Din Guide Til At Flytte Efter Et Job

Din Guide Til At Flytte Efter Et Job

Når du er klar til en forandring på arbejdet, kan du overveje at flytte til et nyt job et andet sted. Ofte betyder en flytning måske kun at gå til den anden side af byen, men nogle gange kan det være nødvendigt at udvide din søgning til et helt nyt område. At finde et job i en ny by kan betyde, at du ændrer måden, du tænker på og søger efter en stilling. I denne artikel forklarer vi, hvordan du forbereder, søger og interviewer et job i en anden by.

Hvornår skal man overveje at finde et job i en anden by

Når du er klar til at lave en ændring i din karriere, kan det være tid til at overveje at finde et job et andet sted, end hvor du arbejder i øjeblikket. Her er nogle grunde til, at du måske overvejer at søge job i et nyt område:

 • Du vil gerne være i nærheden af ​​din branche. Hvis du ønsker at være forbundet med centrum for innovation og arbejde i din branche, er du måske klar til at flytte. Du vil have det største netværkspotentiale, hvis du arbejder inden for en hub af dit felt.

 • Du er klar til at gå videre. Nogle gange for at rykke op i din karriere, skal du faktisk flytte. Det bedste næste skridt er muligvis kun tilgængeligt uden for din nuværende ansættelsessituation. Hvis du for eksempel arbejdede som leder for en virksomhed, kan flytning til et nyt område give dig mulighed for at bruge din erfaring til at blive seniorleder.

 • Du er lige begyndt. Hvis du er i de tidlige stadier af din karriere, kan det være lettere at skifte placering og endda den type arbejde, du udfører, end hvis du allerede er etableret i en bestemt stilling. En flytning i dine tidlige arbejdsår kan være nyttig for at få yderligere joberfaring, der kan guide dig senere i din karriere.

 • Du har forbindelser. Familie, venner, skolesteder og tidligere arbejdspladser er alle grunde til at flytte til et bestemt sted. Du føler måske et behov for at vende tilbage til et område, hvor du har på forhånd etablerede forbindelser, mens du forbereder dig på at flytte din karriere til en ny by.

 • Du er økonomisk forberedt. Når du beslutter dig for at flytte, skal du muligvis planlægge omkostningerne ved at starte et nyt sted. Nogle virksomheder betaler for visse flytteomkostninger, mens andre vil forvente, at du selv stiller penge til rådighed. Hvis du vælger at finde et job i en ny by, efter du flytter, kan du være sikker på, at du kan bo komfortabelt i en given by, inden du flytter.

 • Mulighederne er andre steder. Hvis din jagt på et nyt job ikke har givet de resultater, du leder efter, kan det være på tide at udvide din søgning. Du kan finde masser af muligheder blot ved at ændre den by, du leder efter.

Relateret: 10 spørgsmål, du skal stille dig selv, før du søger et job

Sådan finder du et job i en anden by

Hvis du er klar til at flytte for at arbejde, kan du overveje at følge disse trin, når du søger et nyt job:

1. Bestem din destination

En masse faktorer kan påvirke, hvor du ønsker at flytte til et job. Først skal du identificere, hvorfor et bestemt sted er vigtigt for dig. Hvis du blot ønsker en frisk start, så overvej at finde et område, der er et aktuelt knudepunkt for din branche. Måske leder du efter et job, der er tættere på venner eller familie. Hvis du er villig til at overveje flere områder, skal du indsnævre din søgning til to eller tre topplaceringer, mens du forfølger en ny stilling.

2. Undersøg potentielle områder

Når du beslutter dig for, hvor du gerne vil flytte, så tag dig tid til at finde ud af om dit potentielle område. Udforsk lokale virksomheder og lav en liste over de virksomheder, du vil overveje til fremtidig beskæftigelse. Undersøg det nuværende jobmarked i dette område gennem lokale jobopslag og handelskammeret. Se på de typer industrier, der ansætter på det pågældende sted for at se, om din erhvervserfaring passer godt til potentielle job.

Du vil måske også tjekke det sociale miljø. Bestem, hvordan din potentielle løn vil påvirke ting som boligomkostninger og skatter. Tænk på, hvordan dette nye område vil give afsætningsmuligheder for dine hobbyer og sociale interaktioner. Overvej klimaet i det pågældende sted. Du skal muligvis forberede dig på vejrforhold, du ikke er vant til, især hvis du skal rejse på arbejde på bestemte årstider.

3. Gennemfør en langdistance-jobsøgning

Digitale jobtavler gør det lettere at finde job uden for området. Indstil dine søgeparametre for din valgte placering, mens du søger en ny position. Du kan også bruge lokale og nationale rekrutterere til at hjælpe dig med at finde ledige pladser. Tag fat i HR-afdelingen eller ansættelsesledere hos potentielle virksomheder, og lad dem vide, at du ønsker at flytte. De kan muligvis give råd eller hjælpe dig med at skabe andre forbindelser i området.

