt til at skrive og opføre deres eget komedieshow eller stand-up rutine.
 • Reklameafdelinger: Nogle reklamevirksomheder opstiller humoristiske kampagner for visse kunder, hvis målgruppe reagerer godt på komedie. I disse tilfælde kan reklamevirksomheder eller en virksomheds reklameafdeling ansætte komedieskribenter til at forbedre annoncer eller sociale mediekampagner.
 • Aviser og magasiner: Disse publikationer kan ansætte komedieskribenter til at oprette en klumme eller skrive en enkelt artikel eller op-ed-stykke. Andre kan være komediepublikationer, der leder efter forfattere, der udmærker sig i satire/parodi eller måske bare ønsker forfattere, der har en unik, engagerende og sjov stemme.

Komedieforfattere kan også arbejde selvstændigt og skrive manuskripter og sketches på egen hånd, som de derefter sælger til produktionsselskaber, tv-studier eller andre underholdningsorganisationer. I nogle tilfælde kan uafhængige komedieskribenter skrive og producere deres eget indhold til onlineplatforme. Andre arbejder muligvis freelancekontrakter for produktionsselskaber og andre underholdningsorganisationer for at tjene penge, mens de producerer deres egne projekter.

Gennemsnitsløn for komedieforfattere

Lønoplysninger for komedieforfattere er i øjeblikket ikke tilgængelige på Bonjoures, men den nationale gennemsnitlige løn for forfattere er registreret her til $59.991 om året, selvom løndata opdateres ofte. Indtjeningspotentiale kan afhænge af uddannelsesniveau, relevant erfaring, publikationer, ansættelsestype, branche og geografisk placering.

Hvor kan man finde job inden for komedieskrivning

Komedieforfattere er mere tilbøjelige til at finde job i områder, hvor underholdningsbranchen er populær og blomstrende. Nogle komedieskriverhubs (og områdets gennemsnitlige løn for en forfatter) inkluderer følgende:

 • Los Angeles: $90.055 om året
 • Chicago: $75.616 om året
 • Atlanta: $59.352 om året
 • Austin: $58.044 om året
 • New York City: $57.801 om året

Bemærk, at lønningerne ovenfor blev udfyldt ved hjælp af byspecifikke data fra Bonjoures Salaries.

Sådan får du jobs til at skrive komedie

Hvis du er en kreativ med en god sans for humor, og du nyder at skrive, er det forståeligt, at du overvejer en karriere som komedieskribent. Her er nogle tips til, hvordan du kommer i gang med at skrive komedie:

1. Tag en workshop om at skrive komedie

Tilmeld dig kreative skrivekurser i dit område – f.eks. på et lokalt kollegium, bibliotek eller lokalcenter – eller online. Find dem, der fokuserer på komedieskrivning, tv og film eller manuskriptskrivning for at specialisere dit forfatterskab, eller skriv komiske stykker for at få feedback. Workshops er også en fantastisk måde at møde branchefolk på.

2. Deltag i en komediegruppe

Kontakt lokale teatre eller lokale organisationer om komediegrupper som sketch-komedie, improvisation eller stand-up-komedie. Eller overvej at deltage i onlinekomediegrupper, der tilbyder virtuelle eller lokale workshops (for at få feedback på dit forfatterskab) og forestillinger (for at teste dit materiale på et publikum). Dette kan også hjælpe dig med at komme i kontakt med andre håbefulde eller nuværende professionelle inden for underholdningsindustrien, som kan opbygge dit netværk.

3. Start en podcast eller blog

Vælg et emne, der er både populært og nemt at gøre humoristisk, og lav en podcast eller blog, hvor du diskuterer emnet. At have en podcast eller blog giver dig mulighed for at fremvise dine komediefærdigheder og opbygge et publikum. En podcast kan være bedst, hvis du udmærker dig i offentlige taler, og en blog kan være bedre, hvis du ønsker at blive bemærket mest for dine skrivefærdigheder.

Relateret: Sådan starter du en podcast

4. Skriv en komediepilot

En pilot er det første afsnit af et tv-show, og ved at skrive din helt egen komediepilot kan du fremvise dine evner til at skrive komedie for producenter. Sørg for at holde workshop eller få feedback på din pilot for at sikre, at den er tydelig og har interessante karakterer, engagerende dialog og gode vittigheder.

5. Lav en portfolio

Du kan oprette et websted eller en online porteføljeplatform for at fremvise dit arbejde, inklusive alle polerede skriveprøver og klip af forestillinger eller stand-up. Sørg for at inkludere et område til dit CV og dine kontaktoplysninger, så andre kan kontakte dig med fremtidige muligheder.

6. Publicer dit forfatterskab

Du kan skrive og udgive en række komiske skrivestykker, herunder op-eds, noveller, romaner, blogs, faglitterære essays, manuskripter og skuespil. At udgive din tekst er en anden måde at fremvise dit arbejde uden for din portefølje, få opmærksomhed fra branchefolk eller agenter og opbygge et publikum. Plus, at blive offentliggjort har en vis grad af gennemslagskraft og demonstrerer din offentlige appel.

7. Lav dit eget live komedieshow

Hvis din professionelle interesse er i stand-up komedie eller skitseskrivning, så overvej at skrive og producere et live komedieshow på et lokalt teater. Dette kan demonstrere dine skriveevner, præstationer og/eller instruktionsevner og din offentlige appel. Partnerskab med andre forfattere og kunstnere for at bringe showet til scenen kan også hjælpe dig med at møde andre kreative og vise dine samarbejdsevner.

8. Lav et komedieshow online

Du kan også skrive og producere et show, som du udgiver online, såsom på en videodelingsplatform eller på sociale medier. Med denne mulighed kan du nå ud til et bredere publikum og vise din store offentlige appel. Disse projekter kan være serier eller selvstændige, og de kan også være en del af din professionelle portefølje.

9. Arbejde som produktionsassistent eller forfatterassistent

Hvis du vil arbejde i branchen, mens du forbedrer dine evner til at skrive komedie, kan du overveje at søge om at blive produktionsassistent for et film- eller tv-produktionsselskab. Du kan også ansøge om at blive forfatterassistent til en manuskriptforfatter eller et tv-program. Disse professionelle muligheder giver dig direkte adgang til potentielle samarbejdspartnere eller fagfolk, som kan gennemgå dit arbejde og anbefale dig muligheder.

Relateret: Guide til, hvordan man bliver tv-produktionsassistent

10. Ansøg på forfatterværelsesstillinger

Hvis du allerede har erfaring med at skrive komedie og har en stærk portefølje, kan du overveje at ansøge om at blive en del af et forfatterværelse til et tv-show. I nogle tilfælde skal du muligvis have været forfatterassistent eller have en agent til at oprette forbindelsen for dig.

11. Netværk i branchen

Deltag i begivenheder, meld dig ind i organisationer og samarbejd med andre kreative for at opbygge dit professionelle netværk og forbedre dine chancer for at få et job som komedieskriver.

Vagn Nørgaard
Vagn Nørgaard At skrive til et komedie tv-show, film eller teaterproduktion kan være et drømmejob for håbefulde forfattere, producere og filmskabere. At vide, hvilke job der er tilgængelige, og hvordan du får dem, kan hjælpe dig med at forberede dig bedre til din fremtidige karriere. I denne artikel dækker vi, hvad komedieskriverjob involverer, hvor komedieforfattere arbejder, hvor meget de kan tjene og nogle tips til at få job inden for komedieskrivning.