Det er også vigtigt at netværke så meget som muligt på dit ønskede sted. Opsøg muligheder gennem professionelle netværksgrupper både online og personligt. Hvis du finder grupper at deltage i, før du rejser, vil du være i stand til at komme i gang, så snart du flytter til din nye destination.

4. Gør klart din hensigt om at flytte

Når du begynder at interviewe og udsende CV'er til potentielle job, skal du være åben over for arbejdsgivere, som du planlægger at flytte, så de bedre kan planlægge en fleksibel samtaleproces. Hvis en arbejdsgiver er mere tilbøjelig til at vælge en lokal kandidat, vil du både spare tid, hvis du indser dette fra begyndelsen.

Informer potentielle arbejdsgivere om, at du planlægger at flytte i det følgebrev, du sender. Fortæl, at du er spændt på at opdage nye muligheder ved at flytte til et andet sted for at fremme din karriere.

5. Besøg området

Planlæg at besøge området i en længere periode, hvis det er muligt. Når du har et sted at bo, skal du stille dig til rådighed for interviews og netværksarrangementer. Brug ferietiden til at mødes med potentielle arbejdsgivere og rekrutterere, og nyd at lære det nye sted at kende bortset fra din jobsøgning. Dette kan også hjælpe dig med at beslutte, om flytningen er rigtig, før du foretager en stor ændring fra din nuværende livsstil.

6. Forstå flytteomkostninger

Når du har en formel samtale med en arbejdsgiver, kan du finde ud af, om virksomheden tilbyder en flyttepakke. Det er en god idé at planlægge at bruge dine egne midler til en flytning, fordi virksomheder er meget forskellige i, hvad de tilbyder nye medarbejdere til at dække flytteomkostninger. Selvom en virksomhed ikke betaler for, at du flytter, kan de være villige til at give dig ekstra tid til at blive afviklet inden din officielle startdato.

7. Forbered dig på at være fleksibel

Med så mange faktorer involveret i at finde arbejde et nyt sted, bliver du nødt til at tillade måneders fleksibel tid i din tidsplan. Vær forberedt på at tage på ture i sidste øjeblik til interviews eller planlægge tid til videoopkald.

Forbered dig så meget du kan, før du officielt starter din søgning. Vælg et sted at bo og din transportform til turen. Sørg for, at du har nok afspadsering budgetteret fra din nuværende stilling. Du vil måske endda have en taske pakket.

Relateret: Midlertidig ansat: Definition, ofte stillede spørgsmål og rettigheder

Tips til at finde et job i en anden by

Hvis du prøver at finde et job i en ny by, så overvej disse tips:

 • Nævn det tidligt. Gør flytning til en del af din samtale fra begyndelsen, enten med en kommende arbejdsgiver eller en rekrutterer. At vente på at give information om, at du er en ude-af-by-kandidat, kan komplicere tingene, hvis du kommer længere i ansættelsesprocessen. Undgå at sætte en lokal adresse på dit CV ved hjælp af familie, venner eller en postboks.

 • Arbejd med dine forbindelser. Hvis du har noget, der personligt trækker dig til et sted, så lad potentielle arbejdsgivere vide det. At bevise, at du har en grund til at blive i området, kan være med til at vise dit langsigtede engagement som jobkandidat.

 • Respekter fjernopkald. Behandl fjerninterviews så formelt, som du ville gøre personligt. Overvej dit tøj og din baggrund. De skal begge være professionelle. Bær det samme tøj, som du ville til et personligt interview. Find et sted i dit hjem, der præsenterer en neutral baggrund, hvor du nemt kan blive hørt, mens du gennemfører interviewet.

 • Find midlertidigt arbejde. Nogle gange er den bedste måde at flytte til et job på at tage et vikariat i det område, hvor du gerne vil flytte. Vikarjob kan tilbyde fleksible arbejdstider og tidslinjer, så du kan tjene en løn, mens du prøver at finde et mere fast job på det nye sted.

 • Se på de nuværende muligheder. Inden du planlægger at flytte og finde arbejde i en ny virksomhed, skal du tjekke for overførselsmuligheder inden for din egen virksomhed. Hvis virksomheden har kontorer andre steder, kan du muligvis fortsætte med at arbejde i din stilling eller finde et lignende i det nye område. Hvis du virkelig nyder din nuværende stilling og har et godt forhold til din arbejdsgiver, kan du måske endda arbejde eksternt.

Elias Hoffmann
Elias Hoffmann Når du er klar til en forandring på arbejdet, kan du overveje at flytte til et nyt job et andet sted. Ofte betyder en flytning måske kun at gå til den anden side af byen, men nogle gange kan det være nødvendigt at udvide din søgning til et helt nyt område. At finde et job i en ny by kan betyde, at du ændrer måden, du tænker på og søger efter en stilling. I denne artikel forklarer vi, hvordan du forbereder, søger og interviewer et job i en anden by.